Gönderen Konu: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi  (Okunma sayısı 266059 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • sevdiklerinize zaman ayırın. Zamanınız azalıyor...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 11600
  • Model Yılı: '23
  • 3 kere teşekkür etti
Ynt: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi
« Yanıtla #340 : Ocak 11, 2011, 19:54:50 »
Onu bunu bırakın megane ın motorumu daha sessiz ve sarsıntısız corollanınmı?
Lütfen kerim bey sessizlik konusunu karşılaştırmadım ama  megan ile toyotayı kıyaslamam , bu toyotaya çok büyük hakaret olur 19000 km de megane  dizel motor yaptıranlar var haberiniz olsun...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #340 : Ocak 11, 2011, 19:54:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #341 : Ocak 11, 2011, 20:18:49 »
2011 corolla ile yakıt tüketimim 7.2 L. 4-5 L civarındaki tüketim değerleri şaka gibi geliyor bana. Evim bol tırmanma gerektiren bir yerde, arabayı sürekli şehir içinde kullanıyorum ve genel olarak devirli sürmeyi seviyorum ama yine de bu 4-5 L. seviyelerinde gezinen arkadaşlara "helal olsun" demek istedim sadece...
Benimde o kadar olmasada tırmanma gerektiren yerde oturduğum söylenebilir hafif rampalar ve ağır rampalarla karsılasıyorum ama tabiki bu ortalama 10 sn sürüyor .. Yakıt değeri 7.2 L göstermekte, yakıt değeri 4,... olan arkadaşları tebrik etmek istiyorum şaşırtıcı yada benimki çok anormal diye düşünüyorum..
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #342 : Ocak 11, 2011, 20:22:04 »
Benimde o kadar olmasada tırmanma gerektiren yerde oturduğum söylenebilir hafif rampalar ve ağır rampalarla karsılasıyorum ama tabiki bu ortalama 10 sn sürüyor .. Yakıt değeri 7.2 L göstermekte, yakıt değeri 4,... olan arkadaşları tebrik etmek istiyorum şaşırtıcı yada benimki çok anormal diye düşünüyorum..

Arabam 1600km de.. 5.8'i geçemedim henüz, oda sıkışık trafik de. Geçen otoyolda bastım biraz, 5.9 oldu. Sıfırladım, normal hıza (110-120) düştüm, otobanda yaklaşık 20dk boyunca 4.8 idi. sonra park ettim.
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #343 : Ocak 11, 2011, 22:12:31 »
Aracım şu an 1500 küsür km'de. İkinci depo biraz önce bitti, yani ışık yandı. 750km de. İlk depoda da 750km de ışık yandı.
Oldukça sakin, devirli kullanıyorum. Çok şehir içi trafiğine girmeden, daha çok çevreyolu vs. de kullanıyorum.
Total'dan alıyorum mazotu, bir türlü geçemedim 750KM menzili. Zaten arabayı fullediğimde direk 750km menzil veriyor yol bilgisayarı. Yakıtımı değiştirsem acaba? Bir de Shell denmi alsam?
Yoksa zamanla menzil artar mı acaba bir depo ile yaptığım?

Özgür bey bende dizel MM aldım ekimde. şu an 3500 km oldu. depoyu doldurduğumda menzil 750 km diyor, kitapçığında ortalama yakıt tüketimine göre menzil hesaplar diyor, bütün değerleri sıfırladım ortalamayı çok düşürdüm ama menzil aynı , araba bildiğini okuyor, servise sordum onlarda toyota daha o kadar akıllı araba üretmedi dediler. birde yakıt azalıyor yokuş aşağı inerken low full yazıyor ışık yanıyor düze gelince sönüyor bir 4 çizgi bir 5 çizgi sürekli değişken. benim önceden megan ll vardı dizel, depoyu ful yapınca yakıt ortalamam 4.5 filan iken menzil 1400 filan yazıyordu ve uzun yolda 1350 km olunca ışık yanoyordu, ben toyotaya baya alıştım sizde alışırsınız inşeallah, Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #344 : Ocak 11, 2011, 22:17:38 »
benim aracım 2011 corolla comfort extra d-4d  ve daha 1850 km de... istanbul içi yakıt tüketimim ortalama 6,5.. bana biraz yüksek gibi geldi ama servis normal diyor... bu arada mazotu aracı aldığımdan beri hep totalden aldım.... sizcede yüksekmi yakıt oranları zamanla düşer heralde...
Cemil bey bendede d-4d mm var 3500 km oldu, sade şehiriçi kullanıyorum 2 km yola sabah gidip akşam geliyorum ortalamam 8.0-8.5 arası keşke 6.5 olsa, mevsimden diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #345 : Ocak 11, 2011, 22:18:58 »
Özgür bey bende dizel MM aldım ekimde. şu an 3500 km oldu. depoyu doldurduğumda menzil 750 km diyor, kitapçığında ortalama yakıt tüketimine göre menzil hesaplar diyor, bütün değerleri sıfırladım ortalamayı çok düşürdüm ama menzil aynı , araba bildiğini okuyor, servise sordum onlarda toyota daha o kadar akıllı araba üretmedi dediler. birde yakıt azalıyor yokuş aşağı inerken low full yazıyor ışık yanıyor düze gelince sönüyor bir 4 çizgi bir 5 çizgi sürekli değişken. benim önceden megan ll vardı dizel, depoyu ful yapınca yakıt ortalamam 4.5 filan iken menzil 1400 filan yazıyordu ve uzun yolda 1350 km olunca ışık yanoyordu, ben toyotaya baya alıştım sizde alışırsınız inşeallah, Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin

Bende de MeganII vardı. Fulleyince depoyu 1200 KM menzil veriyordu ama 800-850 de bitiyordu. Corolla 750 km veriyor direk.

Peki siz bir depo ile ne kadar yol yapabiliyorsunuz? (Gerçi Tokat tasınız, İst. kadar trafik yoktur ama)

2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #346 : Ocak 11, 2011, 22:19:53 »
selamlar öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız  bende yenı aldım 1200km de ama sankı 200tl yakıyorum gibi geldi banada fazlamı acaba ne dersiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #347 : Ocak 11, 2011, 22:22:29 »
lastikleri değiştirdim, hava filtresini değiştirdim, dikkatli kullanmaya çalışıyorum ama yakıt ortalaması 8 litre gösteriyor, depoyu fullediğim zaman sıfırladım bakalım kaç km yol yapacagım ışık yanana kadar, konya'da şehir içinde kullanıyorum aracı ort. hız 24 km. civarında...
Ali bey bende tokatta kullanıyorum ortalama hız 23 km diyor benimde yakıt ortalamam 8.0-8.5 arası değişiyor, ben kısa mesafe 2 km gidiş geliş yapıyorum arada rolentıda çalışıyor beklemeler oluyor, motor soğukken bu yakıt normal diye düşünüyorum. gideceğim yere vardığımda ısı normale gelmiyor bile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #348 : Ocak 11, 2011, 22:31:06 »
Bende de MeganII vardı. Fulleyince depoyu 1200 KM menzil veriyordu ama 800-850 de bitiyordu. Corolla 750 km veriyor direk.

Peki siz bir depo ile ne kadar yol yapabiliyorsunuz? (Gerçi Tokat tasınız, İst. kadar trafik yoktur ama)

ilk aldığımdan bu yana hepsini yazıyorum, şehiriçi 600- uzun yolda 850 km civarlarında. ben megane ll 5 yıl kullandım aynı yerde bir depo ile şehiriçi 1000 km yapıyordum uzun yolda 1300 ü düşmüyordu,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #349 : Ocak 11, 2011, 22:32:24 »
acaba bu modeller çok mu yakıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #350 : Ocak 11, 2011, 22:34:57 »
acaba bu modeller çok mu yakıyor
Mehmet bey, depoyu doldurduğumda hesapladım uzun yolda 16 kr. ortalama şehiriçi ağırlıkta 21 kuruş yakıyor benimki. kilometrem 3500 oldu, yokuş iniş bekleme filan araba yakıyor, onun işi yakmak, Allah kaza bela vermesin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #351 : Ocak 12, 2011, 03:46:59 »
valla benim araç biraz zorlayarak kullandığımda dizel olmasına rağmen 9 lt. altına düşmüyor...ama sakin bi şekilde kullanırsam....bugüne kadar gördüğüm en iyi değer 7.8 oldu..tabi 18" jantın etkisi çok büyük..basarak kullandığım zaman 158 liraya dolan depoyla tam 600 kilometre gidebidim (yani 26 kuruş yakmış kilometrede)...aracımın motoruna filan aşırı önem veririm daha 2 hafta önce komple motor yağına özel bor power lardan katarak yağ değişimi yaptık...geçen hafta depoyu doldurduğumda ölçmeyi unutmuşumda bu hafta tekrar fulleyip ölçmeye başladım ama nerdeysen hiç abanmadan devrinde sürerek deniyorum ne kadar fark edeceğini merak ettiğimden...bakalım ne gidecek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #352 : Ocak 12, 2011, 03:49:07 »
aracım 200 km de .şuan yakıt tüketimin 4,6lt/100km gösteriyor.eğer ortalama tüketimim doğru gösteriyor ise bir depoyla şuan 1130 km yol yapıyorum.:))rodajdan sonra depoyu doldur boşalt ile deneyeceğim
valla aracıda yeni almışsınız  sizi üzmek istemem ama  1130 km hayal bile etmeyin derim :) bana imkansız geliyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #353 : Ocak 12, 2011, 08:17:04 »
valla aracıda yeni almışsınız  sizi üzmek istemem ama  1130 km hayal bile etmeyin derim :) bana imkansız geliyor..

Şehir içinde imkansız ama şehirler arası 1050-1100 arası görür.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #354 : Ocak 12, 2011, 08:22:39 »
Ali bey bende tokatta kullanıyorum ortalama hız 23 km diyor benimde yakıt ortalamam 8.0-8.5 arası değişiyor, ben kısa mesafe 2 km gidiş geliş yapıyorum arada rolentıda çalışıyor beklemeler oluyor, motor soğukken bu yakıt normal diye düşünüyorum. gideceğim yere vardığımda ısı normale gelmiyor bile.

kısa mesafeler yaptığımızdan oluyor sanırım dediğiniz gibi ayrıca dur kalklarda da çok yakıt harcıyor, 150 liraya depoyu doldurdum bakalım kaç km. gidecek sinyal yandığında yazarım gittiği km'yi. kışın da çok yakar diyor herkes, 5-6 litreleri anca uzun yolda görürüz sanırım biz bu araçta...
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #355 : Ocak 12, 2011, 08:46:02 »
Şehir içinde imkansız ama şehirler arası 1050-1100 arası görür.

az değilmi ? Benzinli 1 depoyla 900 rahat görüyo :wacko:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #356 : Ocak 12, 2011, 08:51:57 »
valla aracıda yeni almışsınız  sizi üzmek istemem ama  1130 km hayal bile etmeyin derim :) bana imkansız geliyor..
2200 de vites atacaksınız.arabanıza yüklenmeyeceksiniz.trafik ışıklarını uzaktan takp edip kırmızı yanıyorsa gazdan ayağınızı çekip vites küçülterek aracı durduracaksınız.gaza ani yüklenmelerden kaçınacaksınız.sabit hızla gidecekseniz 1900-2000 devir civarında kullanacaksınız.

Ben bu kurallara rodajda olduğum için tam uyamıyorum.çünkü sürekli sabit devirde rodajda araba sürülmez.yazdığım kurallara uyarak 5 e kadar çıkıyorum yol müsaitse sonra gazdan ayağımı çekip vites küçülterek 2 ye kadar düşüyorum.tekrara 5 e kadar yükseliyorum.dolayısıyla yakıt sarfiyatım şuan fazla bile..Megane 2 dizelden sonra bu aracımı aldım.megane 2 dizeli hangi güzergahta kullandıysam aynı güzergajhı kullanarak iki aracı kıyaslıyorum.Megane 2 aracım85 bg di bu 90 bg.ben şuan çok çok az megane 2 den fazla yakıyorum.şuan rodajdan kaynalı bu fark.
bu sabah itibarıyla ortalama yakıt tüketim değeri olarak 4,6 lt/100 km yi gösteriyor araç.

megane 2 ile kıyaslama yapacaksanız 1 depoyla gidilen yol kıyaslaması yapmayın.megane 2 lerin deposu 60 lt bizimkiler ise 55 LT.ayrıca her iki aracı kullanmış bir insan olarak megane 2 ile her yönden kıyaslamak corollaya hakaret olur.

bir fark daha aklmıa geldi; megane 2 yi kullandığınız gibi corollayı kullanırsanız fazla yakar ama rmegane2 yıi de corolla kullandığınız gibi kullanırsanız araba titreyerek hız alamaz.
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #357 : Ocak 12, 2011, 08:57:19 »
2200 de vites atacaksınız.arabanıza yüklenmeyeceksiniz.trafik ışıklarını uzaktan takp edip kırmızı yanıyorsa gazdan ayağınızı çekip vites küçülterek aracı durduracaksınız.gaza ani yüklenmelerden kaçınacaksınız.sabit hızla gidecekseniz 1900-2000 devir civarında kullanacaksınız.

Ben bu kurallara rodajda olduğum için tam uyamıyorum.çünkü sürekli sabit devirde rodajda araba sürülmez.yazdığım kurallara uyarak 5 e kadar çıkıyorum yol müsaitse sonra gazdan ayağımı çekip vites küçülterek 2 ye kadar düşüyorum.tekrara 5 e kadar yükseliyorum.dolayısıyla yakıt sarfiyatım şuan fazla bile..Megane 2 dizelden sonra bu aracımı aldım.megane 2 dizeli hangi güzergahta kullandıysam aynı güzergajhı kullanarak iki aracı kıyaslıyorum.Megane 2 aracım85 bg di bu 90 bg.ben şuan çok çok az megane 2 den fazla yakıyorum.şuan rodajdan kaynalı bu fark.
bu sabah itibarıyla ortalama yakıt tüketim değeri olarak 4,6 lt/100 km yi gösteriyor araç.

Yaş ilerledikçe sanırım bu türlü sürüş artıyor dediğinizin aynısı babam yapıyor ama 2200 değil 2500-2600 değiştirir durma işlemide aynen öyle vites küçülterek durur fren sadece son durma olayında oluyor ve ışıkları takip eder kırmızı yandığında öküne kadar basıp sonra frene asılma yok :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #358 : Ocak 12, 2011, 09:02:25 »
Cemil bey birde opeti denermisiniz, ben opetten alıyorum şehir içi rahat trafikte 850-900 km arası gidiyor.

bende opet kullanırım.başka yakıt kullanmam
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #359 : Ocak 12, 2011, 10:01:07 »

ben hep totalden alıyorum ve şehir içi ortalama 700 km de ışık yanıyor... bu depoyu opetten deneyip bakacaz bakalım ama istanbul trafiğine ne dayanırki...
2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI