çok iyi.acaba nezaman gelir.
3.000 falan isterler kesin
BRC LİKİT LPG ENJEKSİYON SİSTEMİ HIZLA GELİŞİYOR.
BRC' nin yeni AR-GE merkezinde geliştirilen Likit LPG enjeksiyonlu sistemler yarış arabalarında (Bildiğiniz gibi BRC İspanya ve İtalya'da pist yarışları yapıyor) kullanılmaya başlandı.
FSS grubuna dahil olan yeni şirketlerin bu konuda sahip olduğu patent ve deneyimlerinde katkılarıyla likit LPG enjeksiyon sistemlerinin çok yakında pazara sunulacak hale geleceği bildiriliyor.
Tartışmasız olarak güç ve performansı benzine göre kat kat arttıran, Euro5 - Euro 6 araçlar için geliştiren bu likit LPG enjeksiyonlu kitleri çok yakında Türkiye'de de kullanmaya başlayacağız.
Benzin enjektörlerinden likit olarak LPG püskürten bu yeni sistemle LPG enjektörleri ve LPG ECU'su ortadan kalkacak, onun yerine aracın mevcut yakıt sistemi aynen LPG için kullanılacaktır.
Devrim niteliğinde olan bu buluşlardaki gelişmelerle ilgili sizleri sık sık haberdar edeceğiz.
Bizi izlemeyi devam edin..
Saygılarımızla,
2A Mühendislik A.Ş.
Saygılarımla...
TELEFLEX yıllardır manifolda gömerek yapıyor montajı ve Benzin ecu sunun LPG ye aktarımlası vs bayiinin açıklamaları direk Teleflexden kopyala yapıştır gibi duruyor.
TELEFLEX yıllardır manifolda gömerek yapıyor montajı ve Benzin ecu sunun LPG ye aktarımlası vs bayiinin açıklamaları direk Teleflexden kopyala yapıştır gibi duruyor.
Sayın Erhan DAMLI Bey ayrıca Adana'lı olman hasebiyle Sayın Hemşerim Benim 2007 model 1.6 Elegant Avensis'im var bunu almadan önce tek dileğim 2000cc D4 motor Executive Elengant Avensis almaktı ama sırf LPG takılamıyor diye 1.6 motor olanını aldım. Sen şimdi çıkmış diyorsun ki Teleflex'te böyle birşey var. Ara bakalım Teleflex GFI'yi D4 motora LPG takıyorlar mı? Bak kardeş birşey söyleyebilmek için veyahut biri hakkında iddia'da bulunmak için öncelikle kesin bilgiye sahip olman lazım. Ben 3 Ay sadece bu konuyu her markadan sorarak araştırdım. Atiker,BRC,Lavato,Tartarini,Landirenzo,G1,Prins,Teleflex GFI hiçbirisinde böyle bir sistem yok onu bırak şu izmir'de ankara'da direk enjeksiyonlu motorlara LPG taktıklarını söyleyen adamlarlada görüştüm. Likit LPG Kiti ile alakalı şimdiye kadar açıklama yapan iki marka var birisi Teleflex GFI diğeri BRC ama ikisinde de hala böyle bir sistem yok. Şimdi iddianı destekleyecek bir servis numarası vermeni bekliyorum.
Saygılarımla...
Öncelikle heyecanınızı anlayamadım.Ayrıca konuyu yazmadan evvel servisimle görüştüm D4 TSI gibi sistemlere montaj yapmadıklarını ancak farklı bir markanın eğitimine katılıp eğer randman alınırsa bayilik alacaklarını söyledi.
Benim yazdıklarımda D4 montajı hakkında herhangi bir ibare varsa bana da gösterir misiniz?

Mesut bey Erhan bey merhabalar.. ne BRC ne de Telefleks bizim babamızın oğlu değil.. konuşmamız gereken konu D4 motorlara uygulanacak olan LPG kiti konusu.. ben ikinizin de art niyetle bişeyler dediğinizi düşünmüyorum ihtimal vermiyorum.. bizler burda forumdaşız.. ancak bilgi paylaşımı yapabiliriz bilgi yarışı değil.. forumumuz bilgi yarışının değil bilgi paylaşımının olması gereken güzel bir forum bence.. böyle de kalsın.. başta değerli forumdaş arkadaşlarım olmak üzere ikinize de selamlar sevgiler
Mesut Bey, görebildiğim kadarıyla Erhan Bey sadece bir gözlemini paylaşmış bizlerle. Basit ve iddiasız bir paylaşım için konu dışı polemiklere girmenin gerek olmadığını düşünüyorum.

herkese selamlar ...
Ozan bey öncelikle araba hakkında birşeyler yazayım sonra lpg efsanesi ile ilgili ...
2 yıldır 2004 model otomatik 2.0 Avensis elegant kullanıyorum ... arabam bu hafta sonu 70000 km oldu ... gümüş gri ve ilk sahibinden aldım yetkili servisin 2. el ekspertizi ile ... bırakın kazayı değişeni , boyanmış herhangi bir yeri yok ... elbette ufak tefek birkaç çizik göçük var ... onlar da madalyaları ... tamamen servis bakımlı ... uzatmayım lafı iki kelime ile ---- araba budur ----
sahibinden.com' u takip ediyorum bahsettiğiniz modellerde bence en düzgün avensisler 2.0 elegantlar ... 1.6 larda ne hız sabitleme var ne otomatik vites ... ve bence bunlar olmazsa olmazlar ... Ve üzülüyorum bu arabalara ... araba müsfettelerinden daha ucuza ... karikatür gibi arabalar dünya paralara satılıyo ...
LPG
Prins'in Kayseri 'deki bölge distribütörüyle birkaç kez görüştüm ... En son görüşmemizde Haziranda tsi-fsi motorlara takacağız dediler D4 ler daha sonraya Eylül gibi ... benim biraz canım sıkıldı tabii ...
İşte asıl haber geliyor ... bugün bir arkadaşımın Nissan marka arabasına lpg montajı için Bosch Car Servisine gittik ... Ohh sıralı sistem bir sorun yok ... 1300 tl Zavoli marka ... Ben de muhabbet arasında umutsuzca sordum o malum soruyuUsta demez mi yarın sende getir takalım diye ... hoppaaaaaa ... yine Zavoli hemde 1000 tl ye ... ve ekledi yakıtın şehir içi 25 kuruşa düşer dedi ... şaka gibi ...
Şimdi teknik olarak söylediği şeyler şunlar ... takılacak sistem ne sıralı ne de eski karbüratörlü sistem ... tek noktadan enjeksiyon sistemlerinde kullanılan '' emülatör '' diye bir cihazla uygulanacakmış ... kendine güveni tam ve iddialı ... bana da güven verdi açıkçası ...
Şimdilik düşünüyorum araştırıyorum ...
En kötü ihtimal ... ya olmazsa diye ... en sonunda 1000 lira değil mi söker atarım ... arabamdan vazgeçmem
karar verip taktırırsam yeni konu açıp paylaşırım ...
Selamlar
Bildiğiniz üzere bazı illerde eski emülatörlü sistemler yeni bir sistemmiş gibi direk enjeksiyonlu motorlara uygulanıyor ancak sorunlar meydan geliyordu bundan dolayıda D4 motorlu güzelim 2000 CC Avensislere LPG montajı büyük bir problemdi.Ancak geçenlerde İstanbulda BRC yetkili servislerinden birinin sahibi olan bir arkadaşımın yanındaydım ve laf döndü dolaştı bu konuya geldi ve Likit LPG Enjeksiyon Sistemi diye bir LPG kitinin çıkacağını, artık yakıt manifoldunun delinmesine gerek kalmayacağını, orjinal benzin enjektörlerinin üzerinde LPG nin manifolda gireceğini söyledi. Bununla ilgili resmi bilgi olup olmadığını sorduğumda BRC Türkiye distribütörü 2A mühendisliğin sayfasında bir açıklamanın olduğunu söyle işte o açıklama;
BRC LİKİT LPG ENJEKSİYON SİSTEMİ HIZLA GELİŞİYOR.
BRC' nin yeni AR-GE merkezinde geliştirilen Likit LPG enjeksiyonlu sistemler yarış arabalarında (Bildiğiniz gibi BRC İspanya ve İtalya'da pist yarışları yapıyor) kullanılmaya başlandı.
FSS grubuna dahil olan yeni şirketlerin bu konuda sahip olduğu patent ve deneyimlerinde katkılarıyla likit LPG enjeksiyon sistemlerinin çok yakında pazara sunulacak hale geleceği bildiriliyor.
Tartışmasız olarak güç ve performansı benzine göre kat kat arttıran, Euro5 - Euro 6 araçlar için geliştiren bu likit LPG enjeksiyonlu kitleri çok yakında Türkiye'de de kullanmaya başlayacağız.
Benzin enjektörlerinden likit olarak LPG püskürten bu yeni sistemle LPG enjektörleri ve LPG ECU'su ortadan kalkacak, onun yerine aracın mevcut yakıt sistemi aynen LPG için kullanılacaktır.
Devrim niteliğinde olan bu buluşlardaki gelişmelerle ilgili sizleri sık sık haberdar edeceğiz.
Bizi izlemeyi devam edin..
Saygılarımızla,
2A Mühendislik A.Ş.
Saygılarımla...
ARKADAŞLAR BENDE YAKLAŞIK 7 YILDIR LPG İŞİ İLE İLGİLENEN VE PROFOSYONEL OLARAK ÇALIŞAN BİRİYİM. BU SİSTEM BUNDAN 4 AY ÖNCE FUARDA GÖRÜCÜYE ÇIKMIŞ OLAMAKLA BERABER ARACIN BENZİN SİSTEMİ TAMAMEN İPTAL EDİLEREK ÇALIŞAN BİR SİSTEMDİR VE MALESEF MOTORDA REKTİFİYE GİBİ KAPAK TAŞLAMA GİBİ İŞLEMLER GERÇEKLEŞTİRİLDİKTEN SONRA ARACINIZ BU SİSTEMDE ÇALIŞABİLMEKTEDİR.
AYRICA LPG NIN DEPONUZDA SIVI FAKAT MOTORUNUZUN YANMA ODASINA GİRMEDEN ÖNCE BUHARLASTIGINIZ GAZ HALINDE OLDUGUNU BU SAYEDE YAKITTAN TASARRUF EDILDIGINI DE DÜŞÜNURSEK BU SİSTEM DREKT SIVI HALDE YAKMAKTADIR. VE BEN BU İŞİ YAPAN BİRİ OLARAK BU İŞİN SAĞLIĞI İLE İLGİLİ BUYUK ŞÜPHELERİM VAR MALESEFF. AMA HAYIRLISI BAKALIM
ARKADAŞLAR BENDE YAKLAŞIK 7 YILDIR LPG İŞİ İLE İLGİLENEN VE PROFOSYONEL OLARAK ÇALIŞAN BİRİYİM. BU SİSTEM BUNDAN 4 AY ÖNCE FUARDA GÖRÜCÜYE ÇIKMIŞ OLAMAKLA BERABER ARACIN BENZİN SİSTEMİ TAMAMEN İPTAL EDİLEREK ÇALIŞAN BİR SİSTEMDİR VE MALESEF MOTORDA REKTİFİYE GİBİ KAPAK TAŞLAMA GİBİ İŞLEMLER GERÇEKLEŞTİRİLDİKTEN SONRA ARACINIZ BU SİSTEMDE ÇALIŞABİLMEKTEDİR.
AYRICA LPG NIN DEPONUZDA SIVI FAKAT MOTORUNUZUN YANMA ODASINA GİRMEDEN ÖNCE BUHARLASTIGINIZ GAZ HALINDE OLDUGUNU BU SAYEDE YAKITTAN TASARRUF EDILDIGINI DE DÜŞÜNURSEK BU SİSTEM DREKT SIVI HALDE YAKMAKTADIR. VE BEN BU İŞİ YAPAN BİRİ OLARAK BU İŞİN SAĞLIĞI İLE İLGİLİ BUYUK ŞÜPHELERİM VAR MALESEFF. AMA HAYIRLISI BAKALIM