Gönderen Konu: Avensisinizde şuana kadar yaşadığınız problemler?  (Okunma sayısı 16114 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensisinizde şuana kadar yaşadığınız problemler?
« Yanıtla #40 : Haziran 22, 2010, 01:35:34 »
yanlış söylemiyeyim ama belli tutara kadar ekspertize gerek kalmadan hallediyorlar diye biliyorum yüksek tutarlarda sigorta expertiz istiyor, şanzıman hasarı belirtilirse kasko halleder belirtmezlerse cepten gidecektir  |-\
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 22, 2010, 01:35:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #41 : Haziran 22, 2010, 15:05:34 »
benim araç 2004 avensis. sorunlar ise şöyle;
1- koltuk kılıfları çok çabuk kirleniyor. en ufak kiri , tozu gösteriyor.
2- virajda savuruyor. ( gerçi 2. el aldığım için ilk halini bilmiyorum ama araç 60.000km de lastikler ve amortisörler orjinal değişmemiş hiç.)
3- sathi kaplama yolda içinden azda olsa tıkırtı geliyor (yine amortisör,tıkırtılar ve lastiklerden olabilir )
4-performans normal gibi tabi 2 kişi iken içinde 4 kişi olunca değişiyor çekiş(çok az da olsa hissettiriyor yokuşlarda).. bide klima açıkken .1.6 motora ve 1300 kg ağırlığa göre bence idare eder . neticede mercedes S65 değil bu (600 beygir 1000N/M :D)
bide enteresandır arka rot kolunun birinin bilye gibi birşeyi yamulmuştu nasıl o hale gelmiş hayret ettim doğru..
5- parçaları benim bütçeme göre pahalı.
6- orjinal parçası zor bulunuyor gibi. servis bile istanbuldan getirtiyor
başkada bir problem yaşamadım allaha şükür

lastikleri değiştirince 2. maddede yazdığım tespitin yanlış olduğunu anladım .. limitlerinde gayet dengeli:d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
98 Model Avensis Yedek Parça Hk.
« Yanıtla #42 : Ağustos 11, 2010, 15:24:33 »
arkadaşlar merhaba,
98 toyota avensis var.2.0
ön sağ sis farının yanındaki küçük kapak yok ve arka bagaj kapağını açtığınızda bagaj kapağının oturduğu yerde plastik aksam yok.
yedek parçacılarda bulamadım.bunları bulabileceğim bir yer varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ağustos 11, 2010, 15:27:02 »
arkadaşlar merhaba,
98 toyota avensis var.2.0
ön sağ sis farının yanındaki küçük kapak yok ve arka bagaj kapağını açtığınızda bagaj kapağının oturduğu yerde plastik aksam yok.
yedek parçacılarda bulamadım.bunları bulabileceğim bir yer varmı?
Ertan bey kendinizi tanışma bölümünde tanıtırsanız daha iyi sonuç alırsınız
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ağustos 11, 2010, 18:58:23 »
Bence tek sıkıntısı xenon farlar.Başka derdim yok:)
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Ağustos 11, 2010, 20:00:14 »
1,6 2005 elegant var bende. xenon far sorunu bende de var. uzunlar sorunsuz, kısa da sorun var o da sis farlarını açınca çözülüyor. bunun dışında hafif bozuk yollarda ön konsülden tıkırtı gibi ses geliyor. yol bilgisayarının olduğu yerden. otobanda ve şehir içinde gelmiyor o ses. müzik açıksa duymuyorsunuz zaten. ben çok memnunum. sonuçta hatasız araç yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ağustos 11, 2010, 21:01:41 »
1,6 2005 elegant var bende. xenon far sorunu bende de var. uzunlar sorunsuz, kısa da sorun var o da sis farlarını açınca çözülüyor. bunun dışında hafif bozuk yollarda ön konsülden tıkırtı gibi ses geliyor. yol bilgisayarının olduğu yerden. otobanda ve şehir içinde gelmiyor o ses. müzik açıksa duymuyorsunuz zaten. ben çok memnunum. sonuçta hatasız araç yok
2005 1,6 elegant var bende de Erdal Kılıç bey'in görüşlerine aynen katılıyorum.1,5 yıldır kullanıyorum aracımı 10.000 km bakımında Toyota özel servisine 180 tl ödedim daha kuruş harcamadım.performans ve yakıtta harika bence..
Avensis  2005  1.6 Elegant    Düz  Benzin (Tüpsüz)
Corolla   1996  1.6 GLİ           Düz  Benzin(Tüpsüz)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ağustos 11, 2010, 21:22:50 »
4 ay kadar kullandık heralde. 240 tl'ye 80.000 bakımı yaptırdık onun haricinde masrafı olmadı.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ağustos 11, 2010, 22:36:17 »
benım aracım 2004 model avensıs 2.0 performansı cok ıyı bence ..aracta 5 kısı +klıma acık otobanda 230 km gordu..tek problemı bence xenon ların zamanla aydınlatmaması  ama farları cıkmacıda orjınalıyle degıstırdım sorun halloldu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Kasım 11, 2010, 11:31:54 »
bendede 2006 avensis 1.6 elegant var araçta sevmediğim şeylerden birisi yüksek hızda yüksek motor sesi bence bu araca 6.vites gerekirdi, birde yüksek hızda ön cam tarafından gelen aşırı rüzgar sesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Kasım 11, 2010, 12:37:04 »
japon aracına binmekten sesi içeri almasına alışmıştım ama bu sınıf aracın xenon larının göstermemesi gerçekten anlamsız. farları değiştirmek lazım diyorlar 2900 liraya 2 yıl garanti veriliyor 2 yada 3 yıl sonra yine aynı problem ortaya çıkacak :s
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ağustos 25, 2011, 18:07:31 »
1,6 Litre 110 Hp  / 150 Nm tork..
bu rakamlarda yüksek performans isteyenler yakıt tüketimine dikkat etmeyerek düşük viteste kullanarak max tork aralıklarında vites değiştirirlerse performansını farkedebilirsiniz..

Rampalara 100 ile başlarsanız rampanın ortasında gazı diplemeniz vs hiç bir işe yaramaz cekiş problemi olur ama devri 3300+lara getirdiginiz zaman rampaya baslamadan bi sorun olusturmaz..

Yol tutus konusunda VSC Li araçlarda sıkıntı olmaz. Vsc siz araçlarda da viraja zihin olarak onceden girdiğiniz zaman yine sıkıntı yaşamazsınız ama ani manevralarda her markanın esp (vsc)'siz modelinde olduğu gibi bu araçta yoldan cıkar ve kontra bilmeyen birisi spin atar...

Bakınız bmw 5 esc   test Euro NCAP | BMW 5 Series | 2010 | ESC test  umarım anlatabilmişimdir Esp sizken ki hali cokta iç açıcı değil dimi?

Araçta kontra denemek tam manada kısmet olmadı kontrada tepkileri nasıl pek fikir sahibi değilim fakat kendi aracımda VSC Yok patinajla kalkıp sağa veya sola donmesini test ettim araç önce önden kaydı kontra verdikten sonra topladı arkada herhangi bir tutus problemi olmadı...

Araba kullanırken, araba seçerken aklımdan cıkarmadığım temel prensip limitlerde kullanacak eğitimi aldım mı ve o eğitimi trafik stresi içinde uygulayabilecek kıvama geldim mi?Fizik kuralları  değişmediği takdirde 170-180lerde viraja girmeyi benim gözüm kesmiyor :) kapasitem yetmiyor, aracın yol tutuşu iyi değil adına her nedirse densin...
Aven-Since

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ağustos 25, 2011, 18:22:48 »
Tekrar belirtiyorum Far sorununu çözmek için komple farı değişmeyin..
Far sorunu xenon ampulun oturduğu soketin ısıdan dolayı zamanla kararmasından oluyor ve yansıtma gerceklesmediğinden ışıtmıyor...
kazalı araçlardan o soketi cıkarıp kendi farınıza takdığınız zaman sorun düzeliyor 2900 lira vermeyin boş yere birde far plastiğini ve merceği temizletirsiniz tamam olur...

Dikkat:  2003-2009 kasanın tüm far soketleri aynı fakat onundeki sac farklıdır kendi sacınızı söküp yeni sokete takın 2003-2006 // 2007-2009 aynı soket ama arka sacı kendinizinki ile değiştirip farınıza monte ediniz..Ha birde soket konusunda sağ ve sol diye birşey yok iki tane sağ bulursanız veya iki tane sol soket iki farınızıda tamir edersiniz..Sağ ve sol aynı kalıptır..
Farı sökebilmek için tamponun inmesi gerekiyor ve farın içinin açılması için yüksek ısılı hava makinası gerekiyor kendiniz uğrasmayın far temizlikcilerine götürün kırmadan incitmeden açıp o parcayi değiştirip temizliğini yapıp verirler...
Anlamayan olursa telefonumu vereyim ustanız ile görüştürün olan var olmayan var 2900 lira çok para yazık günah..
Aven-Since

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ağustos 25, 2011, 20:06:46 »
Tekrar belirtiyorum Far sorununu çözmek için komple farı değişmeyin..
Far sorunu xenon ampulun oturduğu soketin ısıdan dolayı zamanla kararmasından oluyor ve yansıtma gerceklesmediğinden ışıtmıyor...
kazalı araçlardan o soketi cıkarıp kendi farınıza takdığınız zaman sorun düzeliyor 2900 lira vermeyin boş yere birde far plastiğini ve merceği temizletirsiniz tamam olur...

Dikkat:  2003-2009 kasanın tüm far soketleri aynı fakat onundeki sac farklıdır kendi sacınızı söküp yeni sokete takın 2003-2006 // 2007-2009 aynı soket ama arka sacı kendinizinki ile değiştirip farınıza monte ediniz..Ha birde soket konusunda sağ ve sol diye birşey yok iki tane sağ bulursanız veya iki tane sol soket iki farınızıda tamir edersiniz..Sağ ve sol aynı kalıptır..
Farı sökebilmek için tamponun inmesi gerekiyor ve farın içinin açılması için yüksek ısılı hava makinası gerekiyor kendiniz uğrasmayın far temizlikcilerine götürün kırmadan incitmeden açıp o parcayi değiştirip temizliğini yapıp verirler...
Anlamayan olursa telefonumu vereyim ustanız ile görüştürün olan var olmayan var 2900 lira çok para yazık günah..

ethem bey benim de sorun xenonlarda, muhtemelen yan sanayi far alıp taktıracağım, internetten uygun yan sanayi far buldum...izmir de bu olayı çözecek yer var mı bilmiyorum?  istanbul da varmış ama far için de istanbula git gel de pek mümkün değil. saçma sapan bir durum. iki kere xenonlarım arızalandı. yanmaz oldu ayrı ayrı zamanlarda. bi şekilde hallettik ama aydınlatma kötü. orjinaline de dünya para istiyorlar ki onların da kararmayacağı  ne malum....aracı alırken bu xenon olaylarından haberdar değildim.

ama genel olarak araçtan memnunum. bej koltuklar genel olarak hoş ama kiri göstermesi biraz can sıkıcı, olsun gülü seven dikenine katlanır. siyah döşemeli araçlar  bunaltıyor artık beni.
  daha evvel de yazdım klima kompresörüm arızalandı, 200 lira masrafla hallettik. yüksek hızlarda motor sesini ben de alıyorum, ama düşük devirlerde gayet sessiz. virajlara öyle çok süratli girilmezse çok savrulma yaşanmıyor, bir de tabi ki virajın durumu önemli. çok keskin virajlara yüksek hızla girilirse hangi araç olursa olsun savrulur.

1.6 yerine 2000 cc en uygunu bence. lpg uygulanabilirliği olsa gerçi şimdi takılıyor ama pek yaygın değil 2000 cc alınır. dizellerinin de şanzumanı manuel, otomatik değil.

yine de d segmenti içerisinde alınabilir marka ve model toyota avensis......

2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ağustos 25, 2011, 23:39:26 »
umut abicim biz far sorunun ışıtma çözümünü bu firmanında onaylaması sonucu hallettik bu firma tanınan bir firmaymıs ankarada.. bizde sivasta yaşıyoruz burada çözüm bulamadık tatil dönüşü oraya uğradık ordaki arkadas size bu parcanın sağlamını getirtebilirim istediğiniz anda dedi..

http://www.2002stop.com/   Stop 2002 Murat bey ile görüşmüştük..iyi niyetli tok esnaf olarak tanımlayabilirim bir kez gormeme rağmen...Buradan parcayı alabilirsiniz.. Site belirtmemde bi kusur varsa lütfen yetkili ve tecrübeliler uyansın herhangi bi karım yok belirteyim..

Dikkat etmek gereken sey cok far konusunda eski cıkma farı almak çözüme ulastırmıyor eğer onunda yansıtıcısının içi yanıp siyahlandıysa...
Bu deforma olayında en ileri safha soketin dibi eriyor ve ampül farın içine düşüyor far yanmıyormus gibi oluyor ama ampul yanıyor kutunun içinde..
Sizin Xenon motorlarınızda ve ampülünüzde sorun yok ise çözümü budur yaklasık olarak iki farda 300 Tl ile sıfır hale gelir diye tahmin ediyorum parça dahil..
Farın ön camını söktükten sonra sizde değişebilirsiniz içindeki metalimsi soketi (Soket üstündeki saclar uyuşmuyorsa kendi sacınızı yeni sokete takın uyuyor)
Bu konunun bu kadar üstünde durma sebebim tatile gidişte farlar yüzünden kaza atlattım ve bu konforda bile uzun yolculuk beni yordu inşallah herkes bu konuda gerekli hassasiyeti gosterip hem kendi aracındaki hem karsı tarafı tehlikeye sokmaz.
Aven-Since

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ağustos 25, 2011, 23:51:42 »
Sınıfında fiyatı iyi,uzun ömürlü,1,6litre olarak işçi memur kesimine(yani bize)uygun...
Avensisi almadan pek cok arabaya bakıyordum bunu aldıktan sonra değişmek için sadece AUDI-BMW-MERCEDES serilerine bakıyorum üniversitem bitip meslek hayatına geçince inşallah o serilerden birini alırım babama çünkü en iyisni hakediyor ehliyetimin günü geldiği gün aldı ve direk yedek anahtarı cebime koydu...:P
Aven-Since

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ağustos 26, 2011, 09:50:52 »

az önce depo marka yan sanayi far sparişi verdim...ikisi vadeli fiyatı 425 tl. belki bu yan sanayi ürünler daha sağlam çıkar far tasları konusunda. ilerde problem çıkarırsa da elimdeki orjinalleri onartır takarım. o zamana kadar da arcı satmış olurum belki...umarım sorun çıkmaz bundan sonra...teşekkürler...avensis alacak olan arkadaşlarada tavsiyem aracın farlarını kontrol edip öyle alın. en azından gece farları açıp görüş mesafesi ve ışığın kalitesine iyice bakın...halledilmeyecek sorun değil belki ama can sıkıyor...
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ağustos 26, 2011, 10:11:38 »
Hangi adresten aldınız link verebilirmisiniz?İhtiyacı olanlar ileride bakabilirler.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ağustos 26, 2011, 13:39:34 »
Sınıfında fiyatı iyi,uzun ömürlü,1,6litre olarak işçi memur kesimine(yani bize)uygun...
Avensisi almadan pek cok arabaya bakıyordum bunu aldıktan sonra değişmek için sadece AUDI-BMW-MERCEDES serilerine bakıyorum üniversitem bitip meslek hayatına geçince inşallah o serilerden birini alırım babama çünkü en iyisni hakediyor ehliyetimin günü geldiği gün aldı ve direk yedek anahtarı cebime koydu...:P
audi ve mercedes iyi bir alternatif olabilir ama ben avensisten indim e46 3.20 ye bindim gram konfor yok. hız desen tatmin ediyor hatta avensise göre kat kat iyi.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ağustos 26, 2011, 14:16:05 »
audi ve mercedes iyi bir alternatif olabilir ama ben avensisten indim e46 3.20 ye bindim gram konfor yok. hız desen tatmin ediyor hatta avensise göre kat kat iyi.

Kaç jant vardı Seçkin :D 18 - 16 çok farkediyor e46'da. :P
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0