Gönderen Konu: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi  (Okunma sayısı 266047 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
Ynt: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi
« Yanıtla #280 : Aralık 23, 2010, 23:24:04 »
2008 model 73000 dizel corolla,aracı yeni aldım, depo full idi aldığımda, depo ile ölçüm yapmadım ama yol bilgisayarında 8 lt gibi rakamlar okuyorum ve okuduğum yorumlardan çok fazla olduğu belli, bunun neden kaynaklandığı hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
2008 toyota corolla d-4d

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #280 : Aralık 23, 2010, 23:24:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #281 : Aralık 23, 2010, 23:36:58 »
2008 model 73000 dizel corolla,aracı yeni aldım, depo full idi aldığımda, depo ile ölçüm yapmadım ama yol bilgisayarında 8 lt gibi rakamlar okuyorum ve okuduğum yorumlardan çok fazla olduğu belli, bunun neden kaynaklandığı hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Ali abi bunun bir çok sebebi vardır ama aracı sürekli kısa mesafede kullanıyorsanız yakıtı normal yok çalıştırdınız mı en az 20 km yol gidyorsanız bir anormallik var .
Enjektör ayarlarından olabilir.
Kullanımdan kaynaklana bilir (Tavsiyem aracınızı 1900-2100 devir aralığında kullanın tabi hızlanırken bir üst vitese geçmek için 2500 devirlere kadar çıkın ama sabit hızda ilerlerken 2100 devri geçmeyin)
Hava filtresi kirliyse veya yan sanayi kullanılıyorsa fazla yakar.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar .
Bu arda benim yakıtım sürekli şehir içi 5.8 lt yakıyor bilginiz olsun eğer aracınızı kısa mesafelerde kullanmıyorsanız mutlaka bir anormallik var 8 lt çok yok kısa mesafede kullanıyorsanızda bence normal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #282 : Aralık 24, 2010, 00:12:27 »
mahmut bey, kısa mesafe kullanıyorum, evden iş arası 8 km., genelde 2500 deviri geçmiyorum zaten, bu 8 km de genelde dur kalk ile geçiyor zaten, içindeki yakıt bitsin zaten ölçüm yapacağım, servis bakımlı aldım aracı aslında 10 binlerde tüm bakımları yapılmış, zamanla alışacağız yeni aracımıza ama bir sorun var biryerlerde hadi hayırlısı bakalım...
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #283 : Aralık 24, 2010, 00:17:43 »
mahmut bey, kısa mesafe kullanıyorum, evden iş arası 8 km., genelde 2500 deviri geçmiyorum zaten, bu 8 km de genelde dur kalk ile geçiyor zaten, içindeki yakıt bitsin zaten ölçüm yapacağım, servis bakımlı aldım aracı aslında 10 binlerde tüm bakımları yapılmış, zamanla alışacağız yeni aracımıza ama bir sorun var biryerlerde hadi hayırlısı bakalım...
Ali abi öncelikle aracınız hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin .
kısa mesafede ve sürekli dur kalk ile geçiyorsa bence normal ama yinede servise bir gösteriniz kaybedeceğiniz birşey olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #284 : Aralık 24, 2010, 00:23:21 »
Alıntı
Ali abi öncelikle aracınız hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin .
kısa mesafede ve sürekli dur kalk ile geçiyorsa bence normal ama yinede servise bir gösteriniz kaybedeceğiniz birşey olmaz.

teşekkürler yardımlarınız için, servise göstereceğim, uzun yola da çıkamadım bir de uzun yolda deneyip, depo ile ölçüm yapayım, lastiklerde kabak sanırım onları da değiştireceğim, 2. el araç da biraz masraf edeceğiz sanırım, iyi geceler...
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #285 : Aralık 24, 2010, 00:27:00 »
teşekkürler yardımlarınız için, servise göstereceğim, uzun yola da çıkamadım bir de uzun yolda deneyip, depo ile ölçüm yapayım, lastiklerde kabak sanırım onları da değiştireceğim, 2. el araç da biraz masraf edeceğiz sanırım, iyi geceler...
Ali abi uzun yolda değerin aracın yük durumuna göre 4.3-4.8 olması lazım 90-100 km hızlarda eğer bu değerde tutmassa  servise göstermenizde fayda var .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #286 : Aralık 24, 2010, 20:17:43 »
75 km sürdüm şehir içi yine 100 km için 7,1 yakıt tüketimi yazıyor ayrıca ortalama değer araç kırmızı ışıkta dururken 7.1 den 7.2 7.3 e çıkıyor, anlık değerlerde 20-30 görüyorum ilk kalkışta, 2000-2500 devir civarı kullanıyorum hep, turbo ile bir sorun da olabilir mi acaba?
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #287 : Aralık 24, 2010, 20:33:54 »
75 km sürdüm şehir içi yine 100 km için 7,1 yakıt tüketimi yazıyor ayrıca ortalama değer araç kırmızı ışıkta dururken 7.1 den 7.2 7.3 e çıkıyor, anlık değerlerde 20-30 görüyorum ilk kalkışta, 2000-2500 devir civarı kullanıyorum hep, turbo ile bir sorun da olabilir mi acaba?
Ali abi kırmızı ışıkta beklerken ortalama değerin yükselmesi normal anlık değerlerdede 20-30 hatta daha fazlasını görebilirsin.
Ama dediğin kullanımda değerin 7 litrelerde olması tuhaf servise danışmanızda bir fayda var .
Bu arada 75 km yolu yapmadan önce ortalama tüketimi sıfırladınız dimi eğer sıfırlamadıysanız birdahaki uzun kullanımınızda sıfırlayıp ortalama değeri yine ölçünüz ve ondan sonra servise danışınız çünkü sıfırlamadıysanız daha önceki kullanımınızda ölçüme karıştığı için değer yüksek kalır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #288 : Aralık 24, 2010, 21:18:35 »
şehir içinde kullandım 75 km, sıfırladım ortalama değeri tabi ki, yarın servise götüreceğim sanırım aracı, yol bilgisayarında a ve b var bunlar gidilen km leri gösteriyor sadece sanırım, ortalama yakıt değerinin km si ayrı olarak çalışıyor değil mi?
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #289 : Aralık 24, 2010, 21:22:20 »
şehir içinde kullandım 75 km, sıfırladım ortalama değeri tabi ki, yarın servise götüreceğim sanırım aracı, yol bilgisayarında a ve b var bunlar gidilen km leri gösteriyor sadece sanırım, ortalama yakıt değerinin km si ayrı olarak çalışıyor değil mi?
Ali abi A-B dediklerin km sayaçları ortalama yakıtla herhangi bir ilgisi yok
Bencede en iyisi servise danışınız umarım sorununuzu en kısa zamanda çözerler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #290 : Aralık 25, 2010, 08:38:36 »
ortalama yakıt ayrı bir yerde onu biliyorum, renaultlarda tek bir tane vardı, böyle a b yoktu...
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #291 : Aralık 26, 2010, 16:04:31 »
dün depoyu fulledim, 571 km çoğu uzun yol, ortalama 6.2 lt. kilometreye 0.21 tl yakmış. sıfırladım şehiriçi kullanım ortalaması 7.5 civarlarında şu anda. 60 km oldu. yukarıdaki değerler normal bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #292 : Aralık 26, 2010, 16:16:37 »
şehir içi 160 km yol yapmışım 6,7 lt/100 km gösteriyor ortalama...
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #293 : Aralık 26, 2010, 16:21:18 »
ali bey bende arabayı yeni aldım. 3600 km olmuş. şu anda sade şehiriçi kullansam ve dur kalklar ve ışıklar olsa bu değerlen benim arabadada aynı çıkar. şehiriçinde 7.0-7.5 arası değişiyor. uzunyol gibi kullanılan şehiriçleri şehiriçi sayılmaz. 50 km hızla gidiyor ama düz yol ve akan bir trafik varsa tabiki 5.5-6.0 arasında olur. giderseniz bilgi verin. bir sıkıntı varsa bende göstereyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #294 : Aralık 26, 2010, 17:37:21 »
lastiklerden de kaynaklanabilir benim onları da değiştireceğim, bu hafta içi servise bir soracağım...
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #295 : Aralık 26, 2010, 18:03:02 »
ali bey bende arabayı yeni aldım. 3600 km olmuş. şu anda sade şehiriçi kullansam ve dur kalklar ve ışıklar olsa bu değerlen benim arabadada aynı çıkar. şehiriçinde 7.0-7.5 arası değişiyor. uzunyol gibi kullanılan şehiriçleri şehiriçi sayılmaz. 50 km hızla gidiyor ama düz yol ve akan bir trafik varsa tabiki 5.5-6.0 arasında olur. giderseniz bilgi verin. bir sıkıntı varsa bende göstereyim.
Nuri bey benim kullanımım Adanada olanlar bilir devlet hastahanesi , büyük-küçük saat , dilberler sekizi , çevre yolu ve bu dediğim yollarda dilberler sekizi ve çevre yolu hariç 50 km hız yapmanız imkansız ve sürekli dur kalk vardır ama genede tüketimim 6 litreyi geçmiyor yalnız aracı ilk aldığımda değer 6.8 - 7.0 litreydi.
Yalnız dediğim yerler çok yoğun dil sadece devlet hastahanesi yoğun olur büyük-küçük saatte yoğundur ama trafik ortalama saatte 30 km hızda akar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #296 : Aralık 26, 2010, 18:15:07 »
Bu aralar sakın kullanıyorum.5.4 lerde geziyor.
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kara Şimşek
  • Kilometre: 1000
  • 99 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #297 : Aralık 26, 2010, 19:20:11 »
merhabalar...
2 hafta önce aldığım auris dizel aracım var. şimdiye kadar 400 km yol yaptım ve ortalama 5-6 lt/100km arası gösteriyor. geçen gün depoyu fulledim ve bir depoyla ne kadar gideceğim merak ediyorum doğrusu. gerçi rodaj süresi pek doğru ölçüm sayılmaz kanaatindeyim ama az-çok bilmek istiyorum :) önceki arabam skoda fabia 1.4TDI idi ve bir depoyla sehirlerarası 900km yaptığım oluyordu 45 litre ile. bakalım aurisimle ne kadar uzun gideceğiz :) inşallah toyota aldığıma pişman olmam
1- SKODA FABIA (2004) 1.4 TDI 2004-2010
2-AURİS COMFORT EXTRA (2011)  D-4D / 2011-2016
3-HONDA CIVIC HB 1.6 DTEC (2015) 2016-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #298 : Aralık 26, 2010, 19:28:08 »
hayırlı olsun yeni aracınız osman bey, inşallah pişman olmazsınız...
mahmut bey biraz düşürdük ortalama yakıtı 6,7 lt/100 km., dün gidemedim servise hafta içi gideceğim, lastikleri de değiştireceğim, bakalım ondan sonra nasıl olacak?
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #299 : Aralık 26, 2010, 19:51:15 »
önceki arabam skoda fabia 1.4TDI idi ve bir depoyla sehirlerarası 900km yaptığım oluyordu 45 litre ile. bakalım aurisimle ne kadar uzun gideceğiz :) inşallah toyota aldığıma pişman olmam
Osman abi 45 litre 900 km iyi bir rakam fabia 1.4 tdi lar belki sende bilyorsundur 3 silindir ama 3 silindir olmasına rağmen performansı tatmin edicidir ben corollada 43 litre ile 780-800 km gidiyorum.
Bu arada değer verirken seninde yaptığıngibi :alkis: ölçüyü depo yerine litre olarak verirsek daha gerçekçi veriler paylaşmış oluruz çünkü her arabanın deposu aynı dil aynı olsa bile kimi depoda damla bırakmazken kimi lamba yanar yanmaz yakıtı alır zaten lambada her arabada standart dil kimi arabalarda 5 litre yakıt kaldığında yanar kimisinde 8 litre kaldığında yanar.