0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benim kide öyle hortum gibi yakıt tüketiyorbence yanlış tercih megan az yakıyortest edildi
istanbula sürekli git gel yapan abim az yaksın diye dayımın yeni meganını aldı bizimkilerden daha fazla yaktı...tamamen kullanım ve kişinin sürüş tarzıyla aracın bunun ne kadarına nasıl karşılık verebıldığiyle ilgili bi olay. kaldiki corolla megane ile kıyaslanma yapılacak bi araç bile değil..
Nuri bey shell den alınca ortalama şehir içi kaç km gidiyor, birde onu mu denesek acaba?
ben bu depoyu shellden aldım, full şehiriçi kullandım, 380 km oldu, 5 çizgi kaldı yakıtbitince sonucu yazarım unutmazsam... ortalama 8.0 lt.
Ben full şehir içi trafikde bile 8 Lt'lere gelmedim. 5.8 Civar oluyor. Üstelik M/M vites. Demekki siz çok seri/sert kullanıyorsunuz.
Bu kadar kısa mesafe ve inişli çıkışlı yerlerde yol bilgisayarını sıfırlayınca ortalama yakıt tüketimi tüm arabalarda yüksek çıkabilir. Siz depo kullanımı ile hesaplayın bence. Depoyu tam doldurun, km'yi sıfırlayın, ışık yanana kadar kullanın, sonra tekrar doldurun. Kaç litre aldığınıza bakın, o yakıtla kaç km yaptığınız ortaya çıkacak.
geçen hafta basa basa kullandığımda aracımın 600 kilometre gittiğini söylemiştim.bu hafta sadece bir sefer o şekilde zorladım onun dışında shift e tam olarak olmasada uymaya çalıştım ama aracım sadece 620 kilometre gitti bi depo ile....ben farkı daha fazla bekliyorum
Necati Bey siz depoyu fulleyince yol bilgisayarı araç kaç km gider diyor?
tam doluyken ama yani bi 5-10 km belki gitmişken 584 gibi birşey yazıyordu sanırım...sizde kaç yazıyor?