Gönderen Konu: katkılı aygaz otogazın katkısının olumsuz yönü var mı ?  (Okunma sayısı 32733 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
arkadaşlar öğretmenlerimden birisinde volvo s70 var ve atiler sıralı takılı,tarifine göre regülatörün etrafında yağlanma varmış,bunun için lpg servisine gitti doğrudan servis yakıtı opettenmi alıyorsun demiş açıklamasıda gazdaki katkının regülatörün arasından sızıp dışarı çıkıyor ve aygaz alanlarda bu sıkıntı genelde oluyor olmuş,çözüm olarak ta temizlenmesi gerekli demiş.bende sürekli olarak opetten alırım ve bende lpg bayime her gitiğimde regülatörün su yada antifiriz (yağlanmadan dolayı antifiriz kaçırıyor diyordum) kaçırdığını söylerim oda kontrol eder su(yada antifiriz) değil der ve tartışırız...

şimdi öğretmen arkadaşım böyle deyince paylaşmak istedim sizlerle...

acaba böyle bir olay başına gelen başka arkadaşlar varmı?

yoksa anlatılanlar şehir efsanesi mi?
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: katkılı aygaz otogazın katkısının olumsuz yönü var mı ?
« Yanıtla #1 : Eylül 29, 2009, 23:26:28 »
Ben ilk çıkıtğı günden buyana Opetten alıyorum, hatta katkılı lpg olayı çıkmadan da opetten alıyorum hiç sorun çıkarmadı çok şükür. Ama sıralı sistem değil.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 29, 2009, 23:50:42 »
Valla bunu diyen ustanın Opet'e karşı bir gıcığı var sanırım. Ne kadar mantıksız bir açıklama.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 30, 2009, 10:41:56 »
bende de benzer durum oluşmuştu. katkılıdan önce olmuyordu. katkılıdan sonra sanki sızıntı şeklinde ıslaklık olmaya başladı. tartarini servisine gittim ve bana usta aygaz kullanma dedi. ama ben hala kullanıyorum. gaz kaçağı vs. yok sadece ıslaklık var.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Eylül 30, 2009, 10:54:03 »
Ben de sıralı sistem LPG kullanıyorum, yakıtı da genel olarak Opetten almaya çalışıyorum, genel olarakbir farkı denilse de bence fark oluşuyor çünkü araç daha atik ve daha istekli yol alıyor, üstelik yağlanma veya ıslanma gibi bir problemim de yok. Ancak bu ıslaklık veya yağlanma  LPG Sisteminin markası ile  alakalı. Zavoli vararacımda ve bir porblem yok ancak atiker
tartarini kullanan bir arkadaşım var bu tür problem yapıyor ki zararlı birşey olmadığı söylenmiş ona. LPG'nin katlı olduğundan kaynaklanıyormuş.
bende de benzer durum oluşmuştu. katkılıdan önce olmuyordu. katkılıdan sonra sanki sızıntı şeklinde ıslaklık olmaya başladı. tartarini servisine gittim ve bana usta aygaz kullanma dedi. ama ben hala kullanıyorum. gaz kaçağı vs. yok sadece ıslaklık var.
arkadaşlar öğretmenlerimden birisinde volvo s70 var ve atiler sıralı takılı,tarifine göre regülatörün etrafında yağlanma varmış,bunun için lpg servisine gitti doğrudan servis yakıtı opettenmi alıyorsun demiş açıklamasıda gazdaki katkının regülatörün arasından sızıp dışarı çıkıyor ve aygaz alanlarda bu sıkıntı genelde oluyor olmuş,çözüm olarak ta temizlenmesi gerekli demiş.bende sürekli olarak opetten alırım ve bende lpg bayime her gitiğimde regülatörün su yada antifiriz (yağlanmadan dolayı antifiriz kaçırıyor diyordum) kaçırdığını söylerim oda kontrol eder su(yada antifiriz) değil der ve tartışırız...

şimdi öğretmen arkadaşım böyle deyince paylaşmak istedim sizlerle...

acaba böyle bir olay başına gelen başka arkadaşlar varmı?

yoksa anlatılanlar şehir efsanesi mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 30, 2009, 17:32:25 »
benim aracımdada aynen böyle...
ama benim ki milano marka bir sistem...
acaba bir zararı varmıdır şimdide onu merak ediyorum....
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 30, 2009, 17:36:40 »
arkadaşlar öğretmenim bugün servisine gitti servis depoyu tamamen boşaltıp depoya katkı koymuş ve bir kaç küçük işlem yapmış ve bp,po gibi katkısız yerden gaz al demiş ücrette almamışlar...
şimdi öğretmenimin katkısız gazla kullanımı sonucunu bekliyorum ....
sonucu sizlerle paylaşırım zamanla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 30, 2009, 17:38:40 »
sıkıntı sadece regülatörü söktüklerinde içinde çok yağ çıkıyormuş. bu bilgi katkısızdan önce de vardı ve bu sebeple aygazı önermiyordu servisim. LPG nin kuru yakıt olduğu için yağlama yapmıyor şikayeti önüne geçmek üzere aygazın yaptığı bir işlem en başından beri. sıkıntı sadece filtrelerin ömrü daha kısa olacağı geliyor aklıma. ben 30 bin bakımı yaptırdım. 60 bin bakımı var ama 50 bin de yaptıracağım. LPG servisinde çalışan eleman abi boşver 60 bini biraz erken yaptırman daha iyidir dedi. içimde kuşku yapacağıma değiştiririm filtresini kafam rahat olur.

bana aygaz alma demişlerdi. milangazı önerdiler serviste. kendileri o gazı sattıkları için onu öneriyorlar gibi geldi. ama dedim çok ters bana sizin istasyon dedim. neresi yakın diye sorunca da shell in gazını ve bpnin gazını önerdi.
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 01, 2009, 22:08:28 »
yok mu başka yorum ve görüşler arkadaşlar....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 01, 2009, 22:35:12 »
regülatör kare şeklinde mi..Benimde sol taraf  abs beyninin oldugu yere takmışlar ordada böyle yağlanma tarzı seyler var belli oluyor gözlede görülüyor is gibi..bende genelde aygazdan alıyorumm..Eger öyleyse regülatörümü temizletecez ne yapacaz..Bende Brc var 7000 km oldu valla az yakması iyi güzelde Benzin apayrı bişey..Arıza cıktı cıkacak diye korkuyorumm..benzindeyken kaputu  bile acmıyodum..Brc de 10,000 filterleri deiştirem gerekiyormuş.Lpg de gercekten cok acemiyim..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 02, 2009, 12:42:28 »
dün aygazdan depoyu doldururken pompacıya sordum bu konuda herhangi bir şikayet var mı diye. bir kişi daha aynı sizin dediğinizi söyledi dedi. yani bu genel olarak olan birşey gibi gözüküyor. eğer bu zararlı ise değiştireceğiz aygazı. ama anlamadığım ordan yağ çıkabiliyor da LPG nasıl çıkmıyor. yani LPG kaçağı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 04, 2009, 11:28:31 »
dün aygazdan depoyu doldururken pompacıya sordum bu konuda herhangi bir şikayet var mı diye. bir kişi daha aynı sizin dediğinizi söyledi dedi. yani bu genel olarak olan birşey gibi gözüküyor. eğer bu zararlı ise değiştireceğiz aygazı. ama anlamadığım ordan yağ çıkabiliyor da LPG nasıl çıkmıyor. yani LPG kaçağı yok.

zaten kafamı karıştıranda bu?aygazın yağı yada adı neyse nasıl sistemin dışına çıkabiliyorda gaz çıkmıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 04, 2009, 11:30:33 »
regülatör kare şeklinde mi..Benimde sol taraf  abs beyninin oldugu yere takmışlar ordada böyle yağlanma tarzı seyler var belli oluyor gözlede görülüyor is gibi..bende genelde aygazdan alıyorumm..Eger öyleyse regülatörümü temizletecez ne yapacaz..Bende Brc var 7000 km oldu valla az yakması iyi güzelde Benzin apayrı bişey..Arıza cıktı cıkacak diye korkuyorumm..benzindeyken kaputu  bile acmıyodum..Brc de 10,000 filterleri deiştirem gerekiyormuş.Lpg de gercekten cok acemiyim..
benim sistemim milano ve yuvarlak brc de nasıl bilemiyorum ama yağlanma varsa büyük ihtimalle regülatördür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 04, 2009, 11:37:36 »
faydasını çok gördüm.zararını görmedim.sadece çok basınca çabuk bitiyor :D
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 07, 2009, 10:03:18 »
ustalar katkılı otogazı hiç tavsiye etmiyorlar arkadaşlar. özellikle aygaz euro lpg falan...
milangaz ve ipragazı tavsiye etti bana bizim usta.
trabzon teknik otogaz yani...
opeti de tavsiye etmedi. çünkü o da katkılı kullanıyormuş dedi.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 07, 2009, 10:09:59 »
pazartesi itibariyle aygazdan ben de vazgeçtim arkadaşlar. (2 yıl ve 45 bin km kullandıktan sonra)

LPG servisim bana da milangazı önermişti. kendileri sattığı ve çok ters tarafta kaldığı için alamam oradan dedim. shell i önerdi bu sefer. ama eski shell istasyonları shellgas satarken, türkpetrol den shell e dönüşen istasyonlarda ipragaz mevcut. bu da aklınızda olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 07, 2009, 21:29:18 »
ustalar katkılı otogazı hiç tavsiye etmiyorlar arkadaşlar. özellikle aygaz euro lpg falan...
milangaz ve ipragazı tavsiye etti bana bizim usta.
trabzon teknik otogaz yani...
opeti de tavsiye etmedi. çünkü o da katkılı kullanıyormuş dedi.
ceyhun bey opet aygaz satıyor zaten...
malum ikiside koç amcamızın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 07, 2009, 23:43:17 »
ceyhun bey opet aygaz satıyor zaten...
malum ikiside koç amcamızın...
Bazılarında mogaz da var :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 10, 2009, 13:02:15 »
arkadaşlar bende de atiker sıralı lpg var. 2500 km oldu aracıma taktıralı. öyle sızıntı falan yok ama opet ve shellden lpgmi alıyorum. aralarında hiç bir fark yok. sürüşte, çekişte, yaptığım km de hiç bir fark yok. sanırım opetin reklamları daha çok olduğu için fiyatı daha yüksek. aracım benzinli iken shell ve opetten alırdım. bunda da fark yoktu. opet biraz ismini  satıyor sanırım. bir kere bp den almak zorunda kaldım ve pişman oldum. km ve çekiş düşüyor. shell auto gas ve opet aynı ürün bence. sadece opet biraz daha pahalı. seçim sizin....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 10, 2009, 17:58:19 »
sızıntı zaten hemen olmadı. aygaz yeni nesil katkılı gazı çıkaralı 3 ayı geçti galiba. benim yaklaşık 1 ay kadar önce oldu sızıntı. yani en az 6-7 bin km yaptıktan sonra oldu.