Gönderen Konu: Avensis 2.0 D4 LPG, the finish!!!  (Okunma sayısı 121282 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis 2.0 D4 LPG, the finish!!!
« Yanıtla #220 : Ocak 01, 2013, 23:53:32 »
Burak bey merhaba ankarada nerde yaptirdiniz  .bende 2006 elegance 2000 triptonic aldim.hic lpg takilmamis.taktirmak istiyorum..ayrica son sehir ici ve sehir disi verlerini yazarsaniz cok yardimci olursunuz...tskrler..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #220 : Ocak 01, 2013, 23:53:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #221 : Ocak 01, 2013, 23:58:22 »
izmirde hüseyin usta takıyordu d4 lere lpg
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #222 : Ocak 02, 2013, 00:01:38 »
izmirde hüseyin usta takıyordu d4 lere lpg
bu taktıkları eski sistem mikserli takıyorlar.Ayrıca benzinle karısık çalısıyor.Normal enjeksiyonlu lpg sistemleri gibi taasarruflu değil.Taktırmak ta risk.Ama göze alınırmı bilemem.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #223 : Ocak 02, 2013, 00:03:25 »
bu taktıkları eski sistem mikserli takıyorlar.Ayrıca benzinle karısık çalısıyor.Normal enjeksiyonlu lpg sistemleri gibi taasarruflu değil.Taktırmak ta risk.Ama göze alınırmı bilemem.
kerem karip abi o ustaya taktırmıştı sanırsam..onun avensiste 2.0 d4 görünce gelir zaten konuya... deneyimlerini paylaşır...
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #224 : Ocak 02, 2013, 23:15:28 »
Tuncay selam..

Konuyu yeni gördüm , evet araca lpg sistemi eski tip karbüratörlü araçlara takılandan takılıyor. İlk marşta benzinle çalışıyor, bu sırada arıza ışığı yanıyor. Sonra isterseniz yolda isterseniz durduğu yerde 2800 dd ye gelince yani gaz verdiğiniz anda lpg ye geçiyor. Birdaha da benzin çekmiyor ve arıza ışığı sönüyor.  Yakıt tasarrufu %30 civarı. Taktırıp taktırmamak kişinin keyfine kalmış bişeydir. Ben aracı yüksek model olsun die banka kredili aldım. Ama bu durumu öğrendiğimde satmak için rehini kaldırmak durumundaydım.. oda biraz zordu gittim lpg taktırdım. Yoksa binemezdim valla ne diyeyim..

Yakıt tüketimi 10 lt /100 km civarı .. Ama kullanım tarzımdan kaynaklanıyor diyebilirim. Daha sakin kullanımla 8-9 lt ye düşürülebilir. ama ozamanda arabanın hakkını veremiyosun kardeşimmmmmmmmmmmmmm..

kerem karip abi o ustaya taktırmıştı sanırsam..onun avensiste 2.0 d4 görünce gelir zaten konuya... deneyimlerini paylaşır...

Mehmet im sağolasın kardeşim ..

Şöyle söyliyeyim. Denizliden yola çıktım İzmir e uçağa yetişmem lazımdı. Bastım geldim. Otobanda hiç gaz kesmedim .Tapa gaz İzmir e geldim..Eğer bi sorun olsaydı hararet sübap felam ozaman olurdu. 15 bin km ye yaklaştım.. Hiç bi sorun yok arada telefonlaşırız ustamla gider çayını içerim başka hiç bişey için uğramadım yanına şükür.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • burak poyraz
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #225 : Ocak 03, 2013, 00:27:53 »
yılmaz guler atiker yetkili bayisi.yıldız sanayi sit.
Tahterevallinin diğer ucuna oturarak sayemde yükselen insanlara; canımın sıkıldığında kalkabileceğimi söyleyin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • burak poyraz
« Yanıtla #226 : Ocak 03, 2013, 00:45:08 »
arkadaşlar aracım a lpg yi 1200tl ye taktırdım.lpg 1.99t idi.şehir içi 27 krş yaktı.s dışı ise gürcistana gittim yaklaşık 1000 km 23krs yaktı.bu gun itibarı ile ise lpg 2.56 s içi 30 krs, s dışı yeni sakarya ya gittim geldim 25krs yaktı lpg ile 10000km yaptım hiç bir sorun yok şukur.önemli bir not. yokuşlarda cruse control u kullanmayın cok yaktırıyor.bir de motor ikaz ışıgı benzin e gecince sonuyor.cekiş bariz zayıflıyor ancak yeterli.benim gorusum bu araca
lpg sart arkadas %30 falan hikaye resmen yarı yarıya kar soz konusu.bu arac benzinde 550-600 yakıyor.
Tahterevallinin diğer ucuna oturarak sayemde yükselen insanlara; canımın sıkıldığında kalkabileceğimi söyleyin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #227 : Ocak 03, 2013, 02:55:28 »
Burak bey paylaşımınız için teşekkürler..sizin referansınızla akaraya gelip taktıracam.ben erzurumdayım..sahibinden .com da bi usta daha öğrendim adana da imiş aradım 1400 tl dedi..garanti veriyormusun dedim.veriyoruz en son taktığım 70000 km dir biniyor bi sorun yok dedi.bizim erzurumda 3-4 yere sordum kimse bu işe sıcak bakmadı..bir usta samimi bir şekilde takarım ama 2000 km sonra manfold kapağımı subap kapağımı ne(teknik bilgim pek yok) erir masrafın çok olur dedi..bu arada adana daki usta tasarrufun yüzde 45 olur dedi..

ama burak beyin söyledikleri beni tatmin etti.sağolsun özelden de detaylı yazmış.

Burak bey bu arada sizin kaç km oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #228 : Ocak 03, 2013, 02:59:41 »
arkadaşlar ayrıca depoyu fulleyip şehir içi iki gün kullandım ve tekrar fulledim..erzurum bu sıralar baya soğuk eksi 20 oluyor.. hesapladım .. 70 kuruş yakmış km de..ayrıca 100 lik bi uzun yolculuğum oldu. gene yola çıkmadan fulledim sonra geri gelip tekrar fulledim..tamamı uzun yol ve cc ile 100 km sabit hızla 35 krş yaktı...yani uzun yol neyse de şehir içi çok fazla.acil lpg taktıracağımm.ama araç çok güzel..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #229 : Ocak 03, 2013, 12:49:27 »
dizel yerine benzinli alıp lpg taktırırsanız aracınızdan daha fazla zevk alacağınız kanaatindeyim :)
Eski mesajını görünce dayanamadım.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20948.0

Müsait olan arkadaşlarımız Burak kardeşimizin ruhuna bir fatiha okuyabilir mi?
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • burak poyraz
« Yanıtla #230 : Ocak 14, 2013, 17:09:17 »
allahtan rahmet diliyoruz adas.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #231 : Ocak 16, 2013, 01:16:45 »
Vefat eden arkadasa Allah (c.c.) dan rahmet diliyorum.Yakinlarinin basi sagolsun.

Aracima burak beyinde onerisiyle lpg taktirdim. Daha once yazmistim erzurumda soguk havalarda sehirici 650-700 krs yakan araba simdi 350 yakiyor. Sehirdisi 250 krs yakiyor. Olcumleri yaparken oldukca hassas davrandigimi soylemek isterim  .cekiste felan sikinti yok  3 aya amorti ederim  ortalama 3000 km yol yapiyorum ayda ..bakalim artik uzun vadede soru cikarmaz insallah.herkese selamlar...burak beye vesile oldugu icin tekrar  tesekkurler 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #232 : Ocak 18, 2013, 01:47:47 »
burak bey sizin araca takılan lpg sistemi kitmtm mi?ilk takıldığında ismini duymayınca garipsedim ama sonra ufak bi araştırınca kaliteli bir sistem olduğunu anladım..siz ne düşünüyorsunuz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #233 : Şubat 22, 2013, 19:32:31 »
forumda mehmet bey var.brc yenı bir sistem geliştirmiş herhalde.Bu eski mikserli değilde  enjektörlü yenı bir sistemden  bahsediyordu.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #234 : Nisan 26, 2013, 11:19:56 »
Merhaba arkadaşlar bende de 2008 model 2.0 otomatik avensis var yaklaşık 1 ay önce landirenzo lpg taktırdım çalışma sistemini arkadaşlar yeterince anlatmış performansta hiç bir değişiklik yok yakıt 10 lt ile yaklaşık 95-100 km gidiyor şehir içi Mardinde taktırdım size ustanın tel ini yazıyorum detaylı bilgileri ondan ala bilirsiniz
Korhan lpg Mehmet Salih KORHAN 0505 559 64 11

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #235 : Nisan 26, 2013, 19:44:57 »
Merhaba arkadaşlar bende de 2008 model 2.0 otomatik avensis var yaklaşık 1 ay önce landirenzo lpg taktırdım çalışma sistemini arkadaşlar yeterince anlatmış performansta hiç bir değişiklik yok yakıt 10 lt ile yaklaşık 95-100 km gidiyor şehir içi Mardinde taktırdım size ustanın tel ini yazıyorum detaylı bilgileri ondan ala bilirsiniz
Korhan lpg Mehmet Salih KORHAN 0505 559 64 11

Tahir bey aracınıza takılan sistem sıralı sistem mi?

forumda mehmet bey var.brc yenı bir sistem geliştirmiş herhalde.Bu eski mikserli değilde  enjektörlü yenı bir sistemden  bahsediyordu.

Çorumlu Mehmet abiden mi bahsediyorsun Tuncay?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #236 : Nisan 30, 2013, 11:42:55 »
kerem bey sıralı sistem değil eski sistem brc nin bahsettikleri sistem bayağadır söyleniyor ama bildiğim kadara ile çoğu bayide yok varsada çok pahalı benim taktırdığım sistemde motor garantisi yok motor garantili de yaparım diyor usta ama ozaman çok maailyetli oluyor 3500 tl civarın da mutemelen şu bahsedilen sistem ustayı arayıp ona sorarsanız daha detaylı bilgi alabilirsiniz bizimkiler hep araştırmalar sonucu toplama bilgi (unutmadan ben ayrıca lpg takılırken subap yağlama sistemide eklettim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #237 : Nisan 30, 2013, 12:23:37 »
arkadaşlar unutmuşum ben ayrıca birde subap yağlama sistemi de eklettim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #238 : Nisan 30, 2013, 18:26:03 »
kerem bey sıralı sistem değil eski sistem brc nin bahsettikleri sistem bayağadır söyleniyor ama bildiğim kadara ile çoğu bayide yok varsada çok pahalı benim taktırdığım sistemde motor garantisi yok motor garantili de yaparım diyor usta ama ozaman çok maailyetli oluyor 3500 tl civarın da mutemelen şu bahsedilen sistem ustayı arayıp ona sorarsanız daha detaylı bilgi alabilirsiniz bizimkiler hep araştırmalar sonucu toplama bilgi (unutmadan ben ayrıca lpg takılırken subap yağlama sistemide eklettim)

Tahir bey geçen gün aradım verdiğiniz numarayı kullanım dışı diyordu. Sonra isimden firmayı buldum başka bi telefonla ulaştım. Daha doğrusu bi abimi yönlendirdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #239 : Nisan 30, 2013, 18:27:45 »
arkadaşlar unutmuşum ben ayrıca birde subap yağlama sistemi de eklettim

Tahir bey bu aracın sorunu zaten sübapların blok içinde gömülü olma durumu idi. Acaba yağlama sistemi ekipmanlarının bi fotosunu alabilirmiyim? Bende yaptırmak isterim ne olur ne olmaz diye ? Birde yağlama dediğiniz işi FSİ ve TSİ grubu araçlar benzin püskürtme ile yapıyor sizin araçdamı benzin ile yapıyor bu işi?