Gönderen Konu: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi  (Okunma sayısı 267002 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi
« Yanıtla #160 : Mayıs 19, 2009, 12:57:08 »
590 km deyim şehiriçi+otoyol karışık 5.1 lt

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Mayıs 19, 2009, 12:57:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #161 : Mayıs 28, 2010, 21:48:54 »
Yakıtı shell den alıyordum. ve lastik hava basınçları 36 iken şehir içi 4.7 gösteriyordu. Son yakıtı BP den aldım.
Araç lastik havalarını 32 ye indirdim. şimdiki şehirçi tüketimi 5.0 lt. Lastik havalarını yaz dolayısıyla düşürdüm. Ayrıca hava basıncı yüksekken lastik sertleştiğinden konfor biraz azalıyordu. Araç 7000 bin km de.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #162 : Temmuz 08, 2010, 14:53:35 »
shell in mazotu daha ince olduğundan daha az mesafe götürüyor bir depo ile...daha önceden petrol ofisinden alıyordum 800 km felan gidiyordu(şehiriçi+şehirdışı)...shell den aldım bir sefer ve sadece 650 km felan gitti...şimdi opetten alıyorum..ama dikkat etmiyorum ne kadar gittiğine...
Aşk kalbimi yakan bir volkan gibidir,
En sevdiğim tatlı kazan dibidir...
Leyla sokma beni müşgüle,
Gel beraber kaşık atalım keşküle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #163 : Temmuz 08, 2010, 16:23:04 »

ankarada eryaman-ist yolu tarafında güvenilir petrol ofisi veya opet bildiğiniz var mı?
2008 Corolla D4D Elegant M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #164 : Temmuz 08, 2010, 18:55:12 »
Yakıt konusunda şunu söylemek lazım. Bence bütün istasyonları deneyin ve size en çok yol aldıran hangisiyse onula devam edin. Ben opet, total, bp, shell, ve akpet ve alpet i denedim. Bunların arasında en çok yol yaptıran shell ve akpet oldu. En az yolu ise total den aldığım yakıtla yaptım.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #165 : Temmuz 08, 2010, 21:23:06 »
Ben aracı aldıgım günden beri bp'den alıyorum yakıtımı bir depoyla 930 km rekorum range değeri 20 km 'di hatta ama en son depo doldurduğumda 860 km gittim oda sehir içinde çok gezdiğim bu sefer ondan kaynaklıdır diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞıpTronik
« Yanıtla #166 : Temmuz 09, 2010, 00:53:00 »
Yakıt konusunda şunu söylemek lazım. Bence bütün istasyonları deneyin ve size en çok yol aldıran hangisiyse onula devam edin. Ben opet, total, bp, shell, ve akpet ve alpet i denedim. Bunların arasında en çok yol yaptıran shell ve akpet oldu. En az yolu ise total den aldığım yakıtla yaptım.

çok ilginç, genelde totalin menzili diğerlerine nazaran daha iyidir ama.. Benzin için böyle biliyorum dizel de farklı demek ki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #167 : Temmuz 11, 2010, 03:57:10 »
İstanbul yolu üzerinde AOÇ kavşağını geçince 1-1.5 km ileride halı sahanın yanında Macit Petrol (PO İstasyonu) var. Yakıtı çok güvenilirdir. En az üç farklı yerden duydum. Zaman zaman yolum düştüğünde alıyorum. İkincisi JAVDES (PO İstasyonu) Jandarma vakfının istasyonu olduğu için her halde yanlış yapmazlar diye düşünüyorum. Tercih sizin.

ankarada eryaman-ist yolu tarafında güvenilir petrol ofisi veya opet bildiğiniz var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #168 : Temmuz 11, 2010, 12:57:15 »
çok ilginç, genelde totalin menzili diğerlerine nazaran daha iyidir ama.. Benzin için böyle biliyorum dizel de farklı demek ki

Valla bu konuda sanırım katılamıcam sana Ali abi yola giderken aldık araba ayıldı bayıldı menzili kısaldı performanstan düştü.Dönüşte shellden aldık araba eski haline döndü artık shell veya po
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #169 : Temmuz 11, 2010, 13:15:22 »
Yakıtı shell den alıyordum. ve lastik hava basınçları 36 iken şehir içi 4.7 gösteriyordu.
abi 36 lastık basıncı bıraz cok degıl mı?sureklı zıplamıyor mu araba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #170 : Temmuz 11, 2010, 13:16:52 »
abi 36 lastık basıncı bıraz cok degıl mı?sureklı zıplamıyor mu araba?

Torpidoda 38 yazıyor bizimde yüksek hızlarda ama epeydir kontrol yapılmıyor inmişlerdir :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #171 : Temmuz 11, 2010, 13:21:02 »
İstanbul yolu üzerinde AOÇ kavşağını geçince 1-1.5 km ileride halı sahanın yanında Macit Petrol (PO İstasyonu) var. Yakıtı çok güvenilirdir. En az üç farklı yerden duydum. Zaman zaman yolum düştüğünde alıyorum. İkincisi JAVDES (PO İstasyonu) Jandarma vakfının istasyonu olduğu için her halde yanlış yapmazlar diye düşünüyorum. Tercih sizin.

dıscovery de ızlemıstım orada shell ufak farkla bırıncı oluyordu benzın konusunda ama bende o bahsettıgın yere (macıt petrol e)evım yakın oldugundan ve po nun posıtıve kartının kullanım kolaylıgından dolayı bende orayı tercıh edıyorum.hem kolay hem de oyle bı cekıste sıkıntı cektırmedı bana....ustelık dıger benzınlıklerın gıbı kartı kullanmak ıcın ofıslerıne gıtmıyorsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #172 : Temmuz 11, 2010, 13:22:15 »
Torpidoda 38 yazıyor bizimde yüksek hızlarda ama epeydir kontrol yapılmıyor inmişlerdir :D
benımde torpıdoyu acmayalı baya bı uzun zaman olmus herhalde :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #173 : Temmuz 11, 2010, 13:24:13 »
benımde torpıdoyu acmayalı baya bı uzun zaman olmus herhalde :))

Araçtan araca fark var ama  benim kuzenimdeki 2005 1.4 terra maksimum 36 yapın yazıyodu bizde 2001 1.6 sol 38 yazıyo :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #174 : Temmuz 11, 2010, 19:58:45 »
Aracınızda uzun süre kullandığınız yakıtınızı değiştirirseniz, öncelikle depoda kalan yakıtın tamamen etkisinin yok olması için en az iki depo sonra ölçümlerinizi yapmanız gerekir. Ayrıca aracınız yeni nesil ise aracınızın bilgisayarı motorunuzun tüm ayarlarını eski yakıtınızın patlama ve basınç ayarlarına göre yapmıştır. Bu ayarların da eski durumuna gelebilmesi için en az iki depo bitirilmesi tavsiye edilir. Aynı durumu bir total kullanıcısı shell veya PO ya dönerse yaşayabilir. En uzun menzili var dediğiniz yakıtla diğeri arasında maksimum 30 km oynamaz. 30/900= % 3.3 bu farkı anlayabilmek için çok ciddi test ortamı oluşturulması gerekir. Çünkü en ufak trafik tıkanıklığı veya açıklığı, hor  veya hassas kullanım bu oranda tasarrufu veya sarfiyatı getirir ki bunu da yakıta vermek çok iyimserlik olur bence.
Yakıtta aranması gereken temizliği ve araca olan uyumu(uzun süre kullanılan yakıtlar). Onun için sık sık yakıt değiştirlmediği sürece en uzun menzili verecektir. En uzun menzili veriyorum diyen yakıtla aranızda %1 ile %3 gibi bir fark olabilir, onu da dikkatli kullanımla kapatabilirsiniz.

Valla bu konuda sanırım katılamıcam sana Ali abi yola giderken aldık araba ayıldı bayıldı menzili kısaldı performanstan düştü.Dönüşte shellden aldık araba eski haline döndü artık shell veya po

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
« Yanıtla #175 : Ağustos 03, 2010, 10:06:27 »
arkadaşlar pazar günü bursa inegöle gittim aracımın deposunu 136 tl ye full yaptım 45 lt mazot aldı aracta 4 kişiydik ve bagaj full 110 ile 120 km hızdan aşşağıya hiç düşmedim izmire dönüşte kılima hep acıktı .. aracım 4,9 yaktı şu anda 880 km yol yaptım ve iki cizgi var daha bügün depoyu bir daha full yapıcam o zaman tam belli olacak yakıtı

2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • trafikte eğitim şarttttttttttttttt
  • Araç: Auris
« Yanıtla #176 : Ağustos 03, 2010, 15:59:31 »
rodaj süresini amman ha 3000 devirin altında tamamla yoksa çok yakar.
carpe diem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #177 : Ağustos 09, 2010, 00:55:44 »
5 litre uzerine hiç çıkmayan aracım son günlerde ful dolu bagaj ve 4 yetişkin kişi ile ve de klima surekli açık 5.7 litre ort. yakıyor.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 61000
  • Model Yılı: '10
« Yanıtla #178 : Ağustos 16, 2010, 01:14:54 »
Balıkesir'den Gaziantep'e gittim 1250 km yol bilg. ortalama hız 115 km/s yakıt 5.0 lt.
2010 Corolla 1.6 Elegant
emniyet kemeri, tekerlekli sandalye kadar bağlayıcı değildir, onun kadar rahatsız etmez!
http://img202.imageshack.us/img202/4170/toyota2qo5.jpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #179 : Eylül 28, 2010, 11:49:11 »
05.10.2010 tarihinde İstanbul dan Gaziantepe gideceğim arabamı yeni aldım 2011 toyota corolla 1.4 d4d daha 400 km de tahmini olarak ne kadar sürer ve ne kadar yakıt harcarım gidiş dönüş olarak birde yoldurumunu bilen varsa paylaşırsa sevinirim Teşekkürler