Gönderen Konu: Avensis 2.0 D4 LPG, the finish!!!  (Okunma sayısı 121280 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis 2.0 D4 LPG, the finish!!!
« Yanıtla #80 : Temmuz 25, 2010, 00:17:25 »
Benzin deposu"da full dolu ibrenin eksilmemesi en mutlu edici tarafı inşallah hep böyle sorunsuz giderde mutluluğumuz uzun süreli olur inşallah.Eğer her hangi bir sıkıntı yaşarsamda öncelikle bilgilendireceğim.
Aracı görmek isteyen olursa ben izmit merkezde yim bana özelden mesaj atabilirsiniz.Ben daha önce sadece uygulama yaptırmış olan Manisa ilçe belediye başkanı ile telefonda  görüştüm aracını görmedim.ama isteyen olursada forumdaki avensis 2.0 kullanan arkadaşlara aracımı gösterebilirim. Çünki bu sorun öncelikle benim için olmazsa olmazlardan bir tanesi idi bu sorun sayesinde OPET ten puanlarla 37 ekran tv sahibi bile olduk tek iyi tarafıda buydu hani.Saygılar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Temmuz 25, 2010, 00:17:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Temmuz 25, 2010, 15:23:25 »
Selam dostlar  Avensis D4 2.0 Triptonik vites aracıma forumdanda cesaret alarak ve tabiki araştırarak ve ilk taktıran Manisa ilçe belediye başkanı ilede görüşerek 15/07/2010 tarihinde aracıma İZMİR de Hüseyin ustaya LPG yi taktırdım. 1 haftadır kullanıyorum bu lpg vesilesi ilede kuşadasında 1 hafta tatil yaptık bu akşam döndüm izmit.e gayet memnunum aşağı yukarı 1 haftada 750 km yaptım lpg ile takribi yakışı 220 km.yi
50 tl yakıyor oda km.de 220 kuruş gibi bir rakam sürat ise normal sınırlarda yaptım klima açık vaziyette 130-140 hızda bir ara 180 km.çıktım bakalım gidecekmi diye şu an için bir problem görmedim . Bana bu mutluluğu yaşatan hüseyin ustanın Telefonu : 0535 6499109 .Bide LPG Dolum esnasında fotoğrafını çektim ekleyebilirsem onuda ekleyeceğim.Şimdilik işin kolayına kaçtım kimlik resmine ekledim.
Hayırlı olsun. Yakıttan elde edeceğiniz karınızı güle güle harcayın ve bize dünyanın en pahalı benzinini kullandıran hükümetlerimiz ruhuna bir fatiha okuyun lütfen :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Temmuz 25, 2010, 22:11:11 »
Ali Bey siz taktırın şu mereti bende hemen corollamı avensise yükseltip taktırmazsam cinconlu olayım :)

Soner Bey ne zaman alıyorsun Avensis'i :D
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Temmuz 25, 2010, 23:09:20 »
konuyu kaynatıyım biraz :D ali abi akpınar ankaranın neresinde?
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #84 : Temmuz 25, 2010, 23:23:52 »
konuyu kaynatıyım biraz :D ali abi akpınar ankaranın neresinde?

Dikmen'de Keklikpınarı tarafında bir mahalle.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Temmuz 25, 2010, 23:27:45 »
Dikmen'de Keklikpınarı tarafında bir mahalle.
hmm. altındağ diye tahmin ettim ama değilmiş.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Temmuz 26, 2010, 08:36:16 »
bu takılan lpg ler hep klasik tip lpg sistemi değil mi? fiyatlarını da yazarsanız çok sevineceğiz. zira bu sistemler 500 TL civarında, avensise be kadara takılıyor merak ettim doğrusu. bir de, 50 tl ye 220 KM, hemde ş.dışı çok gibi geldi bana, öyle yakacaksa hiç taktırmam ben o lpg yi...

benim aracın 350 km yaptığı oluyor o kadar lpg ile...(ş.dışında tabii)
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Temmuz 26, 2010, 12:36:52 »
Murat kardeşim 50 TL. ye 350 km. mi yaptığını söylemek istiyorsun Avensis 2.0  ve Triptonik vites bir yanlışlık olmasın. litre ile TL yi karıştırdın herhalde.Senin hesabına göre o zaman 50 TL.ye 350 km.yapıyorsan 200 TL bir depo benzinle 1,400 km. yapmanız gerekir oda bana göre imkansız.Dizeli bile bu kadar Km. yapılamaz Normalde eskiden diyebilirim artık , benzinle yakışı Ş.İçinde Km.450-500 kuruş Ş.Dışında 300-350 kuruş yakıyordu aşağı yukarı % 45 yakıttan farketti oda benim için yeterli.Sizin avensis kaç model ve motor silindiri nedir. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Temmuz 26, 2010, 13:17:18 »
aracımın özellikleri aşağıda yazıyor, ben bu km yi lpg ile yapıyorum, benzinle değil. mesela tatile gidiş dönüş 1000 Km yolda 150 TL lpg yaktım, üstelik ibre 3 harfli rakamlardan aşağıya hiç inmedi diyebilirim. hatta bir ara coştum ama şimdi burada ayrıntıları yazmayım ;) . litre değil, lira , hem benim araç 50 litreyi almaz kesinlikle...

edit;
benim aracın 350 km yaptığı oluyor o kadar lpg ile...(ş.dışında tabii)
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Temmuz 26, 2010, 18:52:31 »
Aracınız eski kasa 99 avensis liftback 2.0 manuel ve LPG li imiş şimdi oldu; sizin araçlarınızın LPG uygulamasında zaten bir problem yok az yakar çok yakar ama LPG uygulanabilir onda hemfikirim. Bizim araçların D4 motor özelliğinden LPG uygulamasının yapılamaması ve her gittiğimiz ustanın sanki ağız birliği etmişçesine bu araçlara LPG takılamaz dediklerini yaşayan ve her benzin almaya girişte 2 misli fiyat veren biri olarak bu LPG uygulamasının biran önce çıkmasını bekliyordum.Öyle yada böyle tek tükde olsa uygulanabilmesi oda bir güzel gelişme en azından benden önce taktıranların referansı beni ikna etti.Ben yeni taktırdım kimseyede illa taktırın demem bu benim tercihim her koyun kendi bacağından asılır derler ilerisini zaman gösterecek en azından olumlu yada olumsuz yönleri hakkında görüşlerimi ifade ediyorum.Nasip olursa yarın muayeneye gireğim hemde LPG yi ruhsata işleteyim diyorum ama şu farlar gece görüşte baya  sıkıntı yaratıyor far işini halledebilirsem çok iyi olacak.farlar az kusurlu diye geçiyormuş ama ben onu kökten halletmek istiyorum.Avensis kullanan arkadaşların tavsiyesini bekliyorum.
(Bilgi paylaştıkça  anlam ifade eder )  Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Temmuz 26, 2010, 19:07:03 »
Aracınız eski kasa 99 avensis liftback 2.0 manuel ve LPG li imiş şimdi oldu; sizin araçlarınızın LPG uygulamasında zaten bir problem yok az yakar çok yakar ama LPG uygulanabilir onda hemfikirim. Bizim araçların D4 motor özelliğinden LPG uygulamasının yapılamaması ve her gittiğimiz ustanın sanki ağız birliği etmişçesine bu araçlara LPG takılamaz dediklerini yaşayan ve her benzin almaya girişte 2 misli fiyat veren biri olarak bu LPG uygulamasının biran önce çıkmasını bekliyordum.Öyle yada böyle tek tükde olsa uygulanabilmesi oda bir güzel gelişme en azından benden önce taktıranların referansı beni ikna etti.Ben yeni taktırdım kimseyede illa taktırın demem bu benim tercihim her koyun kendi bacağından asılır derler ilerisini zaman gösterecek en azından olumlu yada olumsuz yönleri hakkında görüşlerimi ifade ediyorum.Nasip olursa yarın muayeneye gireğim hemde LPG yi ruhsata işleteyim diyorum ama şu farlar gece görüşte baya  sıkıntı yaratıyor far işini halledebilirsem çok iyi olacak.farlar az kusurlu diye geçiyormuş ama ben onu kökten halletmek istiyorum.Avensis kullanan arkadaşların tavsiyesini bekliyorum.
ali bey kaç tl ye mal olmuştu lpg size?
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Temmuz 26, 2010, 22:02:36 »

İstanbul'da Avensis farlarına çözüm olduğunu duymuştum. http://www.fararizalari.com/ adresinde konu hakkında bilgi var. Bir görüşün isterseniz. Sonuçtan bizi de haberdar ederseniz sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Temmuz 27, 2010, 00:46:21 »
Ali bey ben size baştan yazdım aracımın lpg li olduğunu ve lpg uygulamasında problemim olmadığını herkes biliyor, imza bölümüme arabamı ilk üye olduğum sıralarda yazdım ve bu da sır değil. şimdi ilk yazdığım maile gelirsek arada benim arabanın yakıtı dahil bir sürü olayı da tartışdıktan sonra sizin lpg nin fiyatını hala öğrenemedik.

km de 22 kuruş yakabilmesi için o lpg kitine ne kadar para verildiğini inanın merak ediyorum. kaldı ki o arabanın motoru benimkine göre çok daha az yakar, bence kendinize de motorunuza da büyük işkence etmişiniz. sahi bu araçlar benzinle km de ne yakıyorki.

ali bey kaç tl ye mal olmuştu lpg size?

başka bir deyişle piyasada en kalitelisinin 500 tl civarı olduğu bu kiti, yepyeni bir icat yaptık diye kaça sattılar size... ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Temmuz 27, 2010, 00:55:39 »
evet diğer konuda 1400 tl olduğunu söylemiş arkadaş...

arabaya 2 kit taksan 1000 lira ediyor, sırf D4 diye, başkaları sıralı takamıyor diye, karbüratörlü sistemi adam 2 katından fazla fiyata takıyor.

ha o ekstradan taktığı, lpg kitinden daha pahalı olan parçayı da gerçekten merak ediyorum...

pes diyorum başka da bişey demiyorum, piyasada böyle usta geçinen soyguncular da var demekki...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Temmuz 27, 2010, 01:37:50 »
evet diğer konuda 1400 tl olduğunu söylemiş arkadaş...

arabaya 2 kit taksan 1000 lira ediyor, sırf D4 diye, başkaları sıralı takamıyor diye, karbüratörlü sistemi adam 2 katından fazla fiyata takıyor.

ha o ekstradan taktığı, lpg kitinden daha pahalı olan parçayı da gerçekten merak ediyorum...

pes diyorum başka da bişey demiyorum, piyasada böyle usta geçinen soyguncular da var demekki...
teşekkürler murata abi fiyat için. ben en az 2500 tl civarı birşey bekliyordum gayet uygun geldi bana. 2.0 avensisisn tek derdi vergisi şimdilik...
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Temmuz 27, 2010, 09:18:21 »
seçkin kardeş benzinde ne yakıyor araban ortalama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Temmuz 27, 2010, 13:02:58 »
seçkin kardeş benzinde ne yakıyor araban ortalama...
benzinde hiç denemedik ama şehir içi lpg'de 22-24 kuruş yakan araba 35 kuruştan aşağı yakmaz.
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Temmuz 27, 2010, 13:34:47 »
benzinde hiç denemedik ama şehir içi lpg'de 22-24 kuruş yakan araba 35 kuruştan aşağı yakmaz.
ben de onun için soruyorum işte, bu kurala uyuyor mu o sistem, bence o araç şehir dışı sakin kullanımda 30 kuruşu geçirmez, 8 kuruş için de o kadar para verip, öyle bi sistem takmaya değmez. tabi tercih meselesi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Temmuz 27, 2010, 13:52:20 »
ben de onun için soruyorum işte, bu kurala uyuyor mu o sistem, bence o araç şehir dışı sakin kullanımda 30 kuruşu geçirmez, 8 kuruş için de o kadar para verip, öyle bi sistem takmaya değmez. tabi tercih meselesi...
abi şehir dışı zaten lpg de 17 kuruş yakıyor yüksek devir kullanınca 13 kuruş kar olur. daha sakin kullansan 15 kuruş kar olur. buda 500 km'de 75 tl kar demek ve çok iyi bir rakam bu.
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Temmuz 27, 2010, 17:09:37 »
Murat kardeşim biraz ağır oldu yazdıklarınız galiba soyguncu dediğiniz  sizin rızanız dışında zorla sizden bir şey almasıdır.Burda bir zorlama yok forumlarda ismi geçen kitler geldi gelecek bekleyin 2011 çeyreğinde takmaya başlayacağız diye ismi geçen farklı firmalar var eğer o kitleri getirseler ve takmaya başlasalar 2500 TL. den aşağı olacağınıda hiç zannetmem keşke getirebilselerdide ben o rakama bile razıydım.Ama malesef oyalayıp duruyorlar burda olan bize oluyordu.Bu tür takılabilirlik örnekleri en azından iyi bir gelişme ,sizin arabanız nasılsa tüplü azda yakıyormuş gayet güzel sorun yok benzinci samimiyetiniz bizim kadar değil,biz yakın akraba sayılırız benzin istasyonları ile ,Bu tür uygulamaların yaygınlaşması D4 sahibi olan ben ve benim gibileri mutlu eder.Daha önceki araştırmalarımda Yakıt tasarruf aparatlarınada baktım 1,000 TL İstediler , Yok Proğram yüklüyorlarmış onlarda 1.000 TL istediler oda % 15 % 20 farkediyor dediler,benim şu anki ölçmem tahmini % 40 -% 45 civarı bir avantaj görünüyor oda fazla km.yapanlarda ciddi bir rakam tutuyor.Ben izmire giderken izmit-izmir arası 180 TL benzinle gittim gelirken 100  TL. gazla geldim buda beni mutlu etti.Fiyatı dediğiniz gibi diger konuda belirttiğim 1,400 TL ye taktırdığım doğrudur.Malesef Avensis araç olunca biraz farklı oluyor.Geçenlerde Ön camını değiştirttim kaç lira sizce 1,400 lira ön far takımları 2500-3000 TL. isteniyor onun için takılan kitin fiyatı beni rahatsız edecek düzeyde değil isterse 100 TL olsun maliyeti önemli değil .Forumun bu ve benzeri başlıklarla açılmış konu başlığındaki geçmiş sayfalara lütfen bir göz atınız tüm LPG uygulama yapan firmalar bu araçlara lpg uygulaması yapamıyoruz gibi sayısız örnekleri göreceksiniz.Eğer sizin söylediğiniz rakama Avensis D4 araca uygulama yapmış referans verebilecek ustalar vardıda bizmi taktırmadık,eğer referans verebilecek bildiğiniz 500 TL ye takabilecek bir usta varsa lütfen tavsiye edinde diğer arkadaşlarda ona taktırsınlar.Biz takılamamasından rahatsızdık.Siz fiyatına takılmışsınız ve ısrarla 500 liralık kiti kaça sattılar size gibi ifadede bulunuyorsunuz kaça takılması önemli değil önemli olan takılabilir olması.öncelikli sorun buydu benim için şimdilik bu sorun ortadan kalktı.Benim isteğim bu mutluluğun uzun ve sorunsuz sürmesi yönünde.