Gönderen Konu: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi  (Okunma sayısı 266043 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Toyota Corolla Dizel Yakit Tuketimi
« Yanıtla #120 : Eylül 23, 2008, 11:12:32 »
selam  arkadaşlar bende 2009 d4d comfort sahibi oldum.bu yaz memlekete arabamlan gittim inanınki arkadaslar 1600km gidiş 1600km geliş yaptım ve bu bana 400 ytl mal oldu.ha 90km hızın ustune cıkmadımmı cıktım zaman zaman otobanda 160km hızlanda gittim arabamdan cok memnunum asla yolda olsun rampada olsun cekişten duşme gibi bir olaylan karşılaşmadım toyota d4d düşünen arkadaslara tavsiye ederim herkese selamlar..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Eylül 23, 2008, 11:12:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #121 : Eylül 23, 2008, 11:52:28 »
bence de biraz fazla yakıyor.Tabi ki bende kalite olarak megan ile arabamı kıyaslamıyorum ama meganlar az yakıyor.hatta tanıdığım ciddi birisi karışık 1000 km yaptığını söylemişti.
2006 sedan,gümüş gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #122 : Eylül 27, 2008, 10:50:46 »
arkadaşlar bende bundan önce 2004 polo tdi vardı araba hakketten güzel ama tek sorunu 3 silidir olması kaza yaptım satttım onun yerine arkadaşımın tavsiyesi olarak 2008 sıfır D4d dizel aldım inanın araba çok güzel geniş ve yakıtı mükemel şu anda 20000 de km de 147 ytl yakıyor şehir içi konfor bakımından çok güzel herkese tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Eylül 27, 2008, 23:23:31 »
birkaç kez megane sedan da kullandım ve corollayla kıyas kabul etmez.arabayı kullanırken kendimi klozetin üstünde oturuyormuşum gibi hissediyordum.hiç keyif vermeyen bi sürüştü açıkçası.corollayla yazın antalyaya gittim bagaj full dolu ve araçta dört kişi yetişkindik. bazen klima da açtım ve 90km'yi geçtiğim zaman da oldu.ortalama 5lt. yakıtla gittim geldim.depoyu fulledim ve boşalınca tekrar fulledim.tamamen yol bilgisayarı verisi de değil.bizzat emin veriler yani.yemişim megane ı valla,sanki megane bundan az yaksa bile 100km.'de 3lt mi yakacak? en aşağı 4,5lt yaksın yani.pek sanmıyorum ya hadi neyse.ayrıca motor sessizliği konusunda corolla daha üstün.bizzat yanyana getirdik çalıştırdık,tecrübe ile sabittir.
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 Toyota Corolla D4-D Siyah MMT
    • www.merdiaahsap.com
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #124 : Ekim 11, 2008, 11:42:24 »
corolla D-4D motor hakikaten megane dCİ ile asla karşılaştıralamaz sessizlik bakımından da D-4D daha iyi benzinciler bile arabanın benzinlimi dizel mi olduğunu karıştırıyorlar
sapphire

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Ekim 11, 2008, 12:07:53 »
Bayramda İstanbul-Antalya-İstanbul yaptım. 1640 km yol ve 250 YTL lik mazot ile ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Ekim 12, 2008, 03:57:15 »
dizel tamamda benzinlisi çok yakıyor yaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #127 : Ekim 27, 2008, 23:34:14 »
Arkadaşlar kusura bakmayın ama siz uzun zamandır benzinli arac kullanmamıssınız :)
Yaris D-4D Sol Special
Yada kısaca TONTON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '13
« Yanıtla #128 : Kasım 01, 2008, 00:21:24 »
2009 corolla dizel comfort.Arabam 1500 km.de. Adıyaman-Ş.Urfa gidiş dönüş 235 km. 12 litre yaktı. yaklaşık 1 litreyle 20 km.Bu verilere göre 5o litreyle 1000 km. yol yapar. Bence oldukça makul.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #129 : Kasım 03, 2008, 15:17:42 »
İstanbul içinde ortalama 6,2lt gösteriyor ve depoyu doldurduktan sonra ikaz lambası yanana kadar 790 km yol yaptım. şehir içi ne göre güzel değerler bunlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #130 : Kasım 16, 2008, 09:00:07 »
Şehir dışı ağırlıklı (%65 şehir dışı, %35 şehir içi) karma yakıt tüketim 5,3 l / 100 km.
Yeni Nesil Corolla Dizel 1.4 D-4D Elegant VSC - 2009

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #131 : Kasım 18, 2008, 08:14:22 »
Tüketim (Fiyat): 115 YTL
Ortalama yakıt tüketimi: 5,3 LT / 100 KM
Tüketim (Mazot): 41,07 LT
Km başına tüketim: 0,149 YTL
Şehir içi, şehir dışı karışık. (şehir dışı ağırlıklı 70%)

Sizce nasıl yakıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #132 : Kasım 18, 2008, 09:23:48 »
normal değerleriniz var..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #133 : Kasım 18, 2008, 15:27:08 »
Umarım bu seviyeleri korurum, hatta biraz daha inerse çok harika olur. Daha önce LPG'li kullanıyordum, ancak D.4D çok ekonomik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #134 : Kasım 18, 2008, 16:17:19 »
Kesinlikle. İstanbul-Ankara arası otobanda 4Lt ortalama ile geldim. yaklaşık 50 YTL ediyor. Otobus biletleri ise 32-40 YTL civarı. Artık kim biner otobuse
Yaris D-4D Sol Special
Yada kısaca TONTON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Kasım 25, 2008, 21:37:46 »
2008 Corolla dizel yol bilgisayarı hiç sabit değerde durmuyor, ne yaktığımı anlayamadım. Bir kaç gün binip tekrar fulleyeceğim, o zaman ne yaktığını öğrenirim ama benim kafam yol bilgisayarına takıldı. Örneğin 90 ile sabit hızla giderken 4,1 gösteriyor bir kaç saniye sonra 5.0 oluyor bir kaç saniye sonra 3.9 oluyor vs. Aracı daha yeni aldığım için kullanım acemiliği olabilir ama sabit hızda durduğu yerde durmuyor gösterge.

Bir de bugün arabayı alır almaz depoyu fulledim. Range 687 km yazdı. 687 km mi gidecek bu araba bu kadar yakıtla? Bu değeri hangi kritere göre gösteriyor bu bilgisayar, şehiriçi mi, şehir dışı mı yoksa karma mı? Yardımcı olursanız sevinirim malum bu aracın henüz acemisiyim:)
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Kasım 25, 2008, 22:04:47 »
Bir de bugün arabayı alır almaz depoyu fulledim. Range 687 km yazdı. 687 km mi gidecek bu araba bu kadar yakıtla? Bu değeri hangi kritere göre gösteriyor bu bilgisayar, şehiriçi mi, şehir dışı mı yoksa karma mı? Yardımcı olursanız sevinirim malum bu aracın henüz acemisiyim:)

bu değeri aracın son 100 km deki kullanım şekline göre çıkarıyor, dolasıyla sadece fikir vermek içindir
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Kasım 25, 2008, 22:18:26 »
2008 Corolla dizel yol bilgisayarı hiç sabit değerde durmuyor, ne yaktığımı anlayamadım. Bir kaç gün binip tekrar fulleyeceğim, o zaman ne yaktığını öğrenirim ama benim kafam yol bilgisayarına takıldı. Örneğin 90 ile sabit hızla giderken 4,1 gösteriyor bir kaç saniye sonra 5.0 oluyor bir kaç saniye sonra 3.9 oluyor vs. Aracı daha yeni aldığım için kullanım acemiliği olabilir ama sabit hızda durduğu yerde durmuyor gösterge.

anlık tuketim surekli degisir. ortalamaya bakın. 
yolun egimi ruzgar  gaza basma miktarınız etkiler anlık tuketimi.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #138 : Kasım 25, 2008, 23:42:29 »

Siz anlık yakıt tüketimine bakıyorsunuz sanırım. O deger yol durumuna rüzgara sizin gaza basışınıza göre sürekli değişiyor. onu uzun yolda kullanmak daha mantıklı bence cunku sehir icinde genelde 10 litrelerde geziniyor insanın canını sıkıyor. ama uzun yolda sahip hızla giderseniz o deger hem dusuk oluyor hemde cok degismiyor. ayrıca eğer sabırlı davranır aracın hızının yol duruma gore hızının dusmesi ve yukselmesine aldırıs etmezseniz 4 ortalama yapmak pekte zor olmuyor.
Range'nin 687 yazmasına hic aldırmayın ben aracımı ilk aldım, alır almaz depoyu doldurdum 420 km yazdı. ben o depo ile 835 km gittim. Range nasıl bir hesapla yazıyor henuz anlayabilmis değilim ama fazla temkinli davranıyor sanırım. dedigim gibi depoyu doldurdum 420 yazdı. İstanbuldan Ankara'ya geldim tekrar baktım 235 km yazıyordu.
Yaris D-4D Sol Special
Yada kısaca TONTON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Kasım 25, 2008, 23:55:00 »
Ben alırken 1 depoyla 1100 km gidiyordum demişti ilk sahibi, 687 sayısını görünce açıkçası moralim bozuldu, içimi rahatlattınız şimdi. Ortalama yakıt tüketimini gösteriyor mu bilgisayar? Gösterge panelinin önündeki çubukla oynadım biraz ama farkedemedim.

Yalnız araba hem güven verdi bana hem de sürüşü çok eğlenceliymiş. Palio'dan sonra mercedese biniyor gibiyim..
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI