Gönderen Konu: Avensis 2.0 D4 LPG, the finish!!!  (Okunma sayısı 121282 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis 2.0 D4 LPG, the finish!!!
« Yanıtla #100 : Temmuz 27, 2010, 23:23:29 »
merhaba uzun süredir d4le ilgili haberleri burdan okuyorum. Benim 2003 model 2000 motor d4 vvti toyota avensis aracıma bugün izmir delta otogazdan lpg takıyorum. Bunun için istanbuldan geldim. Montajlı görüntülerin fotoğrafını çekip siteye ekleyeceğim.Ayrıca Burdan tekrar istanbula daha sonra erzincana gidip geleceğim.araç hakkında detaylı bilgiyi arabayı bir süre kullandıktan sonra anlatacağım.İnşallah hepimiz için hayırlı olur.
Ya eyüp kardeşim sen benden önce taktıracam falan yazmıştın ne ses çıktı ne seda bizde senden haber bekliyorduk, senden öncemi hallettik acaba 8-10 kişi bu uygulamayı taktırmış ben dahil diğer taktıran arkadaşlarda foruma dahil olsalar en azından görüşlerinden istifa ederdik.Sızdırmazlık testini İZMİR'de yaptırmıştım zaten LPG takılan yerde yapılması zorunluymuş.Bugün TUV TÜRK araç muayenesine girdim İZMİT'te LPG muayenesinin yanında genel muayeneyede sokuyorlar tüm testler olumlu Farlar gece az gösteriyordu problem olur diye düşündüm ama farlara birşey demediler,Cam filmleri için az kusur verdiler muayeneden geçtik LPG nin ruhtsata işlenmesi içinde emniyete müracaat ettim Perşembe günü alabilirsiniz ruhsatı dediler.Aynı uygulamayı yaptıran arkadaşlar foruma dahil olurlarsa sevinirim.Hadi Manisa ilçe belediye başkanını yoğunluğundan dolayı muaf tutalımda gerçi dahil olursada faydalı olacaktır eminim.Diğerleri bari dahil olsalar memnun olacağım. En azından fikir,düşünce, ve tecrübelerlnden istifa ederdim bende.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Temmuz 27, 2010, 23:23:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Temmuz 28, 2010, 01:20:08 »
ağır olmadı mı soner bey? hani cevap hakkı falan..çok yararlı bir konu olduğunu düşündüğüm bu konunun kilitlenmesini istemem..ayrıca ben murat beyin söylediklerine katılıyorum..aracı görmeden tam emin olamam ama mikserli tip lpg takmışlar gibi görünüyor..bunun da maliyeti en kralı 500 lira civarında..burda 350ye taktıran arkadaşım var (BRC)

Pardon burda müdahil olmak istiyorum başka karbüratörlü araca takabilirler inanın ben bile hangi sistemi taktığını bile bilmiyorum,fazla bilgim olmadığından yalnız bildiğim sıralı sistem olmadığı yönde izmirde sızdırmazlık testi kuyruğunda beklerken sohbet esnasında o tür rakamlar duydum olabilir.Burda anlaşılamayan bir durum var galiba D4 avansislere kimse takmaya cesaret edemediği  yönde niçin konu farklı yöne çekilmeye ve fiyat konusu üzerinde durulmaya çalışılıyor anlayamadım.Taktıran fiyatına itiraz etmiyorki ? burda üzerinde durulması gereken konu takılıp takılamaması yönünde olursa daha faydalı olacaktır umarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Temmuz 28, 2010, 01:33:03 »
ağır olmadı mı soner bey? hani cevap hakkı falan..çok yararlı bir konu olduğunu düşündüğüm bu konunun kilitlenmesini istemem..ayrıca ben murat beyin söylediklerine katılıyorum..aracı görmeden tam emin olamam ama mikserli tip lpg takmışlar gibi görünüyor..bunun da maliyeti en kralı 500 lira civarında..burda 350ye taktıran arkadaşım var (BRC)
Türkay abi dediğin gibi basit bir işlem olsa bu işte kalitesini belli etmiş markalar yılalr önce bu işe girişirdi.D4 meselesi çok farklı
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Temmuz 28, 2010, 01:44:37 »
Türkay abi dediğin gibi basit bir işlem olsa bu işte kalitesini belli etmiş markalar yılalr önce bu işe girişirdi.D4 meselesi çok farklı
Zaten hep farklı farklı diye diye bunca zaman kaybettik ,buda hüseyin ustanın farkı olamazmı yani biz insanları taktir etmesini bilmeyiz.Yok der kestirir atarız fırsat vermeyiz ama en azından kendim canlı şahidiyim ve kendisinide ayrıca tebrik ettim zaten.Ben izmit merkezde muhasebeciyim merak eden buyursun gelsin ve testini yapsın.Niye karşı çıkılır anlamakta zorlanıyorum.Forumun amacı paylaşımcı olmak değilmi benim bir menfaatimmi var başka işim gücümmü yok yoğun tempoda olsak bile aynı sorunları yaşayan arkadaşlara faydalı olmaktan başka lütfen konuyu dağıtmayalım saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Temmuz 28, 2010, 02:58:11 »
abi şimdi onu bunu bırakalımda düşüncesenize hazır avensislerin fiyatıda düşmüşken alıcan bitane 2.0 ohhh misss
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Temmuz 28, 2010, 09:32:33 »
Bazı mesajları silmek durumunda kaldım. Arkadaşlar, Murat arkadaşımızın soyguncu ifadesi belki biraz ağır kaçmış olabilir, ben de kendisinden, forum olarak genel anlamda kullanmaktan çekinmediğimiz bu ifadeyi muhatabın bulunduğu ortamlarda mümkün mertebe kullanmamasını rica edeceğim ama benim şahsi kanaatim kendisi bu ifadeyi hiç bir çıkarı olmadığı halde forum kullanıcılarının yanlış yönlendirilmesini önlemek ve kendi doğrularını savunmak adına yapmıştır. Erkan Şanal adlı üyemizin aşağıda linki bulunan ve kilitlenmiş olan başlıkta yapmış olduğu açıklamalar, bu konuda şeffaf olunmadığı, ticari sır gibi kavramların arkasına sığınıldığı izlenimini vermektedir.

http://www.toyotaclubtr.com/yakit/2-o-d4-motora-lpg-monte-edilmesi-hakkinda/msg308794/#msg308794
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Temmuz 28, 2010, 10:02:22 »
ben usta değilim, yalnız ustalardan çok çeken biriyim, piyasadaki sözde ustalar yüzünden sanayiye girmek dahi istemiyorum artık, bıktım yani. Hakkı reisin tesbiti tam yerinde, benim takandan da, taktırandan da menfaatim yok, yalnız ailemin menfaati benim menfaatimdir. kimsenin cebinden fazladan tek kuruş çıkmasını istemem. çok ağır kaçtığını tesbit ettiğiniz "soyguncu" ifademi, "fırsatçı" olarak değiştiriyorum, ailemden özür dilerim...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Temmuz 28, 2010, 10:12:41 »
Göstermiş olduğun olgun tavır için teşekkür ederim Murat hocam.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Temmuz 28, 2010, 13:33:07 »
abi şimdi onu bunu bırakalımda düşüncesenize hazır avensislerin fiyatıda düşmüşken alıcan bitane 2.0 ohhh misss

Bugün alıyorum inşallah 2007 model 2.0 Avensis :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Temmuz 28, 2010, 13:55:17 »
Ali bey hayırlı olsun.

Hakkı bey arıza lambası yanma durumu oluştumu?
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Temmuz 28, 2010, 14:30:51 »
Ali bey hayırlı olsun.

Hakkı bey arıza lambası yanma durumu oluştumu?
Zaten asıl önemli konulardan biride arıza uyarısı vermesi hususudur.İşte burda ustanın marifeti sayesinde LPG ye geçtiğinde Arıza uyarı vermiyor.Tek sorun ise yol bilgisayarının depodaki benzin miktarına göre yapacağı tahmini km.süresinin benzin eksilmediği halde sürekli eksilmesi başka sorun yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Temmuz 28, 2010, 14:32:50 »
Bugün alıyorum inşallah 2007 model 2.0 Avensis :)
İstersen hemen acele etme derim.Biraz bekle istersen ,
Benim 2008 temmuz'da   açtığım diğer bir başlıkta aşağıda  görüşlerinizi beklerim.

Gelişmeleri beraber paylaşalım.

http://www.toyotaclubtr.com/yakit/2004-avensis-2-0-lpg-takilabilirmi-yada-takdiran-varmi-tesekkurler/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Temmuz 28, 2010, 14:57:07 »
Benim LPG taktırmak gibi bir niyetim yok aslında. En uzun süre kullandığım arabaya 2 yıl bindim bu nedenle LPG bana zarar ettiriyor. 6 ila 12 ay arasında borcumu ödersem Honda Accord, BMW 3.20d gibi araçlara bakmaya başlarım :)

Aslında bunu almadan önce Accord almaya karar vermiştim ama arada 8.000TL  fark olduğu için Accord'u başka bir bahara erteledim :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Temmuz 28, 2010, 15:03:41 »
avensis 2.0 iyidir abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Temmuz 28, 2010, 15:41:12 »
abi e46 facelift (2002 sonrası, makyajlı) 3.20d alabiliyorsan boşver hiç birini, daha önce arabaya binmiyormuşum de :) çok ciddi performanslı çok çok cimri bir araç..gerçi avensis daha konforlu sanırım
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Temmuz 28, 2010, 15:55:41 »
abi e46 facelift (2002 sonrası, makyajlı) 3.20d alabiliyorsan boşver hiç birini, daha önce arabaya binmiyormuşum de :) çok ciddi performanslı çok çok cimri bir araç..gerçi avensis daha konforlu sanırım
Konfor gerçekten mükemmel zaten şimdiye kadar beklememin önemli sebeplerinden biride konforundan vazgeçemediğimden.Bir iki Konfor resimleri ekleyelim bu arada.Umarım beğenirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Temmuz 28, 2010, 17:04:57 »

kesinlikle ;)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Temmuz 29, 2010, 16:19:42 »
sayın ali yıldırım izmire gidip LPG taktırırsa işte o zaman alırım ben bi avensis.... :D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #118 : Temmuz 29, 2010, 16:31:41 »
sayın ali yıldırım izmire gidip LPG taktırırsa işte o zaman alırım ben bi avensis.... :D

Çok şey istiyorsunuz Doktor hanım, ben şahitliğe razıyım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Temmuz 29, 2010, 17:01:53 »
:D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."