Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 16, 2025, 02:09:14
Lütfen
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Avensis
»
Konu:
Avensisinizde şuana kadar yaşadığınız problemler?
Yazdır
Sayfa:
1
[
2
]
3
4
5
Gönderen
Konu: Avensisinizde şuana kadar yaşadığınız problemler? (Okunma sayısı 16115 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
Kan Grubu: A+
3 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensisinizde şuana kadar yaşadığınız problemler?
«
Yanıtla #20 :
Ağustos 18, 2009, 22:48:50 »
abi benim yakın arkadaşda var tam eşek babası aayip şikayetçi
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif
Toyota Club Türkiye
«
Yanıtla #20 :
Ağustos 18, 2009, 22:48:50 »
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Avensis
«
Yanıtla #21 :
Ağustos 18, 2009, 22:57:53 »
Yani şu var abi tamam biz hata yaptık 1.6 almakla ama bilmiyorduk sırf arabayı ucuzlatcaz diye bu yapılırmı arabanın yol tutuşu bence çok çok iyi performanslı kullanmasamda yüksek hızlarda iyiydi(trafiğe kapalı alanda
bu yol tutuşuna bu motor fabrikanın büyük hatası ya büyük motor koy yada yol tutuşundan güvenlikten taviz ver dimi ama?
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #22 :
Ağustos 18, 2009, 23:14:00 »
yok abi bence motoru iyide sen beğenmiyon bi vectra kullansan anlarsın
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #23 :
Ağustos 18, 2009, 23:18:19 »
Abi sana güveniyorum uzak dursun vectra ozaman şükürki Avensis kullanıyorum
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #24 :
Ağustos 18, 2009, 23:26:13 »
sen bana değil toyotaya güven.dünyanın en ileri mühendisleri onda
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Kan Grubu: 0+
«
Yanıtla #25 :
Ağustos 19, 2009, 00:27:52 »
Bir yılı aşkın süredir kullanıyorum avensisi.Genelde sakin kullanıyorum arabayı. bu yüzden motordan pek şikayetim yok aslında. Ara sıra eski günleri hatırlayarak sert çıkışlar yaptığım da olmuyor değil hani; hiçbirinde utandırmadı beni. Ancak beni dertlendiren tek husus, yüksek hızlarda beliren motor sesi.Yalıtımı biraz daha iyi yapabilirlerdi.
Onun dışında önemli bir problem yaşadım diyemem. Tabi bir de 40 bin bakımında verdiğim 430 TL'yi saymazsak:)))
HANGİ DUVAR YIKILMAZ;SORULAR DOĞRUYSA
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Kan Grubu: AB+
«
Yanıtla #26 :
Ağustos 19, 2009, 15:38:20 »
avensis kullanan arkadaşlar samimi olarak gördükleri eksikleri yazmakta bu demek değil ki araçtan memnun değiliz. Ben 2006 haziranında 1.6 elegant sıfırını 42.500 TL almıştım(makyajsızını) o zaman passat 1.6 FSİ ( elegant ayarında olanı) 52.000 TL idi. İnanın belirttiğimiz çekiş sıkıntıları 1.6 motorların hepsinde var. Vectra 1.6 nın yaktığı benzin avensisin nerdeyse 1,5 katı. Bu fiyata, bu konfor ve işçilik kalitesi normal. Düz yolda veya devirini aldıktan sonra üst klas bir araçtan beklenen performans sergiliyor. Ben memnun olduğum için bir kaç yıl daha değiştirmeyeceğim.
En sevdiğim araba sessiz çalışan araba
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #27 :
Ağustos 19, 2009, 18:49:30 »
-Koltukların çok çabuk kirlenmesi,özellikle yağmur lekesi.
-Zeminde çok az bir bozukluk olsa arkası yalpalar.
-Herkezin dediği gibi 2 kişi binersen daha seridir 4 kişi ile performansın düştüğünü hissedersin.(ışık,rampa vs)
-Ama performansı 1.600 cc bir araç için gayet makuldür onuda belirteyim.
Ama kesinlikle mutluyuz aracımızla 07 model elegant avensis
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #28 :
Ağustos 19, 2009, 18:52:37 »
rapma nedir len
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #29 :
Ağustos 19, 2009, 18:54:04 »
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Ağustos 19, 2009, 18:52:37
rapma nedir len
ups düzeltildi
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: B+
Model Yılı: -
3 kere teşekkür etti
11 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #30 :
Ağustos 20, 2009, 21:03:12 »
arkadaşlar ben de mayıs ayından beri avensis sahibiyim...d segmenti araçlar içinde en hoşuma giden avensis oldu..malum passat piyasa da daha hzlı el değiştirdiğinden biraz daha pahalı..aracımdan genel olarak memnunum...çekiş olayına gelince yokuş yukarı 2 nci vitesi geçmeden 4000 devirlere kadar çıkarsanız bi problem yaşatmıyor...ben izmirde oturuyorum geçenlerde akhisara gittim bilenler bilir izmir manisa arası yol hem virajlı hem de rampadır...rampalarda 2 nci viteste 4000 devirleri gördüm. dönüşte manisa izmir arası önümde ufak bi araç vardı yokuşu da iyi tırmanıyordu..peşine yapıştım. adam yol vermedi...rampayı çıktık baktım halen yol vermiyo sağından geçtim( yol çift şerit ve ortam müsaitti
) tam düze çıktık artık 4000 devire gelmişim 3 e attım hızlanması zayıfladı ilk etapta yol biraz daha düzelince araba yavaş yavaş hızlandı ve aracı geçtim...(araçta 4 kişi idik ayrıca)
yol tutuşundan şikayet eden arkadaşlar var ben memnunum...yine manisadan çıkıyoruz çıkışta kırmızı ışıklar var sol tarafa bi dacia logan yanaştı durdu. beraber kalktık eleman gaza kökledi açtı arayı ben de fazla zorlamadan yavaş yavaş hızladım 500 metre kadar sonra yol virajlanmaya başladı. önümüzdeki virajda fren yaptı eleman ben frene dokunmadan solundan geçtim...yolda çoğu virajı frenlemeden ve çoğu aracı sollayarak geçtim...virajda yaptığım tek şey ayağımı gazdan çekip virajın ortasına doğru tekrar gaza hafifçe dokunmak oluyor araç virajdan rahatlıkla çıkıyor...biraz da aracı denemek maksatlı yaptım...
aracın şuanki sorunu; dün klimayı açtım ilk etapta gayet güzel çalıştı. hatta hanımla çocuğu araçta klima açık 10 dk kadar bıraktım. işimi halledip geri geldim klima halen çalışıyor. annmlere uğradık. stop ettim onları aldım tekrar yola koyuldum. klimayı açtım soğumuyor. neyse gideceğim mesafe pek uzak değildi kapattım. 1 saat kadar orda durdum tekrar yola çıktım klimayı açtım yine soğutmuyor. hatta en düşük seviyeye yani lov a aldım yok...gram soğuma yok. fan çalışıyor sadece...forumda araştırdım gaz bitiminden falan bahsediyorlar. 3 hafta izine çıkacağım artık dönünce baktıracağım...
bi sorunda xenonlar çok parlak değil gibime geliyor. bazı araçların xenonlar çok parlak. onların yanında benim aracın xenonunu açıkmı değilmi anlayamıyorum. bu normal mi yoksa xenonlar ile ilgili birşey yapmalı mıyım?
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #31 :
Ağustos 20, 2009, 21:09:21 »
klima gazına baktırın.bildiğim xenonlara daha yüksek ampuller takabiliryorsunuz
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #32 :
Ağustos 21, 2009, 03:10:57 »
Xenonlar makul değerde hocam,siz 10.000 k tarzı xenonlar gördünüz heralde karşıdan geleni kör ediyor onlar hiç bulaşmayın bence.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
2009 Corolla Comfort 1.6 A/T - Benzinli
Araç: Corolla
«
Yanıtla #33 :
Ağustos 22, 2009, 15:58:27 »
klima gazına baktırın, eğer klima gazında problem yok ise, arabanın suyunu kontrol edin,
hararete de dikkat edin. eğer arabada su eksilmişse klima soğutmaz ayrıca hararet yükselir.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Yaris
1 kere teşekkür etti
5 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #34 :
Ağustos 25, 2009, 09:52:41 »
2004 1.6 Comfortu 143.000km kullandık ve verip yerine yeni kasa 2010 1.6 Elegant aldık.
Eskisi oldukça kaliteli bir araç.Yol tutuşu kötü diyenlere kesinlikle katılmıyorum.Çok başarılı bir yol tutuşu var.Fakat bu kasaların arka kollarında(parçanın adını bilmiyorum)problem var.Bu problem nedeniyle arka lastikler araba krikoyla kaldırılınca boşlukta ileri geri gidiyor.Bu parça enteresan bir şekilde genelde pek seste yapmıyor.Bu sizin yol tutuşunuzu bozuyor olabilir.
Bunun dışında yüksek devirlerde motor sesi artıyor bu bir eksiklik sayılabilir.Motor performansı yeterli tüketim gayet ekonomik.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Kan Grubu: 0-
«
Yanıtla #35 :
Ağustos 25, 2009, 18:46:54 »
Bünyamin Bey,
Sonuçta yeni kasa Avensisten memnun musunuz? Arabanın teknik olarak bir sorunu var mı? Bahsettiğiniz konuyu sevise danıştınız mı?
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #36 :
Eylül 01, 2009, 03:37:09 »
selam arkadaşlar bende 2005 avensis comfort var çok memnunm nie die sorarsanız vectra 2004 kullandım arabada sadce ben vardım araba acaaayiiipp hantal bi sorunuda yoktu aracın. sonra kendi araba bindim arada coook fark var araba yaklaşık 2 senedir bende bakımlar hariç servis yüzü görmedim..
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Avensis
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #37 :
Mayıs 26, 2010, 19:52:01 »
Siyah 1,6 Comfort 2004 avensis sahibiyim
Xenon ışıtmaması bende de mevcut...
Donanım olarak hemcinsleri ile ortalama aynı fiyatı daha makul ve satışı güzel...
Elegancelerde koltuk rengi zengin gösteriyor ama kir ve lekeler sorun oluyor...
Rampada çekiş gücü olarak şöför dahil 350 kg ile rampa ile karışık düzlükte gittim rampada dur kalk yapınca üst devirlerde vites değiştirince 3-4ü görüyordum rampa sonuna kadar ve ivmesini koruyordum... 5 ile başlayacağım rampalarda ise rampaya başlamadan 110-120 ye getirdiğim zamanda 5 ile bitiriyorum yani 1,6L 110Hp Yüklü hali 1600-1700 Kg ile daha fazlasını beklemek bence 2,0 araç alanlara ve o kadar vergi ödeyenlere haksızlık etmek olur diye düşünüyorum..
Sürati sevmem ama deneme amaçlı Passat 1,6 102Hp + Vectra 1,6 ile kalkış yaptım ve hep önde oluyorum...Arkadaşta 1,6FSI golf var ilk fırsatta onu alıp onunda performans izlenimlerimi sizle paylaşacağım...
Aven-Since
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #38 :
Haziran 22, 2010, 01:13:25 »
Merhaba. Bende 2005 model Elegant Executive var. Şans mıdır kader midir bilinmez ama 2. kere şanzıman problemi verdi.
2 si de basit kazalardan sonra oldu. ya çok büyük tesadüf yada gerçekten en ufak çarpmada bile bi sorun yaşanıyor?
ilki kırmızı ışıkta dururken arkadan çarptılar basit çizikler bir de tampon yerinden çıktı o kadar. o hafta vites geçişlerinde bi problem farkettim derken 1. haftanın sonunda arabayı çekiciyle kaldırmak zorunda kaldık.
2.si ise dün oldu. caddede karşıya geçmek için yolun kenarına yanaşmış bekliyorken oldu.önümdeki toros ileri vitese takıcam diye geriye takmış paat bana bindir tampon çıktı plaka düştü falan. neyse hallettik devam ediyorum araba 1. vites sesi gelmiyor,otomatik kullanıcıları bilir çok tatlı birinci vites sesi var. direk 2 de kalkıyor. sonra kenara çektim S'e alıp 1 e çektim vitesi bi baktım araba hareket etmiyor,gaza basıyorum gitmiyo devirde artmıyor. tekrar d ye atıp 2 viteste kalkarak uygun bir yere çekip bıraktım. çekici çağırıp toyota servisine götürmeye korkuyorum şu an. ne kadar masraf çıkartacaklar diye. ilkinde şanzıman %80 oranında yanmış çıkma bulup taktırmıştık. eğer gerçekten kazalar ile ilgisi varsa kasko bunu ödemeli ama adamlar bunun kazayla olup olmadığını nasıl anlayacak ?
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: AB+
Model Yılı: '11
74 kere teşekkür etti
772 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #39 :
Haziran 22, 2010, 01:27:27 »
Arkadan ve ya önden senin dediğin gibi sadece tamponlarda ahsar varsa o şanzumana veya başka yerşnde arız olmaz.Çıkma şanzıman takmışsınız oda sorunluymuş herhalde...Valla iyi bir ustaya yaptırmadıgınız sürece bu aracın şanzumanından çekersiniz gibime geliyor..
Kasko nasıl yapar servis tarafından bu hasardan dolayı olmuş derrse yaptırır.Nasıl diyeyim siz bir kaldırıma çıktınız alt tarafta hasar var nerelerde ahsar olmuşsa onarımını yapıp teslim eder diye düşünüyorum
2011 d4d Corolla
Yazdır
Sayfa:
1
[
2
]
3
4
5
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Avensis
»
Konu:
Avensisinizde şuana kadar yaşadığınız problemler?