Gönderen Konu: Yeni Aracımda Tercihimi SuperB'den yana kullandım...  (Okunma sayısı 12755 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
Yeni Aracımda Tercihimi SuperB'den yana kullandım...
« : Temmuz 19, 2009, 21:20:54 »
 Yepyeni SuperB. Daha İyisi Sizlerin Olsun...
Merhaba arkadaşlar. Daha önce Autoshow fuarında gömüştüm aracı ve resmen vurulmuştum. Fakat fiyat falan derken vazgeçmiştim fuar sonrasında almaktan. Geçen ay nedense şöyle bir geldiler bana. Gittim aracı test ettim. O kadar süper bir araçki inince dizlerim titriyordu. Alacam bu aracı dedim ve aldım.  Aracın özelliklerine gelince...

1- Araç Skoda SuperB
2- 1.4 TSI 125 HP motor var
3- Elegance donanım paketi(En full donanım)
4- Ekstra olarak dokunmatik teyp, 10 hoparlörlü ve amfili ses sistemi.
5- Aktif görüş sistemli (AFL) BiXenon
6- AFL sis farları (hangi tarafa dönerseniz veya sinyal verirseniz oranın lambası yanar.
7-6 ileri manuel vites
8- ESP+ABS+EDL+ ıvır zıvır bir sürü şey
9- Park asistanı(bayıldım buna)
10- Görüntülü park sistemi(kameralı değil. teypten izliyorsunuz.

ve daha sayamadığım bir sürü şey.

Doğuş Oto'ta fazlası ile sinirli olduğumdan gidip Jetta almadım. İyikide almamışım. Aynı fiyata çok daha mükemmel bir araç aldım. Markası Skoda diye ilk başta yanlış konuşanlar oldu ama sonrasında araçtan inmek istemediler. Arka diz mesafesi o kadar çokki. Arkada oturmak bile çok keyifli bu yüzden. Tek eksiği otomatik şanzıman olmaması. 1.4 TSI'larda otomatik şanzıman yok. Ama bu motorla 1400 kg aracı yerinden klima sonuna kadar açıkken müthiş kaldırıyor. Tekleme veya zorlanma yok. 6'dan 5'e atmanın zevki zaten kudurtuyor adamı) Çok şükür hayalimi gerçekleştirdim. Sorusu olan varsa cevaplayabilirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Aracımda Tercihimi SuperB'den yana kullandım...
« Yanıtla #1 : Temmuz 19, 2009, 21:24:11 »
Hayırlı uğurlu olsun daha iyisi bizlerin olsun :D
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #2 : Temmuz 19, 2009, 21:25:17 »
aramıza hoş geldiniz....yeni aracınızda hayırlı olsun...iyi günlerde kullanmanızı dilerim....sizide biraz tanıyabilirsek seviniriz...iyi forumlar dilerim... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Temmuz 19, 2009, 21:30:12 »
Daha öncede bir konuda Hyundai'nin güvenlik problemlerinden bahsetmiştim. Sonuç olarak güvenli bir araç almak istedim. Yağmurda kayıp bariyere vurduktan sonrada ESP benim için farz oldu. Bu aracı üğretime başlamadan önce merceğe almıştım. Fuardada görüğ bayağı beğenmiştim ama biraz çekinceliydim araca karşı. Bu aracın aynısından alan bir abimiz araçla ilgili olumlu referans verdi(ki kendisi çok hassas bir kullanıcıdır). Bende bir gün uyandıktan sonra sanki rüyamda görmüş gibi kalktım bayiye gittim. Test ettim bir daha ve fiyattada anlaştık aracı hemen satın aldım. Bu aracı test aracı olarak ayırmışlardı ve plakası daha yeni gelmişti geçici olarak. 75 gün bekleyemeyeceğim için ısrar ettim ve sağolsunlar kırmadılar beni. Fiyat olarakta üzerindeki opsiyon olarak görüntülü ve 10 hoparlörlü müzik sistemide dahil olarak 59.000 civarından düz 54.000 e düştüler. Çok terlettim onları ama dedim ya sağolsunlar kırmadılar. Neden Toyota almadığıma gelince. Bodrum bayisinde iki Corolla Test ettim. Biri benzinli diğeri dizel olaraktan. 10.000 km olmamışlardı daha. Aracın göğsünden çatır çutur sesler gelip duruyordu. Serviste göğsü açıp sprey sıkıyorlarmış. Alırsanı öyle yaparız dediler. Hadi bu kısmıda geçtim diyelim. ÖTV'den önce 35.000 dedikleri araca bu seferde 38.000 deyince arkama bakmadan çıktım. Jetta'ya ve Passat'a baktım. Jetta Comfortline 52.000 TL civarındaydı. Ama bu araca bu para verilir mi dedim ve gönlüm razı olmadı. Passat baktım. Fakat onunda 1.4 TSI 122 BG olan aracı 72.000 TL idi. Bende kalktım Skoda aldım. Aracın diskleri ve motor parçalarının çoğu Audi malzemelerinden oluşuyor. İç mekanda orta konsol Passat CC ile aynı. Direksiyon ise A6 direksiyonu. 1 aylık dönemde aracımdan fazlasıyla memnun kaldım. Yani sipariş etsem ancak bu kadar olurdu üretilen bir araç. Ben D segmentine girmek isteyen arkadaşlara gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum. Zira çok titiz bir kullanıcıyım ve henüz bir kusur bulamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Temmuz 19, 2009, 21:30:24 »
1- Ben açıkçası çok şüpheliydim araçtan ilk başta. 1.4 bu kasayı çeker mi diye. Ama şu anda aracın performansı daha 700 km'de olmasına rağmen iyi. Klima maksimum seviyede açık bir şekilde çok güzel kalkıyor araba. En ufak bir titreme yok. Kendinizi 6 ileriye kaptırıp 140'a nasıl çıktığınızı anlamıyorsunuz bile. Araçta 5 kişi ve ortmaala yük ile sorunsuz rampaları çıktım. Yük olduğunu bile hiç anlamadım. 125 HP araç bu arada.

2- Yol tutuş mükemmel. Araçta 225/45 R17 jant ve lastikler var. Bunları çok az konfordan çaldığını söyleyebilirim. ESP'ninde etkisiyle aracı yoldan çıkarmak çok zor.

3-Frenleri zorlamadım ama ondanda şüphem yok. Audi logosu var disklerde.

4-Katalog'da 10.5 sn'yede 0-100 yazıyor. Ama kronometre tutmadım henüz. Zorlamak istemediğimden dolayı.

5-AFL farlar mükemmel. Viraj içlerini çok güzel aydınlatıyor. Sislerde farlara adapte. 40 km'ye kadar direksiyonu hangi yöne çevirirseniz veya sinyal verirseniz o tarafın sis lambaları döneceğiniz yönü gösteriyor.

6-İç mekanda sessizlik hakim. Golf 6'ya göre çok çok daha sessiz olduğunu garanti edebilirim. 4500 devirden sonra içerdeki motor sesi bir vızıltı gibi.

7-İç mekan ışıkları beyaz. Göstergeler beyaz.

8-DSG'nin bu araca katacakları şüphesiz daha güzel şeyler olacaktı ama maalesef 1.4 TSI motorda DSG seçeneği yok.

9-Bide Sunroof yok araçta. Çok istedim ama 75 gün sıra deyince sunroof'tan vazgeçtim. Hemen ellerindeki hazır aracı aldım.

10-Müzik sistemi mükemmel. 10 hoparlör ile müthiş bir ses kalitesi elde ediyorsunuz.

11-Park sensörleride teybe bağlı. Resimde görüldüğü gibi araç bir engele yaklaşınca resimle sizi uyarıyor. Kaç cm kaldığını anlayabiliyorsunuz. Kırmızı olunca 15 cm kalmış oluyor.

12-Park asistanı çok güzel bir sistem. İhtiyacım yok ama yinede jant ve lastikleri korumak için kullanıyorum.

13-Arka diz mesafesi belki Phateon'da bile bu kadar değildir. Yayla gibi arkası. Resimde şoför koltuğu en geride, yolcu koltuğu normal ayarında. Arkadaki Dijital ekrandan(Jumbo Box) dış ısıyı ve saati görebiliyorsunuz. B sütunundaki havalandırmalar çok kullanışlı ve etkili. Ama arkadakiler ısı seçemiyor. Tamamen şoför tarafına bağlı çalışıyor. Sadece ön yolcu kliması bağımsız.

14-Araç içi ışıklandırma çok güzel. Kapıyı açınca ortalık gündüz gibi oluyor.

15-Sol arka kapının içinde şemsiye saklama gözü var. Hayret ettim. Çok pratik ve kullanışlı gerçekten. Şemsiye koyunca seste yapmıyor.

16-Ön ve arka koltuklarda ısıtma var.

Ve son olarak daha öncede çok tartışılan bir konuya değinmek istiyorum. SKODA her zaman markasından dolayı kaybetti. Ama emin olun şu anda kendini aşmış durumda. Dikkat ederseniz direksiyon Audi direksiyonu, teyp vw teybi, fren diskleri Audi imzalı, klima bölgesi VW'de kullanılanın aynısı hemen hemen. Yani sadece logo farklı. Ayrıca servis fiyatları ve satış temsilcileri ile güzel bir arkadaşlık kurduk. Çok sıcakkanlılar. Doğuş grubunda böyle insanlar bulmak zor...

Daha sormak istedikleriniz var mı arkadaşlar? Aklıma gelen bu kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Temmuz 19, 2009, 21:31:35 »
aramıza hoş geldiniz....yeni aracınızda hayırlı olsun...iyi günlerde kullanmanızı dilerim....sizide biraz tanıyabilirsek seviniriz...iyi forumlar dilerim... :)

Daha öncesinden foruma üyeydim. tanışma bölümünde vardır konum. Yinede kısaca anlatayım. Adım Zınar TURGUT. Antalya ve Bodrum'da ikamet ediyorum. Bilişim sektöründe çalışıyorum. 24 yaşındayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Temmuz 19, 2009, 21:33:53 »
Ayrıca çok hoş bazı detaylar var. Mesela aracın kontağını açtığınızda bütün göstergeler sonuna kadar dayanıyor ve ışıklar sönünce eski konuma dönüyor, teypte WELCOME ON BOARD yazısı çıkıyor, farları açınca ilk önce dairesel olarak farlar hareket edip etrafınızı kolaçan ediyor ve normal konuma dönüyor... Yani ince ve hoş detaylar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 19, 2009, 21:39:27 »
Yen aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın....

işte Toyotanın farkı burada Zınar bey... Evet bunlar güzel özellikler ama güzel oyuncaklar aslında ve elektronik oyunlar...
Toyota bu tarz elektronik detaylardan kaçarak sorun çıkarma olasılığını düşürüyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 19, 2009, 21:44:16 »
Hayırlı uğurlu olsun, öfkeli bakışlarıyla bile aynadan bakan sürüceleri korkutur, yol verdirir :) iyi günlerde kullanın...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 19, 2009, 21:45:31 »
Yeni aracınız hayırlı olsun, güle güle binin...Skoda showroomda bakmıştım en full olanına, gerçekten mükemmel bir araç...BMW 7 serisi ebatlarında ve kalitesinde resmen...Çok çok iyidi...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 19, 2009, 21:54:58 »
Yeni aracınız hayırlı olsun Zınar Bey. Gerçekten çok isabetli bir seçim bence. Suberb çok beğendiğim bir modeldir. Bir önceki Avensis kasasını anımsatan asil bir duruşu var. Donanımına zaten söyleyecek söz yok. Ben özellikle yakıt tüketimini merak ediyorum. Paylaşırsanız sevinirim. Bu arada konuyu detaylı anlatımınızdan dolayı Testler bölümüne taşıyorum :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #11 : Temmuz 19, 2009, 21:57:47 »
:D Hayırlı OLsun kac liraya aldınız acaba ? :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #12 : Temmuz 19, 2009, 23:32:47 »
:D Hayırlı OLsun kac liraya aldınız acaba ? :D

konudaki açıklamada belirttiğim gibi. 59.000'lik aracı 54.000'e bıraktılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Temmuz 19, 2009, 23:37:01 »
Yeni aracınız hayırlı olsun Zınar Bey. Gerçekten çok isabetli bir seçim bence. Suberb çok beğendiğim bir modeldir. Bir önceki Avensis kasasını anımsatan asil bir duruşu var. Donanımına zaten söyleyecek söz yok. Ben özellikle yakıt tüketimini merak ediyorum. Paylaşırsanız sevinirim. Bu arada konuyu detaylı anlatımınızdan dolayı Testler bölümüne taşıyorum :)

Araç daha 2000 olmadı. 2 haftadırda kullanamıyoru şehirdışında olduğumdan. Araçta 1.4 TSI 125 BG motor var. 200 nm tork üretiyor. Çekiş açısından bayağı iyi. En son yol bilgisayarında yazan ortalama 8.6 tükettiğiydi. Tahminimce bir depo ile (60litre) 800 km yapabileceği. Ayağım biraz yumuşak bastığı için gaz pedalına bu menzili uzatmak mümkün diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #14 : Temmuz 19, 2009, 23:37:27 »
Ayrıca tüm arkadaşlara iyi dilekleri için teşekkür ediyorum. Daha iyisini, gönlünüze göre olanını Allah sizede nasip etsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Temmuz 19, 2009, 23:48:34 »
Zınar kardeşim aracınızı iyi günlerde kullanın,kazasız yolculuklar dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #16 : Temmuz 19, 2009, 23:52:17 »
Zınar kardeşim aracınızı iyi günlerde kullanın,kazasız yolculuklar dilerim.Bu arada skoda clup tr varmı? Hayır yani toyotacıların varda. :D

Sanırım var ama henüz üye olmadım. VW forumuna üyeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 20, 2009, 00:01:34 »
Hayırlı olsun. Kardeşimde de Octavia RS var. 2.0 TFSI modellerden.
Çok başarılı bir araba ve motor.

NOT: Forumda her markadan aracı olanlar yazabilir. Toyota aracınızın olması gibi bir şart yok.
Önemli olan sohbet ve paylaşım.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 20, 2009, 00:07:01 »
Ek bir yorum.

Bu aracın ön ve yan dizaynı çok başarılı iken, arka kısmını niye öyle sönük tasarlamışlar anlayamıyorum.
O stop lambaları hakikaten arabaya yakışmıyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Temmuz 20, 2009, 00:15:50 »
Murat bey sadece espri yapmıştım.yanlış anlaşıldı herhalde.Onun için yanlış anlamaya yolaçan cümlemi sildim.Yoksa tabiki herkes yazabilir.Bildiğim kadarıyla siteye üye olurken araç sorgulaması yapılmıyor zaten.