Gönderen Konu: Avensisinizde şuana kadar yaşadığınız problemler?  (Okunma sayısı 16117 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensisinizde şuana kadar yaşadığınız problemler?
« Yanıtla #60 : Ağustos 26, 2011, 15:08:18 »
A4  B7 lerin 1,6 benzinlileri aklımızı cok celiyor ona geçiş yapabiliriz :) siyah olacak ama...
Düşük kmde temiz hasarsız bulursanız mesaj atabilirsiniz 45,000Tl e kadar
Aven-Since

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ağustos 26, 2011, 15:08:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ağustos 27, 2011, 02:08:24 »
Hangi adresten aldınız link verebilirmisiniz?İhtiyacı olanlar ileride bakabilirler.

sahibinden.com

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-avensis-03-sonrasi-far-46412249/detay/ 190 lira adet,  ben kartla ve sitenin güvenli alış veriş linki üzerinden aldığımdan vade ile birlikte bana 212,5 liraya mal oldu. diğer sitelerde adet fiyatı 245 lira falan galiba. kısmetse bayram sonrası taktıracağım...paylaşırım bilgileri burdan...
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 4000
  • Model Yılı: '16
« Yanıtla #62 : Ağustos 29, 2011, 01:12:29 »
1 seneyi aşkın avensis 1.6 comfort(2004) kullanıyoruz. Genel ağrılıklı babam kullanıyor ama bende baya bi sürme fırsatı buldum. Bundan önceki aracımızda efsane corolla idi. Özlemiyor değilim :) ondan öncekide efsane idi. :) Hayatımıza başka marka araç girmedi henüz :).tam 15 yıldır toyotaya biniyoruz başka markada kullanmaya niyetimiz yok.. ama bi çok araç kullandım çevremdeki arkadaşlardan olsun eş dosttan olsun.

Vectra kullandım süspansiyonlar berbattı. Son kasadan bahsediyorum. Berbattı açıkca söyleyim yoldaki en ufak şeyi vücudunuzda titreşim halinde hissedersiniz.. Bir önceki kasalarını söylemiyorum bile

Son model Focusa bindim iç hacim çok dar hoşuma gitmedi gözünü seveyim avensis dedim ferah ferah yayıla yayıla bineriz :) gerçi klasman farkı var arada ama olsun :)

Kıyasa mukabil olarak kesinlikle opel, reno, wv, vs.vs  kesinlikle eş değer tutmam.. Muadilleri Bmw, Audi, Mercedes tir.. bana göre..

Herneyse;

Herkestemi yoksa bendemi var bu sıkıntı bilmiyorum ama radyo çalarken arka buğu çözücü rezistansı açtığımızda radyo hışırtı yapıyor ve radyo kanalı çekmiyor dereceye geliyor. Bunun nedenini araştırmadım açıkcası.

diğer sıkıntımız ön konsolda basıp açılan bardaklıktı yayı bozulmuştu. Yay almadık uğraşmadık gittik hurdacılara 50 tl bayıldık :) bardaklığı komple aldık.

motor konusu aşırı süratte ses yapıyor doğrudur ama o kadar çokta ses almıyor hafif müzikle bu sıkıntıyıda geçiştiriyoruz :)

Çekmiyor yok gitmiyor yan yattı çamura battı gibi şeylere katılmıyorum. Araçtan çok performans bekleyenler 2.0  motorunu denemeliler. Ayrıca devrini aldığında yüksek hızlara ulaştık rahatlıkla. Buda bizim için çok büyük sorun teşkil etmiyor açıckası.

Diğer bir konu ise bir çok kişide var bu sanırım malesef .. Stabilize yada parke yollarda önden gelen lıkırtı.. Forumda bi abimiz video çekmiş tamirini çözümünüde anlatmış ama o sesede alıştık. :)

velhasıl kelam o kadar kusur kadı kızındada olur dedik ;

artıları saymakla bitmez. Mükemmel bi konfor var yolculuk yaptığınızı anlamazsınız yormadan sizi götürür gideceğiniz yere kadar. :).

Toyota Auris 1.6 Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • burak poyraz
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #63 : Ağustos 29, 2011, 20:36:33 »
arkadaslar beniki 2003 avensis xenon sorunlu idi 150 tl gibi ufak bi paraya canavar gibi oldu.servis 2000 tl istemişti tabi deişim için.savrulma konusu dogrudur virajlarda savruluyor.frenleri de zayıf.bej doşemesi olşanlar için ben mesela zor cok temiz kullanın su bile leke yapıyor.yol bsayarı sapıtıyor belli bi sure sonra.tabi bunlar benim için ufak sorunlar benim asıl sorunum aracımın hızlanması --------------------

Düzenelme: Trafik kuralları.
Tahterevallinin diğer ucuna oturarak sayemde yükselen insanlara; canımın sıkıldığında kalkabileceğimi söyleyin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Ağustos 29, 2011, 21:29:30 »
hızlanma  konusunda pek denemedim ama devri tutturursa sorun yaşatmıyor. en fazla çok yüksek hız yaptım hız bana göre değil, heyecan yapıyor   :asikadam: zaten çok yüksek hız ile sürekli olarak gitmek mümkün değil, yolun solunda 80 ile giden e.....kler var. ha şunu bilmek iyi olur; altındaki araba gerektiğinde göstergedeki kadranı sona vurabiliyor mu? o zaman hıza gerek kalmıyor. bir de   arka koltukta 2 buçuk yaşında çocuğunuz varsa zaten ayağınız gaz pedalına fazla basmaz.....

Düzenleme:Trafik kuralları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #65 : Ağustos 29, 2011, 22:26:28 »
önceki aracım 91 corolla  şimdiki  94 corolla 1.6 xli lpg li aracımı değiştirip bende avensis 2.0 dizel elegant almayı planlıyorum ve araştırıyorum konuyu okumadan önce bakalım ne gibi sıkıntıları varmış diye okuyayım dedim ama genelde 2.0 dizellerle ilgili sıkıntı yazan arkadaş olmamış 1.6 motorlarda o da dolu bagaj ve 4-5 kişi ile genelde rampada çekişten düşme sıkıntısı olduğunu yazmışlar  birde genel sıkıntı xenon farlarda zamanla aydınlatmanın azalması olarak belirtilmiş . bunlarda halledilebilir problemler olarak gözüküyor. bunların dışında sıkıntı çeken arkadaş varsa özellikle dizellerle ilgili aydınlatırlarsa sevinirim.
gururlanma sana da ölüm var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Ağustos 29, 2011, 22:31:31 »
önceki aracım 91 corolla  şimdiki  94 corolla 1.6 xli lpg li aracımı değiştirip bende avensis 2.0 dizel elegant almayı planlıyorum ve araştırıyorum konuyu okumadan önce bakalım ne gibi sıkıntıları varmış diye okuyayım dedim ama genelde 2.0 dizellerle ilgili sıkıntı yazan arkadaş olmamış 1.6 motorlarda o da dolu bagaj ve 4-5 kişi ile genelde rampada çekişten düşme sıkıntısı olduğunu yazmışlar  birde genel sıkıntı xenon farlarda zamanla aydınlatmanın azalması olarak belirtilmiş . bunlarda halledilebilir problemler olarak gözüküyor. bunların dışında sıkıntı çeken arkadaş varsa özellikle dizellerle ilgili aydınlatırlarsa sevinirim.

m.ali bey 2 bin dizel alarak en doğru işi yapmış olursunuz. 2 bin dizellerle ilgili pek sıkıntı ben de duymadım.  tork olarak daha üstün 2bin dizel, b ieksi yanı var o da otomatik şanzıman değil bildiğim kadarı ile bu sizin için eksi olmayabilir belki...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #67 : Ağustos 29, 2011, 22:41:02 »
otomatik olmaması benim açımdan sıkıntı değil dediğim gibi daha önceki corollalarımda da sıkıntı yaşamadım ama artık donanımlı bir araca binmek istiyorum allah nasip ederse.  aracı kapalı site garajına koyacağımdan dolayı lpg de düşünemiyorum yönetim kapalı garaja lpg li araç almıyormuş genelde o yüzden avensis düşündüm toyotadan vazgeçemiyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Ağustos 29, 2011, 23:31:35 »
lpg sorunsa sizin için ideali dizel o zaman...inşallah uygun bi tane bulabilirsiniz. yalnız farları kontrol edin zayıfsa aydınlatma ona göre pazarlık yapın...dizel olacağı için km de genelde yüksek olur aracın yürürüne, motoruna iyice baktırın. düşük km de 1-2 bin fazla olan aracı da kaçırmayın derim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #69 : Ağustos 30, 2011, 00:14:00 »
aslında bi tane buldum gibi servis bakımlı diyor servisten detaylı araştırıp expertiz raporunu da alıp vereceğim linkteki aracı düşünüyorum ne dersiniz
 http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-bu-fiyata-kacmaz-2006-toyota-avensis-dizel-57435962/detay/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #70 : Ağustos 30, 2011, 00:15:27 »
bir de serviste farlarla ilgili bilgi de veriliyormu bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #71 : Eylül 01, 2011, 22:30:59 »
Selam arkadaşlar. 2008 model 1.6 elegant sahibiyim. avensis almayı düşünenler için faydalı olması temennisiyle bildiğim ve yaşadığım problemleri şöyle sıralayabilirim.

fren kaliper pimlerinden gelen ses, daha çok stabilize yolda duyuluyor. servisden öğrendiğim güvenlik için bir sıkıntı yaratmıyor ve garantiye girmiyor. benim araba için servis ücret almadan daha sert gres kullanma suretiyle sesi kesti sayılır, çok kasisli yollarda genede ses duyulabiliyor. kesin çözüm pimlerin set olarak değişmesi, fiyat yetkili servisde yaklaşık 225 tl civarinda...

debriyaj pedalına basılınca arabanın içinden ve dışından duyulabilen gıcırtıya benzeyen ses. problemin debriyaj üst merkezinden kaynaklandığı tesbit edildi ve yetkili servisde garantiden değişti. araç 3+2 garantili olduğundan yaklaşık 350 tl.den yırttık...  ;)

1.6 motorun yetmiyormuş düşüncesi, aracın içinde 2 kişi varken vede 5 kişi varken motorun sunduğu iki ayrı performans tablosu. 2 kişiyle klima açıkken beylikdüzü-haramidere yokuşunu 5.ci vitesle rahatça çıkabilirsiniz ama 5 kişiyle klima açıkken aynı performansı beklemek biraz hayal olur. bence motorun 1.6 olduğunu düşünürsek bu araç için yeterli sayılır, ne kadar ekmek o kadar köfte mantığıyla vites düşürüp yüksek devirle kullanırsanız araba gitmem demiyor. onuda beğenmeyenler 2.0 motor düşünsünler... ( problem mi? kişiye göre değişir  :D )

Yükek Hız km hızdan sonra yolda geziniyormuş hissi... ( problem sayılmayabilir  :D )

virajlarda savruluyormuş hissi, virajda hele birde tümsek falan varsa araba yavaşda olsa bu tavan yapıyor... ( problem sayılmayabilir  :D )

2007 öncesi modellerdeki xenon problemi...

2007 öncesi modellerde yol bilgisayarının arka kısmından gelen çıtırtıya benzer sesler...

elegant modeller için krem döşemeden kaynaklanan leke problemi. ziebart yada sonax döşeme koruma yapılarak sorun çözülebilir...

benim bildiğim ve gördüğüm kadarıyla avensisin kronik problemleri bunlar sayılabilir. diğer model araçlardan kullanmış biri olarak bence bu problemler onların yarattığı sorunların yanında devede kulak kalır...

avensisin artılarını söylemek gerekirse bunlar; anlatılmaz, yaşanır...  :alkis:

herkese kazasız ve keyifli sürüşler dileğiyle...

Düzenleme: Trafik kuralları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Eylül 01, 2011, 23:26:36 »
aslında bi tane buldum gibi servis bakımlı diyor servisten detaylı araştırıp expertiz raporunu da alıp vereceğim linkteki aracı düşünüyorum ne dersiniz
 http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-bu-fiyata-kacmaz-2006-toyota-avensis-dizel-57435962/detay/

genel olarak temiz duruyor alınabilir bence...içi bej olsa daha iyi olurdu ;) alıştık biz beje....dizel 2006 fiyat da fena değil...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Eylül 01, 2011, 23:27:41 »
Bendede 2007 var.Bu Xenon lardaki kararma olayı şimdilik yok.2007 ve sonrasında bununla ilgili bir düzenleme varmı acaba?
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Eylül 01, 2011, 23:39:34 »
fren kaliper pimlerinden gelen ses, daha çok stabilize yolda duyuluyor. servisden öğrendiğim güvenlik için bir sıkıntı yaratmıyor ve garantiye girmiyor. benim araba için servis ücret almadan daha sert gres kullanma suretiyle sesi kesti sayılır, çok kasisli yollarda genede ses duyulabiliyor. kesin çözüm pimlerin set olarak değişmesi, fiyat yetkili servisde yaklaşık 225 tl civarinda...

frene basıldığında bende de hafif tiz bir ses geliyor bundan farklı bir olay galiba.

debriyaj pedalına basılınca arabanın içinden ve dışından duyulabilen gıcırtıya benzeyen ses. problemin debriyaj üst merkezinden kaynaklandığı tesbit edildi ve yetkili servisde garantiden değişti. araç 3+2 garantili olduğundan yaklaşık 350 tl.den yırttık... 

debriyaja basıp 1 nci vitese taktığımda hafif bir sürtme sesi duyuyorum baktırdığım usta bayramdan sonra getir hallederiz dedi, yağlanması gereken parça varmış, yağlarsak hallolur dedi...

2007 öncesi modellerde yol bilgisayarının arka kısmından gelen çıtırtıya benzer sesler..

bu bende de oluyor ama yol kötüyse ve sabahları oluyor...

Yüksek hız km hızdan sonra yolda geziniyormuş hissi... ( problem sayılmayabilir 

bu nasıl oluyor anlamadım, yol da gezinmek: savrulmak gibi mi yada yalpalamak falan mı? pek hissetmedim...

Düzenleme: Trafik kuralları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Eylül 02, 2011, 23:28:23 »
kaliper pimlerine sanayideanlayan bir usta bulursanız conta takıyorlar arkadaşlar 15-20 tl ye hallediyorlar ama iyi bir usta bulmak lazım 225 tl çok para pimler için sonuçta pimin metali asınmıyor üzerinde bulunan contalar eriyor zamanla onşerda boşluk yapıp ses çıkartıyor gres felan hikaye en güzeli söktür pimleri takdır contayı yerine monte ettir hiç bir sorun yok şahsen ben böyle yaptım çokta memnunum sesten dolayı araba kullanırken huzurum kaçmıyor.
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Eylül 03, 2011, 02:55:32 »
Berkcan biraz geç olacak ama 18 inçdi :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Eylül 03, 2011, 08:51:45 »
  Arkadaşlar, yorumlarda lütfen trafik kurallarına dikkat edelim ve bir şeyi eleştirirken saygı çerçevesinin dışına çıkmayalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Eylül 03, 2011, 10:25:25 »
bir sürücünün avensis le ne problemi olabilir ? ya biner sürersin, yada geçer karşıdan izlersin. :) ikiside aynı zevk.
şaka bir tarafa yazılanları dikkatle takip ediyorum.  :alkis:
saygılar.
TOYOTA AVENSİS 1.8 MULTİDRİVE S ELEGANT EXTRA CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Eylül 03, 2011, 10:29:27 »
aracımın iç plastiğinden memnun değilim sert bir şekilde temas edildiğinde iz kalıyor çok yumuşak bir malzemeye sahip.

ön kapı üstlerinden 100 km yi geçince azda olsa rüzgar sesi alıyoum 120 130 u geçince ise şiddetleniyor. ön camım değişmişti önceden düzgün yapıştırılmadığı için 60km den sonra ön camdan rüzgar sesi geliyordu. aracım 12 gün derinderede kaldı baya bir uğraştan sonra rüzgar sesini kestiler ama kapılara çözüm bulamadım...
AvensiStyle