Gönderen Konu: ALLAH AŞKINA BU DEBRİYAJ NEDİR LÜTFEN YARDIM....  (Okunma sayısı 15244 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: ALLAH AŞKINA BU DEBRİYAJ NEDİR LÜTFEN YARDIM....
« Yanıtla #20 : Kasım 22, 2009, 20:00:49 »
umut bey aracım 2008 coralla d4d 30000 km de full satlık yardımcı olursan sevınırım
??
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 22, 2009, 20:00:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 22, 2009, 20:06:36 »
abi sen medikal sektöründe değilmiydin.. ::)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 22, 2009, 20:07:33 »
abi sen medikal sektöründe değilmiydin.. ::)
Evet ama tıkırdayan Toyota'lara karşı birşey satmıyorum:)))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Kasım 22, 2009, 20:08:56 »
kıyıda köşede hiç bişey kalmamışmı abi...iyice bir baksan :hoş:
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 22, 2009, 20:11:43 »
kıyıda köşede hiç bişey kalmamışmı abi...iyice bir baksan :hoş:
Olsa tükkan senin:))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bir alimden zalim, bir zalimden de alim doğar...
  • Araç: Carina
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 22, 2009, 20:49:45 »
ben ortada bi yalan var demiyorum.ve söylediklerimin yalan olarak algılanmaması içinde önemle vurgu yaptım.
benim burda söylemek istediğim şey 97 model bi araba yapıyolar bu gün 13 yaşında ses yok ama 2 yaşında bi arabada ses var bu ne diyorum.ses var evet bende kabül ediyorum ama anlatmak istediğim neden var???
yani 97 yılında yapılan ve 13 senelik bi araçta olmuyorsa 2 senelik bi arabada hiç olmaması gerek.kesinlikle araç sahibi kişiler haklı.ben bile 97 model bi araçta sese önem veriyorsam 35 bin-40 bin para veren kişiler tabiki dahada fazla buna dikkat eder.demekki bu toyotada olsa daha iyisini yapmaktansa sadece özelliğe önem veriyolar.kullanılan malzeme eskide daha iyi.burdan anca bu çıkar.
her şerde bir hayır vardır...

1997 toyota carina 2000 gli beyaz renk.manuel vites.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Aşkına
  • Araç: ---
  • 31 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 22, 2009, 21:51:12 »
umut ve mesut arkadaslar sız soyleyınde hangı servıste cozum uretılıyor ona gıdelım ornek1- depo calkantı sesını hangı servıs cozuyor.2 ön dreksıyondan veya nerden geldıgı bılınmeyen sadece parke taslı yollsr ve stablıze yollarda olan sesı hangı servıs cozuyor.3-ön gogusten gelen seslerı hangı servıs cozuyor .4-bu fıren balatalrından veya nerden gelıyorsa hangı servıs cozmus allah askına arkadaslar ben ıstanbul kartal ve corum  servıslerınde 30000 bıne kadar olan bakımlarını yaptırdım ve cozum yokk daha gecen hafta corumda yaptırdım bakımını ustalrın deneme surusu yaptıkları alan sıcak asfaltta burda ses gelırmı usta dedıgımde ,bu araclar burda denenır dıyor hersey normal dedıııı sadece on gogusten gelen sesı buldu yaptık dedıler yola cıktıgımda tabıkı dıslı asfalt gıne tıkrtılar sıkırtılar ontarafdan gelen sesler evet degerlı arkadaslar sız soyleyınde oraya gotureyım hangı servıs bunlara cozum buluyor ha bırde ankaradakı servıslere gıtıımm onu da atlamayım hangı servısı onerırsenız ona gotureyım de su seslerden bende kurtulayım selamlarrrrrrrr
(kocaeli kaya)                                                                                 2006 model dizel corollam var ilk sahibiyim aracımla seyir halinde bırakın tıkırtıyı dizel motor sesini duyamıyorum  
Toyota tmorrow

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #27 : Kasım 22, 2009, 21:54:05 »
TOYOTA PLAZA SONKAR VEYA SONKAR AVCILAR
www.sonkar.com.tr

şiddetle tavsiye ederim:))
iyinin de iyisi.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Kasım 22, 2009, 22:11:11 »
http://www.hurriyetoto.com/oto/otoyasam/testdetay.php?cid=9663
Ben aracımı alırken binlerce saatimi harcadım. Bu benim fıtratım. Ekmek alacak olsam bakabileceklerimin hepsini iinceler her türlü öğrenmem gerektiğini düşündüğüm bilgiyi araştırırım. Vaktimi 5-10 yıllık maaşımı yatıracağım bir alet için biraz ayırmaya erinmem. Yüzlerce saat telefon görüşmesi yaptım. Onlarca arabayı test ettim. Beklentimi o kadar yükselttim ki aldığım araç bana ızdırap oldu. Sonra gittim elediğim araçları tekrar bir daha test ettim ve dedim ki ayakların yere bassın ne yapıyorsun dedim. Hatta 10. nesil problemmi diye açtığım forumdan sonradan çok fazla rahatsız oldum. Her neyse şimdi sadece debriyajımın sertliği ile ilgili bir problemim var onuda halledersem kararımın ne kadar doğru olduğuna kendimi daha iyi inandırabileceğim.
Ben Jetta, Civic, Megane, Focus, Astra arasında kalmıştım. Hatta bir tane Jettayıda neredeyse almıştım. Sonra tanıdık eş dosttan galericilerden, binicilerinden araçlarını sordum. Yemin olsun ki bir tane bile Corolla kullanıcısı bu aracı keşke almaz olsaydım demedi. Jetta kullanıcılarının çoğuda yav bu aracı nereden aldım, yokuşta araç sollayamıyorum, 2. elinede çok az veriyorlar vb. dediler (1.6 8 valf için benim gücüm ona yetiyordu).
Jetta sahibini aradım ve vazgeçtiğimi söyledim. Sonra başladım Corolla aramaya temiz olup aracını satan bir Allahın kulunu bulsam yarım gün sonra beni arıyor kusura bakmayın biz aracı sattık diyorlardı. Hatta Adanada bir araca telefonda söz kestik orada çalışan kayınbirader ile buluşturup aracı baktıracağız vatandaş yarım saat geçmeden aradı Hocam araç satıldı dedi. Ben o zaman anladım ki 2. elde bu araç altın değerinde. Ve aracı 700 km ötelerden aldım geldim.
Allah kaza bela vermezse 5-10 sene binmeyi düşünüyorum. Baştada belirttiğim gibi ilk başta beklentilerimi o kadar abartmıştım ki yav bu araç neden yol sesi alıyor diye çıldıracaktım. Sonra baktım ki yol sesi dediğim şey camları olan bir metal için normal olan bir durum. ayağım yere bastı aracımı gerçekten çok sevmeye başaldım. Ama forum sitelerine girince yine de acaba mı yav demediğim omuyor değil.

Herneyse forum sitelerinde yazılanlardan öte insanın yaşadıkları ve bilimsel verilerine itibar etmek gerektiğini artık düşünüyorum. Mesela adam sormuş hangisini alayım vatandaş cevap vermiş yav o araç 8 valf alma, bilmsel veriye bakıyorsun araç 6000 adet satılmış, Corolla alınmaz demiş bakıyorsun marka bilinirlilikte dünyada 1 numara Seat ceosu Toyota gibi olmak diye deyim kullanmış.

Neden bu kadar uzun yazdım. Forum sitelerinde düzey çok önemli hale gelmeye başladı. Adam altında 93 model bir araç ile yarım saat yolculuk yaptığı 2010 kasayı yerden yere vuruyor. Bilimsel veri varmı söylediklerinde bakıyorsun yok. NCAP nedir desen bende senin diye cevap yazıyor. Sonra birileri bu adamın dediklerini itibara alıp köşeerinden yağdırıyor.

İşinözü Corolla sınıfında bir araçtan beklentileri (güvenlik, konfor ve ekonomi) karşılamakta zorlanmıyor. En sert eleştirmenler tarafından bile önceki nesillerinden daha ileri gittiği kabul ediliyor. Öyle ise sorun beklentisi olmayanların verdiği cevaplar ile ne verdin ne bekliyorsuncularda...

Çok kaba bir hesapla 2006 ile kıyaslama yapan birinin Matematik bilimini kullanarak yapacağı bir hesap var ortada. 9 hava yastığı ner biri 1 milyardan 9000 TL verdiğin fark o dönemin en dolusuna oranla 5000 TL, olay bitmiştir...
Allah size de gönlünüzden geçen arabayı binmeyi nasip etsin, daha da önemlisi ağzınızın tadını bozdurmadan kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.
Özellikle bakıyorum bir tane sesle ilgili eleştiri almamış demek ki Corolla markasının yarattığı beklenti artık Özcan beyin örneklemesiyle Travego veya Setra yolculuğu olmuş.Ben sırf bu ses takıntım nedeniyle okulda ne kadar araç varsa hepsine bindim denedim hatta sıfır araçları denemeye  gittim ki en son denediğim Nissan Qashqai motor sesi ve iç malzeme konusunda beni bırakın otomobil ile fazla ilgilenmeyen eşimi bile tatmin etmedi. Denediğim araçlar içinde en sessizi bana göre 100 km li hızlara kadar sonrasında 8 valflik motor ile kuduran Jetta idi. Sonra Corolla geliyor du ki 120 li hızları geçtikten sonra artan motor sesi ve rüzgar sesi hemen hemen hepsinde stabildi.Meganı anlatmayacağım. Vallahi kendi sahibi olan arkadaş bu aracı Corolla ile kıyaslama dedi.Ki dediği gerçekce idi. Birde 2010 en son kasa 1.6 avensisi denerken satıcıya ses neden bu kadar arttı diye sordum arkadaş kasa ağır geliyor aslında böyle bir arabanın hakkı 2000 cc demek oldu. Netice ses olayını sanırım ben biraz fazla abartmış olabilirim. Camları olan bir nesneden hiç ses gelmemesi mümkün ve güvenli olmasa gerek. Ama zaten benim sıkıntım debriyaj. Vallahi bu sorunum halledilsin araca müthiş bağlanacağım. Hele o 120 deki pati çekişine hasta oldum. Ve kesinlikle çok güvenli geliyor. Hele bu aracı beğenmeyen arkadaşlar için tavsiyem benim yaptığımı yapın gidin aracınızdan üstün olabileceğini düşündüğünüz firmaların sıfır test araçlarına binin. Mesela geçen ayın en çok satan C segment aracı CRUZE deneyin insanlar nasıl 33500 TL yi sokağa atıyor anlayın. Araç kendisini kaldırmaktan aciz ve tek numarası ESP. Yol sesi ve rüzgar sesini kesinlikle duymuyorsunuz çünkü motor sesi hepsini bastırıyor. Abartmıyorum 15 gündür denemediğim araç kalmadı. PROTON dahil. Yine örnek olsun Kia Ceed 140 dan sonra rüzgarla birlikte gidiyorsunuz. Ama aracın ivmelenmesi mükemmel. Hyundai Accent Era bu araç için sessizlik noktasında bir hayli övgü var B segment olmasına rağmen. Araç asla rüzgar sesi alamıyor çünkü leylek gibi kasa ile 140 lı hızları zorlamak pek akıl karı olmuyor.Seat Leon, Skoda Octavia, Ford Focus, Fiat Linea,Volvo S 40 bizzat denediğim araçlar.  
Ses algılaması farklı olabilir.  30-40 milyar yatırmış birisi için gerçekten can sıkıcı olabilir. Ben 9. nesillerde de bu sorunların olduğunu arkadaşdan duymuş oldum, halbuki 8. nesil kullanıcılarına göre araç passat ayarında. Hatta içlerinden 10. nesil için süspansiyonu çok sert, plastik kalitesi şahin gibi diye yazanları okudum. Ses gibi tamamen görece izafi olaylar üzerine yazmak zor. Araçlar için Türkiye yol şartlarıda düşünülmeliydi. 10 kuruşluk davlumbazdan kaçınılmamalıydı. (Özcan bey cevabında olduğunu belirtiyor ancak keçe davlumbaz denilen Megane larda da mevcut Plastik ek olarak konulmuş diye biliyorum)
Bu arada sanırım olay yine forum da benim dıgıdıg senin dıgıdıgı dövere dönmeye başlayacak. Ben bu forum daha nitelikli olduğunu düşündüğümden bu tip tartışmalara girilmemesini rica edeceğim.Şu ana kadar çözülmüş bir tane sorunun yorumunu göremedim. Ancak dikkatimi çeken bir olay şu oldu. Diğer araç forumlarına da baktım bu yol sesimi dersiniz lastik sesi mi, tıkırtılar gıcırtılar direksiyon sesleri vb. bilmem ama bu tip seslerden tüm marka kullanıcıları rahatsız. Honda Civic, VW Jetta, Ford Focus, Megane, aklınıza gelebilecek tüm markaların forumlarında mutlaka bu başlıkta bir sürü yorum var ve hepsi olumsuz. Bu olayda bizi yıllar geçtikçe kaliteden ödün verilmesinin sadece Toyota'ya has bir olay olmadığını gösteriyor. Motor sesi bu markada var diyemeyiz. Ben en sessiz dedikleri araçta bile sıfır ses olayına rastlamadım Hatta elimde OTO HABER dergisinin test arşiv CD si var onda ölçülen desibellere baktım. Mercedesle arasında 120 km de sadece 2 desibel fark var.
Göğüsten gelen ses konusunu servisler kabul ediyor ve hemen çözüyor başta da belirttiğim gibi benim araç sahibini aradım siz bu sorunlardan rahatsız olmadınız mı diye sordum Yav Ahmetciğim göğüsün orjinalliğini bozarlar diye götürmedim dedi. Alt komşumuz var ona sordum parasız yaptıklarını bilseydim ilk götürürdüm dedi.
Ancak debriyaj sorununa sadece 3-5 arkadaş değindi ve nasıl çözülebileceğini açıklamadılar. Bu konuya yöenlirsek sevineceğim. Selamlar.
"El ağzı ile çorba içilmez"
"Güzel gözünden, yiğit sözünden belli olur"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 22, 2009, 22:18:46 »
1- depo calkantı sesını hangı servıs cozuyor.2 ön dreksıyondan veya nerden geldıgı bılınmeyen sadece parke taslı yollsr ve stablıze yollarda olan sesı hangı servıs cozuyor.3-ön gogusten gelen seslerı hangı servıs cozuyor .4-bu fıren balatalrından veya nerden gelıyorsa hangı servıs cozmus allah askına arkadaslar ben ıstanbul kartal ve corum  servıslerınde 30000 bıne kadar olan bakımlarını yaptırdım ve cozum yokk daha gecen hafta corumda yaptırdım bakımını ustalrın deneme surusu yaptıkları alan sıcak asfaltta burda ses gelırmı usta dedıgımde ,bu araclar burda denenır dıyor hersey normal dedıııı sadece on gogusten gelen sesı buldu yaptık dedıler yola cıktıgımda tabıkı dıslı asfalt gıne tıkrtılar sıkırtılar ontarafdan gelen sesler evet degerlı arkadaslar sız soyleyınde oraya gotureyım hangı servıs bunlara cozum buluyor ha bırde ankaradakı servıslere gıtıımm onu da atlamayım hangı servısı onerırsenız ona gotureyım de su seslerden bende kurtulayım selamlarrrrrrrr
1-Dizel motorlu Corolla'ların yakıt deposu deve hörgücü şeklinde oldugundan bu ses geliyor.Bu sesi servis kesemez.Sorun varsa eğer hörgüçsüz olan depo ile değişimi için ısrar edin
2-başa bela bir ses.Bütün Corolla'larda genelde yok.Bir çok arkadaşın aracından ses gelmiyor....
3-ön göğüsten gelen sesi bir çok servis çözüyor artık.Göğüs sökülüp araya izolasyon keçe/süngeri takıyorlar.Bir dahada ses yok
4-Fren balataları ve disklerinde ki ses maalesef kesilemiyor.Nedenlerinden biri asbest'siz balatalar olmasından kaynaklı.Diğerlerini bilmiyorum

Koskoca İstanbul'da yaşıyorsunuz.Derindere Kartal şikayetinizi gideremediyse,Derindere Zeytinburnu servise gidin.Sonkar'a gidin.Yani elinizde servis imkanları fazla....

Ahmet bey sizinde belirtiğiniz gibi yol ve lastik sesi gelmeyen araba yok gibi.Bir tek Travego,Setra'larda gelmiyor.O da yolcu kabini ile yol arasında bagaj olmasından dolayı... :) Yeni nesil Corolla'ları bilmem ama benim 2003 Corolla'da kullanılan keçe vari davlumbaz ile A4'ümde ki davlumbazlar aynıydı.Hatta A4'ü sattığım kişi iki gün sonra aradı "arabanın davlumbazları yok" dedi.Eski aracı Megané'dı.Ve Megané!daki plastik bir davlumbaz sanmış.Keçe vari davlumbaz olmasına rağmen yinede içeri yol ve asfalt sesi geliyordu...
   Yarın fırsatını bulursam Dörtnal özel servise gidip sizin konuyu bir görüşeyim.Bakalım Ogün usta ne diyecek...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Kasım 23, 2009, 12:27:10 »
Ahmet bey Benim aracım 2004 E12 kasa sizin aracınızda E13 yen corollla.Hocam 2 aracın ortak yönleri direksiyon kutusundan ses gelmesi ve debriyaj pedalında kulagı tırmalayn viyaklama tarzından ses gelmesi.
Yazdıklarınızda haklısını okadar sene çalışıp para biriktirip bir araca bğlamışınız ve ufak tefek sorunlar can sıkıyor.Bende çok titiz kullanırım 2004 olmasına ragmen 60 binde içinde kesinlikle sigara içilmez çocugum arabaya binerken ayagı çamurluysa ayakkabılarını çıkartırım senede bir defa boya koruma pasta cile ve buzamana kadar bakımlarını hep servis yapmıştır..Bİrtane dısardan usta kautunu açmamıstır.
Forumda abicim yeni nesil corollanın gögsünde ve direklerin dibinden ses geldigi frenlerin öttügünü diskve balata değişmesine rağmen..Yanlıs hatırlamıyorsam sol direkten ses geliyor demişssiniz başka bir arkadastada aynı ses vardı diregi söktürüp daha kalın keçe ile yerine oturttugunda sesin kesildigini söylemişti.
Fren balataları asbetsiz malzeme kullanıldıgından dolayı daha azgidiyor ve ses te oluyor.Aynı sorundan yenı honda civictede varmıs forum sitelerinde oldukca fazla.
AYrıca  abicim debriyaj pedali şikayeti kendi aracımda oldu pedal sertleşiyor bastıkca viyaklama gibi ses yapıyor can sıkıyor.Abi bunu aracın içinde pedal hidroligini iyice gevşettiler söktüler güzelcene yagladılar sprey ile sonra kaputun altında debriyaj körügünüde yagladılar ses 2,5 senedir gelmedi çok şükür.(10-40 yağlayıcılarla  aracın içinden pedala dogru egilin spreyleyin abi siz bile faydasınız göreceksiniz.Servis ugrasıp pedalı iyice bir yaglar temizlerse ses kalmaz..kaputun altınıda unutturmayın ama)
Gögüse izalosya yapıyoarmıs komple gögüsü indirip onu şahsen yaptırmazım o sese razı olurdum.Bozuk yollarda sesin gelmedigi araç yok gibi zaten.Sorununuzu en kısa zamanda çözersiniz inşallah.Ama corolla sınıfında sizi en az üzecek ve ne az masraf çıkartacak araçtır..Güle güle iyi günlerde kullanın aracınızı.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Kasım 23, 2009, 14:48:33 »
özcan bey depo ıcın ısrar etmeme ragmen cozum yok denıyor . bırde sız sorun varsa demısıınız ,sız her durup kalktıgınızda galup gulup eden o depo sesını ıstermısınız ben kendım tokat tayım sdece ıstanbula bır sefer yolum dustu  bakıma soktum sıkayetelerım anlatıımm ama boşşşş cozemedıler on torpıdodan gelen sesı corum da baktırdımmm onlarda anlayacagın cozumu yokkkkk  cozen arkadaslar varsa bılmıyorum tesekur edrım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Kasım 23, 2009, 15:40:18 »
özcsn bey sımdı sıvas er oto ıle gorustum bu servıs horguclu depo degıl duz depo bunlar cozumude yok dıyor  yetkılı arkadas

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 23, 2009, 16:05:42 »
Şu depodan gelen ses tamam da siz sürekli dolu depoyla mı geziyorsunuz? Ben de sadece depo doluyken ses geliyor...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Kasım 23, 2009, 16:35:47 »
bıtmek uzerede gelıyor arkadasım dıkkat ett vede neden gelsınkı boyle bır ses oyle dıyecegıne gercekten arkadaslar toyatoya yakısmıyor sorunu cozsunler dıyecegıne yada bız tuketıcılerın yanında olacgına depo dlumu gezıyorsun dıyorsun arkadas

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 23, 2009, 17:09:54 »
bıtmek uzerede gelıyor arkadasım dıkkat ett vede neden gelsınkı boyle bır ses oyle dıyecegıne gercekten arkadaslar toyatoya yakısmıyor sorunu cozsunler dıyecegıne yada bız tuketıcılerın yanında olacgına depo dlumu gezıyorsun dıyorsun arkadas

Temel Bey, yazdıklarınızı okurken oldukça zorlanıyorum, biraz daha dikkatli yazabilir misiniz lütfen?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Kasım 23, 2009, 17:23:13 »
ben kendım tokat tayım sdece ıstanbula bır sefer yolum dustu 
   Temel bey öncelikle profil bilgilerinizi tamamlamanızı rica edeceğim.Derdinizi iyi anlıyorum.Ben Toyota'nı her hangi bir elemanı falan değilim malumunuz.Burada dertlerinizden dolayı sizi yermiyor bilakis yardımcı olabileceğim öneriler getiriyorum size.
Şu depodan gelen ses tamam da siz sürekli dolu depoyla mı geziyorsunuz? BENDE SADECE DEPO DOLUYKEN SES GELİYOR
    Temel bey siz yazdıklarımızı üstün körü okuyorsunuz gibime geliyor.Ali Rıza beyin ne demek istediğini,isterseniz bir daha okuyun.Özellikle büyük harf ile yazılanları.
Temel Bey, yazdıklarınızı okurken oldukça zorlanıyorum, biraz daha dikkatli yazabilir misiniz lütfen?
   Burada Hakkı beye katılıyorum.Mesela noktalama işaretlerine....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #37 : Kasım 23, 2009, 22:21:50 »
Özcan bey OGÜN usta ne dedi?
"El ağzı ile çorba içilmez"
"Güzel gözünden, yiğit sözünden belli olur"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Kasım 23, 2009, 23:58:12 »
Evet Temel Bey, Toyota çok yanlış seçim...Siz doğrusunu biliyorsunuz, Amerika, Avrupa, bütün Afrika, dağ tepe ve çöllerdeki kullanıcılar ve dünyanın neredeyse yarısı yanlış biliyor.
Hemen satın o arabayı başka birşey alın.
Benim araçta da çıtırtı zırıltı ne ararsan var. Sanırım efsane yavaş yavaş ölüyor. Teyp cızırtısı-solcam sesi-sağ cam sesi-malum direksiyon kutusu-bagaj tarafından gelen birses daha var- parke yolda ön takımdan gelen ses.(servis birşey yok diyor ama sesleride çözemiyor.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Kasım 24, 2009, 00:00:35 »

4-Fren balataları ve disklerinde ki ses maalesef kesilemiyor.Nedenlerinden biri asbest'siz balatalar olmasından kaynaklı.Diğerlerini bilmiyorum

bosch balatayla ses gelmiyor. Belki sadece bizde. Bilmiyorum.