Gönderen Konu: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi  (Okunma sayısı 266045 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi
« Yanıtla #300 : Aralık 26, 2010, 20:04:17 »
hayırlı olsun yeni aracınız osman bey, inşallah pişman olmazsınız...
mahmut bey biraz düşürdük ortalama yakıtı 6,7 lt/100 km., dün gidemedim servise hafta içi gideceğim, lastikleri de değiştireceğim, bakalım ondan sonra nasıl olacak?

Ali abi lastiklerin eskiyse değiştir tabi ama tüketimi çok fazla etkilemez servise de boş bir zamanda vaktiniz bolken gidin bide bir tavsiyede bulunacağım konyadaki servisi bilmiyorum ama Adana'da çok yoğun oluyorlar gitmeden önce randevu alırsanız sizin yararınıza olacaktır.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #300 : Aralık 26, 2010, 20:04:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kara Şimşek
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 1000
  • 99 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #301 : Aralık 26, 2010, 20:11:14 »
Osman abi 45 litre 900 km iyi bir rakam fabia 1.4 tdi lar belki sende bilyorsundur 3 silindir ama 3 silindir olmasına rağmen performansı tatmin edicidir ben corollada 43 litre ile 780-800 km gidiyorum.
Bu arada değer verirken seninde yaptığıngibi :alkis: ölçüyü depo yerine litre olarak verirsek daha gerçekçi veriler paylaşmış oluruz çünkü her arabanın deposu aynı dil aynı olsa bile kimi depoda damla bırakmazken kimi lamba yanar yanmaz yakıtı alır zaten lambada her arabada standart dil kimi arabalarda 5 litre yakıt kaldığında yanar kimisinde 8 litre kaldığında yanar.
yakıt ve performans konusunda fabia arabamdan memnundum.
auris arabamı alır almaz petrole gittim ve 110 liralık Shellden GTL dizel, bir hafta sonrada yine shellden fakat bu sefer eurodiesel aldım. fulleyin dedikten sonra 107-8 civarı pompa attı fakat 110'a tamamlattırdım. litre olarak anımsayamayacağım fakat fullememin akabinde km'yi sıfırladım ve 280km yol yaptım bunun yanında menzilde 570km civarı birşey yazmaktadır. 800 km geçerim diye umut ediyorum her ne kadar bu aralar şehiriçinde kullansamda.
rodaj süresini bi tamamlayayım uzun yola çıkıp bir deneyeceğim :)
1- SKODA FABIA (2004) 1.4 TDI 2004-2010
2-AURİS COMFORT EXTRA (2011)  D-4D / 2011-2016
3-HONDA CIVIC HB 1.6 DTEC (2015) 2016-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #302 : Aralık 26, 2010, 20:12:22 »
mahmut kardeş, bu araç aldığımda 73 binde idi, 7 kere yetkili servisine gitmiş, özel servise gideceğim, bu hafta izinliyim zaten, konyada 2 tane çoğunluğun gittiği servis var onlardan birine gideceğim, amortisörlere de baktıracağım, lastikler değişecek, yarın gideceğim inşallah...
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #303 : Aralık 26, 2010, 20:17:33 »
Osman abi aracını kazasız belasız güzel günlerde kullan aracın rodaj döneminde olduğu için biraz fazla yakabilir benim araç ilk aldığımda değer 7-6.8 lerde idi şimdi 6 nın üstüne çıkmıyor hatta havalar soğumadan önce 5.5 e kadar düştü ortalama yakıtım şimdi 5.8 senin araçtada değer düşecektir bu arada aracım 5500 km de .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #304 : Aralık 26, 2010, 20:19:41 »
mahmut kardeş, bu araç aldığımda 73 binde idi, 7 kere yetkili servisine gitmiş, özel servise gideceğim, bu hafta izinliyim zaten, konyada 2 tane çoğunluğun gittiği servis var onlardan birine gideceğim, amortisörlere de baktıracağım, lastikler değişecek, yarın gideceğim inşallah...
Ali abi farketmez yetkili veya özel yeterki işinin ehli bir yere git .
Lastiklerinde şimdiden hayırlı olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kara Şimşek
  • Kilometre: 1000
  • 99 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #305 : Aralık 26, 2010, 20:21:26 »
Osman abi aracını kazasız belasız güzel günlerde kullan aracın rodaj döneminde olduğu için biraz fazla yakabilir benim araç ilk aldığımda değer 7-6.8 lerde idi şimdi 6 nın üstüne çıkmıyor hatta havalar soğumadan önce 5.5 e kadar düştü ortalama yakıtım şimdi 5.8 senin araçtada değer düşecektir bu arada aracım 5500 km de .

saolasın, araba bir kendine gelsin daha doğru bir ölçüm yaparım. sende arabanı güle güle kullan :)
1- SKODA FABIA (2004) 1.4 TDI 2004-2010
2-AURİS COMFORT EXTRA (2011)  D-4D / 2011-2016
3-HONDA CIVIC HB 1.6 DTEC (2015) 2016-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #306 : Aralık 26, 2010, 20:34:54 »
saolasın, araba bir kendine gelsin daha doğru bir ölçüm yaparım. sende arabanı güle güle kullan :)
Sende sağol Osman abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #307 : Aralık 26, 2010, 23:01:55 »
valla bennim araba birazda 18"lik jatdan olacak herhaldeki 8.5 litrenin altına inmiyor ama ben öyle çok fazla sakınarak yada sakin kullanan biri değilim az birazda onun etkisi olsa gerek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #308 : Aralık 27, 2010, 00:20:59 »
necati bey, benim de ilk 8.3 ü falan görmüştüm dikkatli kullanmaya başladım mahmut beyin tavsiyesi ile şimdi 6.7 ye düştüm, vites değişimini  2000-2500 aralığında yaparsanız bayağı bir düşüyor yakıt
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #309 : Aralık 27, 2010, 00:32:31 »
necati bey, benim de ilk 8.3 ü falan görmüştüm dikkatli kullanmaya başladım mahmut beyin tavsiyesi ile şimdi 6.7 ye düştüm, vites değişimini  2000-2500 aralığında yaparsanız bayağı bir düşüyor yakıt
o da çok zevksiz oluyor ali abi...zaten 18"jant  var gitmiyor araba bide o aralıkta vites değiştirirsem sanırım 100 km hıza bi  bir saatte ulaşırım :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #310 : Aralık 27, 2010, 00:33:04 »
necati bey, benim de ilk 8.3 ü falan görmüştüm dikkatli kullanmaya başladım mahmut beyin tavsiyesi ile şimdi 6.7 ye düştüm, vites değişimini  2000-2500 aralığında yaparsanız bayağı bir düşüyor yakıt
Ali abi aşağıdaki linke bir göz atarmısın senin işine yarıcağını düşündüğüm bilgiler var.
http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/turbo-dizel-araclari-kullanirken-dikkat-edilmesi-gereken-noktalar/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #311 : Aralık 27, 2010, 00:44:39 »
Ali abi aşağıdaki linke bir göz atarmısın senin işine yarıcağını düşündüğüm bilgiler var.
http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/turbo-dizel-araclari-kullanirken-dikkat-edilmesi-gereken-noktalar/
eyvallah dostum önerilerin için sağol bunları bizde müşterilerimize söylüyoruz ama ben dahi uymuyorum buna aslında uymak lazım tabikide... :)) ama dizel yalnızca ekonomi değildir...torkdur,rampada bile çekiş gücünü hissetmektir benim için ...tabi bununla birlikte yakıtda yanında geliyor ;) aslında motor biraz daha büyük olsa eminim daha az yakardı...1.6 yada 1.9 dizel filan olsa keşke araçlarımız...kesinlikle daha performaslı ve ekonomik olurdu benım gıbı kullanıcılar için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #312 : Aralık 27, 2010, 00:47:16 »
eyvallah dostum önerilerin için sağol bunları bizde müşterilerimize söylüyoruz ama ben dahi uymuyorum buna aslında uymak lazım tabikide... :)) ama dizel yalnızca ekonomi değildir...torkdur,rampada bile çekiş gücünü hissetmektir benim için ...tabi bununla birlikte yakıtda yanında geliyor ;) aslında motor biraz daha büyük olsa eminim daha az yakardı...1.6 yada 1.9 dizel filan olsa keşke araçlarımız...kesinlikle daha performaslı ve ekonomik olurdu benım gıbı kullanıcılar için
Sende sağol.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #313 : Aralık 27, 2010, 00:51:04 »
teşekkürler mahmut kardeşim onu geçen gün okudum, çalıştırdığım zaman ve stop ettiğim zaman en az 30 sn bekliyorum, 2500'ü de fazla aşmamaya çalışıyorum, turbo araçlar nazik oluyor sanırım biraz, yardımların için teşekkürler...
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #314 : Aralık 27, 2010, 00:55:15 »
teşekkürler mahmut kardeşim onu geçen gün okudum, çalıştırdığım zaman ve stop ettiğim zaman en az 30 sn bekliyorum, 2500'ü de fazla aşmamaya çalışıyorum, turbo araçlar nazik oluyor sanırım biraz, yardımların için teşekkürler...
Birşey dil Ali abi turbolu araçlarda kurallara uyduktan sonra birşey olmaz turbodan ziyade aracın yakıt sistemine zarar vermemek için euro dizelden başka mazot kullanma birde mazotunu güvendiğin ve hep aynı petrolden almaya çalış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #315 : Aralık 27, 2010, 22:11:51 »
bugün servise gittim, baktırdım amortisörlerde sorun yok, yakıt kışın biraz fazla yakabilir dediler, hava filtresi kirlenmiş, hava tutayım dedi usta ya da değiştirelim, değiştirdim hava filtresini, lastikleri de değiştirdim michelin energy saver aldım, sıfırladım yine ortalama yakıtı, 10-15 km yaptım yüksek yine ama çok dur kalk yaptım, lastik havaları ne yapıyorsunuz, ön arka?
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #316 : Aralık 27, 2010, 22:35:13 »
bugün servise gittim, baktırdım amortisörlerde sorun yok, yakıt kışın biraz fazla yakabilir dediler, hava filtresi kirlenmiş, hava tutayım dedi usta ya da değiştirelim, değiştirdim hava filtresini, lastikleri de değiştirdim michelin energy saver aldım, sıfırladım yine ortalama yakıtı, 10-15 km yaptım yüksek yine ama çok dur kalk yaptım, lastik havaları ne yapıyorsunuz, ön arka?
Ali abi lastik havaları şehir içi en ideali 32 ps şehirler arası hız sınırlarını geçmicekseniz yine 32 normal ama 160 tan yüksek hızda gidecekseniz 34 ps basın hatta sürücü kapısını açtınız mı orada 160 ve üzeri hızlar için 36 ps yazıyor ama bence ne o hızlara gerek var nede 36 ps e 32 ps le yavaş yavaş gidin daha iyi.
Lastiklerinizde hayırlı olsun kazasız belaasız kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #317 : Aralık 27, 2010, 23:44:33 »
teşekkürler mahmut kardeş
30 bastılar aldığım yer ama 32 en ideali sanırım, 32 yaptırıyım yarın...
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #318 : Aralık 29, 2010, 23:52:09 »
şu an 100 km oldu şehiriçi 8.0 lt yakıyor. tokatta. kısa mesafe inişli çıkışlı olduğundan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #319 : Ocak 02, 2011, 23:42:14 »
yakıt tüketiminde benim en yüksek değer şu sıralar da gördüğüm 5.7 litre. Ancak geçen kış bu değer 5.2 üstüne çıkmamıştı. Bu farkın nedeni ise 10 bin bakımında koydukları 10-40 yağ olduğunu düşünüyorum.  Konya ya gibi kışı soğuk geçen yerlerde araca uygun 5-30 veya 0-40 aralığında yağlar koymaları gerekir. Çünkü soğuk havalarda daha kalın yağ motorda dirence neden olup yakıt sarfiyatını artırıyor.  Bir kaç gün sonra 20 bin bakımına gireceğim ve kesinlikle 5-30 yağ koyduracağım. Yakıt tüketim değerinin yine 5.2 ye gerileceğini düşünüyorum. Zaten aracın teknik bültenlerinde özellikle 5-30 yağ önerilirken servislerin 10-40 yağ koymalarına halen anlam vermiş değilim.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi