Gönderen Konu: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi  (Okunma sayısı 266054 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi
« Yanıtla #220 : Kasım 12, 2010, 00:24:32 »
ercüment bey motor yağları ile ilgili olarak çeşidine göre sentetik klitesine göre 5000 lik 10000 lik 15000 lik 25000lik yağlar var. 40000lik yağlar bile var. bakımı kaç binde ise ona göre yağ kullanıyorlardır.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #220 : Kasım 12, 2010, 00:24:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #221 : Kasım 12, 2010, 02:44:33 »
Nuri bey ben size gögüsü soyulmuş megane nin resmini ekelrim isterseniz.:KLima tuşlarının etrafı tamamen soyulmu.Ayrıca benim kullandıgım megane renault üretimiydi siz başka bir araçtan bahsediyorsunuz..Şuna dikkat ettinizmi kapıları kitlediginiz zaman sürücü kapıları acma tusuna basmadan bile kapı acma kolun cektigi zaman kapı acılabiliyor..Meganede kapıalrı kitlediginiz zaman kapıları acmadıgınız sürece açılmıyor.Ayrıca arkadaşımı halası 20 km hıza ulasınca kapılarını kitleyen meganenin otobanda spin atarken arka kapının acılması sonucu hayatını kaybetti.Corollada güvenlik olarak megane den 3-4 gömlek daha üstün.Megane de soğutmalı torpido gözü varmı,corolla nen yol sesi alması konsuunda depodan gelen sesler veya yol bilgisayarı konusunda sonuna kadar haklısınız yalıtım daha iyi olabilirdi ama meganedede mercedes  kadar sessiz değil yani...Bu kadar memnunsanız fluence niye öncelik tanımadıgınızı merak  ettim.Hem aynı fiyata navıgasyonlu daha cok ıvırı zıvırı olan bir araç alabilirdiniz.Bzana düşen aracınızı güle güle kullanın allah kaza bela vermesin.bu aracı 5 seene satamayacaksınız.Şimdiden bu şekilde önyargıyla yaklasırsanız kullanırken hiç zevk alamazsınız..Biz toyota kullananlar ses mi var aç müzigin sesi diyoruz herzaman :) İyi günlerde kullanın her aracın birbirinden eksiği fazlası olabilir ama önemli olan onu severek kullanamanız.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #222 : Kasım 12, 2010, 17:48:50 »
Tuncay bey ben megane derken kendi kullandığım megan ile kıyaslıyorum tabiki dökülen megan olduğu gibi dökülen toyota da olabilir. ben dizel ve otomatik vites olsun diye arabamı sattım confort extra MM aldım. alışmak zorundayım 5 yıl az bir zaman değil,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #223 : Kasım 12, 2010, 18:04:31 »
Tuncay bey ben megane derken kendi kullandığım megan ile kıyaslıyorum tabiki dökülen megan olduğu gibi dökülen toyota da olabilir. ben dizel ve otomatik vites olsun diye arabamı sattım confort extra MM aldım. alışmak zorundayım 5 yıl az bir zaman değil,
Nüri bey dökülen toyota da var mercedes te var audi de bmw de var önemli olan nasıl döküldüğü çevrenizde 95-98 model bir renaulta bakın birde toyotaya bakın ne demek istediğimi anlıyacaksınız .

Aracınız hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin böyle küçük şeyleride kafanıza takmayın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #224 : Kasım 12, 2010, 18:06:05 »
Nuri bey tek şunu söylemek istiyorum megan 3 ün soğutmalı torğitosu olabilir yada daha fazla özellik ama nedense bu ıvır zıvırlar varda neden vsc ve tcs bunlar yok merak ettım doğrusu ? corolla confort extra multi mot fiyatı 49.650 tl renault megan hb privile manuel vites 44.850 tl acaba torpito soğutmamı yoksa vsc ve tcs mi megan hb de extra para istiyorlar ESP + CSV + ASR (Premium Pk.) vede otomatik vitesle kacpara olur Allah bilir artı surucu için diz hava yastığı bile yok enterasan nekadar guvenlık varmış bu meganda yaaa hangisi daha önemli ?????????

Megane HB 1.5 dCi 105 bg Privilege

Güvenlik

ABS S
Fren Destek Sistemi (AFU) S
ESP + CSV + ASR (Premium Pk.)
Sürücü ve Yolcu Hava Yastıkları S
Yan Hava Yastıkları S
Perde Hava Yastıkları S
Güç Limitörlü Ön Emniyet Kemerleri S
Güç Limitörlü Arka Emniyet Kemerleri S
Ani Durmalarda 4'lü Flaşörlerin Otomatik Yanması S
Kapıların Hareket Sonrası Otomatik Kilitlenmesi S
Kumanda ile Açılan Elektronik Motor Kilidi (İmmobiliser) S

Toyota corolla comfort extra 1.4 d-4d

Güvenlik

EBD ile desteklenmiş ABS fren sistemi   
Fren destek sistemi (Brake assist)   
Araç denge kontrol sistemi (VSC)
Elektronik çekiş kontrol sistemi (Traction control)   
Sürücü ve yolcu hava yastığı   
Sürücü ve yolcu yan hava yastıkları   
Ön ve arka yolcular için perde hava yastıkları   
Sürücü diz hava yastığı   
Ön yolcu hava yastığını devre dışı bırakabilme mekanizması   
Yükseklik ayarlı, aktif gergili, kuvvet kontrollü ön emniyet kemerleri   
3 noktalı arka emniyet kemerleri   
Sürücü ve yolcu emniyet kemeri uyarı sistemi   
Boyun zedelenme riskini en aza indiren ön koltuk yapısı (WIL)   
Arka koltuk başlıkları (3 adet)   
Çocuk koltuğu sabitleme mekanizması (ISOFIX)   
Kaza anında katlanabilen direksiyon kolonu ve fren pedalı   
2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #225 : Kasım 12, 2010, 18:29:25 »
toyotanın tek farkı vsc ve trc onun yerine meganda esp csa ve asr var. haksızlık ediyorsunuz eksik yazıyorsunuz  benim araban 2006 modeldi bu yazdıklarınız ondan bile az,  değil 2011... yani megan da 5 yıldız toyota da. sonuçta megan 5 yıldızı dalavere ile almadı. bence arabada aranan şeyler güvenlik, işlevsellik benim 2006 meganımda 3 kola şişesi sığacak kadar soğutmalı torpido vardı standart. megane 4 hava yastığı yazmışsın, oysa megane 2004 ten beri standart 6 hava yastığı kullanıyor, toyotacılara artık bir sözüm yok.mersedes te sağlam güvenlikli araba ama 90 modelinde bile  sayısız özellik var. toyota 2011 de hala düz özelliksiz araba,.. güvenlik iyi sözümüz yok ama yetmiyor 50000 lira paraya bu kadar mı olmalı. herkese saygılar Allah güle güle binmeyi kazasız belasız kullanmayı cümlemize nasip etsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #226 : Kasım 12, 2010, 18:45:52 »
toyotanın tek farkı vsc ve trc onun yerine meganda esp csa ve asr var. haksızlık ediyorsunuz eksik yazıyorsunuz  benim araban 2006 modeldi bu yazdıklarınız ondan bile az,  değil 2011... yani megan da 5 yıldız toyota da. sonuçta megan 5 yıldızı dalavere ile almadı. bence arabada aranan şeyler güvenlik, işlevsellik benim 2006 meganımda 3 kola şişesi sığacak kadar soğutmalı torpido vardı standart. megane 4 hava yastığı yazmışsın, oysa megane 2004 ten beri standart 6 hava yastığı kullanıyor, toyotacılara artık bir sözüm yok.mersedes te sağlam güvenlikli araba ama 90 modelinde bile  sayısız özellik var. toyota 2011 de hala düz özelliksiz araba,.. güvenlik iyi sözümüz yok ama yetmiyor 50000 lira paraya bu kadar mı olmalı. herkese saygılar Allah güle güle binmeyi kazasız belasız kullanmayı cümlemize nasip etsin...
Nuri bey size toyotayıda övmicem renaultuda kötülemicem ben 2009 corollamı sattıp 2010 model makyajlı corolla aldım ve 2010 model aracımı almadan önce bakmadığım dizel araç kalmadı en son passat 1.6 tdi da karar kılmıştım ama onada 2 ay sonra teslimat yapabiliriz dediler bende vazgeçip corolla aldım size tek birşey dicem corolla C sınıfı bir araç renault laguna ise D sınıfı bir araç ve bir çok forumda laguna ile corolla karşılaştırılyor nedenini bilmiyorum ama benim gözümde bir markanın D sınıfı bir aracı diğer bir markanın C sınıfı ile karşılaştırılyorsa ben o aracı almam bu o aracın kalitesinin düşük olduğunu gösterir ve ben canımı kalitesiz bir araca emanet edemem daha önceki mesajımda dediğim gibi lütfen 99-95 model bir renaultla aynı model bir toyotayı yanyana koyup karşılaştırın özellik konusunda size hakveryorum ama siz bu aracı almadan önce böyle olduğunu görmediniz mi mesela soğutucu torpido var dedilerde yok mu .

Bu arada ben toyotayı size övmek için yazmadım bunu seçim sizin istediğiniz araca binin beni bağlamaz ne toyotanın bana bir yararı var nede renaultun zararı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #227 : Kasım 12, 2010, 18:54:39 »
toyotanın tek farkı vsc ve trc onun yerine meganda esp csa ve asr var. haksızlık ediyorsunuz eksik yazıyorsunuz  benim araban 2006 modeldi bu yazdıklarınız ondan bile az,  değil 2011... yani megan da 5 yıldız toyota da. sonuçta megan 5 yıldızı dalavere ile almadı. bence arabada aranan şeyler güvenlik, işlevsellik benim 2006 meganımda 3 kola şişesi sığacak kadar soğutmalı torpido vardı standart. megane 4 hava yastığı yazmışsın, oysa megane 2004 ten beri standart 6 hava yastığı kullanıyor, toyotacılara artık bir sözüm yok.mersedes te sağlam güvenlikli araba ama 90 modelinde bile  sayısız özellik var. toyota 2011 de hala düz özelliksiz araba,.. güvenlik iyi sözümüz yok ama yetmiyor 50000 lira paraya bu kadar mı olmalı. herkese saygılar Allah güle güle binmeyi kazasız belasız kullanmayı cümlemize nasip etsin...
Güzel kardeşim burda yazdığım bilgileri kafadan yazmıyorum.Renaultun sitesine gir ve özelliklerine bak toyotanın sitesine gir ve özelliklerine bak bakalım kafadanmı yazmısız bunları yoksa renaltun ve toyotanın sitesindenmi yazmışım artı madem bukadar sizin için soğutmalı torpido önemliydide neden corolla aldın güzel kardeşim arabayı alırken görmedinmi neyi var nayi yok incelemedinmi sonra burda sana yardımcı olmaya calışan artılarını ve eksılerını söyleyen ınsanlara daha hala inatla ve bana göre sacmaca bir torpido soğutmayı yazıp duruyorsun.
Artı ben neye uzuluyorum biliyormusun size bu arabayı satan satış temsılcısıne.....
Vede orda yazan hava yastıklarını mantıklı olarak sayarsan altı adet oldugunu anlarsın herhalde şöför,yolcu, yan ıkıtarafiçin,perde iki taraf için toplam 6 edıyor burda size hava yastıkları nasıl sayılır onuda öğrettik yaaaa.
Bence siz o arabayı bir şekilde satın toyotayı sizin altınızda heba olmasın arabaya acımaya başladım talihi yokmuş corollanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #228 : Kasım 12, 2010, 23:00:54 »
km 560 idi volkswagene gittim yeni aldığımı söyledim özürlü aracı olarak memnun kalmadım satmak istiyorum dizel jetta yada passat almak istiyorum dedim. tamam bir araştıralım maliye ile görüşelim prosedür nedir diye sonra bana döndüler. satabilirsiniz ama ÖTV yi ödersiniz 5 yıl dolana kadar indirimli araç alamazsınız dediler. öyle olunca kaldık, toyotacılarda çok alınganben almadan önce volkswagenin renonun toyotanın bütün arabalarını araştırdım.dizel otomatik olması gerekiyordu, renonun yok zaten, geriye volkswagen ile toyota kalıyor 60000 lira vermek istemedim o yüzden corolla aldım. tek sorun beklentilerimi karşılamadı odur. Bu culübe de birilerinden ders almak için üye olmadım. NEDEN BU PARAYA DAHA ÖZELLİKLİ DAHA İŞLEVSEL BİR TOYOTA OLMASIN... İSTEMEZ MİSİN? benim derdim megan çok iyi diye değil, meganda bile varda neden toyota da yok, Şimdi ANLAŞILDI Mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #229 : Kasım 12, 2010, 23:12:30 »
Nuri bey bende aracımı özürlü aracı olarak aldım inanın ilerde iyikide toyota almışım diceksiniz ben passat 1.6 tdi da karar kılmıştım ama dediğim gibi 2 aya attılar ondan vaz geçtim .

Bizim amacımız size ders vermek dil zaten siz aracı almadan önce bu özelliklerin olmadığını bilmiyormuydunuz herhangi bir satıcı size bu özellik var dediyse eğer gidip hukuki yollarla hakkınızı arayabilirsiniz bizim size anlatmak istediğimiz bu burda geçip toyotada bu yok şu yok diye sitem etmenizde anlamsız.

Bu arada volkswagene 60000 tl vermenize gerek yoktu almak için hemen hemen aynı fiyatlara jetta alabilirdiniz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #230 : Kasım 20, 2010, 23:59:20 »
bayramda 1500 km uzun yol yaptım kilometreye 155 bin lira yaktı. hız olarak 90-110 arası gittim fazla basmadım. Bir sorum var: depodaki yakıtın ne kadar götürecegini yani menzili yakıt ortalamasına göre ayarlamıyor mu bu arabalar. depoyu full yapıyorum menzil 750 km yazıyor yakıt ortalamam 4.8. buna göre 900-1000 arası birşey yazması lazım. mesafeyi ortalamayı sürüş süreisini herşeyi sıfırlıyorum yine değişmiyor herkeste mi böyle yöksa bir problem mi var acaba...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #231 : Kasım 21, 2010, 00:06:28 »
bayramda 1500 km uzun yol yaptım kilometreye 155 bin lira yaktı. hız olarak 90-110 arası gittim fazla basmadım. Bir sorum var: depodaki yakıtın ne kadar götürecegini yani menzili yakıt ortalamasına göre ayarlamıyor mu bu arabalar. depoyu full yapıyorum menzil 750 km yazıyor yakıt ortalamam 4.8. buna göre 900-1000 arası birşey yazması lazım. mesafeyi ortalamayı sürüş süreisini herşeyi sıfırlıyorum yine değişmiyor herkeste mi böyle yöksa bir problem mi var acaba...
Nüri bey benim önceki 2009 corollamdada öyleydi şimdikindede öyle yani bir sorun yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • COROLLA 2011 D-4D ELEGANT M/M
« Yanıtla #232 : Kasım 21, 2010, 00:35:27 »
benimkide öyle nuri bey. 2011 elegant dizel mmt corollam var. 9000 KM oldu. istanbul Şehir içinde 5000km, uzunyolda ortalama 150KM/H hızla 4000 Km yaptım. ortalam 18 Kuruş yaktı, bence mükemmel bir rakam. Nuri bey sizin yazılarınızı yeni okudum, yaklaşık 10 günde Toyota hakkındaki fikirlerinizde değişiklik oldumu?
M.ÇİL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • corolla 1.4D4 Elegant
« Yanıtla #233 : Kasım 21, 2010, 10:42:02 »
Arkadaşlar benim corolla 2009 model ama 2008 çıkışlı.Garantisi bitti.Bundan sonraki bakımlarında toyota servisine gitmesem kendi özel servisime gitsem herhangi bir sakıncası olurmu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #234 : Kasım 21, 2010, 11:05:54 »
Selam arkadaşlar.Şu an tatildeyim amasyadayım buraya izmirden geldim yaptığım yol 900 km ve alınan yakıt yeni zamla burda yakıt 3,13 tl 43 lt sonuç ; 135/900=150 sizce nasıl bir değer ve yol boyunca 120 km hız ve ara ara yüksek hızlarda da gitim bu hız değerlerini buraya yazamıyorum malum ama 120 den fazla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #235 : Kasım 23, 2010, 00:22:58 »
Mustaf hocam benim ilk üyelikte ve ilk 1000 km de iken yazdığım mesajlara TOYOTACILAR çok kızdılar. ama haklı eleştirilerdi. şu an 2500 km oldu arabayı bayağı tanıdım ve alıştım. nerede ne kadar basacam nasıl manevra yapacam, nerede düz nerede otomotik viteste gidecem bunları kavradım artık eleştirmiyorum. Tüm TOYOTAcıların geçmiş kurban bayramını kutluyorum. Allah Güzel günler nasip etsin ve bu günlerde toyotamızla kazasız hoşça vakitler geçirelim inşeallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #236 : Kasım 23, 2010, 00:29:35 »
Nuri bey sizinde geçmiş bayramınız kutlu olsun ben size demiştim ilerde iyikide toyota aldım diceksiniz diye :)
Aracınızı kazasız belasız güzel günlerde kullanmanız dileğiyle merak etmeyin uzun vadede toyota pişman ettirmez.

Bu arada aracınızı benim gibi özürlü aracı almışsınız Allah acil şifalar versin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #237 : Kasım 23, 2010, 01:32:22 »
Bende 2010 Toyota Corolla Comfort Dizel var, 2009 un Aralık ayında aldım.. Daha önce de yakıt ile ilgili  yazmıştım,bazı arkadaşlar hatırlarlar belki..  Tam 1 yıl dolmak üzere  ve  26.000 km deyim. Şu an ortalama  yakıt tüketimim  5.5 lt/100 km.  şehir içi şehir dışı  asla bunun altına düşmüyor..  Şöyle bir durum var, ilk aldığımda  uzun yolda  4,5  şehiriçinde  5 lt yakıyordu.. 2 defa  bakıma  girdi araç,  10.000 ve  20.000  km bakımına...  sanırım kullandıkları yağlar, ve  yaptıkları ayarlar  sarfiyatı artıyor..  ne yaptımsa  5,5 lt nin altına inmez oldu..  ben de bunu kabullendim artık..
OG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #238 : Kasım 23, 2010, 01:35:28 »
Low Fu
aracın kullanma klavuzunda  7.8 litre yakıt kalınca "low fuel" yazısı çıkar denilmiş.  Bu arada size bir ipucu vereyim. belki daha önce de verilmiştir yinede bende yazayım. "low fuel" yazısını silmek isterseniz gösterge panelinde soldaki butona bir süre basılı tutmanız yeterli olacaktır.
  low fuel yazısını neden sileceksin kardeşim ?  hayret yani :))
OG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #239 : Kasım 23, 2010, 01:52:09 »
a
benım yakıt bu aralar 6.1 lerde gezıyor ama arkadaslar dediğiniz gibi 2000 devirlerde bu araçtan kım zevk alabılır. 3 kurus az yakıcak dıye 2000-2200 arası kullanılmaz ben 2500 devır bzen 3000 oluyor bıraz hızı sevdıgımden belkı.bırde sureklı sıkısık trafıkteyım denebılır.opetten yakıt alıyorumçama p ye geçicem o daha ıyı dıyor bır arkadasım.yanı 4lu rakamları hıc görmedım uzun yolda bıle 5.2 5.4 oldu.gercı araç dolu ve surat,devir yuksektı ama şaşıyorum gerçekten.
  arkadaşım sen dizel araayı benzinli arabayı kullandığın gibi kullanıyorsun,  dizel arabada 2000-2200 devirde vites değiştirirsin, çünkü dizelin yakıt olarak  gücü benzinliden yüksektir, benzinli araçta  vites değiştirmek için min.2500 hatta 3000 devir gerekebilir ama bunun dizeldeki  eşdeğeri 2000 devirdir..  yani siz gereksiz yere fazla yükleniyor dolayısıyla da fazka yakıt tüketiyorsunuz..

Mesaj Birleştirildi: Kasım 14, 2018, 13:29:32
çok güzel bir değer serkan bey. dahada düşmesi dileğiyle demek ki trafiksiz ve dur kalklar olmasa vede sakin kullanımda 4 lt ye kadar düşebiliyor bu araçlar
hele  servise bir gidin, ilk 10 bin bakımı yaptırın  siz bir daha o 4 lü rakamları görecekmisiniz acaba  , yakıt sarfiyatı 5 in üstüne çıkacak :)
OG