Gönderen Konu: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi  (Okunma sayısı 266038 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
Ynt: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi
« Yanıtla #140 : Kasım 26, 2008, 08:47:38 »
birde bana sorun, ben doğan'dan sonra toyota'ya biniyorum. inanilmaz bir fark var arada tabi. bir depoyla 935 km. gittim bu arada....
Yeni Nesil Corolla Dizel 1.4 D-4D Elegant VSC - 2009

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Kasım 26, 2008, 08:47:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #141 : Aralık 15, 2008, 10:10:04 »
Arkadaşlarım abilerim öncelikle geçmiş bayramınızı kutlarım.. bugün haftanın ilk günü ve yoğun dersler beni beklemekte .. bayramda il dışındaydım 8 gün boyunca uzun yollarda kullandım ve tek diyiceğim şey iyiki yarisi tercih etmişim :) gerçekten daha önce bıdı bıdı yaptığım konular ses gelmesi falan araç adam gibi asfaltı bulunca inanılmaz iyi 120 yi geçmeden kullandım ve istanbula geri döndüğümde yol için ayırdığım paranın (a3ümle deneyimime göre plan yapmıştım) yaklaşık 10 lira koyduysam yol masrafı 8 lirayla geri gelmişim 2 liram yola gitmiş :) evime girdiğimde hesaptan sonra babama dönüpte ilk dediğim şey birdahaki arabam gene d4d olucak :) hep derdim bu adamlar hastamı toyotadan iniyor toyotaya biniyor.. d4d den vazgeçmiyor hepsine hak veriyorum :) esnaf işi derler bence tam öğrenci işi :D saygılar..
Nerde Nerde YERLERDE :D YaRiSs D4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #142 : Aralık 15, 2008, 12:23:33 »
Arkadaşlar benim aracım 2009 D4-D Multimod Sedan
Şehiriçi 8,1/100 km altına hiç düşemedim.90 km hızı geçtiğim bile yok.Şu an araç 1.600 km de
Şehirdışı Düzce ye gittim geldim ortalama 5.8/100 km yaptı bu değer bile çok yüksek bence ort 100-110 km hızla
Sizin yazdığınız değerleri görüyorum ne şaşırıyorum inanın

Ya bende bir problem var yada araçta.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Aralık 15, 2008, 12:25:08 »
kullanım stilinizi bi sorgulayın bence en azından sehir dısı cok cok rahat 5 ltlere duşmenız lazım sabit hızda 90  civarı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #144 : Aralık 15, 2008, 12:34:37 »
Aracı zaten E konumunda kullanıyorum yani devirlerini kendi ayarlıyor.
Şehiriçi belki fazla dur kalk dan dolayı 8,1 ortalama (ki bu bile fazla) olabilir ama şehirdışı çok nadir 130 km cıktığım oluyor ortalama 100-110
geçmiyorum genede 5,8 /100 km ortalama değer gösteriyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #145 : Aralık 15, 2008, 13:29:22 »
Aracı zaten E konumunda kullanıyorum yani devirlerini kendi ayarlıyor.
Şehiriçi belki fazla dur kalk dan dolayı 8,1 ortalama (ki bu bile fazla) olabilir ama şehirdışı çok nadir 130 km cıktığım oluyor ortalama 100-110
geçmiyorum genede 5,8 /100 km ortalama değer gösteriyor
Zekeriya bey aracınız oldukça yeni. Şuanda ki fazla tüketimde bunu eseri bence. 10.000 km civarına geldiginde normale döneceğini düşünüyorum. Araçın alışma süresi içinde fazla yakıt tüketmesi ile ilgili forumda başka arkadaşlarda yorum belirtmişti hatırladığım kadarı ile ilk km'lerde olagan bir durum.
Yaris D-4D Sol Special
Yada kısaca TONTON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #146 : Aralık 15, 2008, 19:54:13 »
şehirdışı 100-110 gidince 4.5-5 i geçmiyor benim araç. bir sorun olmalı 5.8 benim şehir içi ortalamam.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #147 : Aralık 16, 2008, 08:41:52 »
şehirdışı 100-110 gidince 4.5-5 i geçmiyor benim araç. bir sorun olmalı 5.8 benim şehir içi ortalamam.

Servise götürdüm değerler gayet normal diyor.?????????????? Kış olduğu için böyleymiş.Pek inanmadım ama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #148 : Aralık 16, 2008, 10:20:01 »
hava sogukkan  motor ısınana kadar anormal bi artış oluyor yakıtta ısındıktan sonra daha az yakması lazım normalden soğuyan hava yoğunllaşcağı için daha iyi patlama sağlayacaktır hava/yakıt karışımı yani kışın biraz daha fazla yakmak normal ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #149 : Mart 13, 2009, 18:46:24 »
arkadaşlar bu arabayı az yaktırmak için elli takla atıyorum ama yine de bir megane den daha fazla yakıyor. antalya şehir içi trafiğinde 6.5-7 litre arası. bu kadar yakınca 1.6 dizel veya 1.9 tdı daha iyi bir seçenek olmuyor mu 7 yakacağına 7.5 yakar mesala octavıa tdı dsg sadece bir düşünce ama şunuda söylemek istiyorum ilk dizellerin sessizliği şimdikilerde yok işçilik özellikle yalıtımda ve ses sisteminde çuvallamış çin malı haporlerler berbat araba benim ama gerçek de bu yalnızca elinde önceki kasa olup da son kasa alacaklara söylüyorum önceki kasa daha sessiz daha kaliteli
gördüğüm kadarı ile toyota günden güne kaliteyi düşürüyor en iyi toyota 91-92 corollo dur. ondan sonra bu kalite çıtası hep düştü hiç yüksel medi örnek mi 91 toyota corolla bağımsız süspansiyon bunlar ise "muhterem aks kafasi" onlarla girdiğim virajlara bunlarla giremiyorum. evet toyoto sorunsuzdur. arıza açmaz. arabada birşey yok ki arıza açsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #150 : Mart 13, 2009, 23:49:38 »
sehir dısından sehir dısına da degisiyor tabi.  mesela  datca marmaris arası  cok yokusludur. orda 100ort ile gidince 6 yakıyor.
ama istanbul ankara yolunda 100ort gidince 4.5 yakıyor.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #151 : Mart 14, 2009, 09:08:56 »
sehir dısından sehir dısına da degisiyor tabi.  mesela  datca marmaris arası  cok yokusludur. orda 100ort ile gidince 6 yakıyor.
ama istanbul ankara yolunda 100ort gidince 4.5 yakıyor.

Şehir dışı hesaplamalarda gidiş-dönüş ortalama hesaplamak daha doğru olur. Eğer aynı ortalama hızı tutturabiliseniz, sonuç da hemen hemen aynı çıkıyor yol ne kadar rampa ya da düz olursa olsun.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #152 : Mart 15, 2009, 08:46:49 »
Şehir dışı hesaplamalarda gidiş-dönüş ortalama hesaplamak daha doğru olur. Eğer aynı ortalama hızı tutturabiliseniz, sonuç da hemen hemen aynı çıkıyor yol ne kadar rampa ya da düz olursa olsun.
İst-Ankara  gidiş dönüş ortalama hesabı ile   İst-İzmir gidiş dönüş ortalama hesabı birbirinden farklı oluyor.

d4d  common rail dizeller arasında bence en çok yakanlardan biri. lakin sürüş konforu (ses) açısından benzinliden farksız.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #153 : Mart 15, 2009, 09:26:03 »
  Performans olarakda emsalleri içinde iyiler bence. Sesizliği ise belirgin şekilde kendini hissettiriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #154 : Mart 25, 2009, 17:38:28 »
aracımı bayiden ilk çıkardığımda, erzurum yusufeli arası (135 km) yol bilgisayarı herşey sıfırken 3,8 ortalama yaktı. yakıt halen mükemmel düzeyde. kullanımla ilgili bence bu iş.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #155 : Mart 25, 2009, 22:12:42 »
21 Şubatta 100 YTL'ye depo doldu. (42,73 lt aldı) 610 km dir biniyorum. Şu sıralar az bindim ama tam 32 gündür aynı yakıtla gidiyorum... Daha 3 gösterge dörtgeni yanıyor... Daha ne isteyim?
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #156 : Mayıs 10, 2009, 20:09:09 »
Ben 29 nisanda aldım şu anda corollam 250 km de şehir içi orta traikte kullandım çok az da dur kalk ,yol bilgisayarı ilk gün 7.7 lerdeydi şu anda 6.2 çok memnunum ayrıca iyice test ettim sadece dur kalkta 11-12 litrelere çıkıyor dik yokuş dur kalklarda 14 litre çok seri kullanımda tam gaz gidelirse 20 litre ama sadece dur kalkta ayrıca 80-100 arası düz yolda 3 litre civarında yakıyor.yani ortalama 1000 km nin üzerine çıkmış ve şehiriçinde kullanılan corolla dizeller sanırım 6 küsür litreleri aşmaz şehirlerarası kullanılanlar ise 4 küsür litreleri aşmaz.
Yani özetle
Yeni Corolla Dizel
Şehirlerarası                 :   9 kuruş = 90 tl
Şehiriçi                        : 16 kuruş =160 tl
Dur kalk aşırı yoğun trafik: 28 kuruş =280 tl (önemli not:anlık 35 kuruşları da görse de yolun açıldığı anda genel tüketimi ortalayarak düşürür.sakın çok yaktığını sanmayın)

Genel orta seri kullanım    : 15kuruş=150 tl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '03
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #157 : Mayıs 18, 2009, 19:43:39 »
corollanın motoru gayet az yakıyor ama arabadakı yük artınca işler biraz degişiyor. 4 kişi ve bagaj ile uzun yol genelde 4.5-5lt arası. ama arac boşken uçuk rakamlar goruluyor yol bilgisayarında. mesela istanbul-canakkale arası 300km yi 90ı gecmeden kullanınca 3.8 lt yi gorunce agzım acık kaldı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #158 : Mayıs 18, 2009, 21:12:28 »
benım m/m ortalama 5.4 ıle 5.6 arasında degısıyor sehır ıcınde daha 6000 de uzun yolda deneme ınkanım olmadı hıc gıttıgım kısa otoban yolculuklarıda (ist-ızmıt)hızdan dolayı ortalama bu degerlerdeydı
90 la gıdebılırsem deneyecegım  :) ama bıraz zor gıbı
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #159 : Mayıs 19, 2009, 01:08:21 »
Yakıt olayı kullanıma göre çok değişiyor. en gayet memnunum ş.içi +dışı karışık 950km civarı yol yapıyorum d4-d ile. Bu işi lastik basıncı bile çok etkiliyor. 32 basınç ile 100 km gidip ortalamaya bakın sonra lastik basınçlarını 36 ya çıkarıp tekrar bakın aradaki bariz farkı göreceksiniz. Kısaca en ufak detaylar bile yakıt otalamasını çok etkiliyor.
2008 Corolla D4-D Elegant