Gönderen Konu: zam üstüne zam :(((((((((  (Okunma sayısı 7238 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: zam üstüne zam :(((((((((
« Yanıtla #80 : Ekim 22, 2009, 16:55:51 »
yollara bu kadar yatırım yapılmasının nedeni olarak bence hız limitlerinin arttırılması için altyapı hazırlığı olarak görüyorum biliyorsunuz böyle bir taslak var, şehirler arası yollarda hız sınırı 120km/h olacak şeklinde, böyle olması için yol kalitesi arttırılıyor ve bütün şehirler arası yollar bölünmüş yol haline getiriliyor diye düşünüyorum
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ekim 22, 2009, 16:55:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ekim 22, 2009, 17:17:06 »
yollara bu kadar yatırım yapılmasının nedeni olarak bence hız limitlerinin arttırılması için altyapı hazırlığı olarak görüyorum biliyorsunuz böyle bir taslak var, şehirler arası yollarda hız sınırı 120km/h olacak şeklinde, böyle olması için yol kalitesi arttırılıyor ve bütün şehirler arası yollar bölünmüş yol haline getiriliyor diye düşünüyorum

Bunun en büyük faydası, mesafelerin kısalmasından kaynaklı yakıt tüketiminde sağlanan tasarruf olabilir. Fakat senin İstanbul-Ankara otobanında sürdüğün gibi sürüp bir depoyu 260 km'de tüketenler de olacağı için burdan dişe dokunur bir fayda sağlanamaz gibime geliyor. Ha şöyle bir plan olsa anlarım. Yolları kaymak gibi yaptıktan sonra, araç satışlarındaki ve petrol fiyatlarındaki ÖTV'yi sıfırlayıp otomotiv endüstrisini şaha kaldırıp ABD'deki gibi istihdam üzerindeki yükün önemli bir bölümünü alan bir sektör haline getirmekse tartışılabilir belki :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #82 : Ekim 22, 2009, 19:40:43 »
hiç sanmıyorum abi o kadar güzel ve uzun soluklu bir planları olduğunu :) :) hakkı abi bence yakıt tüketimi de değil ancak zaman konusunda büyük bir iyileşme olacaktır..mesela ben arabayla 90la izmire gidiyorum, 7-8 saat gibi bir şey tutuyor, 120 olunca hız sınırı ve o sınırda gidersem 6 saate inecektir belki de 5.5 saate..tabi molasız veriyorum bu saatleri..ve çoğu kişinin işi zamana odaklı ve aslında karayolu kullanarak hızlı gidince uçaktan daha hızlı gidiliyor..ve daha zevkli :polis:
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Ekim 22, 2009, 23:22:20 »
Biz sadece millet olarak biraz iyimseriz ve sabırlıyız. Başımıza ne geliyorsa hep bundan geliyor. Patladık mı da tam patlıyoruz... Tarih bunun örnekleriyle dolu... Şimdi Sevr Anlaşması'nı kim kabul eder bir düşününce. Ama olunca oluyor işte... Bir söz vardır yabancıların söylediği 'Türkler, savaşta kazandıkları toprakları, masa başında kaybeder...' . O an büyük çoğunluk istemese de, baştakiler bir karar alıyor ama eninde sonunda geç de olsa toplumun genel istediği neyse o oluyor... Kafam biraz gündeme de kaydı, konuyu saptırdım biraz galiba...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Ekim 22, 2009, 23:50:12 »
bu ülkede gerçek manada bu akaryakıt piyasasını dengeleyebilen bir idareci olsa en az 5 dönem seçilir valla.
 >:( >:( >:( >:(
ya şu milletin haline bak. nerdeyse benznliklere çalışır olduk. arabası olan herkesin aylık gelirinin en az 4 te 1 i akaryakıta gidiyor.
ne diyelim kan emici fırsat düşkünlerinin Allah gözlerini doyursun....
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Ekim 23, 2009, 02:43:34 »
selim bey sana katılmakla kalmıyorum sabahtan beri bunu anlatmaya çalışıyorum. tepki bir iki kişinin gayretiyle olmaz. topluma mal etmek gerekir. türkiyede tepki göstermek denince akla gelen şey işte sokaklara çıkıp ortalığı yıkıp dökmek o yüden insanlar tepki gösterelim diyince şöyle bi tırsıyo. tepki mümkün olduğu kadar az kullanmakla olur. geçen sene kısmen doğal gaz zammına bu tepki gösterildi. kullanılmayan gazlarında parası yurt dışına ödenince zam geri çekildi. şimdi sıra benzinde... lütfen arkadaşlar ısrarcı olmak lazım tepkide.

Aynen katiliyorum.Arabani bir iki ay kullanmayacaksin.Bunu da kitlesel olarak yapacaksin.Grevi kimse del-e-meyecek.Deleni caydiracak kitle hareketi.Yoksa bu vergiler kabul edilebilir duzeye hicbir zaman gelmez.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #86 : Ekim 23, 2009, 02:48:24 »
Ben buraya birşey yazmaya korkuyorum. Buradaki fiyatları söylersen ilk Hande hanımın terliği buraya doğru iadeli-taahütlü bir şekilde gelir, sonrasını tahmin bile edemiyorum. Şaka bir tarafa ama Türkiye'de benzin fiyatları yüksek olmasına rağmen dengeli bir fiyatlama / zam var. Geçen sene burada 1 ay içersinde %50'den fazla zam geldi (ki Tayvan ekonomisi çok güçlüdür). Türkiye'de ki tek olumsuz durum akar-yakıt üzerinden inanılmaz vergi alınması. Bu noktada vergi kaçıranlarımız ve siyasetçilerimiz sağolsunlar !!! :(  Birisi vergiyi kaçırıyor, ötekisi bütçeyi denkleyeceğim diye vergi oranlarını arttırıyor.... Olan vatandaşa oluyor :(

Niye korkuyorsun Mehmet, su anda farkli yerlerde ikamet ediyor olsak da donup dolasip gelecegimiz yer yine Turkiye...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Ekim 23, 2009, 05:34:39 »
Niye korkuyorsun Mehmet, su anda farkli yerlerde ikamet ediyor olsak da donup dolasip gelecegimiz yer yine Turkiye...

Ahmet hocam; Hande hanımın terliği iadeli taahütlü bile çalışıyormuş, geçen sefer beni bu şekilde tehdit etti :). Aynı zamanda forum ahalisi bize düşman olacak, dalga mı geçiyorsun diye. :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Starlet
« Yanıtla #88 : Ekim 23, 2009, 15:00:48 »
Aynen katiliyorum.Arabani bir iki ay kullanmayacaksin.Bunu da kitlesel olarak yapacaksin.Grevi kimse del-e-meyecek.Deleni caydiracak kitle hareketi.Yoksa bu vergiler kabul edilebilir duzeye hicbir zaman gelmez.

ah öyle olsa kardeşim. bu şartlarda bu tepki türkiyede olurmu sence? bu ülkede bazı kişilerin zam işine geliyor bazılarınıda zenginliklerinden ilgilendirmiyor. yani benzini gerçekten çok kullanan söz sahibi büyük şirketler nedense hiç konuyla ilgilenmiyor. bizim gibi üç beş kişinin benzin kullanmaması ise sadece kendi tasarruları olyo yaptırım olmuyor. daha önce dediğim gibi toplum refleksi olup insanlar tepkiyi aynı anda otomatik yapacaklar. buda gödüğüm kadarıyla hadi deyip birbirini dürtmeyle olmuyor. bazı arkadaşlar bunu cahillikle açıklamışlar ama bu cahillik değil. alışkanlıklardan ileri geliyor. cahil lafı toplumun geneli için çok ağır olur. sonuçta hepimiz bu toplumun bir parçasıyız. sadece bireysel bakıyoruz herşeye. toplumun ortak sorunları için ortak hareket etme alışkanlığı zayıflamış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Ekim 23, 2009, 19:42:49 »
Oyle bir aliskanlik hic olmamis ki, Cengizhan. Bireysellik de degil tam. Bazi ulkelerde tepki verilmesi gerektiginde toplumun tamami olmasa da onemli bir kesimi ortak harekete geciyor.Bireysellik oralarda da fazlasiyla var.Sikayet edilen konular bireyleri tek tek etkiledigi icin en makul gorunen yol seciliyor ve guc birlestirilip tepki veriliyor. Fransa'da traktorler, kamyonlar sik sik protesto amaciyla sehirlerin yollarina dokulur oldu...Halbuki Fransa'da benzin Turkiye'dekinden daha ucuz, gelir duzeyi ise daha yuksek.

Benzin afyon olarak kullaniliyor gibime geliyor. ABD'de fiyat dusuk tutularak, Turkiye'de ise yuksek tutularak afyon islevi goruyor.

Mehmet, demek Hande Hanim'in terligi var isin icinde :P O zaman dedigin gibi pek gorus beyan etmeyelim bu konuda. Ben de korktum simdi.   :ıslık:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Ekim 23, 2009, 19:47:46 »
Şimdi haberlerde duydum birde TRT için sıfır otomobillerden binde bir vergi alınacakmış, ve daha bir çok üründen mesela koşu bandından çok ilginç demi  :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Ekim 23, 2009, 20:41:17 »
ben koyu bir bmw fanatiğiyim, son aylarda bmw isteğim ve aşkım kabardı corollamı satıp alasım vardı ama benzin fiyatları yüzünden bu hayalim hayal olarak kalıyor..3.16 bile alsam hem corolladan yavaş kalacak hem de daha çok yakacak !!!
yok abi ben bundan bahsediyorum;

Türkay BMW olsun yeterki. Biraz hantal kalsın, biraz ağır gitsin. Caddede süzülüşü yeter benim için :)

Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Starlet
« Yanıtla #92 : Ekim 23, 2009, 20:47:32 »
en kolay vergi tüketimden alınan vergi saklanamıyor. alışveri yaptımı vergiyi ödememek elinde olmuyor. tek kaynak bu olunca da oranlar ve adetleri anormal boyutlarda sorun vatandaşın vergi vermesi değil şirketlerden devlete tam olarak aktarılıp aktarımadığı ve en önemli kayıp gelir vergilerinde istisnalar dışında şirketlerin yüzde 95 i civari vergi kaçırıyor. bişekilde kazançlarını düşük gösteriyor. kdv yi dahi çeşitli karşılıklarla örtbas edebiliyorlar. sistem buna son derece müsait. ben mesleğim gereği iç yüzünü çok iyi biliyorum. devlete ulaşabilen vergilerinde çoğu çarçur adiliyor o da işin ayrı bir boyutu. bu da ayrı bir forum konusu haberiniz olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #93 : Ekim 24, 2009, 00:25:13 »
Türkay BMW olsun yeterki. Biraz hantal kalsın, biraz ağır gitsin. Caddede süzülüşü yeter benim için :)

malesef be erhan abi, ciddi anlamda yakıt farkı var..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Ekim 24, 2009, 02:08:26 »
..siyasilerin artık bu tür tepkilere duyarsız kalıp görmezden geldiği gibi,bizimde lafla peynir gemisinin yürümeyeceğini çoktan öğrenmiş olmamız gerekirdi artık.şayet öğrenmediysek bir çare daha var sanırım.oda polyannacılık oynamak.
 belki duymuşsunuzdur ama,bu düzende (sağlıklı) bir yaşam sürebilmek için alttaki örneği vermenin milletimiz adına faydalı olacağını düşünüyorum :).
 polyannaya tecavüz etmişler,cana geleceğine mala gelsin demiş !..unutmayalım ki beterin beteri var ! :D...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Ekim 24, 2009, 08:39:46 »
...
 polyannaya tecavüz etmişler,cana geleceğine mala gelsin demiş !..unutmayalım ki beterin beteri var ! :D...

:rofl: :rofl:
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Ekim 26, 2009, 00:08:12 »
Sen hangi kasayı beğeniyosun Türkay BMW'de.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #97 : Ekim 26, 2009, 00:15:12 »
Sen hangi kasayı beğeniyosun Türkay BMW'de.
erhan abi ben e36nın compact modeli dışında alayını beğeniyorum, alayına saygım var. ama ille sıralama yap dersen gönlümün baş tacı e46dır, ikinci sırada e36 gelir ondan sonra e60 sonra e39 hayal olarak da e31 var..