Gönderen Konu: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi  (Okunma sayısı 266039 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi
« Yanıtla #180 : Eylül 28, 2010, 12:02:03 »
05.10.2010 tarihinde İstanbul dan Gaziantepe gideceğim arabamı yeni aldım 2011 toyota corolla 1.4 d4d daha 400 km de tahmini olarak ne kadar sürer ve ne kadar yakıt harcarım gidiş dönüş olarak birde yoldurumunu bilen varsa paylaşırsa sevinirim Teşekkürler
Harun bey öncelikle aracınız hayırlı olsun.motor daha yeni olduğu için tüketim ilk zamanlar normalin az bi üstünde olur.benim auriste 1500 km de iken 1000 km yolu full klima açık,full dolu ve biraz süratli şekilde 190 tl'lik mazotla katettim.ona göre 3 aşağı beş yukarı tahmininizi siz belirleyin
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Eylül 28, 2010, 12:02:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #181 : Eylül 28, 2010, 17:02:41 »
burda şehir içi 900 km yol yapan arkadaşlar var acaba merak ettiğim 55 lt lik yakıt deposu nu tamamen kullanıyorlar mı,çünkü ben de yaklaşık 15 lt daha diesel varken ışık yanıyor ben de ışık yanınca kullanmak istemiyorum,acaba sandığımdan aksine ışık yanııkken kullanmak sorun yaşatmıyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #182 : Eylül 28, 2010, 17:09:53 »
burda şehir içi 900 km yol yapan arkadaşlar var acaba merak ettiğim 55 lt lik yakıt deposu nu tamamen kullanıyorlar mı,çünkü ben de yaklaşık 15 lt daha diesel varken ışık yanıyor ben de ışık yanınca kullanmak istemiyorum,acaba sandığımdan aksine ışık yanııkken kullanmak sorun yaşatmıyor mu?

tabiki ışık yanarken kullanmak pekte iyi değil aslında çünkü mazottaki dibe çöken pislikleri azaldıkçe çekmeye başlıyo ve buda tıkanmalara yol açıyo ama bende dahil hemen hiç kimse mazot ve benzin en dibe gelmeden bazı zamanlardada yolda kalmadan depoyu tamamlamayı pek sevmiyor nedense??
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #183 : Eylül 28, 2010, 17:19:24 »
Benımkı 6.0-6.1 lerde geziyor bu ara yakıtı genelde opet yada Po dan alıyorum.Biraz devirli kullanıyorum ve sıkışık trafıkte cok kalıyorum.Arttı nedense yakıt.
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #184 : Eylül 28, 2010, 19:22:11 »
.............yaklaşık 15 lt daha diesel varken ışık yanıyor..........
aracın kullanma klavuzunda  7.8 litre yakıt kalınca "low fuel" yazısı çıkar denilmiş.  Bu arada size bir ipucu vereyim. belki daha önce de verilmiştir yinede bende yazayım. "low fuel" yazısını silmek isterseniz gösterge panelinde soldaki butona bir süre basılı tutmanız yeterli olacaktır.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #185 : Eylül 28, 2010, 19:24:56 »
aracın kullanma klavuzunda  7.8 litre yakıt kalınca "low fuel" yazısı çıkar denilmiş.  Bu arada size bir ipucu vereyim. belki daha önce de verilmiştir yinede bende yazayım. "low fuel" yazısını silmek isterseniz gösterge panelinde soldaki butona bir süre basılı tutmanız yeterli olacaktır.
bak mesela bunu ben ilk defa duydum şansa şu an benim araçta yazıyor eve geçerken bi deniyelim bakalım ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #186 : Eylül 28, 2010, 21:26:09 »
aracın kullanma klavuzunda  7.8 litre yakıt kalınca "low fuel" yazısı çıkar denilmiş.  Bu arada size bir ipucu vereyim. belki daha önce de verilmiştir yinede bende yazayım. "low fuel" yazısını silmek isterseniz gösterge panelinde soldaki butona bir süre basılı tutmanız yeterli olacaktır.

Bu çok iyi bir bilgi +1.
Bana aracımı alırken gideceği km 0 olduğu zaman depoda 5.7 litre civarı mazot kaldığını ve minimum
60 km gideceğini söylemişlerdi. Ben yol bilgisayarında 0 km yol kaldı ibaresi görünce full yapıyorum depoyu ve 49 litre civarı mazot alıyor. Bu da doğruluyor satış elemanını.
2011 Corolla Elegant, d4d, Kar Beyazı, İçi Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #187 : Eylül 28, 2010, 21:50:34 »
benim şehir içi şehir dışı yakıt ort. 6.0 ile 7.0 arasında değişiyor burada çok astronomik rakamlar veren arkadaşlar var mesala 5.0 lt ortalaması olan arkadaşlar tabi mümkün hatta ortalamayı 4.0 e çekmek bile mümkün ama sabit hızla 4.vites düz yolda ben şehir içi 6.5 lt nin altına düşemedim daha:( ayrıyetten bu dizelde içinde 14-15 lt yakıt varken ışık yanmasının bir mantığı var bunu ihmal etmemek lazım depodaki düşük seviyedeki yakıtı almaya çalışan yakıt pompası zarar görebiliyor diye biliyorum,bu tabi özellikle dizel araçlarda daha hassas olan bir durum,ayrıyetten bu ''low fuel'' yazısı corolla d-4d lerde çıkıyor mu?daha göremedim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #188 : Eylül 28, 2010, 21:53:35 »
anladığım kadarıyla citroen, pug ve reno sümbül toyota dizellerden çok daha az yakıyor (performanslarıda yabana atılamaz hani)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #189 : Eylül 28, 2010, 22:03:50 »
anladığım kadarıyla citroen, pug ve reno sümbül toyota dizellerden çok daha az yakıyor (performanslarıda yabana atılamaz hani)

anlamadığım bu kasada bir araç benim kullandığım şartlarda şehir içi 7.0 lt yakıyor ve bu gayet iyi bir rakam bana göre çünkü arabanın ilk kalkışı esnasında ışıklarda dur kalk yol bilgisyarı 80 ltleri gösteriyor bunu düşünürsek 7.0 lt ort. ben gayet memnunum  tabi herkesin beklentisi kullanışı farklıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #190 : Eylül 28, 2010, 22:12:10 »
citroen olsun pug olsun renault sümbül olsun bunlar hafif araçlar toyotaya göre tabiki yakıt farkı bundan dolayı oluşmaktadır.ve farkta öyle fazla bi farkta yok bence toyota kalitesine değer okadar fark

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #191 : Eylül 28, 2010, 22:14:09 »
citroen dizel 3.5 litre yakıyor yaavv

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #192 : Eylül 28, 2010, 22:14:37 »
benim şehir içi şehir dışı yakıt ort. 6.0 ile 7.0 arasında değişiyor burada çok astronomik rakamlar veren arkadaşlar var mesala 5.0 lt ortalaması olan arkadaşlar tabi mümkün hatta ortalamayı 4.0 e çekmek bile mümkün ama sabit hızla 4.vites düz yolda ben şehir içi 6.5 lt nin altına düşemedim daha:( ayrıyetten bu dizelde içinde 14-15 lt yakıt varken ışık yanmasının bir mantığı var bunu ihmal etmemek lazım depodaki düşük seviyedeki yakıtı almaya çalışan yakıt pompası zarar görebiliyor diye biliyorum,bu tabi özellikle dizel araçlarda daha hassas olan bir durum,ayrıyetten bu ''low fuel'' yazısı corolla d-4d lerde çıkıyor mu?daha göremedim?
Yeni kasa corollalarda ilk uyarı verince depoda 8.2 litre, ikinci uyarıda ise 5.7 litre mazot kalıyor.
14-15 litre mazot varken low fuel yazısı çıkmaz dizel corollada.
2011 Corolla Elegant, d4d, Kar Beyazı, İçi Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #193 : Eylül 28, 2010, 22:16:35 »
citroen dizel 3.5 litre yakıyor yaavv

3.5 lt derkennnnn???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #194 : Eylül 28, 2010, 22:22:15 »
100 km de 3.5 litre dizel yakıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #195 : Eylül 28, 2010, 22:24:17 »
Kemal abi anladımda 3.5 lt aşırı düşük bi miktar geldi yaaa hey maşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #196 : Eylül 28, 2010, 22:33:00 »
benim oğlana büyük ihtimal bu dizel C1 den alıcam, yakıtta çok cimri, dizaynda iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #197 : Eylül 28, 2010, 22:36:07 »
.
14-15 litre mazot varken low fuel yazısı çıkmaz dizel corollada.

bendeki corolla depo 55 lt ilk yanan uyarıda depoyu fullersem 40 lt yakıt alıyor bu mantıkla ben 15 lt mazot var diyebiliyorum,bendeki corolla yeninin bir öncesi acaba fark varmıdır uyarı sistemlerinde?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #198 : Eylül 28, 2010, 22:38:39 »

bir ara bende citroen c2 hdi için kafayı bozmuştum hatta araştırmalarda dünyanın en azx yakan aracı olarak geçiyodu 4.1 lt filandı.ama çok ufak diye aile için zor olur sebebiyle vazgeçtik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #199 : Ekim 26, 2010, 21:45:09 »
araç 1.4 dizel şuanda henuz 550 km de. istanbul trafiğinde. sabahları yoğun trafikte akşamlarıda normal trafikte geçti bu 550 km. buda ekranda yazılan rakam 6,1 - 6,5 litre olarak  gidip geliyor. ben şuanda buna bile çok diyorum sizce normalmidir. yeni araç olmasına rağmen?