Gönderen Konu: Toyota Takırtukuris  (Okunma sayısı 17989 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • only god will judge me!
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Toyota Takırtukuris
« Yanıtla #60 : Ocak 17, 2010, 16:27:43 »
şunu da belirteyim aracı satmadan önce tavsiye üzerine adapazarı opel servisine götürdüm sağolsunlar hakikaten ilgilendiler ve aracın bütün sorunu turbo basınç sensörü diye bir parçadan kaynaklanıyormuş değiştirdiler ve bütün sorun çözüldü.ama böyle sıkıntılar üstüne de servisin ilgisizliği ve lakayt oluşu insanı arabadan da soğutuyor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ocak 17, 2010, 16:27:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 2006 HB
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #61 : Ocak 17, 2010, 19:33:59 »
Super bi isim bulmusun aynen bendede bagaj kapağından gelen ses benı delı edıyor.On konsoldan gelen ses cabası yağmur sensorunun olduğu kısımdan gelen ses artısı daha sayarım ama çözüm bulamıyorlar adamlar basdansavma işleri var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ocak 17, 2010, 21:05:44 »
Super bi isim bulmusun aynen bendede bagaj kapağından gelen ses benı delı edıyor.On konsoldan gelen ses cabası yağmur sensorunun olduğu kısımdan gelen ses artısı daha sayarım ama çözüm bulamıyorlar adamlar basdansavma işleri var.
Murat bey Hb kullanıcı ları olarak sesleri takip etmekten bıktık.Bazılarını çözdük bazıları ise devam ediyor.Önceki konulardada paylaşmıştım bilmiyorum okudunuzmu.Ben okumadıgınız varsayarak arka bagaj kapagında bulunan 2 adet kutucuk var iç tarafta..Onları çıkartıp etrafını çift taraflı bant ile sarıp tekrar yerine oturtun..Kutuların çıkması cok kolay üstten tırnagını kurtardıgınızda çıkar...Bide pandizotun(üst kapagın) plastige temas ettigi tarafa bant yapıştırın..Bunu kendim denedim ve bircok arkadaşımızda denedi ses büyük oranda azalacak emn olabilirsiniz..Ama o seslere ragmen genede çok seviyorum
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #63 : Ocak 17, 2010, 22:49:07 »
tuncay abi bu bağaj kapağı olayı sedanlarda da geçerlimi?bi de olaya tam açıklık getirsen çok iyi olacak belki bizde bi şeyler yaparız..bi de unutmadan emniyet kemeri tokasını nasıl düzelttin?
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ocak 17, 2010, 23:21:38 »
Ozaman kardeşim yeni bir arıza versin diye dua edelim..Valla nekadar beklersen okadar fiyat düşüyor..Satmayı iyice düşünüyorsan şimdiden sat.gelecek sene dahada düşer.
Gerçekten can sıkıcı bir durum..Sen gene iyi sabırlıymışın ben şimdiye kadar satmıştım..
Aynen öyle valla Tuncay ama işte ne yapalım el mahkum binecem şimdilik. Aldım arabayı cumartesi bir sıkıntı yok şimdilik ama tabi hemen belli olmuyor, zaten 3 hafta kullanamayacağım hiç şehir dışındayım koydum otoparka bekliyor. Dönünce bakacaz artık arıza gitmiş mi gitmemiş mi diye. Sahibinden'de bmw buldum 2002 model 3.16, mantıklı gelmesede 2008 arabayı 2002 ile değiştirmek, belki şubat gibi adamla oturup ciddi ciddi konusacam.

Valla Gökmen, aslında bu tamamen talihsizlik... Şimdi yanlış anlama Toyota'yı savunmuyorum ama sıfır alınan araçlarda çok küçük bir yüzde ile olsa da üretim hatalarına rastlanıyor...

Bu talihsizlikleri yaşayan biri sadece Toyota'dan değil, artık yeni bir araba almaktan bile ürker... Sana tavsiyem şu ana kadar çıkardığı arızalarıyla bile mahkemeye başvurman... Tanıdığın, iyi bir avukat varsa bir görüş... Akmasa da damlar derim ben... Toyota'nın başını ağrıt biraz... Araba seninle uğraşıyor mu? Sen de arabayı yapıp da senin başına bela edenlerle uğraş...

Valla abi ben zaten Toyotanın tüm arabaları böyle demiyorum kesinlikle. Hatta toyota almamın enbüyük sebeplerinden biri etrafımdakilerden gördüğüm ve bildiğim kadarıyla uzun yıllar sorunsuz kullanabilmekti. Ama işte şans. Kavun reyonundan ala alaa kelek aldık :)
Dava konusuna gelince; tüketici hakları ile konusacağım işlerden fırsat bulur bulmaz. Onların yönlendirmesi ile bişeyler yapmayı düşünüyorum. Tanıdık bir iki de avukat var onlara da danışıp bir çare arayacağım.

gökmen bey diğer markalar da farklı değil hatta daha beter ben 3 ay önce aldığım astrada turbo arızası yüzünden her hafta servise gittim geldim nerdeyse genel müdürlüğüne kadar her yere mail attım telefon ettim ama bana verilen en ciddi cevap ''ya olur böyle şeyler kul yapısı bu sonuçta'' idi. son zamanlarında ise astra iyice kafayı yedi cruise control kendiliğnden devreden çıkmaya başladı turbo sürekli bi şekilde devreden çıkıyordu, ama kontağı açıp kapatınca düzeliyordu götürdüm servise arızalıyken getirin dediler arıza yaptı götürdüm güç bela servise turbo iptal bi şekilde servis sorumlusu oturdu arabaya teste çıktık evet arıza var dedi sonra kontağı açtı kapattı bakın düzeliyor gibi bir ifade kullandı artık sinir küpüne döndüm bir de bu arabanın derdi bitmez böyle uğraşırsınız yeni astralar geldi showrooma geçelim onlardan verelim (yanlış anlaşılmasın verelim; üste 10-15 civarı farkla satmak kastedilen) demezmi ertesi gün ilan verdim ve bir hevesle 35000liraya aldığım aracı sattım. sorunsuz olduğunu düşünerek toyota aldım yaklaşık 20 gün önce hani diyeceğim emin olun toyotadan çok daha beteri var. artık dalga geçiyor resmen adamlar!!!!!

Bnde duymuştum astranın bu gibi sorunları olduğunu ama arabamdan ne kadar bıkmışım ki yani düşünün cumartesi günü arabayı servisten alır almaz gittiğim ilk yer opel bayi oldu nedense :) ikinci el bir dizel asstra bulurum belki diye gittim ama maşallah hepsi 150 bin km üzeri. bende geri döndüm doğal olarak. Yeni astraya da baktım. 52 milyar ve astra kelimeleri aynı cümle içinde kullanılınca iyi bir afallama yaşadım açıkçası :)
Ama şu var, bende öyle bir izlenim oluştu ki nedense gidip 130bin€ verip mercedes bile alsam sorun çıkacakmış gibi hissediyorum. Gözüm korktu açıkçası yeni araba almaktan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 2006 HB
« Yanıtla #65 : Ocak 19, 2010, 22:16:11 »
merhaba  tuncay doğru diyorsun bende çok seviyorum,Gülü seven dikenine katlanır deneyecem dedıklerını sağol.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ocak 20, 2010, 02:26:04 »
aurisler tr de üretildiği için böyle oldu, corollalarda ses mes yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #67 : Ocak 20, 2010, 11:11:08 »
aurisler tr de üretildiği için böyle oldu
çok yanlış bir düşünce olduğunu düşünüyorum.
biraz araştırırsanız türkiyede üretilen hemen her marka aracın, dünyanın herhangi bir yerinde üretilmiş benzerinden daha kaliteli olduğunu ve talep gördüğünü göreceksiniz.
eğer auris'lerin türkiyede üretildiği için sorunlu olduğunu düşünüyorsanız, o zaman bence sorun toyota türkiyededir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Ocak 20, 2010, 14:51:47 »
aurisler tr de üretildiği için böyle oldu, corollalarda ses mes yok
Kemal abi  güney afrika montajı corolla larda çokda kaliteli değil,onlardada bir sürü ses var.Direksiyon kutusu arızası falan bayagı şikayet vardı..Ayrıca abi kullangın yeni honda civic nere montajı  :D :D :D :D
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Ocak 23, 2010, 13:11:15 »
Hondayı karıştırma şimdi, o başka bu başka :P Hondanın tr üerimine ilk çıktığında o kadar çok bebeklik problemleri olduki sorma gitsin, ayrıca tr üretimi civic asla bir acura (USA için) kalitesini yakalıyamıyor, camlar paşabahçe ve hemen hemen hepsi dalgalı, kaportası çok zayıf , boyası dandik ötesi...motoru ve dizaynı biraz maçı kurtarıyor, ama ben hala corolla veya avensisi kafamdan silemiyorum
Gelelim corollaya, ben çok fazla toyota alıp sattım ama tamamı japondu, ve kesinlikle hiç birisinde sorun yaşamadım,
     Corolla tr de üretilmeye başladığında japonlar çok titiz davranıyorlardı, ilk yıllarda bizdeki metallerin vasfını beğenmeyip, (Japonyadan getirlmesi çok pahalı olacağından) ingiltereden getirmişlerdi , o yerli corollalar süperdi, ama ne yazikki auriste bu hassasiyeti gösteremediler, belkide bizim kanunlar izin vermedi, sanırım % 40 yerli malzeme kullanma zorunluluğu getirdiler, toyotada kabullenmek zorunda kaldı, auris=takurtukuris oldu, piyangodan büyük ikramiye çıksa bile auris almazdım, corolla japonyadan gelirken (Galiba ilk 6 ay) sorunsuzluğundan şüpem yoktu, ama güney afrika üretimi gelmeye başlayınca bende toyotadan istifa ettim, hondaya terfi ettim :ıslık:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Ocak 23, 2010, 21:56:43 »
Abi sende benim gibi  bi sonraki kasayı bekle ::) ::).Ev taksitim bitene kadar buna devam.sonra yeni nesilin yenisi nasıl olacak onu bekleyecem.Ama benim arabadaki ve senin sattıgın terradaki işçilik plastik kalitesi yeni nesil corolladan daha iyi durumda.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Ocak 23, 2010, 22:38:12 »
O zaman Tuncay, sen ömür boyu avatarındaki Corolla'na bineceksin... Bundan sonraki Corolla'nın yenisinde belki teknolojik yenilikler, yeni güvenlik ekipmanları falan standart olur ama plastik kalitesi, işçilik falan bunlardan daha fazla kısarlar gibime geliyor... :) :)
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ocak 23, 2010, 23:43:41 »
Arkadaşlar bende 2009 ocak ayında yeni nesil corolla almıştım yakalşık olarak 5 ay bindikten sonra sattım, yeni nesil corolladaki teknolojik yenilikler muhakkak var ama emin olun şuan kullandığım 2007 corolla solun verdiği tadı bulamadım. yeni nesildeki kapı döşemeleri ön göğüsteki plastik kalitesi kapıların hafif olması v.s şunuda belirteyim tabiki corolla güzel araba ama corola solu daha çok severek biniyorum emin olun bende yeni kasa çıkana kadar corolla sol arabama bincem....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Ocak 24, 2010, 01:45:48 »
Ali abi yanlız değilmişim bak..Fİrmalar maliyeti düşürmek için çaldıkça çalıyolar..Toyotada son zmaanda çinde üretim yapmaya çok başladı..Bence eski kasa görüş olarak iyi olmasada malzeme kalitesi olarak yenı nesilden daha iyi.Taksitlerimin bitmesine 24 ay var ozamana kadar kim öle kim kala ali abi..Resimdeki corollam daha 60 binde 2 sene daha rahat masrafsız bindirir. -_- -_- -_- -_-
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #74 : Ocak 24, 2010, 09:26:44 »
Bende de 2007 dizel takırtukuris var.
Ses gelen yerleri;

Frenlerde ıslık
ön konsolda gösterge panelinin hemen üstünde tıkır tıkır
emniyet kemer bağlantı noktaları
sol sürücü kapı içi, iç döşeme gevşedi herhalde

Bir kez götürdüm servise, kapı iç döşemesi gevşemiş söktük silikonladık dediler. 1-2 ay sonra tekrar başladı.
Nazik araba bizimki malum, Türkiye yolları için üretilmemiş. Mümkünse fazla kullanmayacaksın :)

2007 Auris 1.4 Dizel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Ocak 24, 2010, 09:47:38 »
daha auris tr'de bayiilere geldiği ilk gün görmüştüm ve anlamıştım dandikliğini.
orta konsoldaki işçilik kalitesinden belli oluyordu.
corolla kusursuz iken auris te parçalar resmen yamuk yerleştirilmişti.
sonradan ogrendim auris'in yerli uretim oldugunu.
lakin auris e ozel bir durum bu sanırım daha once yoktu bu tip bir sorun tr uretim toyotalarda.
bence auris ile beraber toyota yeni bir ekonomik uretime gitti ve sonucu boyle oldu
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Ocak 24, 2010, 13:11:00 »
Gokmen, al temiz eski bir Toyota, rahat et be yahu :) Bir sey olsa da bu kadar uzmez.Hem vergisi de az olur...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Ocak 24, 2010, 17:14:20 »
Bende de 2007 dizel takırtukuris var.
Ses gelen yerleri;

Frenlerde ıslık
ön konsolda gösterge panelinin hemen üstünde tıkır tıkır
emniyet kemer bağlantı noktaları
sol sürücü kapı içi, iç döşeme gevşedi herhalde

Bir kez götürdüm servise, kapı iç döşemesi gevşemiş söktük silikonladık dediler. 1-2 ay sonra tekrar başladı.
Nazik araba bizimki malum, Türkiye yolları için üretilmemiş. Mümkünse fazla kullanmayacaksın :)

Türkiye yolları için üretilmemiş (genelde tıkırtı üzerine servisler söylüyor) lafınada ayar oluyorum. O zaman o arabayı burada satma ya da ben büyüğüm deme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Ocak 24, 2010, 17:45:58 »
ayrıca bizim yollarda o kadar kotu sayılmaz eskiye gore.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Ocak 24, 2010, 17:49:04 »
Bati bolgelerinde yollar iyi durumda sayilir.Diger bolgelerde nasil bilmiyorum ama gecen bir yerde okudum, bir Alman oto ureticisi zorlu kosullarda arac testleri icin Turkiye yollarini kullaniyormus...
Fe... :-)