herkese selamlar ...
Ozan bey öncelikle araba hakkında birşeyler yazayım sonra lpg efsanesi ile ilgili ...
2 yıldır 2004 model otomatik 2.0 Avensis elegant kullanıyorum ... arabam bu hafta sonu 70000 km oldu ... gümüş gri ve ilk sahibinden aldım yetkili servisin 2. el ekspertizi ile ... bırakın kazayı değişeni , boyanmış herhangi bir yeri yok ... elbette ufak tefek birkaç çizik göçük var ... onlar da madalyaları ... tamamen servis bakımlı ... uzatmayım lafı iki kelime ile ---- araba budur ----
sahibinden.com' u takip ediyorum bahsettiğiniz modellerde bence en düzgün avensisler 2.0 elegantlar ... 1.6 larda ne hız sabitleme var ne otomatik vites ... ve bence bunlar olmazsa olmazlar ... Ve üzülüyorum bu arabalara ... araba müsfettelerinden daha ucuza ... karikatür gibi arabalar dünya paralara satılıyo ...
LPG
Prins'in Kayseri 'deki bölge distribütörüyle birkaç kez görüştüm ... En son görüşmemizde Haziranda tsi-fsi motorlara takacağız dediler D4 ler daha sonraya Eylül gibi ... benim biraz canım sıkıldı tabii ...
İşte asıl haber geliyor ... bugün bir arkadaşımın Nissan marka arabasına lpg montajı için Bosch Car Servisine gittik ... Ohh sıralı sistem bir sorun yok ... 1300 tl Zavoli marka ... Ben de muhabbet arasında umutsuzca sordum o malum soruyu

Usta demez mi yarın sende getir takalım diye ... hoppaaaaaa ... yine Zavoli hemde 1000 tl ye ... ve ekledi yakıtın şehir içi 25 kuruşa düşer dedi ... şaka gibi ...
Şimdi teknik olarak söylediği şeyler şunlar ... takılacak sistem ne sıralı ne de eski karbüratörlü sistem ... tek noktadan enjeksiyon sistemlerinde kullanılan '' emülatör '' diye bir cihazla uygulanacakmış ... kendine güveni tam ve iddialı ... bana da güven verdi açıkçası ...
Şimdilik düşünüyorum araştırıyorum ...
En kötü ihtimal ... ya olmazsa diye ... en sonunda 1000 lira değil mi söker atarım ... arabamdan vazgeçmem
karar verip taktırırsam yeni konu açıp paylaşırım ...
Selamlar