Gönderen Konu: Avensisinizde şuana kadar yaşadığınız problemler?  (Okunma sayısı 16113 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensisinizde şuana kadar yaşadığınız problemler?
« Yanıtla #80 : Eylül 03, 2011, 12:09:33 »
arkadaşlar ben mi araçlar konusunda tecrübesizim yoksa sizler mi çok pimpiriksiniz? çoğu forumda yok ön camdan rüzgar sesi geliyor, yok kapılardan rüzgar giriyor vs. yorumlar okuyorum. anlamadığım zaten araç belli bir hızın üzerine çıkınca sürtünmeye bağlı olarak ses artar, bunları sorun olarak görüp uğraşanları da anlayamıyorum. gerçekten çok mu rahatsız edici bir durum, belki de benim araçta olmadığından anlayamıyorum....
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Eylül 03, 2011, 12:09:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Eylül 03, 2011, 12:33:43 »
arkadaşlar ben mi araçlar konusunda tecrübesizim yoksa sizler mi çok pimpiriksiniz? çoğu forumda yok ön camdan rüzgar sesi geliyor, yok kapılardan rüzgar giriyor vs. yorumlar okuyorum. anlamadığım zaten araç belli bir hızın üzerine çıkınca sürtünmeye bağlı olarak ses artar, bunları sorun olarak görüp uğraşanları da anlayamıyorum. gerçekten çok mu rahatsız edici bir durum, belki de benim araçta olmadığından anlayamıyorum....

Umut bey 50.000 küsür lira para veriyoruz kuş serisi değilki bu 100km ye gelince kapı üstlerinden rüzgar sesi gelsin... tabiki 130-140 ı geçtikten sonra belirli oranda her araba rüzgar sesi alır ama bu şiddettli. babamın 94 model corollasında bile 100 km ye gelince kapı üstlerinden rüzgar sesi almıyor. Ayrıca yeni avensis sahiplerinin açtığı bir çok konu var. yanliş hatırlamıyorsam c5' i olan bir arakadaşımız yeni avensisi kullanmaya başlayınca oda fark edip konu açmıştı rüzgar sesiyle ilgili...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Eylül 03, 2011, 13:17:09 »
Umut bey 50.000 küsür lira para veriyoruz kuş serisi değilki bu 100km ye gelince kapı üstlerinden rüzgar sesi gelsin... tabiki 130-140 ı geçtikten sonra belirli oranda her araba rüzgar sesi alır ama bu şiddettli. babamın 94 model corollasında bile 100 km ye gelince kapı üstlerinden rüzgar sesi almıyor. Ayrıca yeni avensis sahiplerinin açtığı bir çok konu var. yanliş hatırlamıyorsam c5' i olan bir arakadaşımız yeni avensisi kullanmaya başlayınca oda fark edip konu açmıştı rüzgar sesiyle ilgili...

tabiki vermiş olduğunuz miktarın karşılığında sorunsuz araçlara binmek hakkınız, vermiş olduğunuz linki okudum orda ilk mesajda araçta yol ve motor sesi çok az olduğundan....diye bir cümle dikkatimi çekti, belki bu durumdan kaynaklanan yani motor ve yol sesinin az olması sebepli rüzgar sesini daha fazla duyuyor olmanız mümkün. yada kapı ayarları ile ilgili de olabilir, tahmin bu pek bilgim yok bu konuda....ve şuda önemli bir unsur; insan 50 bin lira verince daha dikkat kesiliyor sese vb. olumsuz etmenlere...aracı kullanan sizsiniz tabiki siz daha iyibilirsiniz benimkisi tahmin, tecrube etmek isterdim yeni avensisi, gerçekten de rahatsız edici miktarlar da ses alıyor mu? benim araç 2004, çok da dikkat etmiyorum rüzgar sesine falan, belki bende de vardır. daha dün uzun yoldan geldim beni rahatsız edecek birşey duymadım, birtek bozuk asfaltta 2 yada 3 ncü viteste ön göğüste klasik avensis sorunu olan ses geliyordu, asfaltın düzgün olduğu ve yüksek vitesli sürüşler de birşey duymuyorum....şunu da belirteyim; genel de araçların markasına modeline dikkat ederim, izmir-aydın otobanından didim tarafına gittim yollarda yeni avensis pek görmedim desem yanlış olmaz, gidişte de dönüşte de yoktu. avensis kullanıcısı olduğumuzdan avensisler ister istemez göze görünüyor. çok fazla fluence vardı, baya tutulmuş fluencler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • Kan Grubu: 0-
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Eylül 03, 2011, 13:42:56 »

ama diyeyim bahadır bey,
bende de var hem aracı sıfır aldım. ama hızlı iken arka camı açarsak oluyor nasıl tarif edeyim çok seri pow pow pow gibi düşünün. ama cam kapı kapalı iken başınızada bu bölgelerden bir hadise gelmediyse bence gidin firmaya ekşiyin mecbur bakacaklar. müşteri memnuniyeti diye gezinip bizleri telle aramaya benzemiyor. öle bişey olsa kulaklarını kuruturum git - gel valla... beyefendi birde aracınız yeni avensis öyle kapılara key les go koyacağınıza adam gibi fitil koyun derim ben sizin yerinize olsam. ( şaka matrak çok keyif veriyor bu donanım bana )
TOYOTA AVENSİS 1.8 MULTİDRİVE S ELEGANT EXTRA CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #85 : Eylül 03, 2011, 22:22:51 »
Umut bey merhabalar,

frene basıldığında bende de hafif tiz bir ses geliyor bundan farklı bir olay galiba.

fren kaliper sesi stabilize yolda yada asfalt yola konmus plastik hiz kesicilerde daha rahat duyulabilen iki metalin birbirine carpmasi seklinde bir ses. Cagri beyin pimlere conta takma islemini bende duydum, evet bu sekilde daha ucuza halledilebilir...

debriyaja basıp 1 nci vitese taktığımda hafif bir sürtme sesi duyuyorum baktırdığım usta bayramdan sonra getir hallederiz dedi, yağlanması gereken parça varmış, yağlarsak hallolur dedi...

debriyajdan gelen ses icin arabanin vitesde olmasina gerek yok. vites bosta iken debriyaja basilinca ses rahatca duyulabiliyordu. bir baskasi debriyaja basip sizde motoru acip dinlerseniz eger problem varsa sesi daha net duyabilirsiniz.

Yüksek hız km hızdan sonra yolda geziniyormuş hissi... ( problem sayılmayabilir )

yandan gecen araclardan cok etkilenmesi, arac sollarken yada baska bir arac bizi solluyorsa daha cok belli oluyor. bu da bende arac cizgisini koruyamiyor ve yolda geziniyor hissi uyandiriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Eylül 03, 2011, 22:44:59 »
Yüksek hız km hızdan sonra yolda geziniyormuş hissi... ( problem sayılmayabilir )

yandan gecen araclardan cok etkilenmesi, arac sollarken yada baska bir arac bizi solluyorsa daha cok belli oluyor. bu da bende arac cizgisini koruyamiyor ve yolda geziniyor hissi uyandiriyor.

İşte bu yorum beni yıktı tam avensis alma sürecindeyken korktuğum başıma geldi. D segmentidir geniş arabadır yapmaz derken bunu da duydum sırf bu yolda gezinme ve rüzgardan etkilenme yüzünden corolladan çok fena soğumuştum eğer aynısını avensiste'de yaşayacaksam ne anlamı kaldı araba değiştirmenin.. 1.5 yıldır 2004 vectra kullanıyorum böyle yola hakim olan bi araba kullanmamıştım hiç çizgisinden ayrılmıyor hiç bi türlü rüzgardan etkilenmiyor sanki yere yapıştırmışsın gibi gidiyordu son hızı 205 km. olduğu halde bu hızda bile hiç bi tedirginlik yaratmıyordu herhalde japon araçların genetiğinde rüzgardan etkilenme var (bundan önce hondam vardı sırf bu yüzden sattım)
 En kısa zamanda bi avensisi otobanda 120 km. hızla denemem lazım ileride pişman olmak istemiyorum ama ciddi ciddi şu an çok fena üzüldüm :S
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Eylül 03, 2011, 22:52:28 »
 Bu arada avensisin makyajlı kasalarda (2007-09) far kararma problemi var mı !! Eğer yoksa bu farlar makyajsız kasalara uyuyor mu !!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Eylül 03, 2011, 23:06:03 »
Yaa arkadaşlar ne gezinmesi ya etmeyin eylemeyin.Renault Twingo mu bu araç?Yüksek hız dediğiniz herhalde 120-130km değildir.Haa 180-200 derseniz o hızda gezinmeyecek araç yoktur.Bende kullanıyorum o aracı gezinme falan yok abartıyorsunuz bence.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Eylül 03, 2011, 23:06:38 »
benim araç 2007 şuan bir sıkıntı yok farlarda Oğuz bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Eylül 03, 2011, 23:10:38 »

İşte bu yorum beni yıktı tam avensis alma sürecindeyken korktuğum başıma geldi. D segmentidir geniş arabadır yapmaz derken bunu da duydum sırf bu yolda gezinme ve rüzgardan etkilenme yüzünden corolladan çok fena soğumuştum eğer aynısını avensiste'de yaşayacaksam ne anlamı kaldı araba değiştirmenin.. 1.5 yıldır 2004 vectra kullanıyorum böyle yola hakim olan bi araba kullanmamıştım hiç çizgisinden ayrılmıyor hiç bi türlü rüzgardan etkilenmiyor sanki yere yapıştırmışsın gibi gidiyordu son hızı 205 km. olduğu halde bu hızda bile hiç bi tedirginlik yaratmıyordu herhalde japon araçların genetiğinde rüzgardan etkilenme var (bundan önce hondam vardı sırf bu yüzden sattım)
 En kısa zamanda bi avensisi otobanda 120 km. hızla denemem lazım ileride pişman olmak istemiyorum ama ciddi ciddi şu an çok fena üzüldüm :S

oğuz bey 120 km de yolda gezinmez merak etmeyin, bir de araçların verdiği his kişiden kişiye değişir, siz en iyisi test sürüşü yapın...öyle sizin söylediğiniz şekilde araç sollarken yada yandan araç geçerken sallanma durumu pek hissetmedim. bir de hava ve yol koşulları önemli. 120 km üstünde yandan rüzgar yiyen her araçta mutlaka bi sapma olur diye düşünüyorum....ama ciddi rüzgar alması lazım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Eylül 03, 2011, 23:18:33 »
Umut bey merhabalar,

frene basıldığında bende de hafif tiz bir ses geliyor bundan farklı bir olay galiba.

fren kaliper sesi stabilize yolda yada asfalt yola konmus plastik hiz kesicilerde daha rahat duyulabilen iki metalin birbirine carpmasi seklinde bir ses. Cagri beyin pimlere conta takma islemini bende duydum, evet bu sekilde daha ucuza halledilebilir...

debriyaja basıp 1 nci vitese taktığımda hafif bir sürtme sesi duyuyorum baktırdığım usta bayramdan sonra getir hallederiz dedi, yağlanması gereken parça varmış, yağlarsak hallolur dedi...

debriyajdan gelen ses icin arabanin vitesde olmasina gerek yok. vites bosta iken debriyaja basilinca ses rahatca duyulabiliyordu. bir baskasi debriyaja basip sizde motoru acip dinlerseniz eger problem varsa sesi daha net duyabilirsiniz.

murat bey benim problemler daha basit galiba, debriyaja basınca değil de vitese geçerken sürtme sesi hani yağsız metallerin birbirine sürtme sesi cinsinden...fren sesi de balatanın diske teması esnasında ilk etapta oluyor ondan sonra da pek olmuyor.

yolda gezinme olayı da daha evvel de yazdım pek hissettiğim durum değil. yüksek hızlar da e segmenti araçlar da bile olabilir diye düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Eylül 04, 2011, 00:57:14 »
 Vallahi inşalah bu yolda gezinme olayı abartıdır bu corolladan çok çekiyorum maalesef bunu ve avensisin de corolla kadar sallanacağına ihtimal vermiyorum ama allah sizi inandırsın corolla haddinden fazla etkileniyor yan rüzgarlardan ve hatta bu kadar da olmaz dedittiriyor ağacın kıpırdamadığı yolda bile bi araba gezinir mi hiç şerit içinde acayip bişe ya sinirden kızardığımı bilirim bu yüzden... Ve hızımda 100-110 civarı...
 Kesinlikle avensisi denemem gerekiyor ki avensise de kafayı o kadar takmışım ki gerekirse helezon yay attırır gene de kurtarırım onu rüzgardan bi elegant executive şart...
 Can bey eğer şayet bi gün avensisim olur da far problemi yaşarsam maddi durumda el verdikten sonra yeni kasanın farlarını takarım tabi onlarda da böyle bi sorun gerçekleşmiyorsa...

Ve bu arada bi avensis alırsam (mutlaka siyah olacak) Sis farlarının hemen altında ki boşluğa LEd gündüz farı taktıracam en güzelinden bu konuyu çok araştırdım öyle bi uygulama yapacak olursam direk yeni bi konu açarım elimde videolar var çünkü...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Eylül 04, 2011, 01:28:54 »
Umarım en kısa zamanda isteğiniz araca kavuşursunuz.sevgiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #94 : Eylül 04, 2011, 11:19:35 »
Arkadaşlar avensis 2.0 exetuve sahibiyim. Bir şey sorabilir miyim Araba önceden 120 de cıt çıkarmazdı fakat son zamanlarda 120 ve üzernde motor sesi arttı Bunun sebebine olabilir.Sunu da söyleyimrabayı1 ayönce sürerken babam araba 30-40 km hızla giderken sinirlendi ve vitesi D den P ye aldı ve kıırt diye bir ses geldi,fakat arabaya birşeyolmadı kanımca acaba bunla motor sesinin bir alakası olabilir mi yada bu vites degiştirme olayı arabaya nasıl bir zarar verebilir.
Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Eylül 04, 2011, 11:24:12 »
Vallahi inşalah bu yolda gezinme olayı abartıdır bu corolladan çok çekiyorum maalesef bunu ve avensisin de corolla kadar sallanacağına ihtimal vermiyorum ama allah sizi inandırsın corolla haddinden fazla etkileniyor yan rüzgarlardan ve hatta bu kadar da olmaz dedittiriyor ağacın kıpırdamadığı yolda bile bi araba gezinir mi hiç şerit içinde acayip bişe ya sinirden kızardığımı bilirim bu yüzden... Ve hızımda 100-110 civarı...
 Kesinlikle avensisi denemem gerekiyor ki avensise de kafayı o kadar takmışım ki gerekirse helezon yay attırır gene de kurtarırım onu rüzgardan bi elegant executive şart...
 Can bey eğer şayet bi gün avensisim olur da far problemi yaşarsam maddi durumda el verdikten sonra yeni kasanın farlarını takarım tabi onlarda da böyle bi sorun gerçekleşmiyorsa...

Ve bu arada bi avensis alırsam (mutlaka siyah olacak) Sis farlarının hemen altında ki boşluğa LEd gündüz farı taktıracam en güzelinden bu konuyu çok araştırdım öyle bi uygulama yapacak olursam direk yeni bi konu açarım elimde videolar var çünkü...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-acil-satilik-avensis-elegant-sirali-lpgli-57700980/detay/ bu araçta söylediğin led uygulaması mevcut. bence uğraşma git bu aracı al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Eylül 04, 2011, 12:41:03 »

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-acil-satilik-avensis-elegant-sirali-lpgli-57700980/detay/ bu araçta söylediğin led uygulaması mevcut. bence uğraşma git bu aracı al...
Yok canım 50 liralık bi parça için executive'den geçilir mi hani bunun sunroofu deri koltuğu.. Hani bunun 2000 cc'lik canavar motoru yanından bile geçmem valla :)
 http://www.youtube.com/user/gokmenavensis
Can bey iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
 Bu arkadaş parklara bağlamış ama ben direk kontağa bağlattıracam kontak açıldığı an yansın bide arkadaşınkiler buzlu plastik cam ben düz camlısını bulmaya çalışacam ya da buna benzer bişe işte...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Eylül 04, 2011, 13:26:25 »

elegant executive benim de bildiğim 2 bin cc araç donanımı ama ilanlar da 1.6 lar için de elegant executive özelliğini belirterek ilan verenler var. 1.6 larda da var mı? fena durmamış ledler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #98 : Eylül 04, 2011, 21:54:34 »
elegant executive sadece 2000 motorda var. avensisin babasi...

2000 cc motor...
otomatik vites...
cruise control...
deri doseme...
sunroof...
17 inc jant...

su anki aracimi (2008 model 1.6 elegant) almadan once altunizade papyon oto pazarinda 2006 model 70.000 km de siyah bir elegant executive bulmustum, genel mudurden satilikdi. ici, disi yaniyordu arabanin, fiyat o zaman 32.000 tl demisti, bende 30.000 olurmu demistim. tabiki olmamisti.  :D  arabayi yarim saat suzdukten sonra, icine oturup calistirinca yol bilgisayarinda 11.7 litre 100 km ortalamasini gorunce gozum biraz acilmisti. arac herseyiyle yilandi, 2000 cc avensis, vergisi ve benzin fiyatlari nedeniyle kafamda olmamasina ragmen gozum donup bu arac icin teklif yapmistim o zaman. simdi dusunuyorum da adam teklifime iyi ki evet dememis vallahi...

sahibinden com.da 1.6 elegant executive diye yazilanlar, tamamen uydurma, oyle birsey yok cunku...

Oguz bey, forumda sadece yuksek hiz da gezinme diye yazabiliyoruz, cunku rakam olarak bir deger yazamiyoruz, merak etmeyin 120 km.de hic bir arac gezinmiyor nerdeyse artik, avensisi hele ki elegant executive modelini 120 km.de test edicekseniz, buna gerek yok bence... temizini bulursaniz gonul rahatligi ile alabilirsiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Eylül 05, 2011, 00:02:55 »

elegant executive benim de bildiğim 2 bin cc araç donanımı ama ilanlar da 1.6 lar için de elegant executive özelliğini belirterek ilan verenler var. 1.6 larda da var mı? fena durmamış ledler....
Murat beyinde dediği gibi 1.6 executive elegant diye bişe yok umut bey sahibinden.com kafasından böyle bi seçenek yazmış olsa gere uyanıklarda oraya direk ilan vermişlerdir sadece 2000 cc'lerde var... Bence bunun ledler kötü yamuk duruyor çok daha güzelleri var umut bey...

elegant executive sadece 2000 motorda var. avensisin babasi...

2000 cc motor...
otomatik vites...
cruise control...
deri doseme...
sunroof...
17 inc jant...

su anki aracimi (2008 model 1.6 elegant) almadan once altunizade papyon oto pazarinda 2006 model 70.000 km de siyah bir elegant executive bulmustum, genel mudurden satilikdi. ici, disi yaniyordu arabanin, fiyat o zaman 32.000 tl demisti, bende 30.000 olurmu demistim. tabiki olmamisti.  :D  arabayi yarim saat suzdukten sonra, icine oturup calistirinca yol bilgisayarinda 11.7 litre 100 km ortalamasini gorunce gozum biraz acilmisti. arac herseyiyle yilandi, 2000 cc avensis, vergisi ve benzin fiyatlari nedeniyle kafamda olmamasina ragmen gozum donup bu arac icin teklif yapmistim o zaman. simdi dusunuyorum da adam teklifime iyi ki evet dememis vallahi...

sahibinden com.da 1.6 elegant executive diye yazilanlar, tamamen uydurma, oyle birsey yok cunku...

Oguz bey, forumda sadece yuksek hiz da gezinme diye yazabiliyoruz, cunku rakam olarak bir deger yazamiyoruz, merak etmeyin 120 km.de hic bir arac gezinmiyor nerdeyse artik, avensisi hele ki elegant executive modelini 120 km.de test edicekseniz, buna gerek yok bence... temizini bulursaniz gonul rahatligi ile alabilirsiniz...
Normalde hızların yazılmaması gerekiyor ama yine tutamadım kendimi :) Vallahi inşallah dediğiniz gibidir... Avensis hakkında kafam da soru işareti kalmadı artık gerisi kader kısmet diyorum... Sade bi avensis alacak olursam başlıca yapacağım 3 şey var ancak 3.sü ihtimal olabilir..
 1. Cam filmi
 2.LEd gündüz farı
 3.MAkyajlı avensisin led sinyalli aynalarıyla değiştirme :) (Bu arada güncel corollayla makyajlı kasa avensisin[2007-09] aynaları tam olarak aynı mı !!