0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Osman abi aracını kazasız belasız güzel günlerde kullan aracın rodaj döneminde olduğu için biraz fazla yakabilir benim araç ilk aldığımda değer 7-6.8 lerde idi şimdi 6 nın üstüne çıkmıyor hatta havalar soğumadan önce 5.5 e kadar düştü ortalama yakıtım şimdi 5.8 senin araçtada değer düşecektir bu arada aracım 5500 km de .
yakıt sarfiyatı aracın kullanıcısına ve kullanılan yola göre değişkenlik gösterir.benim aracım şuan 100 km de ve ortalama yakıt tüketimim 5,1
+1Cihat abi aracın hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin .
benim aracım 2011 corolla comfort extra d-4d ve daha 1850 km de... istanbul içi yakıt tüketimim ortalama 6,5.. bana biraz yüksek gibi geldi ama servis normal diyor... bu arada mazotu aracı aldığımdan beri hep totalden aldım.... sizcede yüksekmi yakıt oranları zamanla düşer heralde...
lastikleri değiştirdim, hava filtresini değiştirdim, dikkatli kullanmaya çalışıyorum ama yakıt ortalaması 8 litre gösteriyor, depoyu fullediğim zaman sıfırladım bakalım kaç km yol yapacagım ışık yanana kadar, konya'da şehir içinde kullanıyorum aracı ort. hız 24 km. civarında...
serkan bey full depo ile istanbul içi kullanımda 700 km de ışık yanıyor... ışık yanarak devam etsem 800 ü bulurum gibi... birde opeti deneyelim bakalım umarım daha fazla gidebiliriz... bu arada vites değişimi için çıkan oklara mümkün olduğunca uymaya çalışıyorum... ama malum ist.yoğun traiğinde ister istemez çok yakabiliyoruz...
yakıt tüketiminde benim en yüksek değer şu sıralar da gördüğüm 5.7 litre. Ancak geçen kış bu değer 5.2 üstüne çıkmamıştı. Bu farkın nedeni ise 10 bin bakımında koydukları 10-40 yağ olduğunu düşünüyorum. Konya ya gibi kışı soğuk geçen yerlerde araca uygun 5-30 veya 0-40 aralığında yağlar koymaları gerekir. Çünkü soğuk havalarda daha kalın yağ motorda dirence neden olup yakıt sarfiyatını artırıyor. Bir kaç gün sonra 20 bin bakımına gireceğim ve kesinlikle 5-30 yağ koyduracağım. Yakıt tüketim değerinin yine 5.2 ye gerileceğini düşünüyorum. Zaten aracın teknik bültenlerinde özellikle 5-30 yağ önerilirken servislerin 10-40 yağ koymalarına halen anlam vermiş değilim.
aracım auris 1.4 dizel şu an 3500 km de il depomu fullediğimde trafik içinde 830 km yaptı şu an birazdaha fazla yapıyor
offf cidden baya iyi bi değer bence ama şehir dışı mı yoksa şehir içimi?
Ali Bey aracınız cidden çok yakıyor, benim araç 5000 km ye yaklaştı 5.3 litre gösteriyor. 1.33 motor benzinli araçlar bile o kadar yakmıyor... Aracınız kaç km de beni çok şaşırttı bu değerler.