Gönderen Konu: ALLAH AŞKINA BU DEBRİYAJ NEDİR LÜTFEN YARDIM....  (Okunma sayısı 15245 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
ALLAH AŞKINA BU DEBRİYAJ NEDİR LÜTFEN YARDIM....
« : Kasım 21, 2009, 22:05:02 »
2. el olarak binbir hevesle aldığım son kasa 2007 1,6 COMFORT MANUEL VİTES COROLLA aracım ile ilgili inanılmaz bir sıkıntı yaşıyorum ve gerçekten alalı bir kaç gün olmasına rağmen soğudum diyebilirim. Şöyleki aracı ilk aldığımda debriyajdan ıslık gibi bir ses geldiğini farkettim, ses aracı boşa aldığımda veya viteste iken duyulan ancak debriyaja biraz basılı tutunca kesen bir sesti. servise götürdüğümde servis karşılama uzmanı bu ses sanırım bilye ile ilgili diyerek Formen dedikleri baş ustaya aracı götürdü. Aracın altına girdiler bir iki yağladılar araç sesi kesti, sonra beni çağırıp hangi sesten şikayetcisiniz dediler bende şu anda duymuyorum sanırım yağlanınca kesmiş dedim şikayet bitmiş oldu. Ertesi gün bu sefer debriyajı basarken göğüs civarından yay, debriyaj dibinden ise çatırdı gibi sesler geldiğini farkettim. Yine randevu alıp gittim, çanak diye bir parçadan geliyor dediler yağladılar yine geçti.
Tüm bu sorunları başlattığına inandığım asıl sorunum olan inanılmaz sertlikteki debriyaja bir çözüm bulamıyorlardı. Ta başından beri muzdarip olduğum bu sertliği ise baskı balatanız bitmeye başlamış ondandır dediler.Ben bitmekte olan baskı ve balatanın hangi özelliklere sahip olabileceğini izah ettiğimde ise valla birazcık sertleşmesi normal dediler tam bu noktada ben birazcık sertleşmeyi anlarım ama böyle kazık gibi olmasını izah edin vb. dalaşma başladı...
Şu anda araç sabahları debriyajı ayağımı kasarak dibine kadar indirmezsem ve çat diye bir ses gelmez ise araç kesinlikle çalışmıyor, ve şehiriçinde resmen bacak kaslarını çalıştıran bir body aleti gibi ayağımı yoruyor. İlk arabam Şahini hatırlatan bu sertliğin baskıdan olamayacağını sorunsuzluk abidesi olarak anılan bir araca bu durumun yakışmadığını düşünüyorum. Servis garantiniz var birşey olursa buradayız diyor bende daha ne olacak kazık gibi debriyajla araç mı sürdürülür diyorum bakalım şimdilik müzakereler sürüyor. Bu olay bana mı özel yoksa bu tip sıkıntı yaşıyan varmı? Corolla ile ilgili başlığı tıkladım ama yüzlerce sayfadan bu tip bir konuyu bulmak oldukça zaman ayırmayı gerektiriyor o nedenle yardımınıza ihtiyacım var ...
Bu arada emniyet kemerinden gelen çatırdı sesleri, yol sesi alması ve emniyet kemerinin altındaki plastik parçanın yerinden çıkması ses yapması sanırım kronik....
Allah aşkına bu aracın tek sorunsuz yeri motoru mu bunun için mi bu kadar övgü... sattığım symbolden güvenli kabul ediyorum ama konforu baş baş diye düşünüyorum. İnanın aynı sesler ondan da geliyordu.

Aracı çok araştırdım. Ben hayatımda ilk defa TOYOTA'ya biniyorum. Anlamadığım bir araç olduğundan ve onca para verdiğimden,aracı İzmir Borovalı'ya expertiz yaptırarak aldım. Orada ben bu sesi sorduğumda kayış sesi demişlerdi ve problem bir şekilde giderildi. Göğüs izolasyonunu başka bir servis yaptı. Daha 100 km gitmemiştim ki o malum ses tekrar başladı. Sonra Yol sesi aldığını farkettim sonra tıkırtılar derken diğerleri...Burada benim dikkatimi çeken olay servislerin olayı kapatma veya sanayici felsefesi ile olayları çözmeye çalışmarı, buna isyan ediyorum. Yağlıyalım geçer mantığı nedir? Aracın sol yani ön yolcu camından tuhaf sesler geliyordu servis elemanları ilk önce normal filan demeye çalıştı ben o zaman diğer 3 cam niye anormal deyince motoru bozulmuş değiştirelim deyip değiştirmeleri gibi adamlarla mücadele ediyorsun adeta sen sorun var diyorsun adamlar yok demek için 40 dereden su getiriyor.
İkinci isyanım ise kullanıcıların markalarına anne şefkati ile sarılmaları ve ondan sonra benim ne umarken ne buldum diye hayıflanışım. İnanın forum sitelerinde objektif olunamadığı için araca karşı beklenti de maximuma ulaşıyor. Sonra araca biniyorsunuz o da ne bu araç bildiğimiz sıradan bir araç. Güvenliği ön planda, yakıtı düşük vb. ama konfor noktasında bir hayli yol katetmesi gerekli olduğunu para elden çıkınca görüyorsunuz. İnanın Megane, Jetta veya Focustan birini de alsak başka da olsa bir takım problemler yaşanacaktır. Ama TOYOTA kullanıcılarının balina kasa diye tabir ettikleri efsane kasa da dedikleri aracın etkisiyle 2. alıcıya çok yanlış yaptıklarını düşünüyorum.
Gerçi artık ufak tefek sesler de yükselmiyor değil. Örnekte olduğu gibi pek çoklarıda süspansiyonu yerden yere vuruyor falan ama benim amacım aracımı kötülemek değil bu tür bir problem yaşayan varsa nasıl çözdüler bunu öğrenmek. Servis formeni ile bugün bayağı bir dalaştık artık iş gerekirse hukuka gidecek vesselam.
"El ağzı ile çorba içilmez"
"Güzel gözünden, yiğit sözünden belli olur"

Toyota Club Türkiye

ALLAH AŞKINA BU DEBRİYAJ NEDİR LÜTFEN YARDIM....
« : Kasım 21, 2009, 22:05:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: ALLAH AŞKINA BU DEBRİYAJ NEDİR LÜTFEN YARDIM....
« Yanıtla #1 : Kasım 21, 2009, 22:25:35 »
ne diyelim kareş, diğer markalarda kronik problemden geçilmiyor ama dediğin gibi toyota sorunsuz değil sadece bir aldatmaca

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 21, 2009, 22:38:25 »
sorununuzanladığım kadarıyla toyota servisinde anlaşılmış ve giderilmeye hazır.nasıl olurda clio ile konforu aynı olur ben anlamadım.hem 2.el olarak almışsınız belki birinci sahibi arabayı çok hor kullanmış tamam toyota sağlam güzel arabada adamın arabayı nasıl kullandığını bilemeyiz.haa sıfır alsaydınız tamamda 2.el birazda şans işi oluyor.
can çil arkadaşım toyotanın sorunsuzluğu tabikide imkansız hangi insan eli değimiş alet sorunsuzdurki.toyotaya bu yakıştırma diğer markalarının sorunlarının yanında toyotanınkilerin devede pire kaldığından dolayıdır
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 21, 2009, 22:43:29 »
Aracı ikinci el almışsınız. Önceki sahibi/sahipleri ne şartlarda kullandı, araç kaç km.de, şirket aracı mı nedir??? İkinci el alınan bir araç için bu yorumlar haksızlık bence...Ayrıca baskı-balata biterken sertleşmesi çok normal...
Bana kalırsa doğru dürüst bir bakımdan sonra bir müddet kullanmanız ve karar vermeniz daha doğru olacaktır.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 21, 2009, 22:44:42 »
umut abi diyeceklerimi anlatmışsın benden çok yaşayacaksın :D
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 21, 2009, 22:45:39 »
umut abi diyeceklerimi anlatmışsın benden çok yaşayacaksın :D
:)))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bir alimden zalim, bir zalimden de alim doğar...
  • Araç: Carina
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 21, 2009, 23:01:30 »
100 e yakın arabaya bindim.belli bi zaman araba alıp sattım.elimden bir çok marka araç geçti.
bahsettiğiniz sorun yani çıtırdı sesler falan sanki büyük bi kazadan dolayı dağılmış ve tekrar toplanmış bi araba gibi.
ama araca baktırarak aldığınızı söylüyorsunuz.böyle bişeyde yok galiba.moraliniz bozulmasın ama o sesler zor kesilir gibime geliyor.
debriyaj sorunu ise kolay.en fazla baskı balata bilya deyiştimi olay biter.zaten debriyaj sistemi hidrolik.halat vs deyiştirmenize gerek yok.
ama ses gelmesini anlamadım ben.
bende 97 corolla gli var.  o kadar bozuk yoldan gidiyorum tık ses yok.inadına kulak veriyorum teyibi camı kapayıp dinliyorum ama çıt ses yok maşallah.sanırım biraz şansızsınız.çok canınız sıkılırsa zarar etmeden satmaya bakın sevdiğiniz bi araba alın.sonuçta hiç bişey sizden daha önemli deyil.araba dediğimiz şey 1 çuval civata.biri gelir biri gider.
ben 3 ay önce opel vectra gls aldım.ne heveslerle aldım.ama 20 gün sonra sattım.1500 tl zarar ettim.araba sonradan hiç hoşuma gitmedi.bi türlü ısınamadım aracıma, bende sattım.baktım moralim bozuluyor artık sağlığımı etkileyecek sattım gitti.
sonrada toyota corollla gli aldım.akşam oldumu üzülüyorum sabah olsada aracımla bi yerlere gitsem diye.
öyle yani önemli olan can sağlığı.çok fazla huzursuz oluyosanız satın gitsin....
her şerde bir hayır vardır...

1997 toyota carina 2000 gli beyaz renk.manuel vites.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Kasım 21, 2009, 23:50:37 »
Osman bey öncelikle teşekkürler. Soruna yaklaşımınız doğru ancak şu anda zararı göze alarak satacak maddi imkandan yoksunum ben aldığım daha doğrusu alım satımı ile mal ettiğim 29750 veren olduğu anda satacağım. İlanımı da sahibinden.com a veridm. Hakkımda hayırlısı ama  sanırım şu anda o fiyata satılmaz çünkü Toyota 3000 TL indirime gitmiş o nedenle sorunları halledersem bineceğim.
Verilen cevaplar için teşekkürler.Ancak ne kadar soruna odaklı olursa o kadar memnun olurum selmmlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 22, 2009, 00:32:28 »
   Ahmet bey öncelikle aramıza hoş geldiniz.Öncelikle sizden ricam profil bilgilerinizi tamamlamanız olacaktır.Umut abininde dediği gibi ikinci el aldığınız bu aracın sizden önceki sahibinin nasıl kullandığıda önemlidir.Emniyet kemeri tokası için gelen ses için şunu söyleyebilirim.7000 kmde aldığım ve şu anda 106 bin km'de olan Passat'ımında tokalarından ses geliyor.Ses gelmesinin konforla hiç bir ilgisi olmadığını sizde kabul edersiniz.Bu tarz sesler için kendinizi üzmeye değmez.Esas probleminiz olan debriyaj takımı için ne yapabilirsiniz onlara  bakalım.İzmir'de muhtemelen başka bir yetkili serviste vardır.Birde oraya götürün ne diyecekler size.Borovalı servis Türkay arkadaşımızın Corolla'sında önceki bakımda değişen bir parçası için "değişim zamanı geldi.Değiştirmemiz lazım" diyebilen bir servis.Siz birde başka bir servise götürüp oradan görüş alın.Madem ki aracınız garanti kapsamında debriyaj sisteminde garanti'den değişim yapsınlar.Ama çözüm odaklı olmak şartı ile.Baktınız adam gibi iş yapmıyorlar,sorununuza çare bulamıyorlar o zaman ilgili kaymakamlıkta bulunan Tüketici hakları masasına gidip şikayette bulunun.Mutlaka sonuç alacaksınızdır.Siz yinede büyük emekler sarf ederek,yaptığınız birikiminizi yatırdığınız bu aracı sevmeye bakın.Her türlü olumsuzluğua rağmen sevmeye çalışın.Bu sorunlarınızda giderilirse daha çok memnun kalacaksınız aracınızda.Altınızdaki araba öyle yabana atılacak vede fanatiklik ile bağdaştırmayın ama kıyas yaptığınız Renault modellerinden çok çok iyi bir arabadır.SAğlıklı günler
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 22, 2009, 05:20:47 »
Ahmet bey umarım sorununuza en kısa zamanda çözüm bulursunuz. Aslına bakarsanız üyesi olduğum tek forum burası ve burada herkes dobra dobra konuşuyor. Arabasının problemi olan direk olarak "..... problemi" var diyor. Yani burada sahibi olduğu aracın markasını koruma eğilimi neredeyse hiç yok. Zaten forumdaki mesajları incelediğinizde göreceksiniz. Aynı zamanda çok uzunda olsa ilgili konulara göz atmanızı tavsiye ederim mutlaka birşeyler bulacaksınız ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Kasım 22, 2009, 11:25:44 »
ben bu forum sitesini sonradan keşfettim, yazdığım yazı da donanımhaber deki formumdan aynen kopyalandı. İfadelerimdeki bazı cümleler o forumdaki verilen bazı ne yazık ki beni incitici cevaplara yazılmıştır. Bu cevaplarda benim provakotörlüğümden tutun, Toyota düşmanlığıma kadar abuk subuk çocukca şeyler yazıldı ve ben oradan bir cevap bulamayacağımı anlayınca başka arayışlarda iken clup adresini keşfettim. Yazdıklarım da hiçbir kitle veya markayı hedef almadığım gibi TOYOTA markasını araştırarak ve gerçekten beğendiğim için aldım. Normalde JETTA almış ve kaporasını vermiş iken 2. el ve araç ile ilgili tutulmuyor söylemlerini ve kalitesi hakkında olumsuz söylemlerini duyunca yönümü NCAP tan 5 yıldız alan sorunsuzluğu ile bilinen SEAT marka direktörünün bile TOYOTA kadar olacağız dediği dünyada kalitesi kabul edilen COROLLA markasına çevirdim. Aracım gerçekten çok beyefendi bir insandan alındı. Çok titiz bu insan ayaklarını manşipiyeldeki plastiklere bile basmadığını, araçta sigara dahi içirmediğini, stepnenin ilk günkü etiketi ile duruduğunu, araçta halen paspasların poşetleri ile korunduğunu yazarsam sanırım temizliğini anlarsınız. Ben bu aracı sırf temizliğinden ötürü 700 km yolkatederek İzmirden aldım geldim. Ancak bahsettiğim sorunları tüm titizliğine rağmen içselleştirmiş, hassasiyeti aracın mekaniğinden uzak bir kişi olması bu sorunların birikmesine yol açmış sanırım. Yaşadığım sorun bana has olabilir, cam motorunu değiştirdiklerinde usta ilk defa böyle bir ses ve ilk defa bu işlemi yapıyoruz bizde şaşırdık demişlerdi mesela.
Ancak belki başka sorunda olsa servisin yaklaşımına benzer bir durum yaşayan arkadaşlar ne yaptılar. Müşteri hatası denilerek veya normal denilerek baştan savma servisciliğin bir çözümü olmalı ki yavaş yavaş anlıyorum ki iş hukukta bitecek sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 22, 2009, 11:28:14 »
   Siz yinede başka bir servise daha götürün.Şansınızı deneyin Ahmet bey
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Kasım 22, 2009, 16:17:56 »
ahmet bey oncelıkle hayırlı olsun kazasız belasız bının aracınıza  ama arkadaslarında yorumlarını okudum ,degerlı arkadaslar benımde aracım sıfır 2008 dızel malesef ahmet arkadasımın dedıklerı tammamen dogru servısler sorunu cozemıyor ,bende yenı 30000 bın bakım yaptırdım  dedıklerı bunlar oluyor baska bırseyokkkkk cozumm yokkkk ahmet bey yanlış almısıın arkadasım aracı toyota yanlış baska bırsey demıyorum zıra dıye dıye dılımde tuy bıttı yınede gule gule bın herkese kasazıs belasız gunler dılıyorum,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 22, 2009, 17:55:41 »
Evet Temel Bey, Toyota çok yanlış seçim...Siz doğrusunu biliyorsunuz, Amerika, Avrupa, bütün Afrika, dağ tepe ve çöllerdeki kullanıcılar ve dünyanın neredeyse yarısı yanlış biliyor.
Hemen satın o arabayı başka birşey alın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 22, 2009, 18:32:08 »
ahmet bey oncelıkle hayırlı olsun kazasız belasız bının aracınıza  ama arkadaslarında yorumlarını okudum ,degerlı arkadaslar benımde aracım sıfır 2008 dızel malesef ahmet arkadasımın dedıklerı tammamen dogru servısler sorunu cozemıyor ,bende yenı 30000 bın bakım yaptırdım  dedıklerı bunlar oluyor baska bırseyokkkkk cozumm yokkkk ahmet bey yanlış almısıın arkadasım aracı toyota yanlış baska bırsey demıyorum zıra dıye dıye dılımde tuy bıttı yınede gule gule bın herkese kasazıs belasız gunler dılıyorum,

Bir markayı karalamadan dünyadaki yeri nerde ona bir bakın, bütün dünya yanlış tanıyor bu markayı birtek siz doğrusunu çözmüşsünüz :)

Ha desenizki TR deki servislerin bağzılarında iş yok, yardımcı olmuyorlar adam gibi işin hakkı vermiyorlar ozaman eyvallah, ama markaya b.k atmak saçma olur bu durumda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Kasım 22, 2009, 18:58:35 »
umut ve mesut arkadaslar sız soyleyınde hangı servıste cozum uretılıyor ona gıdelım ornek1- depo calkantı sesını hangı servıs cozuyor.2 ön dreksıyondan veya nerden geldıgı bılınmeyen sadece parke taslı yollsr ve stablıze yollarda olan sesı hangı servıs cozuyor.3-ön gogusten gelen seslerı hangı servıs cozuyor .4-bu fıren balatalrından veya nerden gelıyorsa hangı servıs cozmus allah askına arkadaslar ben ıstanbul kartal ve corum  servıslerınde 30000 bıne kadar olan bakımlarını yaptırdım ve cozum yokk daha gecen hafta corumda yaptırdım bakımını ustalrın deneme surusu yaptıkları alan sıcak asfaltta burda ses gelırmı usta dedıgımde ,bu araclar burda denenır dıyor hersey normal dedıııı sadece on gogusten gelen sesı buldu yaptık dedıler yola cıktıgımda tabıkı dıslı asfalt gıne tıkrtılar sıkırtılar ontarafdan gelen sesler evet degerlı arkadaslar sız soyleyınde oraya gotureyım hangı servıs bunlara cozum buluyor ha bırde ankaradakı servıslere gıtıımm onu da atlamayım hangı servısı onerırsenız ona gotureyım de su seslerden bende kurtulayım selamlarrrrrrrr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Kasım 22, 2009, 19:01:10 »
umut bey aracım 2008 coralla d4d 30000 km de full satlık yardımcı olursan sevınırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bir alimden zalim, bir zalimden de alim doğar...
  • Araç: Carina
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 22, 2009, 19:38:58 »
benim anlamadığım bişey var.siz nasıl 2008 model araba ile sorun yaşıyorsunuz anlamadım doğrusu.
benim aracım 97 model gli 60 bin km de.inadına dinliyorum camı teybi kapıyorum bozuk yola giriyorum ses arıyorum bi yerden ses gelsinde biraz uğraşayım yaptırayım çare bulayım diye ama inanın ses duyamayıp bulamıyorum.sizin bu yeni nesil corollalardan nasıl ses geliyor anlamadım.gögüsü denmiş, benim arabanın gögüsünden bırakın ses gelmeyi daha bugün takılmış gibi.
söylediklerim lütfen yanlış anlaşılmasın ortada bi yalan var demiyorum.
iki seçenek var.ya sizin arabalar çok hor kullanılmış.yada yeni nesil corollalar eski efsane kasalar kadar sağlam deyil....
başka bi açıklaması sanırım yok.
her şerde bir hayır vardır...

1997 toyota carina 2000 gli beyaz renk.manuel vites.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 22, 2009, 19:53:47 »
Hocam hiç binmediğimiz arabalar hakkında sahibi olan insanları eleştiriken veya yorumlarını değerlendiriken daha insaflı olabilir.Bnim aracım 2004 model sizinki 97 model arkadaşınkide 2008..2004 medel aracımda yol ses motor sesi rüzgar sesi parke yollarda takırtı tukurdu oldukça fazla.Sizinkinde yoksa yatın kalkın dua edin..ayrıca sizin elinizdeki 97 deki plastik kalitesi 2008 den daha iyi.2007 den sonra çıkan yeni ensil corolla larda bu şikayeter bir hayli fazla forumu takip edin.Bunca insan yalan söylüyyor olamaz.Açıkcası toyota kullanıyoruz bir sürüde para vermissiniz bu araca beklenti yüksek oluyor bu sesler can sıkıyor..
Birde 2008 zamanında 38 milyara alıp uzun süre binmek için alan insan seslerden şikayet eden insana hemen bazı fanatijkler beğenmiyorsan sat diyo..kolaysa sen gel sat okadar zarar ı ne olacak..G
Toyota larda debriyaj pedalı ve vites geçişleri oldukça sert.Bu sıfır araçtada böyle kullanılmış araçtada..megane golf focus bunları hepsini sürdüm benim aracın debriyaj pedalı sanki agırlık çalışıyormusum gibi geliyor.Toyota az sorun çıkarır çok masraf ettirmez diye biliriz ama eksi yönleride var bunlarıda dile getirirsek kasada olan eksiklikleri fabrika montajı sırasında düzelteye gidilebilir.Eleştirmek yıpratıcı değil yapıcı olursa daha iyi olur...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 22, 2009, 19:57:31 »
umut ve mesut arkadaslar sız soyleyınde hangı servıste cozum uretılıyor ona gıdelım ornek1- depo calkantı sesını hangı servıs cozuyor.2 ön dreksıyondan veya nerden geldıgı bılınmeyen sadece parke taslı yollsr ve stablıze yollarda olan sesı hangı servıs cozuyor.3-ön gogusten gelen seslerı hangı servıs cozuyor .4-bu fıren balatalrından veya nerden gelıyorsa hangı servıs cozmus allah askına arkadaslar ben ıstanbul kartal ve corum  servıslerınde 30000 bıne kadar olan bakımlarını yaptırdım ve cozum yokk daha gecen hafta corumda yaptırdım bakımını ustalrın deneme surusu yaptıkları alan sıcak asfaltta burda ses gelırmı usta dedıgımde ,bu araclar burda denenır dıyor hersey normal dedıııı sadece on gogusten gelen sesı buldu yaptık dedıler yola cıktıgımda tabıkı dıslı asfalt gıne tıkrtılar sıkırtılar ontarafdan gelen sesler evet degerlı arkadaslar sız soyleyınde oraya gotureyım hangı servıs bunlara cozum buluyor ha bırde ankaradakı servıslere gıtıımm onu da atlamayım hangı servısı onerırsenız ona gotureyım de su seslerden bende kurtulayım selamlarrrrrrrr
Toyan-Ankara