Gönderen Konu: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi  (Okunma sayısı 266063 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi
« Yanıtla #320 : Ocak 08, 2011, 08:47:09 »
Osman abi aracını kazasız belasız güzel günlerde kullan aracın rodaj döneminde olduğu için biraz fazla yakabilir benim araç ilk aldığımda değer 7-6.8 lerde idi şimdi 6 nın üstüne çıkmıyor hatta havalar soğumadan önce 5.5 e kadar düştü ortalama yakıtım şimdi 5.8 senin araçtada değer düşecektir bu arada aracım 5500 km de .

yakıt sarfiyatı aracın kullanıcısına ve kullanılan yola göre değişkenlik gösterir.benim aracım şuan 100 km de ve ortalama yakıt tüketimim 5,1
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #320 : Ocak 08, 2011, 08:47:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #321 : Ocak 08, 2011, 09:30:51 »
yakıt sarfiyatı aracın kullanıcısına ve kullanılan yola göre değişkenlik gösterir.benim aracım şuan 100 km de ve ortalama yakıt tüketimim 5,1
+1
Cihat abi aracın hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #322 : Ocak 08, 2011, 09:47:21 »
+1
Cihat abi aracın hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin .

teşekkür ederim.umarım hepimiz kazasız belasız araçlarımızı eskitiriz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #323 : Ocak 08, 2011, 19:57:42 »
selamlar bende yenı aldım aracı dizel tam depo 170tl verdim ve 850 km de yakıt uyarısı verdi daha ilk aldım ve direk istanbuldan marmarise geldim bana fazla gibi geldi umarım düşer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #324 : Ocak 08, 2011, 20:03:35 »
bu arada herkesin aracını kazasız belasız kullanması dileğiyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #325 : Ocak 10, 2011, 12:01:51 »
Aracım şu an 1500 küsür km'de. İkinci depo biraz önce bitti, yani ışık yandı. 750km de. İlk depoda da 750km de ışık yandı.
Oldukça sakin, devirli kullanıyorum. Çok şehir içi trafiğine girmeden, daha çok çevreyolu vs. de kullanıyorum.
Total'dan alıyorum mazotu, bir türlü geçemedim 750KM menzili. Zaten arabayı fullediğimde direk 750km menzil veriyor yol bilgisayarı. Yakıtımı değiştirsem acaba? Bir de Shell denmi alsam?
Yoksa zamanla menzil artar mı acaba bir depo ile yaptığım?
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #326 : Ocak 10, 2011, 15:06:11 »

benim aracım 2011 corolla comfort extra d-4d  ve daha 1850 km de... istanbul içi yakıt tüketimim ortalama 6,5.. bana biraz yüksek gibi geldi ama servis normal diyor... bu arada mazotu aracı aldığımdan beri hep totalden aldım.... sizcede yüksekmi yakıt oranları zamanla düşer heralde...
2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #327 : Ocak 10, 2011, 15:19:06 »
benim aracım 2011 corolla comfort extra d-4d  ve daha 1850 km de... istanbul içi yakıt tüketimim ortalama 6,5.. bana biraz yüksek gibi geldi ama servis normal diyor... bu arada mazotu aracı aldığımdan beri hep totalden aldım.... sizcede yüksekmi yakıt oranları zamanla düşer heralde...

Cemil bey birde opeti denermisiniz, ben opetten alıyorum şehir içi rahat trafikte 850-900 km arası gidiyor.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #328 : Ocak 10, 2011, 16:02:09 »
lastikleri değiştirdim, hava filtresini değiştirdim, dikkatli kullanmaya çalışıyorum ama yakıt ortalaması 8 litre gösteriyor, depoyu fullediğim zaman sıfırladım bakalım kaç km yol yapacagım ışık yanana kadar, konya'da şehir içinde kullanıyorum aracı ort. hız 24 km. civarında...
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #329 : Ocak 10, 2011, 16:12:21 »
serkan bey full depo ile istanbul içi kullanımda 700 km de ışık yanıyor... ışık yanarak devam etsem 800 ü bulurum gibi... birde opeti deneyelim bakalım umarım daha fazla gidebiliriz... bu arada vites değişimi için çıkan oklara mümkün olduğunca uymaya çalışıyorum... ama malum ist.yoğun traiğinde ister istemez çok yakabiliyoruz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #330 : Ocak 10, 2011, 16:21:07 »
lastikleri değiştirdim, hava filtresini değiştirdim, dikkatli kullanmaya çalışıyorum ama yakıt ortalaması 8 litre gösteriyor, depoyu fullediğim zaman sıfırladım bakalım kaç km yol yapacagım ışık yanana kadar, konya'da şehir içinde kullanıyorum aracı ort. hız 24 km. civarında...

Ali Bey aracınız cidden çok yakıyor, benim araç 5000 km ye yaklaştı 5.3 litre gösteriyor. 1.33 motor benzinli araçlar bile o kadar yakmıyor... Aracınız kaç km de beni çok şaşırttı bu değerler.

serkan bey full depo ile istanbul içi kullanımda 700 km de ışık yanıyor... ışık yanarak devam etsem 800 ü bulurum gibi... birde opeti deneyelim bakalım umarım daha fazla gidebiliriz... bu arada vites değişimi için çıkan oklara mümkün olduğunca uymaya çalışıyorum... ama malum ist.yoğun traiğinde ister istemez çok yakabiliyoruz...

Cemil bey ben depoyu fullediğimde yol bilgisayarı 740 km gidersiniz bu yakıtla diyor. Şuanda yakıt aldığımdan bu yana 560 km filan oldu 278 km daha gider yazıyor. Şuanda havalar çok soğuk ve yakıt tüketimi fazla oluyor, ayriyetten kışlık lastiklerde yakıtı etkiliyor. İleride dahada düşer diye düşünüyorum ben. Sizin 700 km olayına gelirsek, istanbul trafiğinin ne kadar berbat bir trafik olduğunu bilen birisi olarak 750 km şehir içi dur kalklarla normal bence...
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #331 : Ocak 10, 2011, 16:33:13 »
evet serkan bey bu trafikte iyi bile gittiğini düşünüyorum... özellikle otomatik benzinli cıvıcten sonra d-4d corolla gerçekten çok iyi... havalar düzeldiğinde ve rodaj dönemi, bittiğinde daha az yakacağını düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #332 : Ocak 10, 2011, 19:16:39 »

aracım şuan 200 km ve ortalam yakıt tüketimim 4,6 lt/100km.araç rodajda olduğundan ve hava soğuk olduğundan sabah ilk çalıştırmada 2 dakika ve akşam işden dönmek üzere ilk çalıştırmada 2 dakika bekliyorum.aracın üzerinde 4 adet yeni vakumlu lastik var(goodyear ultra grip 7 ekstra)rodaj bitiminde tüketim ne olacak merak ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #333 : Ocak 10, 2011, 19:23:18 »
yakıt tüketiminde benim en yüksek değer şu sıralar da gördüğüm 5.7 litre. Ancak geçen kış bu değer 5.2 üstüne çıkmamıştı. Bu farkın nedeni ise 10 bin bakımında koydukları 10-40 yağ olduğunu düşünüyorum.  Konya ya gibi kışı soğuk geçen yerlerde araca uygun 5-30 veya 0-40 aralığında yağlar koymaları gerekir. Çünkü soğuk havalarda daha kalın yağ motorda dirence neden olup yakıt sarfiyatını artırıyor.  Bir kaç gün sonra 20 bin bakımına gireceğim ve kesinlikle 5-30 yağ koyduracağım. Yakıt tüketim değerinin yine 5.2 ye gerileceğini düşünüyorum. Zaten aracın teknik bültenlerinde özellikle 5-30 yağ önerilirken servislerin 10-40 yağ koymalarına halen anlam vermiş değilim.

rodaj döneminde araçta 0W-30 yağ var.bence ilk yağ değişiminde 5w-40 tam sentetik koydurun.sonuçta aracın yüksek hızlara çıkabileceğini ve 6 ayda bir yağ değişmemeyide  düşündüğünüzde 30 değeri biraz düşük kalır.Servise danışman doğru olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #334 : Ocak 10, 2011, 19:29:31 »
aracım auris 1.4 dizel şu an 3500 km de il depomu fullediğimde trafik içinde 830 km yaptı şu an birazdaha fazla yapıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #335 : Ocak 10, 2011, 19:40:46 »
aracım auris 1.4 dizel şu an 3500 km de il depomu fullediğimde trafik içinde 830 km yaptı şu an birazdaha fazla yapıyor

offf cidden baya iyi bi değer bence ama şehir dışı mı yoksa şehir içimi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #336 : Ocak 11, 2011, 07:23:00 »

offf cidden baya iyi bi değer bence ama şehir dışı mı yoksa şehir içimi?

aracım 200 km de .şuan yakıt tüketimin 4,6lt/100km gösteriyor.eğer ortalama tüketimim doğru gösteriyor ise bir depoyla şuan 1130 km yol yapıyorum.:))rodajdan sonra depoyu doldur boşalt ile deneyeceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #337 : Ocak 11, 2011, 08:18:17 »
Ali Bey aracınız cidden çok yakıyor, benim araç 5000 km ye yaklaştı 5.3 litre gösteriyor. 1.33 motor benzinli araçlar bile o kadar yakmıyor... Aracınız kaç km de beni çok şaşırttı bu değerler.

serkan bey araç 73 binde, 2.el aldım, bir ay oldu alalı, bakımları hep yetkili serviste yapılmış, bakımlı bir araç, özel servise götürdüm, kışın biraz yakıt artabilir dediler, hava filtresini değiştirdim bir de lastikleri yeniledim, depo hesabı ile ölçeceğim bir de bakalım kaç km yapacağım bir depo ile?
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #338 : Ocak 11, 2011, 15:59:10 »
2011 corolla ile yakıt tüketimim 7.2 L. 4-5 L civarındaki tüketim değerleri şaka gibi geliyor bana. Evim bol tırmanma gerektiren bir yerde, arabayı sürekli şehir içinde kullanıyorum ve genel olarak devirli sürmeyi seviyorum ama yine de bu 4-5 L. seviyelerinde gezinen arkadaşlara "helal olsun" demek istedim sadece...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #339 : Ocak 11, 2011, 16:09:13 »
bir depo ile kaç km yapıyorsunuz ? Bir de ona bakın Emrah Bey.
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M