0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hayırlı olsun yeni aracınız osman bey, inşallah pişman olmazsınız...mahmut bey biraz düşürdük ortalama yakıtı 6,7 lt/100 km., dün gidemedim servise hafta içi gideceğim, lastikleri de değiştireceğim, bakalım ondan sonra nasıl olacak?
Osman abi 45 litre 900 km iyi bir rakam fabia 1.4 tdi lar belki sende bilyorsundur 3 silindir ama 3 silindir olmasına rağmen performansı tatmin edicidir ben corollada 43 litre ile 780-800 km gidiyorum.Bu arada değer verirken seninde yaptığıngibi ölçüyü depo yerine litre olarak verirsek daha gerçekçi veriler paylaşmış oluruz çünkü her arabanın deposu aynı dil aynı olsa bile kimi depoda damla bırakmazken kimi lamba yanar yanmaz yakıtı alır zaten lambada her arabada standart dil kimi arabalarda 5 litre yakıt kaldığında yanar kimisinde 8 litre kaldığında yanar.
mahmut kardeş, bu araç aldığımda 73 binde idi, 7 kere yetkili servisine gitmiş, özel servise gideceğim, bu hafta izinliyim zaten, konyada 2 tane çoğunluğun gittiği servis var onlardan birine gideceğim, amortisörlere de baktıracağım, lastikler değişecek, yarın gideceğim inşallah...
Osman abi aracını kazasız belasız güzel günlerde kullan aracın rodaj döneminde olduğu için biraz fazla yakabilir benim araç ilk aldığımda değer 7-6.8 lerde idi şimdi 6 nın üstüne çıkmıyor hatta havalar soğumadan önce 5.5 e kadar düştü ortalama yakıtım şimdi 5.8 senin araçtada değer düşecektir bu arada aracım 5500 km de .
saolasın, araba bir kendine gelsin daha doğru bir ölçüm yaparım. sende arabanı güle güle kullan
necati bey, benim de ilk 8.3 ü falan görmüştüm dikkatli kullanmaya başladım mahmut beyin tavsiyesi ile şimdi 6.7 ye düştüm, vites değişimini 2000-2500 aralığında yaparsanız bayağı bir düşüyor yakıt
Ali abi aşağıdaki linke bir göz atarmısın senin işine yarıcağını düşündüğüm bilgiler var.http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/turbo-dizel-araclari-kullanirken-dikkat-edilmesi-gereken-noktalar/
eyvallah dostum önerilerin için sağol bunları bizde müşterilerimize söylüyoruz ama ben dahi uymuyorum buna aslında uymak lazım tabikide... ) ama dizel yalnızca ekonomi değildir...torkdur,rampada bile çekiş gücünü hissetmektir benim için ...tabi bununla birlikte yakıtda yanında geliyor aslında motor biraz daha büyük olsa eminim daha az yakardı...1.6 yada 1.9 dizel filan olsa keşke araçlarımız...kesinlikle daha performaslı ve ekonomik olurdu benım gıbı kullanıcılar için
teşekkürler mahmut kardeşim onu geçen gün okudum, çalıştırdığım zaman ve stop ettiğim zaman en az 30 sn bekliyorum, 2500'ü de fazla aşmamaya çalışıyorum, turbo araçlar nazik oluyor sanırım biraz, yardımların için teşekkürler...
bugün servise gittim, baktırdım amortisörlerde sorun yok, yakıt kışın biraz fazla yakabilir dediler, hava filtresi kirlenmiş, hava tutayım dedi usta ya da değiştirelim, değiştirdim hava filtresini, lastikleri de değiştirdim michelin energy saver aldım, sıfırladım yine ortalama yakıtı, 10-15 km yaptım yüksek yine ama çok dur kalk yaptım, lastik havaları ne yapıyorsunuz, ön arka?