0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
05.10.2010 tarihinde İstanbul dan Gaziantepe gideceğim arabamı yeni aldım 2011 toyota corolla 1.4 d4d daha 400 km de tahmini olarak ne kadar sürer ve ne kadar yakıt harcarım gidiş dönüş olarak birde yoldurumunu bilen varsa paylaşırsa sevinirim Teşekkürler
burda şehir içi 900 km yol yapan arkadaşlar var acaba merak ettiğim 55 lt lik yakıt deposu nu tamamen kullanıyorlar mı,çünkü ben de yaklaşık 15 lt daha diesel varken ışık yanıyor ben de ışık yanınca kullanmak istemiyorum,acaba sandığımdan aksine ışık yanııkken kullanmak sorun yaşatmıyor mu?
.............yaklaşık 15 lt daha diesel varken ışık yanıyor..........
aracın kullanma klavuzunda 7.8 litre yakıt kalınca "low fuel" yazısı çıkar denilmiş. Bu arada size bir ipucu vereyim. belki daha önce de verilmiştir yinede bende yazayım. "low fuel" yazısını silmek isterseniz gösterge panelinde soldaki butona bir süre basılı tutmanız yeterli olacaktır.
anladığım kadarıyla citroen, pug ve reno sümbül toyota dizellerden çok daha az yakıyor (performanslarıda yabana atılamaz hani)
benim şehir içi şehir dışı yakıt ort. 6.0 ile 7.0 arasında değişiyor burada çok astronomik rakamlar veren arkadaşlar var mesala 5.0 lt ortalaması olan arkadaşlar tabi mümkün hatta ortalamayı 4.0 e çekmek bile mümkün ama sabit hızla 4.vites düz yolda ben şehir içi 6.5 lt nin altına düşemedim daha:( ayrıyetten bu dizelde içinde 14-15 lt yakıt varken ışık yanmasının bir mantığı var bunu ihmal etmemek lazım depodaki düşük seviyedeki yakıtı almaya çalışan yakıt pompası zarar görebiliyor diye biliyorum,bu tabi özellikle dizel araçlarda daha hassas olan bir durum,ayrıyetten bu ''low fuel'' yazısı corolla d-4d lerde çıkıyor mu?daha göremedim?
citroen dizel 3.5 litre yakıyor yaavv
.14-15 litre mazot varken low fuel yazısı çıkmaz dizel corollada.