Gönderen Konu: zam üstüne zam :(((((((((  (Okunma sayısı 7243 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
Ynt: zam üstüne zam :(((((((((
« Yanıtla #60 : Ekim 22, 2009, 13:15:14 »
Benzin zamları her türlü sınırı aştı artık.
Adamlar şunu çok iyi biliyorlar. tepkisiz - tepkisiz - tepkisiz toplum. 5 TL olsan insanlar yine ses çıkarmayacak.
Ama insanların cepleri boşalıyor. Boşalan keşke sadece cepleri olsa........
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ekim 22, 2009, 13:15:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ekim 22, 2009, 13:18:33 »
ben koyu bir bmw fanatiğiyim, son aylarda bmw isteğim ve aşkım kabardı corollamı satıp alasım vardı ama benzin fiyatları yüzünden bu hayalim hayal olarak kalıyor..3.16 bile alsam hem corolladan yavaş kalacak hem de daha çok yakacak !!!

bence de biraz daha hayal olarak kalsın, gerçi biraz zorunlu bir durum olsa da :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ekim 22, 2009, 13:27:23 »
  Hakkı sizin Metro ne alemde.Hani açılıyordu.Son durum nedir.Aytaç bey açılacak,açılıyor gibi demeçler vermişti....

Yok ya, nerdeeeeee? Kısa bir hatta deneme seferleri yapıldı bir süre için o kadar? Büyükşehir MHP'ye geçince Adana'yı defterden sildiler :( Para mara yok. Havaalanını bile Mersin'e yakın bir yere taşımayı düşünüyorlar.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ekim 22, 2009, 13:30:14 »
bence de biraz daha hayal olarak kalsın, gerçi biraz zorunlu bir durum olsa da :D
çok temiz araçlar buluyorum fiyatları da uygun oluyor ama araç tüpteyken benim corollayla benzinde yaktığımı yakıyor :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Starlet
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #64 : Ekim 22, 2009, 13:32:55 »
arkadaşlar siz 3,33 liralık benzine itiraz ediyorsunuz. ben ise 3,41 liraya kayserideki istasyonlarda 3,41 liraya satılıyor haberiniz olsun beliki sabahtan beri bu rakamda artmış olabilir. şimdi neden sinirlendiğimi biraz daha iyi anlarsınız umarım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Ekim 22, 2009, 13:37:21 »
Cengizhan , sen ben sinirlenmekle kalırız sadece.
Toplum-toplum-toplum tepki gösterecek.
Bak sesini çıkaran var mı ???
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ekim 22, 2009, 13:38:33 »
çok temiz araçlar buluyorum fiyatları da uygun oluyor ama araç tüpteyken benim corollayla benzinde yaktığımı yakıyor :(

ahhh ahhh Türkayım :( ,  bırak kalsın biraz daha hayal olarak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Starlet
« Yanıtla #67 : Ekim 22, 2009, 13:46:21 »
selim bey sana katılmakla kalmıyorum sabahtan beri bunu anlatmaya çalışıyorum. tepki bir iki kişinin gayretiyle olmaz. topluma mal etmek gerekir. türkiyede tepki göstermek denince akla gelen şey işte sokaklara çıkıp ortalığı yıkıp dökmek o yüden insanlar tepki gösterelim diyince şöyle bi tırsıyo. tepki mümkün olduğu kadar az kullanmakla olur. geçen sene kısmen doğal gaz zammına bu tepki gösterildi. kullanılmayan gazlarında parası yurt dışına ödenince zam geri çekildi. şimdi sıra benzinde... lütfen arkadaşlar ısrarcı olmak lazım tepkide.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Ekim 22, 2009, 14:02:50 »
  Evet, yapacak hiç bir şey yok, o kadar sindirilmiş ve duyarsız bir toplum haline getirildik.(Dikkat ederseniz hep aynı cümleyi zaman zaman tekrarlıyoruz)
  Neden böyle gamsız toplum haline getirildik?.
  Neden düşüncelerimizi ifade edemiyoruz?
  Dünya değişiyor da, biz mi değişmiyoruz?
  Yıllar önce böyle değildik, o zaman da insandık, şimdi de insanız.Garip bir fiziksel ve biyolojik değişime mi uğradık da bu kadar sorumsuz ve duyarsız davranıyoruz?
  Yoksa olayların çoğunu bireysel çıkarımız zedelenmesin,''bana dokunmayan yılan bin yaşasın'' zihniyetiyle mi değerlendiriyoruz?
  Körlerle sağırların birbirini ağırladığı,gerçek değerleri göz ardı ettiğimiz şakşakçı bir toplum olduk.
  Nasıl değerlendirirsek değerlendirelim, bütün bu sonuçların iyi veya kötü olarak yansıması tüm milletimize oluyor ve olacaktır.

Nedeni basit. Medya aracılığı ile sabahtan akşama kadar uyutuluyoruz çünkü.
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Ekim 22, 2009, 14:33:34 »

Nedeni basit. Medya aracılığı ile sabahtan akşama kadar uyutuluyoruz çünkü.
Tv karşısında otur dizi izle dur  normaldir abicim...
Yok bihtermiş yaprak dökümü varmısın yokmusun derken arada veriyorlar narkozu :(
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Ekim 22, 2009, 14:34:48 »
Tv karşısında otur dizi izle dur  normaldir abicim...
Yok bihtermiş yaprak dökümü varmısın yokmusun derken arada veriyorlar narkozu :(

Kim kimi düdüklüyor derken düdüklenen biz oluyoruz sanki :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Ekim 22, 2009, 14:35:21 »
Hem de ne narkoz. Bir daha uyanmamacasına.
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ekim 22, 2009, 14:36:00 »
Tv karşısında otur dizi izle dur  normaldir abicim...

:D

Abi sende hepsini saydın izliyomusun ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Ekim 22, 2009, 14:54:03 »
Buyurun Levent Kırca'dan süper bir skeç... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 Toyota Corolla Comfort 1.6 Benzinli
« Yanıtla #74 : Ekim 22, 2009, 15:33:19 »
Cengizhan bey. Şimdi ben 30 sayfayı tek tek okudum. Okumasaydım sizin haklılığınızı anlayamayabilirdim.  :) Okumaktan zarar gelmez! Sonuç olarak haklısınız. Bu toplumun ne yazık ki bazı refleksleri gelişmemiş durumda. Yani, sizin, benim, onun, bunun benzin kullanmayalım dememizle bu olmaz. Sizin bahsettiğiniz o ülkelerde, bu refleks toplum olarak gösteriliyor. Yani kimsenin bir şey söylemesine gerek yok, herkes aynı anda yapması gerekeni yapıyor zaten.

Ancaaak. Bu millete cahil diyenlere bir sorum olacak: Siz hangi millettensiniz acaba? Bu millete ulu önderimiz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK bile cahil dememişken, siz hangi cüretle bunu diyebiliyorsunuz, merak ediyorum !!! Herkesin ağazından çıkanı kulağı iyi duysun bence. Öyle darbe çığırtkanlığı yaparak, benim milletime cahil diyerek, laf ola beri gele konuşamazsınız. Demokrasiyi içinize sindireceksiniz. Bana göre demokrasi, sana göre demokrasi olmaz. Ben bunu sevmedim, hop darbe! Ne güzel valla... Şimdi bunu okuyanların bir kısmı muhtemelen benim AKP'yi falan savunduğumu düşüneceklerdir. İşte o da bunu okuyanların algılama seviyesiyle alakalı bir durum. Kim ne anlarsa anlayabilir, umurumda değil. Ama benim bulunduğum bir yerde hiç kimse bu millete hakaret edemez. Hangi görüşten olursa olsun.

Ahmetçim(ACD). İsyan edene benzin 1 TL olmayacak tabi. Ama hiç isyan eden olmazsa, 5 TL olacak,buna emin olabilirsin...  ;)

Yollara yatırım konusuna gelince. Bu konuda Türkay'a bir  :alkis: Eğri oturup doğru konuşmak lazım. 15 yıldır İstanbul'dan birçok yere yılda en az 2 kere olmak üzere kendi aracımla şehirlerarası seyahat yapıyorum. Ben, bu son 5-6 yılda yapılan yolları inkar edenin ya iyi niyetinden şüphe ederim, ya da bilgisinden.
Şehiriçi yollara gelince. Dünyanın en pahalı noktası. Newyork'un 5.caddesi. Cadde üstündaki dükkanların yıllık kiralarının milyonlarca dolarlarla ifade edildiği bir yer... Bir gidip o yama içindeki, delik deşik yolları görmenizi isterim arkadaşlar... Öyle kaldırımları falanda, buradaki sevgili belediyemizin ihalelerle yaptırdığı bilmemne mermerinden falan da değil. Bildiğiniz çimento, dökme çimento!
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/2010-corolla-comfort/
2010 TOYOTA COROLLA COMFORT 1.6 BENZİNLİ DÜZ VİTES

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Ekim 22, 2009, 15:38:03 »
Cüneyt abi okuma alışkanlığına hayranım zaten :alkis:

Bende farkındayım tabiki bişeyler yapılması gerektiğini ama böyle sinirle bir yerlere varılmaz diye işi gırgıra vurdum yapım gereği ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 Toyota Corolla Comfort 1.6 Benzinli
« Yanıtla #76 : Ekim 22, 2009, 15:56:35 »
Cüneyt abi okuma alışkanlığına hayranım zaten :alkis:

Bende farkındayım tabiki bişeyler yapılması gerektiğini ama böyle sinirle bir yerlere varılmaz diye işi gırgıra vurdum yapım gereği ;)
:D Bak bu konuda haklısın. Sinir iyi bişey değil.  :D
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/2010-corolla-comfort/
2010 TOYOTA COROLLA COMFORT 1.6 BENZİNLİ DÜZ VİTES

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Ekim 22, 2009, 16:00:06 »
:D Bak bu konuda haklısın. Sinir iyi bişey değil.  :D

Sakin olmak lazım ::) SıKıNTı YoK ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Ekim 22, 2009, 16:37:04 »
Ben buraya birşey yazmaya korkuyorum. Buradaki fiyatları söylersen ilk Hande hanımın terliği buraya doğru iadeli-taahütlü bir şekilde gelir, sonrasını tahmin bile edemiyorum. Şaka bir tarafa ama Türkiye'de benzin fiyatları yüksek olmasına rağmen dengeli bir fiyatlama / zam var. Geçen sene burada 1 ay içersinde %50'den fazla zam geldi (ki Tayvan ekonomisi çok güçlüdür). Türkiye'de ki tek olumsuz durum akar-yakıt üzerinden inanılmaz vergi alınması. Bu noktada vergi kaçıranlarımız ve siyasetçilerimiz sağolsunlar !!! :(  Birisi vergiyi kaçırıyor, ötekisi bütçeyi denkleyeceğim diye vergi oranlarını arttırıyor.... Olan vatandaşa oluyor :(
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Ekim 22, 2009, 16:37:53 »
Cengizhan bey. Şimdi ben 30 sayfayı tek tek okudum. Okumasaydım sizin haklılığınızı anlayamayabilirdim.  :) Okumaktan zarar gelmez! Sonuç olarak haklısınız. Bu toplumun ne yazık ki bazı refleksleri gelişmemiş durumda. Yani, sizin, benim, onun, bunun benzin kullanmayalım dememizle bu olmaz. Sizin bahsettiğiniz o ülkelerde, bu refleks toplum olarak gösteriliyor. Yani kimsenin bir şey söylemesine gerek yok, herkes aynı anda yapması gerekeni yapıyor zaten.

Ancaaak. Bu millete cahil diyenlere bir sorum olacak: Siz hangi millettensiniz acaba? Bu millete ulu önderimiz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK bile cahil dememişken, siz hangi cüretle bunu diyebiliyorsunuz, merak ediyorum !!! Herkesin ağazından çıkanı kulağı iyi duysun bence. Öyle darbe çığırtkanlığı yaparak, benim milletime cahil diyerek, laf ola beri gele konuşamazsınız. Demokrasiyi içinize sindireceksiniz. Bana göre demokrasi, sana göre demokrasi olmaz. Ben bunu sevmedim, hop darbe! Ne güzel valla... Şimdi bunu okuyanların bir kısmı muhtemelen benim AKP'yi falan savunduğumu düşüneceklerdir. İşte o da bunu okuyanların algılama seviyesiyle alakalı bir durum. Kim ne anlarsa anlayabilir, umurumda değil. Ama benim bulunduğum bir yerde hiç kimse bu millete hakaret edemez. Hangi görüşten olursa olsun.

Ahmetçim(ACD). İsyan edene benzin 1 TL olmayacak tabi. Ama hiç isyan eden olmazsa, 5 TL olacak,buna emin olabilirsin...  ;)

Yollara yatırım konusuna gelince. Bu konuda Türkay'a bir  :alkis: Eğri oturup doğru konuşmak lazım. 15 yıldır İstanbul'dan birçok yere yılda en az 2 kere olmak üzere kendi aracımla şehirlerarası seyahat yapıyorum. Ben, bu son 5-6 yılda yapılan yolları inkar edenin ya iyi niyetinden şüphe ederim, ya da bilgisinden.
Şehiriçi yollara gelince. Dünyanın en pahalı noktası. Newyork'un 5.caddesi. Cadde üstündaki dükkanların yıllık kiralarının milyonlarca dolarlarla ifade edildiği bir yer... Bir gidip o yama içindeki, delik deşik yolları görmenizi isterim arkadaşlar... Öyle kaldırımları falanda, buradaki sevgili belediyemizin ihalelerle yaptırdığı bilmemne mermerinden falan da değil. Bildiğiniz çimento, dökme çimento!

Cüneyt Bey bu konuda size katılıyorum. Bir toplumu cahil diye genel olarak nitelemek pek hoş değil. Aslında bu sıfatı kullanan kişiler de ya gerçekten kendileri cahil oluyorlar ya da gördükleri başka olumsuz meziyetleri bu sıfatı kullanarak nitelemeye çalışıyorlar. Ayrıca siyasi partilerin neden olduğu kutuplaşma da bu süreci kolaylaştırıyor. Toplumlar insanlardan oluştuğuna ve insanlar da göz göre göre büyük hatalar yapabildiğine göre yapılan bu hataların da yine toplumun kendisi tarafından düzeltilmesini beklemek en doğrusu olacaktır bence de.

Yollar konusunda benim de bir çift sözüm olacak. Evet, özellikle son yıllarda yollara çok ciddi yatırım yapılıyor, bunu kimse inkar edemez. Fakat yapılan yolların altyapısının ne kadar sağlam olduğu tartışılır. Bu yolları denetlemekle görevli bir tanıdığımızın tespitlerini burada paylaşmak bile istemiyorum. Yarın bu yollar 2-3 yıl içerisinde dökülmeye başlar da, o yolları onarmak için bir o kadar daha para harcanması gerekirse bunun hesabını kim verecek bilmiyorum. Otoyol kalitesine yakın, en az 10-15 yıl dayanabilecek kalitede yollar yapılsa olmaz mı? Evet, bu yollar pahalı biliyorum ama diğer yolları da 2-3 yılda bir onarınca yolun maliyeti otoyol kadar hatta daha da fazla oluyordur bence. Tabi otoyol kalitesinde yol yapmak isterseniz 1 yılda yapacağınız yolu 5 yılda yaparsınız o ayrı konu  8-)

Ayrıca memlekette bu kadar işsizlik varken yollara bu kadar para saçmaya gerek var mı o da ayrı bir tartışma konusu. Önce bir tespit yapayım. Enerji fiyatı ve özellikle işçilik maliyetleri Uzakdoğu'lu rakiplerimize göre oldukça yüksek. Halihazırda üretimin Batı'dan Doğu'ya kaydığı bir süreçte Türkiye'de üretici olmak Türkiye'nin elinde olmayan nedenlerle aslında başlı başına büyük bir dert zaten. Avrupa'ya yakınlığımız dışında hiç bir avantajımız yok. Zaten ticaretimizin çoğunu da komşularımızla ve AB ülkeleri ile yapıyoruz. Böyle bir ortamda ister vatan aşkıyla yapılmış olsun, ister halka hizmet Hakk'a hizmet düsturuyla yapılmış olsun, ister oy toplamak için yapılmış olsun, isterse de ekonomik kriz nedeniyle daralan ekonomiye para enjekte edip bir miktar da istihdam katkısı sağlamakm adına yapılmış olsun, gerçekten bu kadar harcamaya değiyor mudur acaba? Bu paranın sanayicilere teşvik için harcanması veya Türkiye'ye uzun vadede kalıcı istihdam sağlayabilecek projelere aktarılması daha uygun olmaz mı? Yapılan hizmetleri körü körüne alkışlamak yerine, bu hizmetlerin nasıl finanse edildiğini, ne kadar kamu yararının bulunduğunu, bu kamu yararına göre yapılan harcamaların ne kadar sürede geri dönüşünün olabileceğini, önceliklerin neler olduğunu veya neler olması gerektiğini değerlendirmek gerekmez mi?