Gönderen Konu: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi  (Okunma sayısı 267016 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi
« Yanıtla #240 : Kasım 23, 2010, 02:10:45 »
Birde gecen gun birisi "arac yeni 100 km/h uzerine cikma" dedi aceba zarari var midir motora?

bana kimse bir şey demedi ilk aldığımdan beri ALLAH ne verdiyse dayanıyorum kadrana :D
corolla ile megane ı karşılaştıran arkadaşlara da şunu diyeyim :geçenlerde bir arkadaşla bir yere giderken benim 120 ile girdiğim virajda megane ı olan arkadaşın sorusu şu oldu hemen;bu arabada vsc var mı? yok diyince ben megane ile bu hızda hayatta bu virajı alamam dedi...
Aşk kalbimi yakan bir volkan gibidir,
En sevdiğim tatlı kazan dibidir...
Leyla sokma beni müşgüle,
Gel beraber kaşık atalım keşküle...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #240 : Kasım 23, 2010, 02:10:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #241 : Kasım 23, 2010, 16:43:34 »
Mustaf hocam benim ilk üyelikte ve ilk 1000 km de iken yazdığım mesajlara TOYOTACILAR çok kızdılar. ama haklı eleştirilerdi. şu an 2500 km oldu arabayı bayağı tanıdım ve alıştım. nerede ne kadar basacam nasıl manevra yapacam, nerede düz nerede otomotik viteste gidecem bunları kavradım artık eleştirmiyorum. Tüm TOYOTAcıların geçmiş kurban bayramını kutluyorum. Allah Güzel günler nasip etsin ve bu günlerde toyotamızla kazasız hoşça vakitler geçirelim inşeallah.

Selam Nuri bey geçmiş kurban bayramın kutlar yukarda yazdığın yazı için sadece şunu söylemek isterim; Toytotacılar kızdı dediğin zaman sarfında yaptığın yorumun bence haklı bir yanı yoktu sebebi karşilaştirdiğin arabanın kalitesiyle meganın kalitesini bir tutmanız. İnsanların toyota arçlarını alma sebebplerinden bir tanesinin kalite diğer sebep ise güvenlik özelliklerinin iyi olması ama sizin bunlari göz ardi edip kaliteli araça binerken ama sadece ve sadece soğutma torpito özelliğini sürekli vurgulamanız.. Artı burda toyota ile ilgili herşey yazılabilir. Toyotanın sahibi ne akrabam nede babamın oğlu ama mantıklı yorumlar yapılırsa bu forum sitesinde bilgi edinmek için ve araç almayı düşünen insanlar için daha doğru bilgi verilmiş olur..
 Saygılarımla..
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #242 : Kasım 23, 2010, 22:18:16 »
Yakıt konusunda bir tecrübem var paylaşayım. önceden dizel meganım vardı 2006 model. uzun yolda 90-100 km hızda bir depo 1350 km götürüyordu. memleket 600 km. bir depo ile gidip geliyordum. yol bilgisayarında ortalama 3.8 yazıyordu. aynı yolu corolla ile gittim memlekete vardım dönerken 100 km sonra ışık yandı ortalama 4.8 yazıyor. zamanla düşeceğine inanıyorum. henüz kilometre 2500 oldu. diğer bir konu megan varken yakıtı OPETten alınca arabanın performansı benzinli gibi oluyor, araba kaçacak yer arıyor ama bir bakıyorum ki depo bitmiş, dayanmıyor SHELL ve BP den alınca git git yakıt bitmiyor performansta fena değil. corolla ile deneme fırsatım olmadı çünkü 3. depo yakıtı bitirmek üzereyim.sizlerinde tecrübeleriniz varsa toyota ençok hangisini seviyor performans ve uzun km olarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #243 : Kasım 23, 2010, 22:29:37 »

Selam Nuri bey geçmiş kurban bayramın kutlar yukarda yazdığın yazı için sadece şunu söylemek isterim; Toytotacılar kızdı dediğin zaman sarfında yaptığın yorumun bence haklı bir yanı yoktu sebebi karşilaştirdiğin arabanın kalitesiyle meganın kalitesini bir tutmanız. İnsanların toyota arçlarını alma sebebplerinden bir tanesinin kalite diğer sebep ise güvenlik özelliklerinin iyi olması ama sizin bunlari göz ardi edip kaliteli araça binerken ama sadece ve sadece soğutma torpito özelliğini sürekli vurgulamanız.. Artı burda toyota ile ilgili herşey yazılabilir. Toyotanın sahibi ne akrabam nede babamın oğlu ama mantıklı yorumlar yapılırsa bu forum sitesinde bilgi edinmek için ve araç almayı düşünen insanlar için daha doğru bilgi verilmiş olur..
 Saygılarımla..

hakan bey ben meganı 5 yıl kullandım en ufak bir sorun yaşamadım. memnun kaldım diğerleri beni ilgilendirmez, bir diğeri, ben eleştirimde 8-9 madde yazmışım siz hala soğutmalı torpido gözü deyip duruyorsunuz, ben burada kimseyi yanlış bilgilendirdiğimi düşünmüyorum, olan bir şeye yok mu diyorum? yok sa yoktur ne yapalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹiq. ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ iʞuɐs
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #244 : Kasım 24, 2010, 00:28:12 »
Arkadaşlar birde Corolladaki lastik sesiyle Megandaki lastik sesini karşılaştırın. Kendi aracımla arkadaşımın aracını
(2010 Megane II) karşılaştırdığımda Toyota böyle bir saçmalık nasıl yapar dedim.
Corolla Comford d-4d
nazar etme ne olur, kredi çek seninde olur.
http://tinyurl.com/24m2rfs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #245 : Kasım 24, 2010, 00:34:53 »
Arkadaşlar birde Corolladaki lastik sesiyle Megandaki lastik sesini karşılaştırın. Kendi aracımla arkadaşımın aracını
(2010 Megane II) karşılaştırdığımda Toyota böyle bir saçmalık nasıl yapar dedim.
İrfan bey sizin aracın lastikleriyle arkadaşınızın aracındaki lastikler aynımıydı lastikten lastiğede baya fark oluyor çünkü ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #246 : Kasım 24, 2010, 02:47:41 »
Yakıt konusunda bir tecrübem var paylaşayım. önceden dizel meganım vardı 2006 model. uzun yolda 90-100 km hızda bir depo 1350 km götürüyordu. memleket 600 km. bir depo ile gidip geliyordum. yol bilgisayarında ortalama 3.8 yazıyordu. aynı yolu corolla ile gittim memlekete vardım dönerken 100 km sonra ışık yandı ortalama 4.8 yazıyor. zamanla düşeceğine inanıyorum. henüz kilometre 2500 oldu. diğer bir konu megan varken yakıtı OPETten alınca arabanın performansı benzinli gibi oluyor, araba kaçacak yer arıyor ama bir bakıyorum ki depo bitmiş, dayanmıyor SHELL ve BP den alınca git git yakıt bitmiyor performansta fena değil. corolla ile deneme fırsatım olmadı çünkü 3. depo yakıtı bitirmek üzereyim.sizlerinde tecrübeleriniz varsa toyota ençok hangisini seviyor performans ve uzun km olarak.
Selam nuri bey sonuç olarak sizde bizde olanı yazdık.Bu konuyu uzatmanın manası yok yazdığım gibi tum otomobil firmaları biza ait deyil neyse sadece sunu söylemek isterim araştırmalarıma göre ve cevremde renault motorunu kullanan insanlar sizin bildirmiş olduğunuz az yakma konusunda hem fikir lakin toyota hangisini sevmiş yada sever diyorsunuz yakıtta ben total kullanıyorum İzmir ile amasya merzifon arası tam 900 km ve yakılan yakıt 43 lt sizin için irengi olurmu bilemem ama araba total yakıtta bana göre opetten fazla gidiyor gibi yakıtım şehirler arası şu an 4.7 lt aracın km 8200 km de bu arada bu kat ettiğim mesafe içerisinde arabayı sureklı 120 km hız ve ara ara sıkıştırdım yani yüksek hızlardada kullandım forum kuralları gereği gitiğim yüksek hızı yazamıyorum.. artrı mazot alırken araçın yakıt göstergesin de daha 3 diş daha yakıt vardı.Ayrıca izmir trafiğinde aracım 1 depo mazotla 900 km yapıyor..işik yandiğinda maksumum 47 lt yakıt alıyor.Bu da ortalama yakıt değeri 5,2 lt yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #247 : Kasım 24, 2010, 18:16:54 »
Selam irfan bey. benim önceki arabam 2006 dizel megan idi şimdi 2011 dizel mm corolla. aynı durumu bende gözlemledim. meganda bridston lastik vardı corolla dunlop var, hangisi yumuşak bilmiyorum ama megan ses yalıtımında corolladan açıkaara önde geldi bana göre. alttan yol sesini çok alıyor depodan çalkalanma sesi geliyor. serviste söyledim boyun büküyorlar, corollanın motor sesi çok az o özelliğini beğendim. arkadaki D-4D yazısını kaldırmışlar bir bildikleri vardır herhalde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹiq. ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ iʞuɐs
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #248 : Kasım 24, 2010, 19:48:16 »
Lastikte önemli tabiki ama asıl sorun yalıtımda. Beğenmediğimiz!!! renault bu sorunu çözerken toyota yaya kalmış gibi sanki. Lastiği Yokohoma yumuşak sayılır...
Corolla Comford d-4d
nazar etme ne olur, kredi çek seninde olur.
http://tinyurl.com/24m2rfs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #249 : Kasım 24, 2010, 20:38:20 »
Lastikte önemli tabiki ama asıl sorun yalıtımda. Beğenmediğimiz!!! renault bu sorunu çözerken toyota yaya kalmış gibi sanki. Lastiği Yokohoma yumuşak sayılır...
İrfan bey ben demiyorum toyotanın yalıtımı renaultan iyi sadece arada çok fark olmaması lazım eğer çok fark varsada lastikten olabilir diye sormuştum yoksa yalnız toyota dil tüm japon arabalarında yalıtım problemi var.

Benim şimdiki lastikler dunlop daha önceki aracımda 2009 corollaydı onda michelin lastik vardı inanın aşırı derecede fark var ikisinin arasında.
Bide yokohama lastikler dunloptanda kötü diye duymuştum tabi ne derecede doğru bilmiyorum zaten lastiğin yumuşak olması yol sesini az çıkaracağı anlamına gelmez bunun lastik deseniyle bile alakası var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #250 : Kasım 25, 2010, 16:19:58 »
Mesaj içeriklerinde  mümküm olduğunca bölüm ve konu başlığı dışına taşmamak konunun dallanıp budaklanmaması için önemli. 

Aracım 2009 corolla d4d dizel , düz vites . 10bin bakımı yapılmış 13400 km civarında yol yapmıştı.  Bayram önce ve sonrası, Bp den aynı istasyon/pompa  depo doldurma yöntemiyle ölçüm yaptım. Ankara gidiş geliş , 3kişi , 930 km yol yaptım. Dönüşte depoyu tekrar doldurduğumda ortalama yakıt tüketim hesap yöntemiyle 4,93 l/100km çıktı , ortalama sürat 115-120 km  civarıydı diyebilirim. Para olarak 0.151 TL/km ediyor

Yol bilgisayarının çok da doğru bir ölçüm yapmadığını farkettim. 9500 km civarında ortalama yakıt tüketimin sıfırlamıştım. Seyahat öncesi ortalama sarfiyat 5,1 l civarıydı , şu anda 4,7 lt gösteriyor. Bilgisayarın hesabına göre , ( mantıklı değil zaten ama) son yolculuğu 2,96 lt/100 ile yapmış olmam lazım ama gerçek 4,93 lt idi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #251 : Kasım 25, 2010, 23:27:07 »
Mesaj içeriklerinde  mümküm olduğunca bölüm ve konu başlığı dışına taşmamak konunun dallanıp budaklanmaması için önemli. 

Aracım 2009 corolla d4d dizel , düz vites . 10bin bakımı yapılmış 13400 km civarında yol yapmıştı.  Bayram önce ve sonrası, Bp den aynı istasyon/pompa  depo doldurma yöntemiyle ölçüm yaptım. Ankara gidiş geliş , 3kişi , 930 km yol yaptım. Dönüşte depoyu tekrar doldurduğumda ortalama yakıt tüketim hesap yöntemiyle 4,93 l/100km çıktı , ortalama sürat 115-120 km  civarıydı diyebilirim. Para olarak 0.151 TL/km ediyor

Yol bilgisayarının çok da doğru bir ölçüm yapmadığını farkettim. 9500 km civarında ortalama yakıt tüketimin sıfırlamıştım. Seyahat öncesi ortalama sarfiyat 5,1 l civarıydı , şu anda 4,7 lt gösteriyor. Bilgisayarın hesabına göre , ( mantıklı değil zaten ama) son yolculuğu 2,96 lt/100 ile yapmış olmam lazım ama gerçek 4,93 lt idi.

ortalama yakıt tüketimi o kadar da geriye doğru çalışmıyor, son bin km ki kullanımı vs gosteriyordu yanılmıyorsam
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #252 : Kasım 26, 2010, 20:49:16 »
ortalama yakıt tüketimi o kadar da geriye doğru çalışmıyor, son bin km ki kullanımı vs gosteriyordu yanılmıyorsam

Bence ortalama tüketimi sıfırlamadığınız müddetçe o ana kadar olan km deki ortalama tüketimi gösterir...
2011 Corolla Elegant, d4d, Kar Beyazı, İçi Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #253 : Aralık 07, 2010, 23:12:26 »
Arkadaşlar dizel corolla yakıt tek çizgi kaldı yanıp sönüyor 75 km menzil gösteriyor. ben ne kadar yol yapabilirim. menzil sıfır olunca bitermi yoksa yedek yakıt filan var mıdır?küçük bir ilçedeyim burada eurodizel yok haftasonuna kadar götürürmü acaba? günlük 4 km yapıyorum ve il 35 km, ne dersiniz? binmeye devam edeyim mi yoksa taksi mi çağırayım. Şu an menzil 50 km diyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 VERSO PREMIUM
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 44000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #254 : Aralık 07, 2010, 23:41:34 »
Arkadaşlar dizel corolla yakıt tek çizgi kaldı yanıp sönüyor 75 km menzil gösteriyor. ben ne kadar yol yapabilirim. menzil sıfır olunca bitermi yoksa yedek yakıt filan var mıdır?küçük bir ilçedeyim burada eurodizel yok haftasonuna kadar götürürmü acaba? günlük 4 km yapıyorum ve il 35 km, ne dersiniz? binmeye devam edeyim mi yoksa taksi mi çağırayım. Şu an menzil 50 km diyor.
range yani gidilebilecek mesafe 0(sıfır )yazdığında bile yaklaşık 65 km gidebiliyor diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #255 : Aralık 08, 2010, 17:46:47 »
Hafta sonuna bir şey kalmamış zaten yakıt bence yeter ama ölçüm amaçlı bir defalık bir şey falan yapmıyorsanız, hiç bir zaman bu kadar düşük yakıtla dolaşılmamalı. Aracınız senesine göre ortalama 15.000-50.000 TL edip bu zaten sizinse,  içindeki 100 TL lik yakıt da sizindir. Mantıken bir kere doldurduktan sonra çeyrek depoya yaklaşınca, yakıtı en az 3/4 depoya çıkarmak yararlı, yakıtınız kaybolmaz.  Boş depo,  kötü köy kasaba yolları , hatta megaköy yollarında aşırı depo çalkantısına sebep olup  depo içindeki pislikleri çok daha fazla hereketlendirip emiş filtresini daha erken tıkayacaktır, muhtemelen çok ince zerrecikler de enjektörlere kadar gelecektir. Diğer taraftan boş depodaki hava kaynaklı  yoğuşmalar daha fazla olacağından bu da uzun dönem için kötü bir etken. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #256 : Aralık 09, 2010, 22:42:10 »
Haftasonunu bekleyemedim birşeyler olur diye.menzil 0 km oldu. o şekilde gittim merkeze. depoyu full yaptım. bilin bakalım kaç litre aldı. 48 LT yakıt aldı. demek ki menzil 0 km olunca depoda 7-8  LT yakıt kalıyor. menzil 75 km olunca yakıt ışığı yanıyor. ışık yanar yanmaz yakıt alsak demekki 42-43 LT yakıt alacak. deponun 55 LT olmasının esprisi nerede? bari 70 LT yapsaydı da 50 LT kullanınca ışık yansaydı. insanı telaşlandırıyor!? Ha bu arada 3/4 ü uzun yol kalanı şehir içi olarak 1 km= 186 bin lira 0,186 TL yakmış. biraz çok gibi, ne dersiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #257 : Aralık 10, 2010, 22:56:40 »
demek ki menzil 0 km olunca depoda 7-8  LT yakıt kalıyor...
Nuri Bey, bu Japonlar bizim insanımızı tanıdıkları için böyle bir şey yapmış olabiliriler  :D . Emniyet payıdır o. Diğer bir husus siz depodan hava çekmeye başlayana kadar da gitseniz, depoda yine 2-3 liter yakıt kalacaktır. Pompa emiş ağzı depo zeminden yüksektir. Bu 45 litre faydalı hacim mi yoksa ölü hacimi de kapsıyor mu bilmiyorum .  Ufak bir  bölgede yaşıyorsanız hep soğuk motor kullanıyorsunuzdur genelde. Bu da ısınmış motora göre olan yakıt sarfiyatını arttırır , ECU böyle ayarlıyor ilk çalıştırmalarda, motor ısınana kadar fazla yakılır, dolayısıyla ortalama artar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • terra sedan 1.4 d4d
« Yanıtla #258 : Aralık 10, 2010, 23:09:29 »
sabit 90 km hızda ş. arası 4.1
90 km üstü bu sürate göre değişiyo 4.5 ve 5.0 arası yakar
dizel eşekçi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #259 : Aralık 11, 2010, 00:51:21 »
selam arkadaşlar.1 depo mazotla yapılan km 1015 km Şehirler arası yolculukta 2 kişi ve bağaj tabiri cazipse azına kadar dolu ve ortalama hız 95 km. Mazot işiği hemen yanınca alınan mazot 45 lt, Bu 1015 km'nin 830 km şehirdışı,geri kalan 185 km şehir içi tarafik izmir trafiği. 45/1015 km= 4,433 lt. 45*3.20= 144 tl depo dolum fiyatı 144/1015= 14,2 kuruş.