Gönderen Konu: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi  (Okunma sayısı 266056 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi
« Yanıtla #260 : Aralık 22, 2010, 10:30:11 »
Güzel kardeşim burda yazdığım bilgileri kafadan yazmıyorum.Renaultun sitesine gir ve özelliklerine bak toyotanın sitesine gir ve özelliklerine bak bakalım kafadanmı yazmısız bunları yoksa renaltun ve toyotanın sitesindenmi yazmışım artı madem bukadar sizin için soğutmalı torpido önemliydide neden corolla aldın güzel kardeşim arabayı alırken görmedinmi neyi var nayi yok incelemedinmi sonra burda sana yardımcı olmaya calışan artılarını ve eksılerını söyleyen ınsanlara daha hala inatla ve bana göre sacmaca bir torpido soğutmayı yazıp duruyorsun.
Artı ben neye uzuluyorum biliyormusun size bu arabayı satan satış temsılcısıne.....
Vede orda yazan hava yastıklarını mantıklı olarak sayarsan altı adet oldugunu anlarsın herhalde şöför,yolcu, yan ıkıtarafiçin,perde iki taraf için toplam 6 edıyor burda size hava yastıkları nasıl sayılır onuda öğrettik yaaaa.
Bence siz o arabayı bir şekilde satın toyotayı sizin altınızda heba olmasın arabaya acımaya başladım talihi yokmuş corollanın.

2009 model meganeıı mi satıp toyota aldım.benim araçta da güya torpidoda soğutma özelliği vardı ama bir defa bile kullanamdım.çünkü soğuk kolayı koyduğunda sıcak olarak alıyorsun.klima çalışırken elimi torpidoya uzattığımda hafif bir serinlik geliyor ama sıvıları soğukluğu koruma sı imkansız.yani meganlardaki soğutmalı torpidoyu özellik olarak saymamak gerekiyor.
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #260 : Aralık 22, 2010, 10:30:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #261 : Aralık 22, 2010, 10:47:39 »
Selam arkadaşlar, bende bir paylaşımda bulunmak istiyorum, ben 2006 model megane ll dizel almıştım sıfır. 5 yıl kullandım hiç bir masrafım olmadı 85000 km sattım bir ay önce 2011 dizel mm corolla aldım. meganı arıyorum şimdi. neden? Toyota sağlam ona sözüm yok ama reno da çürük değil, yakıt olarak renoda ben her ay fulleyip yazıyordum şhir içi  ve kısa mesafe uzun yol olarak ortalama 140-165 bin lira aralığında idi. tokatta kalıyorum tokatta fulleyip istanbul avrupa yakası ve oradan ankaraya gelip yakıt aldım. bu gün toyatama ikinci depo yakıtımı aldım kilometreye 212 bin lira yakmış. ayrıca mm vites insanı hasta ediyor. arabadan yorgun iniyorum. vites değişmenin bir mantığı yok. özürlü aracı olarak aldım megan da aynı şekilde idi. satmak istedim maliye 5 yıl dolana kadar tekrar alamazsın dedi. binecez alışırız inşeallah. keşke megane HB alsaymışım diyorum hayırlısı... meganın artıları 1- ses yalıtımı 2- sürüş keyfi 3- yakıt ekonomisi 4- servis ağı 5- 15000 de bakım 6- özellik olarak toyotayı 3 e katlar. toyotanın hayatında kullanmadığı özellijleri reno 2004 ten beri kullanıyor...7- performans ...  toyotanın artısı 1- sağlamlık 2- güvenlik 3- yokkkk

2005 model megane2 dinamik benzinli arabımı 3,5 yıl kullandıktan sonra megane2 dizel otantik araç aldım ve 2.yılının dolumunda sattım.renault araba ile yaşamıma devam ederken bir arkadaşın tavsiyesi üzerine toyota da test sürüşü yaptım ve şimdiye kadar renault kullandığıma pişman oldum.yılbaşından sonra corolla ekstra kullanıcısı olacağım.

megane dizel 1.5 80 Bg HB kullanırken depo doldur-boşalt-tekrar doldur metoduyla şehir dışında 4,4 lt/100km değerinin altına düştüğünü görmedim.bilgisayarda ise 4,1 lt/100km yazıyor.güzergah:bursa bodrum-turgutreis ve aynı hattan dönüş.aracı hız kurallarına uyarak kullanırım.
her iki meganımda tıkırtı sesleri motor sesleri vadı ve ben alışmıştım artık sorun gibi gelmiyordu.taki corollayı sürünceye kadar.evet corolla göğüs sesi bana hiç gibi geliyor.megane dan inince.60000km de dizel corolla 2010 model aracı olan arkadaşımın aracına istinaden yazıyorum bunları.
corolla test sürüşümde frenlerin megane arabalarda daha etkili olduğunu gördüm corollanın frenleri biraz daha sert. ancak corollanın yolu görüşü sürücüyü saran ergonomisi kıyaslanmayacak kadar güzel.corollada sürücü sağa sola virajlarda daha stabil bir pozisyonda
meganların içi ilk yılddan itibaren dökülüyor.benim tabirimle traktör halini alıyor.
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #262 : Aralık 22, 2010, 12:09:05 »
2005 model megane2 dinamik benzinli arabımı 3,5 yıl kullandıktan sonra megane2 dizel otantik araç aldım ve 2.yılının dolumunda sattım.renault araba ile yaşamıma devam ederken bir arkadaşın tavsiyesi üzerine toyota da test sürüşü yaptım ve şimdiye kadar renault kullandığıma pişman oldum.yılbaşından sonra corolla ekstra kullanıcısı olacağım.

megane dizel 1.5 80 Bg HB kullanırken depo doldur-boşalt-tekrar doldur metoduyla şehir dışında 4,4 lt/100km değerinin altına düştüğünü görmedim.bilgisayarda ise 4,1 lt/100km yazıyor.güzergah:bursa bodrum-turgutreis ve aynı hattan dönüş.aracı hız kurallarına uyarak kullanırım.
her iki meganımda tıkırtı sesleri motor sesleri vadı ve ben alışmıştım artık sorun gibi gelmiyordu.taki corollayı sürünceye kadar.evet corolla göğüs sesi bana hiç gibi geliyor.megane dan inince.60000km de dizel corolla 2010 model aracı olan arkadaşımın aracına istinaden yazıyorum bunları.
corolla test sürüşümde frenlerin megane arabalarda daha etkili olduğunu gördüm corollanın frenleri biraz daha sert. ancak corollanın yolu görüşü sürücüyü saran ergonomisi kıyaslanmayacak kadar güzel.corollada sürücü sağa sola virajlarda daha stabil bir pozisyonda
meganların içi ilk yılddan itibaren dökülüyor.benim tabirimle traktör halini alıyor.
Cihat bey öncelikle foruma hoş geldiniz.

Forum kuralları gereği kendinizi tanışma bölümünde tanıtıp profil bilgilerinizi tamamlamalısınız.

Meganların yol bilgisayarında yakıtın düşük olma sebebide araç belli bir hıza geldikten sonra anlık yakıt tüketimini hesaplıyor bu hızda yaklaşık 20-30 km saat zaten en fazla tüketimin olduğu hılarda bu hızlar .Corallanın anlık tüketimine dikkat ettiyseniz hareket eder etmez hesaplar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #263 : Aralık 23, 2010, 00:13:19 »
Renault ta dizelde otomatik vites çıkarmış.performans ve yakıt çok iyi. corolla manuel hızlanma 11,9 sn mm vites 14,7 sn. meganda birebir aynı. ben buradaki tartışmalardan şöyle bir çıkarımda bulunmak istiyorum: reno servis ağı ve ikinci elde sorunsuz olduğu için herkes alıyor ve arabaları ayağa düşüyor. ilçe milli eğitim müdürümüz öyle diyordu, çiftçi bile megana biniyor sen neden megan alıyorsun? çok parası olan toyota volkswagen alıyor. yakıt konusunda şu anda arabam 3500 km oldu. yakıt ortalaması 6,5 lt. kilometreye 19 kuruş yakıyor.birazcık düştü ama daha düşer mi bilmiyorum. ben ömürlük araba almıyorum 5 yıllık bir araba alıyorum. toyota ömürlük ama 5 yıl sonra satılık. hangi araba olsa 5 yılda çok problem çıkarmaz diye düşünüyorum... TOYOTACILAR ÇOK ALINGAN BU ARADA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #264 : Aralık 23, 2010, 12:45:17 »
Cihat bey öncelikle foruma hoş geldiniz.

Forum kuralları gereği kendinizi tanışma bölümünde tanıtıp profil bilgilerinizi tamamlamalısınız.

Meganların yol bilgisayarında yakıtın düşük olma sebebide araç belli bir hıza geldikten sonra anlık yakıt tüketimini hesaplıyor bu hızda yaklaşık 20-30 km saat zaten en fazla tüketimin olduğu hılarda bu hızlar .Corallanın anlık tüketimine dikkat ettiyseniz hareket eder etmez hesaplar.
megan 30 km hıza çıkınca anlığı gösteriyordu, yazlnız 20 ile gidince yakılan yakıtı hesaba katmıyor mu diyorsunuz? denediniz mi? kullanılan yakıt miktarında ve menzilde gözüküyor, rolentı hali için söylüyorum. diğeri neden yansımasın. ama her arabanın yakıtı yol bilgisayarı ile bire bir aynı çıkmaz az çok sapma olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #265 : Aralık 23, 2010, 12:51:30 »
2011 Elegance D-4D şehir içi 7.0 yakıyor çok dimi  :D
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #266 : Aralık 23, 2010, 15:58:00 »
megan 30 km hıza çıkınca anlığı gösteriyordu, yazlnız 20 ile gidince yakılan yakıtı hesaba katmıyor mu diyorsunuz? denediniz mi? kullanılan yakıt miktarında ve menzilde gözüküyor, rolentı hali için söylüyorum. diğeri neden yansımasın. ama her arabanın yakıtı yol bilgisayarı ile bire bir aynı çıkmaz az çok sapma olur.
Nuri bey hesaba katıyor mu katmıyor mu bilmiyorum ama meganın yol bilgisayarı ile gerçek değer arasında baya fark olduğunu duydum corollada ise eğer ortalamayı sıfırlamayı unutmassanız en fazla 0.10 artı veya eksi çıkıyor.

Zaten üreticiler yol bilgisayarlarına güvenmeyin diyor değerlerin yanlış çıkabileceğini kabulleniyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #267 : Aralık 23, 2010, 16:01:48 »
Mahmut senin araba şehir içi ortalama ne yakıyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #268 : Aralık 23, 2010, 16:03:56 »
2011 Elegance D-4D şehir içi 7.0 yakıyor çok dimi  :D

Hocam harbi çok yakıyomuş senin araba :D
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #269 : Aralık 23, 2010, 16:08:42 »
Hocam harbi çok yakıyomuş senin araba :D

Ben ona binemiyorum fırsat kalmıyor abim çok devirli kulanıyor ben e12 ile devam :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #270 : Aralık 23, 2010, 16:11:59 »
Mahmut senin araba şehir içi ortalama ne yakıyor :D
ilk aldığımda 6.8-7.00 yakıyordu 5.5 lt ye düştü ama şimdi havalar soğudu diye heralde 5.8 yakıyor.
Araç 5000 km de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #271 : Aralık 23, 2010, 16:14:18 »
ilk aldığımda 6.8-7.00 yakıyordu 5.5 lt ye düştü ama şimdi havalar soğudu diye heralde 5.8 yakıyor.
Araç 5000 km de

Havalar ve kışlık lastikler çok etkiliyor Mahmut. Sen yine Adanadasın bizim arabalar ne yapsın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #272 : Aralık 23, 2010, 16:19:43 »
Havalar ve kışlık lastikler çok etkiliyor Mahmut. Sen yine Adanadasın bizim arabalar ne yapsın :D
Doğru söylüyorsun ben kışlık lastik kullanmıyorum Adanada gerek kalmıyor çünkü zaten 2 hafta öncesine kadar yaz havası vardı bu yıl biraz geç soğudu havalar .
Çoktandır yol bilgisayarını sıfırlamıyorum yarın bir sıfırlayım bakim 100 km sonra değer ne olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #273 : Aralık 23, 2010, 17:28:04 »
Herkese Merhaba
Bu forumda favorimin Nuri Kara olduğunu farkettim. Çünkü dünyanın parasını verdiği Corolla'sına objektif gözle bakabilmiş. Aynı benim gibi. 2004 model focus ghia hb yi satıp yıllardan beri tek hayali olan Toyota'yı alabilmiş bir insanım. Ama insan herşeyi düşünemiyor. Ben tam yeni megane hb ye yönelmişken bana herkes nasıl Toyotadan vazgeçersin diye öcü muamelesi yapmıştı. Ama sonradan farkettim ki aslında full+full araba kullanmayanlar bunu anlayamıyorlar. Ya da ilk arabasını almış başka araçları yıllarca kullanmamış olanlar Toyota'yı savunup duruyorlar. Kimse kusuruma bakmasın ama Nuri Bey 12 kasım 2010 da resmen benim duygularımı dökmüş. Arkadaşlar Corolla son derece kullanışsız. Olaya sadece "Toyota en sağlam" sloganıyla yaklaşmayın. Aracın içindeki küçücük bir çekmecenin hatta camın nasıl açıldığının vs vs önemi büyüktür kullanıcı için. Artık kabullenmeliyiz ki diğer araçların araç içinde sunduğu ıvır zıvır ama insanı mutlu eden küçük donanımlar bile çok önemli. Nuri Beyin söylediği eksikler size basit gelebilir ama alışık oldunuz mu arıyorsunuz işte. Usb portu istiyorum servis bana navigasyon takarsan onda var diyorlar. Kaça diyorum 1600TL :)

Neyse asıl konuya gelince ki çözebilirsem söz veriyorum Toyota'mı seveceğim; aracım 100km de 8 ile 9.2 litre arasında yakıyor. Yanlışlık yok defalarca test yaptım. Servise gittim test yaptık herşey normal dediler. 560km de ışık yanıyor. Depoyu doldurduğumda menzil 556 km yazıyor. Yani zaten fazla gitmeye benim niyetim yok diyor.
Bir keresinde uzun yolda yağ seviyesi düşük uyarısı yaptı. Yolda 1 litre yağ eklemek zorunda kalmıştım. Bunu şundan yazıyorum. Bu durumda olan birisi durumu Toyotaya bildirmiş ve turbosunu değiştirmişler. Onun da fazla yakıyormuş. Bu forumda okudum. Fazla yakmasının sebebi budur demişler.Acaba diyorum benim de problemim bu mu? Aracım 14000 km de. 2009 ağustosundan beri yollarda. 1.6 focus'um zaten bir depo ile 600km gidiyordu. :)
Saygılarımla.
2010 Corolla 1.4 D-4D Comfort M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #274 : Aralık 23, 2010, 17:37:35 »

Neyse asıl konuya gelince ki çözebilirsem söz veriyorum Toyota'mı seveceğim; aracım 100km de 8 ile 9.2 litre arasında yakıyor. Yanlışlık yok defalarca test yaptım. Servise gittim test yaptık herşey normal dediler. 560km de ışık yanıyor. Depoyu doldurduğumda menzil 556 km yazıyor. Yani zaten fazla gitmeye benim niyetim yok diyor.
Bir keresinde uzun yolda yağ seviyesi düşük uyarısı yaptı. Yolda 1 litre yağ eklemek zorunda kalmıştım. Bunu şundan yazıyorum. Bu durumda olan birisi durumu Toyotaya bildirmiş ve turbosunu değiştirmişler. Onun da fazla yakıyormuş. Bu forumda okudum. Fazla yakmasının sebebi budur demişler.Acaba diyorum benim de problemim bu mu? Aracım 14000 km de. 2009 ağustosundan beri yollarda. 1.6 focus'um zaten bir depo ile 600km gidiyordu. :)
Saygılarımla.

Tuncay bey, sürekli sıkışık trafikte dur kalk yapmadığınız sürece dizel corolla ile bu tüketimleri görmek imkansız gibi geliyor. Benzinli olsa ancak bu kadar olur. Yani eğer kullandığınız koşullar bunlar değilse bence bir an önce servise tekrar götürün ve ısrar edin. Gerekirse başka servislere gidin. Sorunu çözen arkadaş hangi servise gittiyse gerekirse ona gidin.
Benim aracım daha 580 km'de, rodajını tamamlamamasına rağmen şehiriçi şehirlerarası ortalama 5,5 gösteriyor.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #275 : Aralık 23, 2010, 17:48:45 »
Herkese Merhaba
Bu forumda favorimin Nuri Kara olduğunu farkettim. Çünkü dünyanın parasını verdiği Corolla'sına objektif gözle bakabilmiş. Aynı benim gibi. 2004 model focus ghia hb yi satıp yıllardan beri tek hayali olan Toyota'yı alabilmiş bir insanım. Ama insan herşeyi düşünemiyor. Ben tam yeni megane hb ye yönelmişken bana herkes nasıl Toyotadan vazgeçersin diye öcü muamelesi yapmıştı. Ama sonradan farkettim ki aslında full+full araba kullanmayanlar bunu anlayamıyorlar. Ya da ilk arabasını almış başka araçları yıllarca kullanmamış olanlar Toyota'yı savunup duruyorlar. Kimse kusuruma bakmasın ama Nuri Bey 12 kasım 2010 da resmen benim duygularımı dökmüş. Arkadaşlar Corolla son derece kullanışsız. Olaya sadece "Toyota en sağlam" sloganıyla yaklaşmayın. Aracın içindeki küçücük bir çekmecenin hatta camın nasıl açıldığının vs vs önemi büyüktür kullanıcı için. Artık kabullenmeliyiz ki diğer araçların araç içinde sunduğu ıvır zıvır ama insanı mutlu eden küçük donanımlar bile çok önemli. Nuri Beyin söylediği eksikler size basit gelebilir ama alışık oldunuz mu arıyorsunuz işte. Usb portu istiyorum servis bana navigasyon takarsan onda var diyorlar. Kaça diyorum 1600TL :)

Saygılarımla.

Tuncay Bey aracınızda kesin bir sorun var orası ortada. Bence başka bir servise gösterin arabanızı. Toyotanın 1.33 benzinli modelleri dahi o kadar benzin tüketmiyor. Benim aracım 3800 km de şehir içi şehirdışı ortalama 5.3 litre gösteriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #276 : Aralık 23, 2010, 18:26:56 »
Herkese Merhaba

Saygılarımla.
Tuncay bey; şükür beni anlayan bir kişi çıktı. Teşekkür ederim. isminiz bana çok eski yıllardan tanıdığım bir arkadaşımı hatırlattı. Tuncay İnce. ne iş yapıyorsunuz? belki isim benzerliği olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #277 : Aralık 23, 2010, 20:12:50 »
Tuncay bey, sürekli sıkışık trafikte dur kalk yapmadığınız sürece dizel corolla ile bu tüketimleri görmek imkansız gibi geliyor. Benzinli olsa ancak bu kadar olur. Yani eğer kullandığınız koşullar bunlar değilse bence bir an önce servise tekrar götürün ve ısrar edin. Gerekirse başka servislere gidin. Sorunu çözen arkadaş hangi servise gittiyse gerekirse ona gidin.
Benim aracım daha 580 km'de, rodajını tamamlamamasına rağmen şehiriçi şehirlerarası ortalama 5,5 gösteriyor.

Emre Bey, bugün servisi aradım cumartesi arabayı götürmem için ısrar ettiler. Ne yapacaksınız diyorum depoyu doldurup test edeceğiz diyorlar. Daha yeni yaptım depo dolu diyorum. Gel diyorlar. Bakalım ne olacak. Sorunu çözen kişinin yazdığı bu adreste http://www.toyotaclubtr.com/yakit/2010-d4d-6-vites-yakit-tuketimi/msg217529/#msg217529 kendisine e-posta attım ama hala cevap vermedi. Sizin değerleriniz müthiş. Ben 5,5 yaksam bedava geziyorum derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #278 : Aralık 23, 2010, 20:16:46 »
Tuncay Bey aracınızda kesin bir sorun var orası ortada. Bence başka bir servise gösterin arabanızı. Toyotanın 1.33 benzinli modelleri dahi o kadar benzin tüketmiyor. Benim aracım 3800 km de şehir içi şehirdışı ortalama 5.3 litre gösteriyor.

Serkan Bey kime söylesem böyle diyor. Hele benim yanımda ben bir depoyla şu kadar bu kadar gidiyorum diye anlatıyorlar vallahi delleniyorum. Bu işin sonu Toyota merkeze kadar uzanacak. 5.3 olağan üstü. Allah bozmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #279 : Aralık 23, 2010, 20:19:10 »
Tuncay bey; şükür beni anlayan bir kişi çıktı. Teşekkür ederim. isminiz bana çok eski yıllardan tanıdığım bir arkadaşımı hatırlattı. Tuncay İnce. ne iş yapıyorsunuz? belki isim benzerliği olabilir.

Nuri Bey sizin o yazdıklarınıza daha bir kaç şey de ben eklerdim ama yazarken bile sinirleniyorum. Ben sizi tanıyamadım.Özel konuyu özelinize yazayım burayı meşgul etmeyelim.