0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Onu bunu bırakın megane ın motorumu daha sessiz ve sarsıntısız corollanınmı?
2011 corolla ile yakıt tüketimim 7.2 L. 4-5 L civarındaki tüketim değerleri şaka gibi geliyor bana. Evim bol tırmanma gerektiren bir yerde, arabayı sürekli şehir içinde kullanıyorum ve genel olarak devirli sürmeyi seviyorum ama yine de bu 4-5 L. seviyelerinde gezinen arkadaşlara "helal olsun" demek istedim sadece...
Benimde o kadar olmasada tırmanma gerektiren yerde oturduğum söylenebilir hafif rampalar ve ağır rampalarla karsılasıyorum ama tabiki bu ortalama 10 sn sürüyor .. Yakıt değeri 7.2 L göstermekte, yakıt değeri 4,... olan arkadaşları tebrik etmek istiyorum şaşırtıcı yada benimki çok anormal diye düşünüyorum..
Aracım şu an 1500 küsür km'de. İkinci depo biraz önce bitti, yani ışık yandı. 750km de. İlk depoda da 750km de ışık yandı. Oldukça sakin, devirli kullanıyorum. Çok şehir içi trafiğine girmeden, daha çok çevreyolu vs. de kullanıyorum.Total'dan alıyorum mazotu, bir türlü geçemedim 750KM menzili. Zaten arabayı fullediğimde direk 750km menzil veriyor yol bilgisayarı. Yakıtımı değiştirsem acaba? Bir de Shell denmi alsam?Yoksa zamanla menzil artar mı acaba bir depo ile yaptığım?
benim aracım 2011 corolla comfort extra d-4d ve daha 1850 km de... istanbul içi yakıt tüketimim ortalama 6,5.. bana biraz yüksek gibi geldi ama servis normal diyor... bu arada mazotu aracı aldığımdan beri hep totalden aldım.... sizcede yüksekmi yakıt oranları zamanla düşer heralde...
Özgür bey bende dizel MM aldım ekimde. şu an 3500 km oldu. depoyu doldurduğumda menzil 750 km diyor, kitapçığında ortalama yakıt tüketimine göre menzil hesaplar diyor, bütün değerleri sıfırladım ortalamayı çok düşürdüm ama menzil aynı , araba bildiğini okuyor, servise sordum onlarda toyota daha o kadar akıllı araba üretmedi dediler. birde yakıt azalıyor yokuş aşağı inerken low full yazıyor ışık yanıyor düze gelince sönüyor bir 4 çizgi bir 5 çizgi sürekli değişken. benim önceden megan ll vardı dizel, depoyu ful yapınca yakıt ortalamam 4.5 filan iken menzil 1400 filan yazıyordu ve uzun yolda 1350 km olunca ışık yanoyordu, ben toyotaya baya alıştım sizde alışırsınız inşeallah, Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin
lastikleri değiştirdim, hava filtresini değiştirdim, dikkatli kullanmaya çalışıyorum ama yakıt ortalaması 8 litre gösteriyor, depoyu fullediğim zaman sıfırladım bakalım kaç km yol yapacagım ışık yanana kadar, konya'da şehir içinde kullanıyorum aracı ort. hız 24 km. civarında...
Bende de MeganII vardı. Fulleyince depoyu 1200 KM menzil veriyordu ama 800-850 de bitiyordu. Corolla 750 km veriyor direk. Peki siz bir depo ile ne kadar yol yapabiliyorsunuz? (Gerçi Tokat tasınız, İst. kadar trafik yoktur ama)
acaba bu modeller çok mu yakıyor
aracım 200 km de .şuan yakıt tüketimin 4,6lt/100km gösteriyor.eğer ortalama tüketimim doğru gösteriyor ise bir depoyla şuan 1130 km yol yapıyorum.)rodajdan sonra depoyu doldur boşalt ile deneyeceğim
valla aracıda yeni almışsınız sizi üzmek istemem ama 1130 km hayal bile etmeyin derim bana imkansız geliyor..
Ali bey bende tokatta kullanıyorum ortalama hız 23 km diyor benimde yakıt ortalamam 8.0-8.5 arası değişiyor, ben kısa mesafe 2 km gidiş geliş yapıyorum arada rolentıda çalışıyor beklemeler oluyor, motor soğukken bu yakıt normal diye düşünüyorum. gideceğim yere vardığımda ısı normale gelmiyor bile.
Şehir içinde imkansız ama şehirler arası 1050-1100 arası görür.
2200 de vites atacaksınız.arabanıza yüklenmeyeceksiniz.trafik ışıklarını uzaktan takp edip kırmızı yanıyorsa gazdan ayağınızı çekip vites küçülterek aracı durduracaksınız.gaza ani yüklenmelerden kaçınacaksınız.sabit hızla gidecekseniz 1900-2000 devir civarında kullanacaksınız.Ben bu kurallara rodajda olduğum için tam uyamıyorum.çünkü sürekli sabit devirde rodajda araba sürülmez.yazdığım kurallara uyarak 5 e kadar çıkıyorum yol müsaitse sonra gazdan ayağımı çekip vites küçülterek 2 ye kadar düşüyorum.tekrara 5 e kadar yükseliyorum.dolayısıyla yakıt sarfiyatım şuan fazla bile..Megane 2 dizelden sonra bu aracımı aldım.megane 2 dizeli hangi güzergahta kullandıysam aynı güzergajhı kullanarak iki aracı kıyaslıyorum.Megane 2 aracım85 bg di bu 90 bg.ben şuan çok çok az megane 2 den fazla yakıyorum.şuan rodajdan kaynalı bu fark.bu sabah itibarıyla ortalama yakıt tüketim değeri olarak 4,6 lt/100 km yi gösteriyor araç.
Cemil bey birde opeti denermisiniz, ben opetten alıyorum şehir içi rahat trafikte 850-900 km arası gidiyor.