0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Birde gecen gun birisi "arac yeni 100 km/h uzerine cikma" dedi aceba zarari var midir motora?
Mustaf hocam benim ilk üyelikte ve ilk 1000 km de iken yazdığım mesajlara TOYOTACILAR çok kızdılar. ama haklı eleştirilerdi. şu an 2500 km oldu arabayı bayağı tanıdım ve alıştım. nerede ne kadar basacam nasıl manevra yapacam, nerede düz nerede otomotik viteste gidecem bunları kavradım artık eleştirmiyorum. Tüm TOYOTAcıların geçmiş kurban bayramını kutluyorum. Allah Güzel günler nasip etsin ve bu günlerde toyotamızla kazasız hoşça vakitler geçirelim inşeallah.
Selam Nuri bey geçmiş kurban bayramın kutlar yukarda yazdığın yazı için sadece şunu söylemek isterim; Toytotacılar kızdı dediğin zaman sarfında yaptığın yorumun bence haklı bir yanı yoktu sebebi karşilaştirdiğin arabanın kalitesiyle meganın kalitesini bir tutmanız. İnsanların toyota arçlarını alma sebebplerinden bir tanesinin kalite diğer sebep ise güvenlik özelliklerinin iyi olması ama sizin bunlari göz ardi edip kaliteli araça binerken ama sadece ve sadece soğutma torpito özelliğini sürekli vurgulamanız.. Artı burda toyota ile ilgili herşey yazılabilir. Toyotanın sahibi ne akrabam nede babamın oğlu ama mantıklı yorumlar yapılırsa bu forum sitesinde bilgi edinmek için ve araç almayı düşünen insanlar için daha doğru bilgi verilmiş olur.. Saygılarımla..
Arkadaşlar birde Corolladaki lastik sesiyle Megandaki lastik sesini karşılaştırın. Kendi aracımla arkadaşımın aracını (2010 Megane II) karşılaştırdığımda Toyota böyle bir saçmalık nasıl yapar dedim.
Yakıt konusunda bir tecrübem var paylaşayım. önceden dizel meganım vardı 2006 model. uzun yolda 90-100 km hızda bir depo 1350 km götürüyordu. memleket 600 km. bir depo ile gidip geliyordum. yol bilgisayarında ortalama 3.8 yazıyordu. aynı yolu corolla ile gittim memlekete vardım dönerken 100 km sonra ışık yandı ortalama 4.8 yazıyor. zamanla düşeceğine inanıyorum. henüz kilometre 2500 oldu. diğer bir konu megan varken yakıtı OPETten alınca arabanın performansı benzinli gibi oluyor, araba kaçacak yer arıyor ama bir bakıyorum ki depo bitmiş, dayanmıyor SHELL ve BP den alınca git git yakıt bitmiyor performansta fena değil. corolla ile deneme fırsatım olmadı çünkü 3. depo yakıtı bitirmek üzereyim.sizlerinde tecrübeleriniz varsa toyota ençok hangisini seviyor performans ve uzun km olarak.
Lastikte önemli tabiki ama asıl sorun yalıtımda. Beğenmediğimiz!!! renault bu sorunu çözerken toyota yaya kalmış gibi sanki. Lastiği Yokohoma yumuşak sayılır...
Mesaj içeriklerinde mümküm olduğunca bölüm ve konu başlığı dışına taşmamak konunun dallanıp budaklanmaması için önemli. Aracım 2009 corolla d4d dizel , düz vites . 10bin bakımı yapılmış 13400 km civarında yol yapmıştı. Bayram önce ve sonrası, Bp den aynı istasyon/pompa depo doldurma yöntemiyle ölçüm yaptım. Ankara gidiş geliş , 3kişi , 930 km yol yaptım. Dönüşte depoyu tekrar doldurduğumda ortalama yakıt tüketim hesap yöntemiyle 4,93 l/100km çıktı , ortalama sürat 115-120 km civarıydı diyebilirim. Para olarak 0.151 TL/km ediyor. Yol bilgisayarının çok da doğru bir ölçüm yapmadığını farkettim. 9500 km civarında ortalama yakıt tüketimin sıfırlamıştım. Seyahat öncesi ortalama sarfiyat 5,1 l civarıydı , şu anda 4,7 lt gösteriyor. Bilgisayarın hesabına göre , ( mantıklı değil zaten ama) son yolculuğu 2,96 lt/100 ile yapmış olmam lazım ama gerçek 4,93 lt idi.
ortalama yakıt tüketimi o kadar da geriye doğru çalışmıyor, son bin km ki kullanımı vs gosteriyordu yanılmıyorsam
Arkadaşlar dizel corolla yakıt tek çizgi kaldı yanıp sönüyor 75 km menzil gösteriyor. ben ne kadar yol yapabilirim. menzil sıfır olunca bitermi yoksa yedek yakıt filan var mıdır?küçük bir ilçedeyim burada eurodizel yok haftasonuna kadar götürürmü acaba? günlük 4 km yapıyorum ve il 35 km, ne dersiniz? binmeye devam edeyim mi yoksa taksi mi çağırayım. Şu an menzil 50 km diyor.
demek ki menzil 0 km olunca depoda 7-8 LT yakıt kalıyor...