0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam dostlar Avensis D4 2.0 Triptonik vites aracıma forumdanda cesaret alarak ve tabiki araştırarak ve ilk taktıran Manisa ilçe belediye başkanı ilede görüşerek 15/07/2010 tarihinde aracıma İZMİR de Hüseyin ustaya LPG yi taktırdım. 1 haftadır kullanıyorum bu lpg vesilesi ilede kuşadasında 1 hafta tatil yaptık bu akşam döndüm izmit.e gayet memnunum aşağı yukarı 1 haftada 750 km yaptım lpg ile takribi yakışı 220 km.yi50 tl yakıyor oda km.de 220 kuruş gibi bir rakam sürat ise normal sınırlarda yaptım klima açık vaziyette 130-140 hızda bir ara 180 km.çıktım bakalım gidecekmi diye şu an için bir problem görmedim . Bana bu mutluluğu yaşatan hüseyin ustanın Telefonu : 0535 6499109 .Bide LPG Dolum esnasında fotoğrafını çektim ekleyebilirsem onuda ekleyeceğim.Şimdilik işin kolayına kaçtım kimlik resmine ekledim.
Ali Bey siz taktırın şu mereti bende hemen corollamı avensise yükseltip taktırmazsam cinconlu olayım
konuyu kaynatıyım biraz ali abi akpınar ankaranın neresinde?
Dikmen'de Keklikpınarı tarafında bir mahalle.
benim aracın 350 km yaptığı oluyor o kadar lpg ile...(ş.dışında tabii)
Aracınız eski kasa 99 avensis liftback 2.0 manuel ve LPG li imiş şimdi oldu; sizin araçlarınızın LPG uygulamasında zaten bir problem yok az yakar çok yakar ama LPG uygulanabilir onda hemfikirim. Bizim araçların D4 motor özelliğinden LPG uygulamasının yapılamaması ve her gittiğimiz ustanın sanki ağız birliği etmişçesine bu araçlara LPG takılamaz dediklerini yaşayan ve her benzin almaya girişte 2 misli fiyat veren biri olarak bu LPG uygulamasının biran önce çıkmasını bekliyordum.Öyle yada böyle tek tükde olsa uygulanabilmesi oda bir güzel gelişme en azından benden önce taktıranların referansı beni ikna etti.Ben yeni taktırdım kimseyede illa taktırın demem bu benim tercihim her koyun kendi bacağından asılır derler ilerisini zaman gösterecek en azından olumlu yada olumsuz yönleri hakkında görüşlerimi ifade ediyorum.Nasip olursa yarın muayeneye gireğim hemde LPG yi ruhsata işleteyim diyorum ama şu farlar gece görüşte baya sıkıntı yaratıyor far işini halledebilirsem çok iyi olacak.farlar az kusurlu diye geçiyormuş ama ben onu kökten halletmek istiyorum.Avensis kullanan arkadaşların tavsiyesini bekliyorum.(Bilgi paylaştıkça anlam ifade eder ) Saygılar
ali bey kaç tl ye mal olmuştu lpg size?
evet diğer konuda 1400 tl olduğunu söylemiş arkadaş...arabaya 2 kit taksan 1000 lira ediyor, sırf D4 diye, başkaları sıralı takamıyor diye, karbüratörlü sistemi adam 2 katından fazla fiyata takıyor.ha o ekstradan taktığı, lpg kitinden daha pahalı olan parçayı da gerçekten merak ediyorum...pes diyorum başka da bişey demiyorum, piyasada böyle usta geçinen soyguncular da var demekki...
seçkin kardeş benzinde ne yakıyor araban ortalama...
benzinde hiç denemedik ama şehir içi lpg'de 22-24 kuruş yakan araba 35 kuruştan aşağı yakmaz.
ben de onun için soruyorum işte, bu kurala uyuyor mu o sistem, bence o araç şehir dışı sakin kullanımda 30 kuruşu geçirmez, 8 kuruş için de o kadar para verip, öyle bi sistem takmaya değmez. tabi tercih meselesi...