konudan anlaşılıyor ki şimdilik d-4 motorlara Lpg uygulaması yapılamıyor.Yalnız sizden ricam arkadaşlar burda yazılanlar o kadar önemli ki ben ve diğer Toyota konusunda meraklı kişiler bu yazdıklarınız konusunda fikirleri anında değişebiliyor.Sağlıklı bilgi verirsek memnun olurum.
Saygılarımla...
bende merak ettim konuyu bastan sona okudum daha ortada urun yok tartismalar baslamis arastirmaci arakadaslara tesekkurler LPG urunlerle pek ilgilenmiyorum ama sunu soyleyebilirim turkiyede arac sahipleri benzin fiyatlari yuzunden yakinda cakmaktasin arabasi gibi alttan manuel pedallarla kullanmaya baslarsa hic sasirmam ayrica LPGye alternatif urunler neden turkiyede yok mesela NGV (araclar icin dogal gaz) LPG ye gore kalorisi daha yuksek yani daha az yakiyor ayrica daha cevreci hemde dizel araclarda da kullanilabiliyor. bi diger alternatif E10,E20,E85 ( benzin etanol karisimi yakitlar) ben aracimda (corolla 2.0) E20 kullaniyorum benzine gore 25% daha ucuz, fabrika cikisi E20 kullaniyor aracim E85e gecmeyi dusunuyorum ama kit taktirmam lazim suan arayis icindeyim guzel bi E85 kiti (E85 benzine gore 65-70%daha ucuz) taktiracam o zaman arac bedava gidecek

bi baska alternatif B5, B10 dizel yakitlar
en konforlu en guclu ve en az yakan araclar sizlerin olsun
umarim konuyu dagitmamisimdir
bende merak ettim konuyu bastan sona okudum daha ortada urun yok tartismalar baslamis arastirmaci arakadaslara tesekkurler LPG urunlerle pek ilgilenmiyorum ama sunu soyleyebilirim turkiyede arac sahipleri benzin fiyatlari yuzunden yakinda cakmaktasin arabasi gibi alttan manuel pedallarla kullanmaya baslarsa hic sasirmam ayrica LPGye alternatif urunler neden turkiyede yok mesela NGV (araclar icin dogal gaz) LPG ye gore kalorisi daha yuksek yani daha az yakiyor ayrica daha cevreci hemde dizel araclarda da kullanilabiliyor. bir diger alternatif E10,E20,E85 ( benzin etanol karisimi yakitlar) ben aracimda (corolla 2.0) E20 kullaniyorum benzine gore 25% daha ucuz, fabrika cikisi E20 kullaniyor aracim E85e gecmeyi dusunuyorum ama kit taktirmam lazim suan arayis icindeyim guzel bir E85 kiti (E85 benzine gore 65-70%daha ucuz) taktiracam o zaman arac bedava gidecek
bir baska alternatif B5, B10 dizel yakitlar
en konforlu en guclu ve en az yakan araclar sizlerin olsun
umarim konuyu dagitmamisimdir
Bu konudaki bilgilendirmeniz için teşekkürler.
bu sistemlerden türkiyede kullanımda olan herhangi biri var mı?
E85 kitlerle bakacam onumdeki hafta 15 gun sonra 2.000-2.500km lik bi tatil planimiz var gitmeden belki taktiririm bi kac servise gideyim bakalim neler vadediyorlar
Bu gün bir gazetede tsi ve fsi motorlara lpg müjdesi diye bir yazı/reklam gördüm .. Reklamı bulursam paylaşırım..
1 yıl oldu konu açılalı hatta geçti bile hala doğru dürüst bi açıklama gelmedi firmalardan..
1 yıl oldu konu açılalı hatta geçti bile hala doğru dürüst bir açıklama gelmedi firmalardan..
Ben BRC merkezdeki mühendislerden 2012 nin 3. ayı diye bilgi almıştım ama fos çıktı . 3. ayda da 8. aya kaldı dediler ama artık inancım kalmadı . Zira italyada ne üzerine Ar-Ge çalışması yapıldığından haberleri yok . 3. ayda D4 için gelecek dedikleri kitler DISI TSI GDI motorlar için üretilen LDI (sanırım lkit direk enjeksiyon demek oluyor) kitleri çıktı. Aslında güzel bir sistem bu benzin masrafı diye birşey kalmıyor ve tamamen LPG ile çalışan ve aracın kendi benzin enjektörlerini kullanan bir sistem diye biliyorum .
Ama D4 VVTI için en son aldığım bilgiler iç açıcı değil . Hatta bazı kişiler italyada bu motorlar üzerine ciddi bir çalışma olmadığını bazılarıda Ar-Ge çalışmalarının henüz başarısız olduğunu söylüyorlar .
2012 LPG fuarını gezdim . Yaklaşık 2 ay önceydi . Ama D4 VVTI motorlarla ilgili herhangi bir Ar-Ge çalışmasına rastlayamadım . Hatta çok enteresan BRC bu fuara katılmadı bile .
arkadaşlar bende 2003 avensis d4 sahibiyim 3 yıldır benzinle gezdim.artık guc yetmiyor dedim ve ankara da lpg taktırdım.biraz guc kaybı var .son hız 180 km yi gecmiyor.zaten lazım degil.motor ışıgı yanık kalıyor.brc marka.ilk depo fulledim 1.99tl den 42lt aldı.şu an 300km yaptım ve hala son ışık sonmedi.tamamı şehir içi.yaptırmak isteyenlere adres verebilirim .ankara ve cevresi için.2 yılgarantili.ve 3-4 saate takılıyor
Bende Avensis 2.0 Executive Elegant D4 var. Arkadaşımda Avensis 1.6 Elegant var. Şehir içinde ikimizinde arabası aynı yakıt harcıyor. İkimizde aynı firmadan benzin alıyoruz. Uzun yolda benim aracım onun aracından daha az yakıyor. Üstelik benim aracım Yarı Otomatik onun düz vites.
2,0 otomatik bir araba 1,6 manuel ile nasıl aynı yakıyor ..Anlamış değilim.
burak bey ankarada nerede taktırdınız d4 lpg sistemini
D4 olmayan avensis yok mu?
1.6 Elegant ve Comfortlar D4 değil. 2.0 Elegant hakkında bilgim yok.
2,0 otomatik bir araba 1,6 manuel ile nasıl aynı yakıyor ..Anlamış değilim.
D4 ün farkını anlatıyorum
2,0 lar d 4 motor.D4 motorun ne farkı olacak.toyotada d4 hyundaide gdi vw fsi falan işte.
Arkadaşlar forumdan Kerem beyin referansi ile artık lpg işine iyice sıcak baktığımdan yaklaşık 2 ay kadar önce uzun araştırmalar sonucu istanbulda D4 lpg montajı yapan bir yer adresi edinmiş ustayla görüşmüş bir ikide referenası ile görüşmüştüm. Hatta bu ustada malzemeyi İzmirden getiriyormuş fakat bende öyle bir şans varki usatanın ve referansların telefonlarını kaybettim. Acaba bu benim kaderim mi diye düşünmeye başladım anlaşılan kuzu kuzu İzmir yollarına düşücem bu arada forumdan tanıdığım yardımını hiç esirgemeyen Kerem beyide tanıma şansım olacak gibi
Erdinç bey bu yaklaşımınızdan dolayı teşekkür ederim çok sağolun.. İstanbul olayına sevinmedim desem yalan olur valla.. Güzelim aracı bilmediğim ellere teslim etmekten kurtardık...
Valla hani çucukken harçlık biriktirirdik ya aynı o misal bende lpg parası biriktirimeye çalışıyorum bazen kendime gülmüyor değilim bu sebeple hatta bazen en sağdan giden lüks otomobillere bakıp ah benim kader arkadaşım arabayı aldın ama yakıyo diye basamıyorsun mübareğe diyorum içimden.Kısmet anlaşılan ben İzmir yolcusu oldum bu arada Sakarya'dan Murat Çetin'de sağolsun çok yardımcı oluyor adapazarında Alemdaroğlu lpg de takıyormuş şimdi ben ilk önceliği harçlıklarımı biriktirmeye verdim malum ufak bir oğlum var geçim derdi olunca yavaş ilerliyorum ama illaki lpg hatta forever lpg diyorum şirket aracım olmasa avensise ihtiyaçtan binsem yanmışım herhalde İstanbul'da 60 kuruşa bile binemeyiz gibi geliyor bana benzinle hayırlısı bakalım az kaldı özgürce gezmeye.Bu arada Kerem bey lpg falan bahane aslında ben yardım sever tavrınızdan ötürü sırf keyfen sizinle tanışmaya İzmir'e geleceğim ve bir çayınızı içeceğim.
Erdinç bey her zaman beklerim sorun yok ....