Gönderen Konu: Avensis 2.0 D4 LPG, the finish!!!  (Okunma sayısı 121282 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis 2.0 D4 LPG, the finish!!!
« Yanıtla #120 : Temmuz 30, 2010, 15:21:29 »
Montaj resimlerinide ekledim.Artık gerisini zamana bırakalım selamlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Temmuz 30, 2010, 15:21:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Temmuz 30, 2010, 15:42:13 »
arkadaşlar merhaba kusura bakmayın internetimde ve bilgisayarımda sorun olduğu için yazamadım ben lpg takalı bir ayı geçti. Yaklaşık 5000 km yaktım uzun yolda yakıt 21 kusuşa düştü. aracı bugün hasar tespit cihazına bağlattım. araçta lpgnin bağlanmasından dolayı
1. püskürtme subabı kesintisi 1,2,3,4
2. yakıt dağıtıcı basınç sensörü olması gereken alan dışında
şeklinde arıza gösteriyordu. onlarıda sildirdim. enjektörde herhangi bir problem yok araba tıkır tıkır çalışıyor. tek problem benim aracın lpgde rolanti devri 600 devire düştü.oda arabayı istop ettiriyordu. onuda şimdi yaptık hiçbir sorun kalmadı. güle güle kullanıyorum.Bu söyleiğim arızalarda geçici benzine geçince tekrar arıza lambası sönüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Temmuz 30, 2010, 16:20:40 »
beyler bazıları  bu araca lpg takanlara yazık olmuş gibi cümleler sarfetmiş kimse kimseyi zorlamıyor ben taktırdım çok memnunum. arabamda kesinlikle bir güç kaybı olduğunu düşünmüyorum. burdan adapazarına 45 dakikada gittim. aracımla istanbul-izmir-erzincan-muş gidiş geliş yaptım. tek bir sorunla bile karşılaşmadım. isteyen herkes gelip aracımıda görebilir hatta test etme imkanıda sunabilirim.burada polemiğe girmeye gerek yok diye düşünüyorum.kimse kimseyi zorlamıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Temmuz 30, 2010, 18:04:08 »
siz öncelikle kendinizi bir tanıtsanız eyyüp bey, tanışma bölümüne bekliyoruz sizi...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Temmuz 30, 2010, 18:15:27 »
bu konu burada açılalı beri yaklaşık olarak 10 tane lpg dönüşüm istasyonu aradım, hiçbirisi de bana mikserli sistem takılamaz demedi, benzin püskürtmeyen enjektörün piston tepesindeki yanmadan dolayı zarar gödüğünü açıkladı bir çoğu. benzinde de elbetteki patlama oluyor orada, ama her püskürtmede benzin hem enjektör ucundaki kurumu temizliyor, hemde oradan geçerken bir miktar ısıyı soğuruyor. yani benzinde sorun çıkarmayan subapların lpg de yanması ile aynı şey...

mırıldanmalarınızı duyar gibiyim, sanane, araba bizim sorun bizim, seni ilgilendirmez...

tek derdim; bu sistemin yeni bir icat olmadığı, takılamaz diyen lpg ustalarının da ileride çıkacak sorunlardan korkusundan takmadığını anlatmak. yoksa tabiki banane, nasıl istiyorsanız öyle binin aracınıza.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Temmuz 31, 2010, 00:49:48 »
arkadaşlar merhaba kusura bakmayın internetimde ve bilgisayarımda sorun olduğu için yazamadım ben lpg takalı bir ayı geçti. Yaklaşık 5000 km yaktım uzun yolda yakıt 21 kusuşa düştü. aracı bugün hasar tespit cihazına bağlattım. araçta lpgnin bağlanmasından dolayı
1. püskürtme subabı kesintisi 1,2,3,4
2. yakıt dağıtıcı basınç sensörü olması gereken alan dışında
şeklinde arıza gösteriyordu. onlarıda sildirdim. enjektörde herhangi bir problem yok araba tıkır tıkır çalışıyor. tek problem benim aracın lpgde rolanti devri 600 devire düştü.oda arabayı istop ettiriyordu. onuda şimdi yaptık hiçbir sorun kalmadı. güle güle kullanıyorum.Bu söyleiğim arızalarda geçici benzine geçince tekrar arıza lambası sönüyor.
Eyüp kardeşim bende foruma biran önce katılmanı bekliyordum,en azından yalnız olmadığım için mutlu oldum.Çünki siz benden önce taktırdınız. km.yakış değerleriniz gayet güzel bir ara bende yeniden normal sınırlar içerisinde yeniden test edeceğim.Siz yalnız arıza lambası uyarısından falan bahsediyorsunuz bende herhangi bir sorun yok Hüseyin usta onu halletti sizinkinde neden öyle bir durum varki o halledilebilecek bir durum.Aracınız 2003 modeldi galiba Manuelmi yoksa Triptonikmi,,Aramıza yeniden hoş geldiniz  resimleri eklersen sevinirim.selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Temmuz 31, 2010, 20:53:17 »
kaan bey kusura bakmayın tanışma bölümünü es geçtim. hemen giriyorum. Arıza lambasının iptal edilmesini ben istemedim. aracım 2003 model triptonik vites.resimleri en kısa zamanda ekleyeceğim. sistem yeni bir icat değil murat bey doğru söylüyorsunuz. ama onu takan ustadada taktıracak insandada cesaret olması gerekiyor. çünkü çok büyük arızalar çıkarabilir tasarrufun iki katı masraf çıkarabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Temmuz 31, 2010, 21:04:40 »
kaan bey kusura bakmayın tanışma bölümüne giriyorum ama daha sonra sanırım internetimdeki sorundan dolayı açılmıyor. en kısa zamanda tanışma bölümüne gireceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Temmuz 31, 2010, 22:42:48 »
Eyüp bey Bugün hüseyin usta ile görüştüm sizin arıza lamba uyarısından bahsettim sizin LPG uygulamasını kendisinin yapmadığından bahsetti daha önce beraber çalıştığı yerde taktırmışsınız Uygulama neticede aynı ,
arıza uyarısı  konusunda da hüseyin usta bayağı tecrübeli, bugün aracın bakımları için gittiğimde motorcu ustam bana LPG li araçların pistonları yağlamak için bir aparattan bahsetti serum gibi birşey hüseyin ustaylada görüştüm şimdiye kadar taktığı uygulamalarda kullanmadığını ama takılmasının en azından zararı olmayacağını faydalı olabileceğinden bahsetti motorcu ustamın tavsiyesi ilede hemen sanayide o aparatı taktırdım 80 TL.yalnız o uygulamayı yapmak için manifolda küçük bir delik delip aparatın serum gibi olan ucunu oraya bağlıyorlar.
Burdada konuyla ilgili açıklama burda var.selam.

http://www.starsupapyaglama.com/neden-supap-yaglama.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #129 : Eylül 07, 2010, 20:09:56 »
Ali bey, son durum ile ilgili biraz bilgi verebilirmisiniz? Araç ne kadar yakıyor kilometrede, motorda bir sıkıntı, daha önce duymadığınız bir ses filan var mı? Açıkçası, arabama LPG taktırırsam sizin referansınız ile taktıracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Rampada Görüşelim (İnerken değil Çıkarken) :)
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Eylül 09, 2010, 15:47:51 »
şu lpg olayı her şehirde olsaydı  biraz yaygınlaşsaydı taktırıdım amaaa artık çoooook geç aracımı sattım Elvede Avensisssss :(
ToYoToYoTa ToYoToYoTa Sigara İçirmem İçinde Asla ToYoTA.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Eylül 14, 2010, 00:52:35 »
Ali bey, son durum ile ilgili biraz bilgi verebilirmisiniz? Araç ne kadar yakıyor kilometrede, motorda bir sıkıntı, daha önce duymadığınız bir ses filan var mı? Açıkçası, arabama LPG taktırırsam sizin referansınız ile taktıracağım.
Levent bey ben nerede ise taktıralı 2 ay oldu gayet memnunum herhangi bir problem yok çalışması gayet normal yakıt ise uzun yolda km.22 kurusa geliyor selam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #132 : Kasım 25, 2010, 01:59:40 »
arkadaşlar ben aksaraylıyım.. bende 2001 model vvt i d4 var.. oto galericiyim aracı aldım lpg takılmıyor diye gelen gidiyor... canım sıkıldı bu gün sanayiye gittim ustanın biri takarım dedi sonra aracı götürdüm,geri yok takılmıyormuş bunlara deyince bende iyi dedim. aksarayda huzur otogaz var onu aradım olmaz diye birşey yok yarın getir takalım dedi nasip olursa yarın götürecem taktırmaya...hiç bir sorunda olmaz dedi.. taktırınca size haber vereceğim....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Kasım 25, 2010, 08:10:09 »
Paylaşımlarınızı bekliyoruz Ramazan Bey fakat öncelikle Tanışma bölümünde sizi tanıyabilir miyiz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Kasım 25, 2010, 12:11:44 »
Bu araçlara sıralı gaz sistemi takılamaz.İzmirde takılan normal sistem çalışabilir fakat belli km sonra aracın benzın enjektörlerinde sorunlar meydana gelecektir.Bilgilerinize...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #135 : Kasım 26, 2010, 17:41:58 »
arkadaşlar bugun aksaraya götürdüm malesef takamayız dediler... sonra burda bi arkadaş,izmirde caner beyin numarasını yazmış onu aradım takarız dedi ... aracıma pazar günü şehir dışından müşteri gelecek.. satamassam izmire götürüp taktıracam..kafaya koydum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #136 : Nisan 17, 2011, 23:32:15 »
Arkadaşlar ,elimdeki 1.6 araç esasında beni tatmin ediyor ama bir mantıklı kural ölçüsünde yüksek hacimli motorlar ideal kullanımda 1.6 oranında hatta onlardan daha az yaktığını biliyorum..genelde sakin araç kullanırım ,ama bir başkasıyla giderken seri kullanmam gerekebiliyor ..bu durumda 0 viraj aldıktan sonra başlanan rampalarda araç kendisini 3000-4000 devirde anca toparlıyor..ve de yakıtı iyi tüketiyor.Esas yakındığım nokta bu değil tabi..

Benim düşüncem ,biraz baktm araştırdım..2.0 Motor Otomatik bir Avensis almak ..model 2004-2005-2006 arası düşünüyorum ..piyasada çok var ,hatta fulle yakın bakımlı araçlarda var mesele şu ki ;bu araçlara lpg uyumu nasıl ,km de kaç kuruş yakar ölçüsü nedir ,kullanan deneyimi olan arkadaşlarımız var mı acaba ? memnunmusunuz ,2.0 motor +lpg +otomatik vites tatmin eder mi acaba ..(amacım ralli yapmak değil bu arada)bunu yazarken..sakin ideal kullanımda az yaksın ,motoru çok zorlamadan ideal bir seviyede kendisi tık tık vites atsın düşüncem..

tabi bu konuda ''0'' deneyimim olduğu için otomatik vitesler + 2.0 motor ve de lpg durumuyla büyük ölçüde kararsızım..sizce 2.0 motor Avensis kullanılır mı ? uzun vadede beni üzer mi ? aslında 1.8 avensis de düşündüm hatta derdim buradaki pay ( otomatik olsun illa ) böyle oluncada zamanında bu arabaların Türkiye'ye otomatik seçenekleri ve 1.6 lar sunulmadı yok işte..2.0 de var galiba .1.8 de ama 1.8 çok nadir ,pek satanda yok..2.0 lerden birşeyler düşünüyorum bakımı olsun kalitesi olsun kullanan ve deneyimi olan arkadaşlarımızdan ilgi ve alakalarını bekliyorum selamlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Nisan 18, 2011, 00:00:37 »
2.0 lara şu anda izmirde bir usta lpg takıyormuş ama cesaret edipte taktıran yok. tabi birde sıralı sistem değil. bi abi vardı o taktırmış memnun olduğunu söylüyor. prins haziran ayı gibi d4 lere sıralı sistem lpg montajına başlayacakmış ama daha kesin değil. uzun lafın kısası aracın performansı iyi fakat şu anda izmirdeki hüseyin usta harici lpg takılmıyor.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Nisan 18, 2011, 00:04:18 »
eğer muhakkak LPG'li düşünüyorsanız bence biraz daha bekleyin, en azından yaza kadar bi zaman geçsin, LPG firmalarındaki gelişmelere göre karar alırsınız.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #139 : Nisan 18, 2011, 01:14:07 »
İlginize teşekkürler..
Orginal kit meselesi varmış bakalım dediğiniz gibi kullanım aralıklarına bakılsın ama şu da var ..lpg iyi ölçüde yakıt oranında bir tasaruf sağlayacak mı onu da görmek lazım..

gördüğüm kadrarıyla ilanlarda tek tükte olsa D4 motora taktıranlar var..ama ustaların ,lpg montajıyla uğraşanların cesaretlerine kalmış olsa gerek..sonuçta hem parasını basıp ,birkaç kişi gibi ortada kobay olarak gezinmek istemem..işte dediğiniz gibi özel orginal kitler geliştiriliyormuş herhalde ,piyasaya sunulacak beklemek ,gözlemlemek en makulu şimdilik teşekkürler..