Gönderen Konu: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi  (Okunma sayısı 266050 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi
« Yanıtla #360 : Ocak 12, 2011, 17:57:09 »
ben shell den alıyorum, opetten birkaç kez aldım performans çok iyi ama çabuk tükeniyor gibi geldi bana, shell de hem performans hem  dayanıklılık gibi tecrübe ettim

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #360 : Ocak 12, 2011, 17:57:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #361 : Ocak 12, 2011, 18:39:27 »
Nuri bey shell den alınca ortalama şehir içi kaç km gidiyor, birde onu mu denesek acaba?
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #362 : Ocak 12, 2011, 18:47:04 »
benim kide öyle hortum gibi yakıt tüketiyor
bence yanlış tercih megan az yakıyor
test edildi

istanbula sürekli git gel yapan abim az yaksın diye dayımın yeni meganını aldı bizimkilerden daha fazla yaktı...tamamen kullanım ve kişinin sürüş tarzıyla aracın bunun ne kadarına nasıl karşılık verebıldığiyle ilgili bi olay. kaldiki megane  corolla  ile kıyaslama yapılacak bi araç bile değil..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #363 : Ocak 12, 2011, 22:42:41 »
istanbula sürekli git gel yapan abim az yaksın diye dayımın yeni meganını aldı bizimkilerden daha fazla yaktı...tamamen kullanım ve kişinin sürüş tarzıyla aracın bunun ne kadarına nasıl karşılık verebıldığiyle ilgili bi olay. kaldiki corolla megane ile kıyaslanma yapılacak bi araç bile değil..
ben 5 yıl dizel megan kullandım, 3 aydır corolla kullanıyorum, net söyleyeyim megan tartışmasız daha az yakıyor. ben aynı yerde aynı yolda ve aynı tarzda kullanıyorum. meganı da sıfır almıştım bunu da sıfır aldım. yakıt konusu böyle diğer konular tartışılır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #364 : Ocak 12, 2011, 22:46:03 »
Nuri bey shell den alınca ortalama şehir içi kaç km gidiyor, birde onu mu denesek acaba?
ben bu depoyu shellden aldım, full şehiriçi kullandım, 380 km oldu, 5 çizgi kaldı yakıtbitince sonucu yazarım unutmazsam... ortalama 8.0 lt.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #365 : Ocak 12, 2011, 22:51:43 »
ben bu depoyu shellden aldım, full şehiriçi kullandım, 380 km oldu, 5 çizgi kaldı yakıtbitince sonucu yazarım unutmazsam... ortalama 8.0 lt.

8 lt mi :S Biraz fazla değiL mi? Ben işe giderken yolum biraz garip, giderken yokuş iniyorum gelirken yokuş çıkıyorum, şuanda 5.2 lt idi. Yarın muhtemelen 5.1 e düşer. 700 km oldu yakıt alalı yol bilgisayarı 125 km daha gider diyor ama muhtemelen 135-140 km daha gider.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #366 : Ocak 13, 2011, 01:42:39 »
Ben genelde depomu sonuna kadar doldururum.geçen fullediğimde 52lt mazot almıştı yol bilgisayarım 50km gösteriyordu.bu sefer 692km yol gitmişim  48 lt aldı bilgisayar 154km gösteriyordu.full şehir  içi kullanım bulunduğum yer dağ tepe serkan kardeş gibi giderken iniyorum çıkarken iyi çıkıyorum.
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #367 : Ocak 13, 2011, 08:39:27 »
nuri bey benim araç da 8 lt ortalama gösteriyor, dün biraz yavaş kullandım, anlık tüketime bakarak kullandım, kırmızı ışıklarda vites düşülterek durdum, ani yüklenmedim araca, shift ışığına uydum, sonuçta 7.5 lt ye düştü ortalamam fakat bunun için bayağı uğraştım, depo bitince kaç km gitmiş olacağım onu merak ediyorum...
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #368 : Ocak 13, 2011, 11:05:20 »
shift ışığına uyarak gidildiğinde gerçekten çok farkediyor...
2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #369 : Ocak 13, 2011, 17:13:58 »
Ben full şehir içi trafikde bile 8 Lt'lere gelmedim. 5.8 Civar oluyor. Üstelik M/M vites. Demekki siz çok seri/sert  kullanıyorsunuz.
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #370 : Ocak 13, 2011, 18:18:22 »
Ben full şehir içi trafikde bile 8 Lt'lere gelmedim. 5.8 Civar oluyor. Üstelik M/M vites. Demekki siz çok seri/sert  kullanıyorsunuz.
Özgür bey, sabah araba ısınsın diye 2-3 dk çalışıyor çocuğu bakıcıya görürüken 2 dk orada bekliyor, aynı olay dönüşte de oluyor, arabayı hiç sert kullanmıyorum, gaza basmaya korkuyorum benimki de MM vites, ilçe inişli çıkışlı ve 2 km mesafede kullanıyorum. bu şartlarda gerçekten çok mu diyorsunuz, çok diyorsanız bir görüşeyim servisle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #371 : Ocak 13, 2011, 19:48:08 »
Bu kadar kısa mesafe ve inişli çıkışlı yerlerde yol bilgisayarını sıfırlayınca ortalama yakıt tüketimi tüm arabalarda yüksek çıkabilir. Siz depo kullanımı ile hesaplayın bence. Depoyu tam doldurun, km'yi sıfırlayın, ışık yanana kadar kullanın, sonra tekrar doldurun. Kaç litre aldığınıza bakın, o yakıtla kaç km yaptığınız ortaya çıkacak.
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #372 : Ocak 13, 2011, 23:37:06 »
Bu kadar kısa mesafe ve inişli çıkışlı yerlerde yol bilgisayarını sıfırlayınca ortalama yakıt tüketimi tüm arabalarda yüksek çıkabilir. Siz depo kullanımı ile hesaplayın bence. Depoyu tam doldurun, km'yi sıfırlayın, ışık yanana kadar kullanın, sonra tekrar doldurun. Kaç litre aldığınıza bakın, o yakıtla kaç km yaptığınız ortaya çıkacak.

Bu bahsettiğim değerler depoyu doldurup değerleri sıfırladığım ve 400 km yaptığım değerlerdir. 400 km oldu 4 çizgi kaldı. ortalama 8.0 Lt ve bunun içinde 200 km uzun yol sayılır. İlçeden İl'e ile iki kez gidip geldim. ona rağmen böyle.25 Aralıkta fullemiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #373 : Ocak 15, 2011, 10:57:21 »
nuri bey dikkatli kullanarak 8 lt den 7.5 e düşürmüştüm dün de 7.1 oldu ortalamam depo bitince aldığım mazot fiyatı/yaptığım km. ile ne çıkacak merak ediyorum, benim ki düz vites bir de, 5'li rakamlar şehirler arası olur diye düşünüyorum benim araçta...
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kara Şimşek
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 99 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #374 : Ocak 15, 2011, 23:48:57 »
bugun istanbul'a gitmeden önce depomu fulledim (pompa attığı anda bıraktırdım) ve yola çıktım. adapazarı-istanbul (sabiha gökçen) ve tekrar geriye ist-adapazarı. geldiğim gibi yakıt aldığım shell istasyonuna aynı pompaya tekrar yanaştım ve pompa atana kadar doldurttum.
toplam 230km yolu 38Tl'ye gitmişim ve yaklaşık olarak 0,165 tl/km ye gelmekte. giderken izmit üzerinden körfezden otobana girdim ve dönüşte direkt otobana girdim. hızım 120km idi sollamalarda 140 yaptığım oldu ama çoğunlukla 6.vites ve 120km/h. göstergede yol boyu 5.1 ve 4.8 yazmaktaydı.
yaptığım hesaba göre aracım tam depoyla uzun yolda 1100km yapması gerekir  :alkis: beklediğim buydu inşallah motor açıldıkça ve kendine geldikçe daha uzun yol yaparım :)
yakıt fişi ektedir... aynı istasyon aynı pompa !!!
1- SKODA FABIA (2004) 1.4 TDI 2004-2010
2-AURİS COMFORT EXTRA (2011)  D-4D / 2011-2016
3-HONDA CIVIC HB 1.6 DTEC (2015) 2016-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #375 : Ocak 16, 2011, 00:52:20 »
7000 km de aracım, Ş.İçi ortalaması 5.7 ile 6 arasında, Şehirlerarası baya bi bastım 5.2 yakmıştı daha sakin kullansam 4.5 larda giderdi diye düşünüyorum.

Fabrika değerleri şehiriçi için pek gerçekçi değil bence, güzerga göre ve kullanım tarzına göre değişir yakıt tüketimi. Benim izlenimim bu şanzımana alıştıkça doğru kullanıma bağlı bi düşüş gerçekleşecektir ilerleyen km.lerde
2011 Corolla Elegant, 1.4 Dizel MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #376 : Ocak 17, 2011, 05:58:54 »
geçen hafta basa basa kullandığımda aracımın 600 kilometre gittiğini söylemiştim.bu hafta sadece bir sefer o şekilde zorladım onun dışında shift e tam olarak olmasada uymaya çalıştım ama aracım sadece 620 kilometre gitti bi depo ile....ben farkı daha fazla bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #377 : Ocak 17, 2011, 08:21:17 »
geçen hafta basa basa kullandığımda aracımın 600 kilometre gittiğini söylemiştim.bu hafta sadece bir sefer o şekilde zorladım onun dışında shift e tam olarak olmasada uymaya çalıştım ama aracım sadece 620 kilometre gitti bi depo ile....ben farkı daha fazla bekliyorum

Necati Bey siz depoyu fulleyince yol bilgisayarı araç kaç km gider diyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #378 : Ocak 17, 2011, 16:49:13 »
Necati Bey siz depoyu fulleyince yol bilgisayarı araç kaç km gider diyor?
tam doluyken ama yani bi 5-10 km belki gitmişken 584 gibi birşey yazıyordu sanırım...sizde kaç yazıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #379 : Ocak 17, 2011, 17:16:53 »
tam doluyken ama yani bi 5-10 km belki gitmişken 584 gibi birşey yazıyordu sanırım...sizde kaç yazıyor?

Ben yakıtı alıyorum yol bilgisayarındaki verileri sıfırlıyorum 740-760 km arasında yazıyor. Arabayı ilk aldığımda bile 700-720 arası yazıyordu.