0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2008 model 73000 dizel corolla,aracı yeni aldım, depo full idi aldığımda, depo ile ölçüm yapmadım ama yol bilgisayarında 8 lt gibi rakamlar okuyorum ve okuduğum yorumlardan çok fazla olduğu belli, bunun neden kaynaklandığı hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
mahmut bey, kısa mesafe kullanıyorum, evden iş arası 8 km., genelde 2500 deviri geçmiyorum zaten, bu 8 km de genelde dur kalk ile geçiyor zaten, içindeki yakıt bitsin zaten ölçüm yapacağım, servis bakımlı aldım aracı aslında 10 binlerde tüm bakımları yapılmış, zamanla alışacağız yeni aracımıza ama bir sorun var biryerlerde hadi hayırlısı bakalım...
Ali abi öncelikle aracınız hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin .kısa mesafede ve sürekli dur kalk ile geçiyorsa bence normal ama yinede servise bir gösteriniz kaybedeceğiniz birşey olmaz.
teşekkürler yardımlarınız için, servise göstereceğim, uzun yola da çıkamadım bir de uzun yolda deneyip, depo ile ölçüm yapayım, lastiklerde kabak sanırım onları da değiştireceğim, 2. el araç da biraz masraf edeceğiz sanırım, iyi geceler...
75 km sürdüm şehir içi yine 100 km için 7,1 yakıt tüketimi yazıyor ayrıca ortalama değer araç kırmızı ışıkta dururken 7.1 den 7.2 7.3 e çıkıyor, anlık değerlerde 20-30 görüyorum ilk kalkışta, 2000-2500 devir civarı kullanıyorum hep, turbo ile bir sorun da olabilir mi acaba?
şehir içinde kullandım 75 km, sıfırladım ortalama değeri tabi ki, yarın servise götüreceğim sanırım aracı, yol bilgisayarında a ve b var bunlar gidilen km leri gösteriyor sadece sanırım, ortalama yakıt değerinin km si ayrı olarak çalışıyor değil mi?
ali bey bende arabayı yeni aldım. 3600 km olmuş. şu anda sade şehiriçi kullansam ve dur kalklar ve ışıklar olsa bu değerlen benim arabadada aynı çıkar. şehiriçinde 7.0-7.5 arası değişiyor. uzunyol gibi kullanılan şehiriçleri şehiriçi sayılmaz. 50 km hızla gidiyor ama düz yol ve akan bir trafik varsa tabiki 5.5-6.0 arasında olur. giderseniz bilgi verin. bir sıkıntı varsa bende göstereyim.
önceki arabam skoda fabia 1.4TDI idi ve bir depoyla sehirlerarası 900km yaptığım oluyordu 45 litre ile. bakalım aurisimle ne kadar uzun gideceğiz inşallah toyota aldığıma pişman olmam