Gönderen Konu: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi  (Okunma sayısı 267014 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Herkesin Polisi kendi vicdanıdır.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
Ynt: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi
« Yanıtla #200 : Ekim 26, 2010, 21:50:19 »
bende 1,4 dizel   550 Km yol yaptım şu ana kadar. Yakıt ortalamam 4,6 ya düştü bu gün. Önceden 4,7 idi. Şehir içi kullanıyorum fakat fazla dur kalk yok hatta hiç yok diyebilirim.
Trafik kurallarına ceza yememek için değil saglıklı yaşamak ve yaşatmak için uyalım. Uymayanlarada örnek olalım.
  Ne oldu ise bize azar azar oldu. Cumamız Pazar oldu.
Zamanında sahip cıkılmayanlar, zaman gelir başkaların oyuncagı olur. Sonrada hatırlar hatırlar aglanacak halimize güleriz.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #200 : Ekim 26, 2010, 21:50:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #201 : Ekim 26, 2010, 22:31:01 »
Selam arkadaşlar. Ben uzun yolda aracımla 142 kuruş yaktım buda 50 lt mazotla 1070 km 55 lt mazotla 1170 km. Şehir içinde izmir trafiğinde aracımın ortalama yakıt değeri 4.9 lt aracım 2011 model daha 6450 km de. Bu arada aracın yakıtı fazla diyenlere şunu söyleyim
1- Aracı kullanırken sakın ve yuksek vitesete kullanım şart.
2- Ani frende sakınılmalı.
3- Mazotu hangi markadan aldıysanız ondan devam edin karma mozot başka firmalrıkini karıştırısanız öbür mazotun etkisi gidene kadar arabanın yakıtı artar.
 Bu arada benim kullandiğim mazot total.

2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #202 : Ekim 26, 2010, 23:55:28 »
bende 1,4 dizel   550 Km yol yaptım şu ana kadar. Yakıt ortalamam 4,6 ya düştü bu gün. Önceden 4,7 idi. Şehir içi kullanıyorum fakat fazla dur kalk yok hatta hiç yok diyebilirim.

çok güzel bir değer serkan bey. dahada düşmesi dileğiyle demek ki trafiksiz ve dur kalklar olmasa vede sakin kullanımda 4 lt ye kadar düşebiliyor bu araçlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • corolla 1.4D4 Elegant
« Yanıtla #203 : Kasım 06, 2010, 13:28:03 »
Arkadaşlar bende 2009 dizel corolla var her yakıt alışımda hesaplıyorum istanbul şehiriçi trafiğinde 170 kurusu geçmiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #204 : Kasım 06, 2010, 21:21:22 »
Selam arkadaşlar.Ortalama yakıt değeri 6.0 ve 7.0 olan arkadaşlara şunu söylemek isterim bir şehir efsanesi olana dizel araçları yuksek devirde kullanmak söylendiği gibi olmadığı aracınızı 2100,2200 devirde vites değiştirerek kullanırsanız ve uzun yoldaa 6. viteste aracınızı 2000 devire sabitlerseniz aracınızdakı yakıt sarfıyatının büyük oranda azalacağini göreceksiniz.Ben uzun yolda 4.3 ortalama yakıt değerini arabanın ful doluyken vede 4 yetişkin varken yakalıyorum.Artı ben izmirde yaşiyorum ve izmir trafiğinde 4.8 ortalama yakıyor.Arabam daha 6800km de.Arabayı daha sakin,daha alçak devirlerde kullana bilirsek inanıyorum ki 4.0 ortalamayı yakalamak mümkün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #205 : Kasım 06, 2010, 22:24:35 »
benım yakıt bu aralar 6.1 lerde gezıyor ama arkadaslar dediğiniz gibi 2000 devirlerde bu araçtan kım zevk alabılır. 3 kurus az yakıcak dıye 2000-2200 arası kullanılmaz ben 2500 devır bzen 3000 oluyor bıraz hızı sevdıgımden belkı.bırde sureklı sıkısık trafıkteyım denebılır.opetten yakıt alıyorumçama p ye geçicem o daha ıyı dıyor bır arkadasım.yanı 4lu rakamları hıc görmedım uzun yolda bıle 5.2 5.4 oldu.gercı araç dolu ve surat,devir yuksektı ama şaşıyorum gerçekten.
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #206 : Kasım 07, 2010, 00:14:13 »
Evet devırlı kullanmak zevklı özelıkle turbo doldukca arc ınanılmaz tatlı gelıyor ınsana lakın bu araçları tasaruf için alınıyor dızel araçlar tabıkı zevk meselesı ama tasaruflu kulanmalın yolu 2100 2200 devır aralığı ve fabrıkanın verdiği değerleri yakalamak kolay hatta şuan ben izmir trafiğinde fabrika verisinden daha aşaği değer eldeediyorum.;)
Şunuda unutmadan söyleğim aracınızı zaten dıkkat edersenız sıft ışıklarıda benım dediğim değerde yanıyor yanı şift ışığın yanmasında vites değiştirmekle aynı sonuç yakalanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #207 : Kasım 07, 2010, 00:18:37 »
benım yakıt bu aralar 6.1 lerde gezıyor ama arkadaslar dediğiniz gibi 2000 devirlerde bu araçtan kım zevk alabılır. 3 kurus az yakıcak dıye 2000-2200 arası kullanılmaz ben 2500 devır bzen 3000 oluyor bıraz hızı sevdıgımden belkı.bırde sureklı sıkısık trafıkteyım denebılır.opetten yakıt alıyorumçama p ye geçicem o daha ıyı dıyor bır arkadasım.yanı 4lu rakamları hıc görmedım uzun yolda bıle 5.2 5.4 oldu.gercı araç dolu ve surat,devir yuksektı ama şaşıyorum gerçekten.
Ben uzun yolda 3.6 değeri gördüm vede şaşirdim araç benle dalga geçiyor diye ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • corolla 1.4D4 Elegant
« Yanıtla #208 : Kasım 07, 2010, 20:56:54 »
Arkadaşlar 2009 dizel corolla triger kayısı kaç km de degişiyor yardımcı olurmusunuz.benim aracım 70.000 km de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bilgi güçtür...
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #209 : Kasım 07, 2010, 22:30:14 »
Gökhan bey triger yok bu araçlarda.
bu yüzden efsaneler doğdu zaten.
Kanaat en büyük hazinedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • corolla 1.4D4 Elegant
« Yanıtla #210 : Kasım 07, 2010, 23:30:56 »
Anladım aydın bey çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • eski toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '10
« Yanıtla #211 : Kasım 09, 2010, 16:14:59 »
ARKADAŞLAR,

2010 MODEL D-4D DÜZ VİTES COROLLA 20.000 KM DE KULLANIYORUM.UZUN YOLDA 110-120 KILİMA AÇIK 100 KM DE 4.2 LT MAZOT YAKIYOR.
ŞEHİR İÇİ ÇANKAYA-YILDIZ-BALGAT-KIZILAY DÖNGÜSÜNDE 100 KM DE 6.1 LT MAZOT YAKIYOR.1365 KG AGIRLIĞINDA VE C SEGMENTİNDEKİ OTO LAR İLE KIYASLARSAK SONUÇLARI DAHA MANTIKLI YORUMLAYABİLİRİZ.AYNI HATTA 2001 MODEL BENZİNLİ TOYOTAM ŞEHİR İÇİ 100 KM DE 9 LT ,ŞEHİRLER ARASI YOLDA 5.5 LT YAKIYORDU.
ASLINDA UZUN YOLDA KM SAATİNİN FOTOGRAFINI ÇEKTİM AMA BURADA GÖSTEREMEDİM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #212 : Kasım 09, 2010, 16:27:24 »
ARKADAŞLAR,

2010 MODEL D-4D DÜZ VİTES COROLLA 20.000 KM DE KULLANIYORUM.UZUN YOLDA 110-120 KILİMA AÇIK 100 KM DE 4.2 LT MAZOT YAKIYOR.
ŞEHİR İÇİ ÇANKAYA-YILDIZ-BALGAT-KIZILAY DÖNGÜSÜNDE 100 KM DE 6.1 LT MAZOT YAKIYOR.1365 KG AGIRLIĞINDA VE C SEGMENTİNDEKİ OTO LAR İLE KIYASLARSAK SONUÇLARI DAHA MANTIKLI YORUMLAYABİLİRİZ.AYNI HATTA 2001 MODEL BENZİNLİ TOYOTAM ŞEHİR İÇİ 100 KM DE 9 LT ,ŞEHİRLER ARASI YOLDA 5.5 LT YAKIYORDU.
ASLINDA UZUN YOLDA KM SAATİNİN FOTOGRAFINI ÇEKTİM AMA BURADA GÖSTEREMEDİM.

2001 corollada bilgisayarda 4.2 değerini yakaladık araçta tüp yok ama işte sadece 100 150 km kadar durdu zaten sonra otoban başladı :Dbir depoyla 850 buluyor ama kullanımada bağlı tabiki :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #213 : Kasım 10, 2010, 23:19:20 »
Selam arkadaşlar, bende bir paylaşımda bulunmak istiyorum, ben 2006 model megane ll dizel almıştım sıfır. 5 yıl kullandım hiç bir masrafım olmadı 85000 km sattım bir ay önce 2011 dizel mm corolla aldım. meganı arıyorum şimdi. neden? Toyota sağlam ona sözüm yok ama reno da çürük değil, yakıt olarak renoda ben her ay fulleyip yazıyordum şhir içi  ve kısa mesafe uzun yol olarak ortalama 140-165 bin lira aralığında idi. tokatta kalıyorum tokatta fulleyip istanbul avrupa yakası ve oradan ankaraya gelip yakıt aldım. bu gün toyatama ikinci depo yakıtımı aldım kilometreye 212 bin lira yakmış. ayrıca mm vites insanı hasta ediyor. arabadan yorgun iniyorum. vites değişmenin bir mantığı yok. özürlü aracı olarak aldım megan da aynı şekilde idi. satmak istedim maliye 5 yıl dolana kadar tekrar alamazsın dedi. binecez alışırız inşeallah. keşke megane HB alsaymışım diyorum hayırlısı... meganın artıları 1- ses yalıtımı 2- sürüş keyfi 3- yakıt ekonomisi 4- servis ağı 5- 15000 de bakım 6- özellik olarak toyotayı 3 e katlar. toyotanın hayatında kullanmadığı özellijleri reno 2004 ten beri kullanıyor...7- performans ...  toyotanın artısı 1- sağlamlık 2- güvenlik 3- yokkkk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #214 : Kasım 11, 2010, 00:54:09 »
valla nuri bey o da şans işte.Arkadaşımda 2004 megane dynamic var benzinli 55 binde şimdiiye kadar benzin pompası alternatör kayışıdevirdaim pompası alt takım  direksiyonun üstündeki hava yastıgı kablosu alt takımn derken 3,500 liraya yakın masraf yaptı..ben 2004 70 bindeki  corollamın yagını suyunu aküsünü balatasını değiştirdim.Ayrıca ses yalıtım sürüş keyfi demişsiniz.Ben bunun megane sesin 7 km kullandım servise götür dedi kullanmaz olaydım o nasıl bir araba.Övdügünüz araba başka birşey olsaydı keşke.meganeye binerken kafam direge değmesin diye boynumu egerek biniyorum koltuk çok küçük rahat değil..kendi corolla hb  aracımın sürüş pozisyonu  koltuklar falan daha rahat.Birde meganların hepsinin gögüs olsun kol dayama olsun kullanılan plastiklerin üstü deri değiştirir gibi soyuluyor bu mu kalitesi.Megane dizel olarak corolladan az yakabilir ama bunun haricinde hiç bir artısı yok bana göre.Kusura bakmayın  2 aracıda kullanmışsınız ancak megane nin tek öne çıktıgı nokta size katılabilecegim yer meganın az yakması.Ama motor sesi su motoru gibi traktör gibi d4d ler daha sessiz allah var
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #215 : Kasım 11, 2010, 14:25:44 »
Selam arkadaşlar, bende bir paylaşımda bulunmak istiyorum, ben 2006 model megane ll dizel almıştım sıfır. 5 yıl kullandım hiç bir masrafım olmadı 85000 km sattım bir ay önce 2011 dizel mm corolla aldım. meganı arıyorum şimdi. neden? Toyota sağlam ona sözüm yok ama reno da çürük değil, yakıt olarak renoda ben her ay fulleyip yazıyordum şhir içi  ve kısa mesafe uzun yol olarak ortalama 140-165 bin lira aralığında idi. tokatta kalıyorum tokatta fulleyip istanbul avrupa yakası ve oradan ankaraya gelip yakıt aldım. bu gün toyatama ikinci depo yakıtımı aldım kilometreye 212 bin lira yakmış. ayrıca mm vites insanı hasta ediyor. arabadan yorgun iniyorum. vites değişmenin bir mantığı yok. özürlü aracı olarak aldım megan da aynı şekilde idi. satmak istedim maliye 5 yıl dolana kadar tekrar alamazsın dedi. binecez alışırız inşeallah. keşke megane HB alsaymışım diyorum hayırlısı... meganın artıları 1- ses yalıtımı 2- sürüş keyfi 3- yakıt ekonomisi 4- servis ağı 5- 15000 de bakım 6- özellik olarak toyotayı 3 e katlar. toyotanın hayatında kullanmadığı özellijleri reno 2004 ten beri kullanıyor...7- performans ...  toyotanın artısı 1- sağlamlık 2- güvenlik 3- yokkkk

iyide bi motora erken bakım yaptırmak bukadar kötü bişimi zaten yağlar 10 000 km gidiyor 10 000 km giden bir yağı 15 000kmde değiştirmek pek mantıklı değil motora zaten gerektiğinden fazla zarar verir ki zaten bildiğim kadarıyla kesin bilgim yok ama turboda motor yağını kullanıyor 15 000 kmlik yağmı daha sağlıklı olur turbo ve araba için yoksa 10 000 km civarında değişen yağmı ???
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #216 : Kasım 11, 2010, 17:22:00 »
Artı bende şunu ekleyim arkadaşlar renault az yakıyor dıyorsunuz ama acaba neye dayanarak aralarındaki en buyuk fark dci ile d-4d arasında biri 105 bg 240 tork diğeri 90 bg 205 tork ikiside 8 valf motor ve renault 60lt yakıt deposu toyotanın ise 55 lt agırlıkları arasında okadar fark yok nekadar az yakıyor merak ediyorum renaultu bana göre ikisi arasında maksumum 0.5 lt re farkeder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #217 : Kasım 11, 2010, 17:27:47 »
konforlu arabaya biniyorsanız yakıtına katlanıcaksınız :D  :D
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #218 : Kasım 11, 2010, 17:41:09 »
2011 D-4D elegantımız var manuel vites 190 krş yakıyor km'de daha 3.000 km de araç.
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #219 : Kasım 12, 2010, 00:21:19 »
benim bindiğim herhalde corolla değilde ÇAKMA mı yoksa söyleyin? liste yaptım eksikleri 15 madde kadar yazdım servise verecem. birkaçını sayayım. öncelikle megan deri soyulması tek kapı kolçaklarınd vardır göğüste yoktur, Yakıt: ışık yandığında 51 litre yakıt alıyor ve uzun yolda 1400 km yapıyor, yol sesini toyotaya göre daha az alıyor, motor sesi demişsiniz 2006 corolla ile 2006 meganı karşılaştır megan sessizdir 2011 corolla sessiz ama 2011 meganım olmadı bilmiyorum. kartlı sistem kullanıyor 85000 km yaptım ne balata ne disk ne akü ne.. ne .. değişmedim tüm bakımlarını serviste yaptırdım arabada beni üzmedi vs vs. TOYOTANIN KUSURLARI... ilk depoyu doldurdum 100 km sonra depodan luk luk sesler gelmeye başladı 300 km sonra kesildi, alttan yol sesi felaket ötüyor müzik dinleyemiyorum normalde 10 birim ses iyidir ama yolda giderken aynı sesi almak için 15-16 birime alıyorum, şöför kapısında camları kilitleme döğmesine basıyorum hiç bir cam çalışmıyor normalde kilitleyince şöförün hepsinide kullanması lazım?, bağajda bir açma düğmesi yok iniyorum tekrar arabaya yöneliyorum, anahtarlı sistem ve anahtar pantolonun cebini delmek için icat edilmiş, torpido gözüne toyotadan verilen dosya bile sığmıyor, eşya gözü hiç yok denecek kadar az, navigasyon cihazım var fm vericisini arabanın radyoru bulamıyor elle ayarlmak zorunda kaldım, arabanın bagaj kapağı 90 model şahinlerinki ile aynı sistem 50000 liralık arabada amortisörlü şık bir sistem olmalıydı, orta konsolda havalandırma ızgarası olması gerekirken toyota sigara küllüğü koymuş? yol bilgisayarı disp düğmesi ne kadar kullanışsız olmuş, yol bilgisayarı ile bilgilendirme menüsü (tarih saat derece) aynı ekranda olduğundan çok kullanışsız ve sinir bozucu ya anlık bakacan yada başkasını bilgilendirme ekranı ayrı olmalıydı, iç ışıklar açık unutulsa belli bir süre sonra otomatik kapatmıyor, soğutmalı torpido gözü neden yok?, üst torpido gözü sadece görüntü amaçlı hiç birişe yaramıyor ve ileride çok ses yapacağa benziyor, frene basınca hissettiğim sürtünme tüylerimi ürpertiyor, yakıt göstergesi bir iniyor bir çıkıyor kararsız, 50000 liralık arabada üç kuruşluk park sensörü yok ama nedense far yıkama sistemi koymuşlar? sanki çamurda gece safariye gidecez... yakıt şu anda çok farla sadece şehiriçi kullanıyorum 7.3 ortalama. bir incelik fark ettim. emniyet kemeri takma halkalarına bir bakın hiç biri diğerininkine takılmıyor ne hikmetse, bunu düşünüyorlar ama neleri unutuyorlar. bir deneyin... mucurlu yolda giderken alt takıma taş sıçrıyor ve şngır şıngır birsürü sesler geliyor galiba altta muhafaza filan yok... daha fazla yazıp toyotacıları üzmeyeyim. neden toyota aldım: abim toyotacı çok ısrar etti dedim alayım herkes toyota diyor meganı brodway gibi zennediyor, aldım toyotaya olan hayranlığım şokta, yanlış yazdığım bir nokta var ise şu yanlış deyin doğru işe doğru deyin, bunlar benim gözlemlediklerim o kadar.