Gönderen Konu: Avensis 2.0 D4 LPG, the finish!!!  (Okunma sayısı 121671 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Avensis 2.0 D4 LPG, the finish!!!
« Yanıtla #160 : Mayıs 31, 2011, 14:05:38 »
çok iyi.acaba nezaman gelir.

2012 içerisinde Türkiye'de satışa sunulacağını söyledi BRC yetkili servisi olan arkadaşım...

Arkadaşlar yakıt tankı ile alakalı yorumlar gelmiş, sistem hakkında öğrendiklerimi size aktarayım...
Öncelikle araçların bagajlarında yine bir yakıt deposu olacak bunun yanında yine bagajda LPG'nin buharlaşıp gaz hale gelmesini engelleyip yakıt enjeksiyonlarına ulaştıracak bir transfer mekanizması olacak...

Saygılarımla...
2007 1.6 Avensis Elegant M/T
2005 1.6 Corolla Terra A/T
1998 1.6 Corolla XEi LTD M/T

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Mayıs 31, 2011, 14:05:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
« Yanıtla #161 : Mayıs 31, 2011, 14:36:12 »
O güzelim 2000 motor executive donanımlı Avensis'ler sırf LPG takılamıyor diye 1.6 comfortlardan bile daha ucuza gidiyor ya,
valla şimdiden almak lazım, kit çıkınca D4 lerin fiyatlarında  ciddi bir artış olacağına eminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #162 : Mayıs 31, 2011, 14:49:18 »
kite ne kadar isteyecekler acaba :D 3.000 falan isterler kesin :D
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #163 : Mayıs 31, 2011, 14:49:43 »

BRC LİKİT LPG ENJEKSİYON SİSTEMİ HIZLA GELİŞİYOR.

BRC' nin yeni AR-GE merkezinde geliştirilen Likit LPG enjeksiyonlu sistemler yarış arabalarında (Bildiğiniz gibi BRC İspanya ve İtalya'da pist yarışları yapıyor) kullanılmaya başlandı.
FSS grubuna dahil olan yeni şirketlerin bu konuda sahip olduğu patent ve deneyimlerinde katkılarıyla likit LPG enjeksiyon sistemlerinin çok yakında pazara sunulacak hale geleceği bildiriliyor.
Tartışmasız olarak güç ve performansı benzine göre kat kat arttıran, Euro5 - Euro 6 araçlar için geliştiren bu likit LPG enjeksiyonlu kitleri çok yakında Türkiye'de de kullanmaya başlayacağız.
Benzin enjektörlerinden likit olarak LPG püskürten bu yeni sistemle LPG enjektörleri ve LPG ECU'su ortadan kalkacak, onun yerine aracın mevcut yakıt sistemi aynen LPG için kullanılacaktır.
Devrim niteliğinde olan bu buluşlardaki gelişmelerle ilgili sizleri sık sık haberdar edeceğiz.

Bizi izlemeyi devam edin..

Saygılarımızla,
2A Mühendislik A.Ş.

Saygılarımla...
TELEFLEX yıllardır manifolda gömerek yapıyor montajı ve Benzin ecu sunun LPG ye aktarımlası vs bayiinin açıklamaları direk Teleflexden kopyala yapıştır gibi duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #164 : Mayıs 31, 2011, 15:19:54 »
TELEFLEX yıllardır manifolda gömerek yapıyor montajı ve Benzin ecu sunun LPG ye aktarımlası vs bayiinin açıklamaları direk Teleflexden kopyala yapıştır gibi duruyor.

Sayın Erhan DAMLI Bey ayrıca Adana'lı olman hasebiyle Sayın Hemşerim Benim 2007 model 1.6 Elegant Avensis'im var bunu almadan önce tek dileğim 2000cc D4 motor Executive Elengant Avensis almaktı ama sırf LPG takılamıyor diye 1.6 motor olanını aldım. Sen şimdi çıkmış diyorsun ki Teleflex'te böyle birşey var. Ara bakalım Teleflex GFI'yi D4 motora LPG takıyorlar mı? Bak kardeş birşey söyleyebilmek için veyahut biri hakkında iddia'da bulunmak için öncelikle kesin bilgiye sahip olman lazım. Ben 3 Ay sadece bu konuyu her markadan sorarak araştırdım. Atiker,BRC,Lavato,Tartarini,Landirenzo,G1,Prins,Teleflex GFI hiçbirisinde böyle bir sistem yok onu bırak şu izmir'de ankara'da direk enjeksiyonlu motorlara LPG taktıklarını söyleyen adamlarlada görüştüm. Likit LPG Kiti ile alakalı şimdiye kadar açıklama yapan iki marka var birisi Teleflex GFI diğeri BRC ama ikisinde de hala böyle bir sistem yok. Şimdi iddianı destekleyecek  bir servis numarası vermeni bekliyorum.
Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #165 : Mayıs 31, 2011, 15:54:49 »
Öncelikle heyecanınızı anlayamadım.Ayrıca konuyu yazmadan evvel servisimle görüştüm D4 TSI gibi sistemlere montaj yapmadıklarını ancak farklı bir markanın eğitimine katılıp eğer randman alınırsa  bayilik alacaklarını söyledi.
Benim yazdıklarımda D4 montajı hakkında herhangi bir ibare varsa bana da gösterir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #166 : Mayıs 31, 2011, 17:37:57 »

Erhan Bey konuyu algılayamadınız galiba, benim açtığım konunun başlığını okuduktan sonra şu yukarıda alıntı yaptığım cevabı verdiniz sanırım, yok okumadan cevap yazdıysanız o zaman konu çok farklı yerlere gider sizi bundan tenzih ederim.
Cevabımı sizin başlığı okuyarak cevap verdiğinizi varsayarak veriyorum.
Ben demişim ki;
BRC markası bir sistem getirecek, bu sistem direk enjeksiyonlu motorlara LPG yakıtı kullanma imkanı sağlayacak. Sizde cevap olarak "Ne varki yıllardır Teleflex bunu yapıyor" demişsiniz.
Siz böyle deyince doğal olarak sanki böyle bir durum varmışta şahsımın dünyadan haberi yokmuş gibi bir durum ortaya çıkıyor. Bende siz cevap olarak;

Sayın Erhan DAMLI Bey ayrıca Adana'lı olman hasebiyle Sayın Hemşerim Benim 2007 model 1.6 Elegant Avensis'im var bunu almadan önce tek dileğim 2000cc D4 motor Executive Elengant Avensis almaktı ama sırf LPG takılamıyor diye 1.6 motor olanını aldım. Sen şimdi çıkmış diyorsun ki Teleflex'te böyle birşey var. Ara bakalım Teleflex GFI'yi D4 motora LPG takıyorlar mı? Bak kardeş birşey söyleyebilmek için veyahut biri hakkında iddia'da bulunmak için öncelikle kesin bilgiye sahip olman lazım. Ben 3 Ay sadece bu konuyu her markadan sorarak araştırdım. Atiker,BRC,Lavato,Tartarini,Landirenzo,G1,Prins,Teleflex GFI hiçbirisinde böyle bir sistem yok onu bırak şu izmir'de ankara'da direk enjeksiyonlu motorlara LPG taktıklarını söyleyen adamlarlada görüştüm. Likit LPG Kiti ile alakalı şimdiye kadar açıklama yapan iki marka var birisi Teleflex GFI diğeri BRC ama ikisinde de hala böyle bir sistem yok. Şimdi iddianı destekleyecek  bir servis numarası vermeni bekliyorum.
Saygılarımla...

Yukarıdaki cümleleri yazmışım. Size söylediklerimin doğrunluğunu ıspatlamak adına yazdıklarımın sonunda konu hakkında hem güncel hem de geniş bilgiye sahip olduğumu söylemişim. Aksine birşey ispatlamanızı istemişim.

Sizde kendinize güvendiğiniz için Teleflex'i aramışsınız ama benim dediklerim doğru çıkmış hatta 2009'dan bu yana söyledikleri şeyi söylemişler size...
Sizde kendinizce altta kalmayacaksınız ya öncelikle heyecanımı sorgulamışsınız.Tabiki yukarıdada belirttiğim gibi şahsımı zan altında bırakacak bişey söylerseniz bende buna cevap veririm bu heyecandan değil söylediklerimin doğruluğunun verdiği cesarettendir.
Sonra;

Öncelikle heyecanınızı anlayamadım.Ayrıca konuyu yazmadan evvel servisimle görüştüm D4 TSI gibi sistemlere montaj yapmadıklarını ancak farklı bir markanın eğitimine katılıp eğer randman alınırsa  bayilik alacaklarını söyledi.
Benim yazdıklarımda D4 montajı hakkında herhangi bir ibare varsa bana da gösterir misiniz?

Yukarıdaki cevabı yazmışsınız ama buradan da anlaşılıyor ki;
Teleflex'ten sizin söylediklerinizi destekler bir cevap alamamanın çaresizliği ile çark etmişsiniz. Bu bana bir siyasiyi hatırlattı ama neyse.
"Benim yazdıklarımın D4 montajı hakkında herhangi bir ibare varsa bana da gösterir misiniz?" diye içerisinde anlatım bozukluğunun hat safhada olduğu bir soru sormuşsunuz. Madem D4 motora LPG kiti montajı ile alakalı birşey söylemeyeceksiniz neden burada yorum yazıyorsunuz?
Siz yazmış olduğunuz son soru cümlesi ile ondan önce iddiasında bulunduğunuz herşeyi kendiniz zaten yalanlamışsınız aslında. Siz kendi tutarsızlığınızı görebilecek olsanız benim bu cümleleri bile yazmama gerek yok ama maalesef durum ortada...
Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #167 : Haziran 01, 2011, 00:26:41 »
Öncelikle bu konu için son cevabım olacak konunun keçi dövüşüne dönmesini istemiyorum çunki.D4 motorundan ziyadesiyle çekmişsin anlaşılan ki LPG kiti bekleyişin heyecanına hakimiyetini zorluyor.
Şahsım adına Teleflex in avukatı değilim.hayatım boyunca kullanmayacağım D4 motora çıkacak muhtemel LPG kitleri insanlık adına büyük bir adım olacak belki ama benim icin hiçbirşey ifade etmeyecek.
Mesajlarımı gözlüklerini çıkarıp okursan.ana temam BRC nin büyük puntolarla duyurduğu manifolda montaj ve aracın ECU sunu taklit eden beyninin hale hazırda kendi sistemimde kullanılıyor olması.
Sonuç olarak:Değerli forumdaşlar iddialarımla(ki hangi iddialarsa) yazdıklarım arasında bir çelişki var ise ricam bana yardımcı olur musunuz ,zira kimseye özür borcum kalsın istemem.
Şimdiden teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #168 : Haziran 01, 2011, 01:11:56 »
Erhan DAMLI bu da benim size son yanıtımdır;
Son cevabınızın her cümlesine ayrı ayrı cevap vereceğim çünkü anlamanız için bu kadar basite indirgemem gerektiği kanaati oluştu bende;
Öncelikle kaç yaşındasınız, kaç yıllık şoförsünüz, yılda kaç kilometre yol yapıyorsunuz, eğitim durumuz nedir bilmiyorum ama birşey biliyorum ki D4  motorlu bir araç kullandığıma dair hiçbirşeyi hiçbir yere yazmadım, zaten böyle birşey de yok yani anlayacağınız D4 motor kullanmıyorum ve de D4 motordan çekmedim. Ayrıca evet doğru böyle bir kiti bekliyorum ama heyecanla değil çünkü D4 motorlu bir aracım yok. Teleflex GFI'nin avukatı olmamanız ve hatta D4 motorlu bir aracınızın olmamasıda umrumda değil. Evet haklısınız benim gözlüklerim var ama anladım ki sizin benden daha çok ihtiyacınız var. Çünkü benim açtığım konuda sizin temanız gibi bir durum olamaz bir konu açılır ve onunla alakalı yazılır. Şu anda size ait olan şu cümleyi okuyunca "ana temam BRC nin büyük puntolarla duyurduğu manifolda montaj ve aracın ECU sunu taklit eden beyninin hale hazırda kendi sistemimde kullanılıyor olması." gülüyorum çünkü siz hiçbirşey anlamamışsınız zaten. Açıklama da diyor ki artık manifolda montaj kalkacak ve extra bir ECU kullanılmayacak. Bunun neresinde tam tersini anladınız sizi anlamak çok zor :wacko:
Bu arada size cevap yazmam, tek neden yazıyorum biliyor musunuz?
Sizin gibi ne ile alakalı yazdığını bile bilmeyen birinin yazdıklarını, insanlar okuyup  kafası karışır diye yazıyorum emin olun yoksa sizin gibi kendisiyle bile çelişen bir insana ders vermek benim egomu tatmin etmez emin olun.
Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #169 : Haziran 01, 2011, 01:17:27 »
Mesut bey Erhan bey merhabalar.. ne BRC ne de Telefleks bizim babamızın oğlu değil.. konuşmamız gereken konu D4 motorlara uygulanacak olan LPG kiti konusu.. ben ikinizin de art niyetle bişeyler dediğinizi düşünmüyorum ihtimal vermiyorum.. bizler burda forumdaşız.. ancak bilgi paylaşımı yapabiliriz bilgi yarışı değil.. forumumuz bilgi yarışının değil bilgi paylaşımının olması gereken güzel bir forum bence..  böyle de kalsın.. başta değerli forumdaş arkadaşlarım olmak üzere ikinize de selamlar sevgiler :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #170 : Haziran 01, 2011, 01:37:03 »
Mesut bey Erhan bey merhabalar.. ne BRC ne de Telefleks bizim babamızın oğlu değil.. konuşmamız gereken konu D4 motorlara uygulanacak olan LPG kiti konusu.. ben ikinizin de art niyetle bişeyler dediğinizi düşünmüyorum ihtimal vermiyorum.. bizler burda forumdaşız.. ancak bilgi paylaşımı yapabiliriz bilgi yarışı değil.. forumumuz bilgi yarışının değil bilgi paylaşımının olması gereken güzel bir forum bence..  böyle de kalsın.. başta değerli forumdaş arkadaşlarım olmak üzere ikinize de selamlar sevgiler :)

Mesut Bey sizinde söylediğiniz gibi bilgi paylaşımı amaç, sonuna kadar katılıyorum ama size soruyorum;
düşünün ki siz forum da paylaşım yapıyorsunuz, kanatsız bir uçak gördüğünüzü ve uçağın uçtuğunu söylüyorsunuz bende "ne varki onda yenimi gördünüz gemiler senelerdir öyle uçuyor" diyorum Allah aşkına ne yaparsınız.
Sizden tek ricam Erhan DAMLI Beyle karşılıklı yazdığımız bütün mesajları baştan sona okuyup bir yorum daha yazmanız.

Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #171 : Haziran 01, 2011, 08:27:36 »
Mesut Bey, görebildiğim kadarıyla Erhan Bey sadece bir gözlemini paylaşmış bizlerle. Basit ve iddiasız bir paylaşım için konu dışı polemiklere girmenin gerek olmadığını düşünüyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #172 : Haziran 01, 2011, 09:30:34 »
Mesut Bey, görebildiğim kadarıyla Erhan Bey sadece bir gözlemini paylaşmış bizlerle. Basit ve iddiasız bir paylaşım için konu dışı polemiklere girmenin gerek olmadığını düşünüyorum.

Hakkı hocam size katılıyorum..  sizden site yöneticisi olarak aslında bu konu başlığının sıfırdan tekrar açılmasının hem güzel forumumuz hem de Mesut Güneş bey ile Erhan Damlı bey için daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim.. çünkü her okunduğunda yazılmış olan iletiler tekrardan moral bozup yanıt yazmak gereği hissine kapılacak arkadaşlar.. kalp kırmanın gönül incitmenin bir lüzumu yok.. herkese kazasız belasız hayırlı günler arkadaşlar..
selamlar sevgiler :)

2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • doğan güne gülümse haline şükret
« Yanıtla #173 : Haziran 19, 2011, 01:15:25 »
herkese selamlar ...

Ozan bey öncelikle araba hakkında birşeyler yazayım sonra lpg efsanesi ile ilgili ...

2 yıldır 2004 model otomatik 2.0 Avensis elegant kullanıyorum ... arabam bu hafta sonu 70000 km oldu ... gümüş gri ve ilk sahibinden aldım yetkili servisin 2. el ekspertizi ile ... bırakın kazayı değişeni , boyanmış herhangi bir yeri yok ... elbette ufak tefek birkaç çizik göçük var ... onlar da madalyaları ... tamamen servis bakımlı ... uzatmayım lafı iki kelime ile ---- araba budur ----

sahibinden.com' u takip ediyorum bahsettiğiniz modellerde bence en düzgün avensisler 2.0 elegantlar ... 1.6 larda ne hız sabitleme var ne otomatik vites ... ve bence bunlar olmazsa olmazlar ... Ve üzülüyorum bu arabalara ... araba müsfettelerinden daha ucuza ... karikatür gibi arabalar dünya paralara satılıyo ...

LPG

Prins'in Kayseri 'deki bölge distribütörüyle birkaç kez görüştüm ... En son görüşmemizde Haziranda tsi-fsi motorlara takacağız dediler D4 ler daha sonraya Eylül gibi ... benim biraz canım sıkıldı tabii ...

İşte asıl haber geliyor ... bugün bir arkadaşımın Nissan marka arabasına lpg montajı için Bosch Car Servisine gittik ... Ohh sıralı sistem bir sorun yok ... 1300 tl Zavoli marka ... Ben de muhabbet arasında umutsuzca sordum o malum soruyu :) Usta demez mi yarın sende getir takalım diye ... hoppaaaaaa ... yine Zavoli hemde 1000 tl ye ... ve ekledi yakıtın şehir içi 25 kuruşa düşer dedi ... şaka gibi ...

Şimdi teknik olarak söylediği şeyler şunlar ... takılacak sistem ne sıralı ne de eski karbüratörlü sistem ... tek noktadan enjeksiyon sistemlerinde kullanılan '' emülatör '' diye bir cihazla uygulanacakmış ... kendine güveni tam ve iddialı ... bana da güven verdi açıkçası ...

Şimdilik düşünüyorum araştırıyorum ...

En kötü ihtimal ... ya olmazsa diye ... en sonunda 1000 lira değil mi söker atarım ... arabamdan vazgeçmem

karar verip taktırırsam yeni konu açıp paylaşırım ...

Selamlar

hocam ne yaptın lpg işi oldu mu durum nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #174 : Haziran 20, 2011, 10:51:49 »

abi doğru söylüyorsun, bu olay ilk olarak Teleflex'de filizlendi...
daha önce forumda gene tartışılmıştı, BRC Teleflex'i satın aldı, sebep olarak da teleflexin sahip olduğu patentler söyleniyordu...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #175 : Haziran 20, 2011, 17:42:10 »
Arkadaşlar yazdığım konuda manifold'a enjektör montajı ile alakalı birşey söylemediğimi hatırlıyordum ancak bu teleflex taraftarlarının cümlelerinden sonra kendimden emin olamadım ve yazdıklarımı baştan aşağıya bir daha okudum ve hakkaten de böyle birşeyden bahsetmemişim.
Bu yeni likit LPG sisteminde manifold'a enjektör gömülmüyor, takılmıyor, monte edilmiyor vb... Zaten bu sistemin en büyük özelliği benzin enjektörlerinin kullanılacak olması.

Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #176 : Haziran 25, 2011, 13:51:05 »
Bildiğiniz üzere bazı illerde eski emülatörlü sistemler yeni bir sistemmiş gibi direk enjeksiyonlu motorlara uygulanıyor ancak sorunlar meydan geliyordu bundan dolayıda D4 motorlu güzelim 2000 CC Avensislere LPG montajı büyük bir problemdi.Ancak geçenlerde İstanbulda BRC yetkili servislerinden birinin sahibi olan bir arkadaşımın yanındaydım ve laf döndü dolaştı bu konuya geldi ve Likit LPG Enjeksiyon Sistemi diye bir LPG kitinin çıkacağını, artık yakıt manifoldunun delinmesine gerek kalmayacağını, orjinal benzin enjektörlerinin üzerinde LPG nin manifolda gireceğini söyledi. Bununla ilgili resmi bilgi olup olmadığını sorduğumda BRC Türkiye distribütörü 2A mühendisliğin sayfasında bir açıklamanın olduğunu söyle işte o açıklama;

BRC LİKİT LPG ENJEKSİYON SİSTEMİ HIZLA GELİŞİYOR.

BRC' nin yeni AR-GE merkezinde geliştirilen Likit LPG enjeksiyonlu sistemler yarış arabalarında (Bildiğiniz gibi BRC İspanya ve İtalya'da pist yarışları yapıyor) kullanılmaya başlandı.
FSS grubuna dahil olan yeni şirketlerin bu konuda sahip olduğu patent ve deneyimlerinde katkılarıyla likit LPG enjeksiyon sistemlerinin çok yakında pazara sunulacak hale geleceği bildiriliyor.
Tartışmasız olarak güç ve performansı benzine göre kat kat arttıran, Euro5 - Euro 6 araçlar için geliştiren bu likit LPG enjeksiyonlu kitleri çok yakında Türkiye'de de kullanmaya başlayacağız.
Benzin enjektörlerinden likit olarak LPG püskürten bu yeni sistemle LPG enjektörleri ve LPG ECU'su ortadan kalkacak, onun yerine aracın mevcut yakıt sistemi aynen LPG için kullanılacaktır.
Devrim niteliğinde olan bu buluşlardaki gelişmelerle ilgili sizleri sık sık haberdar edeceğiz.

Bizi izlemeyi devam edin..

Saygılarımızla,
2A Mühendislik A.Ş.

Saygılarımla...

ARKADAŞLAR BENDE YAKLAŞIK 7 YILDIR LPG İŞİ İLE İLGİLENEN VE PROFOSYONEL OLARAK ÇALIŞAN BİRİYİM. BU SİSTEM BUNDAN 4 AY ÖNCE FUARDA GÖRÜCÜYE ÇIKMIŞ OLAMAKLA BERABER ARACIN BENZİN SİSTEMİ TAMAMEN İPTAL EDİLEREK ÇALIŞAN BİR SİSTEMDİR VE MALESEF MOTORDA REKTİFİYE GİBİ KAPAK TAŞLAMA GİBİ İŞLEMLER GERÇEKLEŞTİRİLDİKTEN SONRA ARACINIZ BU SİSTEMDE ÇALIŞABİLMEKTEDİR.
AYRICA LPG NIN DEPONUZDA SIVI FAKAT MOTORUNUZUN YANMA ODASINA GİRMEDEN ÖNCE BUHARLASTIGINIZ GAZ HALINDE OLDUGUNU BU SAYEDE YAKITTAN TASARRUF EDILDIGINI DE DÜŞÜNURSEK BU SİSTEM DREKT SIVI HALDE YAKMAKTADIR. VE BEN BU İŞİ YAPAN BİRİ OLARAK BU İŞİN SAĞLIĞI İLE İLGİLİ BUYUK ŞÜPHELERİM VAR MALESEFF. AMA HAYIRLISI BAKALIM :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • doğan güne gülümse haline şükret
« Yanıtla #177 : Haziran 26, 2011, 06:10:01 »
ARKADAŞLAR BENDE YAKLAŞIK 7 YILDIR LPG İŞİ İLE İLGİLENEN VE PROFOSYONEL OLARAK ÇALIŞAN BİRİYİM. BU SİSTEM BUNDAN 4 AY ÖNCE FUARDA GÖRÜCÜYE ÇIKMIŞ OLAMAKLA BERABER ARACIN BENZİN SİSTEMİ TAMAMEN İPTAL EDİLEREK ÇALIŞAN BİR SİSTEMDİR VE MALESEF MOTORDA REKTİFİYE GİBİ KAPAK TAŞLAMA GİBİ İŞLEMLER GERÇEKLEŞTİRİLDİKTEN SONRA ARACINIZ BU SİSTEMDE ÇALIŞABİLMEKTEDİR.
AYRICA LPG NIN DEPONUZDA SIVI FAKAT MOTORUNUZUN YANMA ODASINA GİRMEDEN ÖNCE BUHARLASTIGINIZ GAZ HALINDE OLDUGUNU BU SAYEDE YAKITTAN TASARRUF EDILDIGINI DE DÜŞÜNURSEK BU SİSTEM DREKT SIVI HALDE YAKMAKTADIR. VE BEN BU İŞİ YAPAN BİRİ OLARAK BU İŞİN SAĞLIĞI İLE İLGİLİ BUYUK ŞÜPHELERİM VAR MALESEFF. AMA HAYIRLISI BAKALIM :)

yani tunç kardes biz avensise lpg takmayı unutalım mı ne dersin?
birde su izmir deki lpg kiti takan usta var unun yaptığı yanlış mı? senin yorumun nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #178 : Haziran 27, 2011, 11:42:51 »

Tunç Bey benim anlamadığım konu şu diyelimki sizin dediğiniz gibi olsun herşey. Madem bu sistem motor revizyonu gerektiriyor o zaman LPG'nin likit olmasının bir anlamı olmaz. İkincisi siz diyorsunuz ki LPG buhar halde olmadığından Likit olduğundan tasarruf sağlamaz, asıl burası çok ilginç, siz; değil LPG, yanma odasında kömürde yaksanız belli kilo kalori belli patlama sayısına dönüşür buda kütle/kilo kalori endeksiyle alakalıdır değişmez, hem madem LPG buharlaştığı için ekonomik diyorsunuz o zaman sıvı yakıtları da buharlaştıran sistemler var araçlarda onları kullanalım LPG derdinden kurtulalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #179 : Eylül 14, 2011, 22:14:32 »
bu gun araca lpg uygulaması yapılıyor 40000 km yapanla tanıştım şimdilik sorun yok dedi devamını yazıcam...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)