0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar ben mi araçlar konusunda tecrübesizim yoksa sizler mi çok pimpiriksiniz? çoğu forumda yok ön camdan rüzgar sesi geliyor, yok kapılardan rüzgar giriyor vs. yorumlar okuyorum. anlamadığım zaten araç belli bir hızın üzerine çıkınca sürtünmeye bağlı olarak ses artar, bunları sorun olarak görüp uğraşanları da anlayamıyorum. gerçekten çok mu rahatsız edici bir durum, belki de benim araçta olmadığından anlayamıyorum....
Umut bey 50.000 küsür lira para veriyoruz kuş serisi değilki bu 100km ye gelince kapı üstlerinden rüzgar sesi gelsin... tabiki 130-140 ı geçtikten sonra belirli oranda her araba rüzgar sesi alır ama bu şiddettli. babamın 94 model corollasında bile 100 km ye gelince kapı üstlerinden rüzgar sesi almıyor. Ayrıca yeni avensis sahiplerinin açtığı bir çok konu var. yanliş hatırlamıyorsam c5' i olan bir arakadaşımız yeni avensisi kullanmaya başlayınca oda fark edip konu açmıştı rüzgar sesiyle ilgili...
Yüksek hız km hızdan sonra yolda geziniyormuş hissi... ( problem sayılmayabilir ) yandan gecen araclardan cok etkilenmesi, arac sollarken yada baska bir arac bizi solluyorsa daha cok belli oluyor. bu da bende arac cizgisini koruyamiyor ve yolda geziniyor hissi uyandiriyor. İşte bu yorum beni yıktı tam avensis alma sürecindeyken korktuğum başıma geldi. D segmentidir geniş arabadır yapmaz derken bunu da duydum sırf bu yolda gezinme ve rüzgardan etkilenme yüzünden corolladan çok fena soğumuştum eğer aynısını avensiste'de yaşayacaksam ne anlamı kaldı araba değiştirmenin.. 1.5 yıldır 2004 vectra kullanıyorum böyle yola hakim olan bi araba kullanmamıştım hiç çizgisinden ayrılmıyor hiç bi türlü rüzgardan etkilenmiyor sanki yere yapıştırmışsın gibi gidiyordu son hızı 205 km. olduğu halde bu hızda bile hiç bi tedirginlik yaratmıyordu herhalde japon araçların genetiğinde rüzgardan etkilenme var (bundan önce hondam vardı sırf bu yüzden sattım) En kısa zamanda bi avensisi otobanda 120 km. hızla denemem lazım ileride pişman olmak istemiyorum ama ciddi ciddi şu an çok fena üzüldüm :S
Umut bey merhabalar,frene basıldığında bende de hafif tiz bir ses geliyor bundan farklı bir olay galiba. fren kaliper sesi stabilize yolda yada asfalt yola konmus plastik hiz kesicilerde daha rahat duyulabilen iki metalin birbirine carpmasi seklinde bir ses. Cagri beyin pimlere conta takma islemini bende duydum, evet bu sekilde daha ucuza halledilebilir...debriyaja basıp 1 nci vitese taktığımda hafif bir sürtme sesi duyuyorum baktırdığım usta bayramdan sonra getir hallederiz dedi, yağlanması gereken parça varmış, yağlarsak hallolur dedi...debriyajdan gelen ses icin arabanin vitesde olmasina gerek yok. vites bosta iken debriyaja basilinca ses rahatca duyulabiliyordu. bir baskasi debriyaja basip sizde motoru acip dinlerseniz eger problem varsa sesi daha net duyabilirsiniz.Yüksek hız km hızdan sonra yolda geziniyormuş hissi... ( problem sayılmayabilir ) yandan gecen araclardan cok etkilenmesi, arac sollarken yada baska bir arac bizi solluyorsa daha cok belli oluyor. bu da bende arac cizgisini koruyamiyor ve yolda geziniyor hissi uyandiriyor.
Vallahi inşalah bu yolda gezinme olayı abartıdır bu corolladan çok çekiyorum maalesef bunu ve avensisin de corolla kadar sallanacağına ihtimal vermiyorum ama allah sizi inandırsın corolla haddinden fazla etkileniyor yan rüzgarlardan ve hatta bu kadar da olmaz dedittiriyor ağacın kıpırdamadığı yolda bile bi araba gezinir mi hiç şerit içinde acayip bişe ya sinirden kızardığımı bilirim bu yüzden... Ve hızımda 100-110 civarı... Kesinlikle avensisi denemem gerekiyor ki avensise de kafayı o kadar takmışım ki gerekirse helezon yay attırır gene de kurtarırım onu rüzgardan bi elegant executive şart... Can bey eğer şayet bi gün avensisim olur da far problemi yaşarsam maddi durumda el verdikten sonra yeni kasanın farlarını takarım tabi onlarda da böyle bi sorun gerçekleşmiyorsa...Ve bu arada bi avensis alırsam (mutlaka siyah olacak) Sis farlarının hemen altında ki boşluğa LEd gündüz farı taktıracam en güzelinden bu konuyu çok araştırdım öyle bi uygulama yapacak olursam direk yeni bi konu açarım elimde videolar var çünkü...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-acil-satilik-avensis-elegant-sirali-lpgli-57700980/detay/ bu araçta söylediğin led uygulaması mevcut. bence uğraşma git bu aracı al...
elegant executive benim de bildiğim 2 bin cc araç donanımı ama ilanlar da 1.6 lar için de elegant executive özelliğini belirterek ilan verenler var. 1.6 larda da var mı? fena durmamış ledler....
elegant executive sadece 2000 motorda var. avensisin babasi...2000 cc motor...otomatik vites...cruise control...deri doseme...sunroof...17 inc jant... su anki aracimi (2008 model 1.6 elegant) almadan once altunizade papyon oto pazarinda 2006 model 70.000 km de siyah bir elegant executive bulmustum, genel mudurden satilikdi. ici, disi yaniyordu arabanin, fiyat o zaman 32.000 tl demisti, bende 30.000 olurmu demistim. tabiki olmamisti. arabayi yarim saat suzdukten sonra, icine oturup calistirinca yol bilgisayarinda 11.7 litre 100 km ortalamasini gorunce gozum biraz acilmisti. arac herseyiyle yilandi, 2000 cc avensis, vergisi ve benzin fiyatlari nedeniyle kafamda olmamasina ragmen gozum donup bu arac icin teklif yapmistim o zaman. simdi dusunuyorum da adam teklifime iyi ki evet dememis vallahi...sahibinden com.da 1.6 elegant executive diye yazilanlar, tamamen uydurma, oyle birsey yok cunku...Oguz bey, forumda sadece yuksek hiz da gezinme diye yazabiliyoruz, cunku rakam olarak bir deger yazamiyoruz, merak etmeyin 120 km.de hic bir arac gezinmiyor nerdeyse artik, avensisi hele ki elegant executive modelini 120 km.de test edicekseniz, buna gerek yok bence... temizini bulursaniz gonul rahatligi ile alabilirsiniz...