0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tuncay bey ben megane derken kendi kullandığım megan ile kıyaslıyorum tabiki dökülen megan olduğu gibi dökülen toyota da olabilir. ben dizel ve otomatik vites olsun diye arabamı sattım confort extra MM aldım. alışmak zorundayım 5 yıl az bir zaman değil,
toyotanın tek farkı vsc ve trc onun yerine meganda esp csa ve asr var. haksızlık ediyorsunuz eksik yazıyorsunuz benim araban 2006 modeldi bu yazdıklarınız ondan bile az, değil 2011... yani megan da 5 yıldız toyota da. sonuçta megan 5 yıldızı dalavere ile almadı. bence arabada aranan şeyler güvenlik, işlevsellik benim 2006 meganımda 3 kola şişesi sığacak kadar soğutmalı torpido vardı standart. megane 4 hava yastığı yazmışsın, oysa megane 2004 ten beri standart 6 hava yastığı kullanıyor, toyotacılara artık bir sözüm yok.mersedes te sağlam güvenlikli araba ama 90 modelinde bile sayısız özellik var. toyota 2011 de hala düz özelliksiz araba,.. güvenlik iyi sözümüz yok ama yetmiyor 50000 lira paraya bu kadar mı olmalı. herkese saygılar Allah güle güle binmeyi kazasız belasız kullanmayı cümlemize nasip etsin...
bayramda 1500 km uzun yol yaptım kilometreye 155 bin lira yaktı. hız olarak 90-110 arası gittim fazla basmadım. Bir sorum var: depodaki yakıtın ne kadar götürecegini yani menzili yakıt ortalamasına göre ayarlamıyor mu bu arabalar. depoyu full yapıyorum menzil 750 km yazıyor yakıt ortalamam 4.8. buna göre 900-1000 arası birşey yazması lazım. mesafeyi ortalamayı sürüş süreisini herşeyi sıfırlıyorum yine değişmiyor herkeste mi böyle yöksa bir problem mi var acaba...
aracın kullanma klavuzunda 7.8 litre yakıt kalınca "low fuel" yazısı çıkar denilmiş. Bu arada size bir ipucu vereyim. belki daha önce de verilmiştir yinede bende yazayım. "low fuel" yazısını silmek isterseniz gösterge panelinde soldaki butona bir süre basılı tutmanız yeterli olacaktır.
benım yakıt bu aralar 6.1 lerde gezıyor ama arkadaslar dediğiniz gibi 2000 devirlerde bu araçtan kım zevk alabılır. 3 kurus az yakıcak dıye 2000-2200 arası kullanılmaz ben 2500 devır bzen 3000 oluyor bıraz hızı sevdıgımden belkı.bırde sureklı sıkısık trafıkteyım denebılır.opetten yakıt alıyorumçama p ye geçicem o daha ıyı dıyor bır arkadasım.yanı 4lu rakamları hıc görmedım uzun yolda bıle 5.2 5.4 oldu.gercı araç dolu ve surat,devir yuksektı ama şaşıyorum gerçekten.
çok güzel bir değer serkan bey. dahada düşmesi dileğiyle demek ki trafiksiz ve dur kalklar olmasa vede sakin kullanımda 4 lt ye kadar düşebiliyor bu araçlar