Gönderen Konu: Yeni Aracımda Tercihimi SuperB'den yana kullandım...  (Okunma sayısı 12861 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Yeni Aracımda Tercihimi SuperB'den yana kullandım...
« Yanıtla #40 : Ağustos 05, 2009, 02:22:49 »
   Auto Hold tuşunun kötü yanları var.Mesela bağımlılık yaratıyor :D Başka araca geçtiğinizde eliniz o tuşu arıyor.Yada dik bir rampada iken Auto Hold var sanıyorsunuz.Ama olmadığını anımsayıncada gairp oluyorsunuz.Sizin araçta nasıl bilmiyorum ama araç durduğunda Auto Hold aktifse,emniyet kemerini çıkardığınız an sistem devre dışı kalıyor ve hemen el freni devreye giriyor.Bu arada el freniniz elektrikli değil mi ?

Araçta elektrikli el freni yok. İyiki yok zira ben güvenemiyorum elektrikli el frenine. Abimin Passat'ta vardı. Ben yinede aracın lastiklerini kaldırıma dayayım viteste bırakıyordum aracı. Bir rivayete göre A6'larda elektrikli el frenini çekince araç mümkün olduğunda güvenli ve hızlı bir şekilde aracı durduruyormuş. Ama açıkçası hiç denemedim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ağustos 05, 2009, 11:44:26 »
Araçta elektrikli el freni yok. İyiki yok zira ben güvenemiyorum elektrikli el frenine. Abimin Passat'ta vardı. Ben yinede aracın lastiklerini kaldırıma dayayım viteste bırakıyordum aracı. Bir rivayete göre A6'larda elektrikli el frenini çekince araç mümkün olduğunda güvenli ve hızlı bir şekilde aracı durduruyormuş. Ama açıkçası hiç denemedim...
  Geçen el freni takılı kaldı.Bende olduğum yerde kaldım :) Hareket edemedim.Normalde emniyet kemeri takılı ise hareket ettiğinizde fren otomatik çözülür.NE böyle çözüldü nede normal bir şekilde.Windows aç-kapa tekniği ile sorunu ben çözdüm
   A6 alınca deneriz artık.Bakarız öylemiymiş değilmiymiş.Aslında bu tamamıyla şehir efsanesi gibi görünüyor.4 disk frenin aynı anda kilitlendiğini düşünemiyorum bile
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #42 : Eylül 17, 2009, 01:38:41 »

Evet arkadaşlar. Uzun bir aradan sonra tekrar yorumlarımla karşınızdayım. Aracı aldığım günden bu yana gözlemlerimi paylaşmak istedim sizlerle. En son 2 gün önce Bodrum'dan Diyarbakır'a geldim SuperBee ile. Görüşmerlim aşağıda. Umarım faydalı olur.

- Aracın performansını hem uzun yolda hem şehir içinde benim açımdan yeterli. Ne sollamada, nede yüksek hızlara çıkmadan tereddüt yok.
- Yol tutuş ESP'ninde yardımıyla fazlasıyla iyi. Açıkçası çokta fazla ESP'yi devreye sokmayı başaramadım.
- Yakıt tüketimi şehiriçinde 250-280 kuruş arasında. Şehirdışında 180 kuruşa kadar iniyorum. Hızı pek sevmeyen biri olarak genellikle 90-100 takılmamında etkisi var tabi. Ayrıca Cruise Control kullanıyorum
-Farlarla ilgili bişey demeyecem. AFL mükemmel çalışıyor. Xenonların aydınlatma performansıda çok iyi.
- Süspansiyon fena değilde 17" lastiklerin konfordan çaldığını hala söylüyorum. Ama 16" jantta bu araca gitmez. 18" almayı düşünüyordum iyiki almamışım.
- Ses sistemi çok iyi. 10 hoparlörden fazlasıyla berrak ses alabiliyorum.
- Bagajı oldukça geniş.
-Arka diz mesafesi ve arka koltuklar çok iyi. Aracı kullanmaktan çok arkada oturmak tam bir zevk benim için. Sürüşüne güvendiğim biri olursa hiç önce oturmuyorum.
- Nazarlığınıda yedi aracım. nişanlım ön tamponu hafif sürtmüş. Çok ufak bir sürtme izi var.
- 2000 km'ye yakın hiç durmadan yol yaptım. Hiç yorulmadım diyebilirim. Açıkçası keşke yol biraz daha uzasa bile dedim.
- Park asistanı iyiki var. Aracın boyutlarını unutup küçük bir yere park etmek isteyebiliyorum bazen. Bu yanlışlıktan kurtarıyor beni.
- Aracın gördüğü ilgiden açıkçası artık biraz rahatsızım. Sürekli aynı sorular ve farklı kişilere cevap verip duruyorum.

Aklıma bu kadar geliyor. Sormak istediğiniz soru varsa cevaplayabilirim.

Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Eylül 17, 2009, 03:51:55 »
Yeni aracınız tekrar hayırlı olsun.Verdiğiniz test bilgileri içinde teşekkürler.Burada iken farklı marka araç alıp 2 gün sonra forumu terk eden çok üyemiz var. :)

Bu arada bence Linealarda 290 NM tork var ve kendi sınıfında max torka sahip araç.Bence Skoda da bu kadar ağır kasa için torku biraz daha yüksek tutsaydı düşük devirlerde benzinliyi isteme duygusu hiç yaşatmazdı herhalde.Gerçi bu haliyle de yeterli bir araç.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Eylül 17, 2009, 04:48:33 »
Yeni aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #46 : Eylül 17, 2009, 05:45:16 »
Yeni aracınız tekrar hayırlı olsun.Verdiğiniz test bilgileri içinde teşekkürler.Burada iken farklı marka araç alıp 2 gün sonra forumu terk eden çok üyemiz var. :)

Bu arada bence Linealarda 290 NM tork var ve kendi sınıfında max torka sahip araç.Bence Skoda da bu kadar ağır kasa için torku biraz daha yüksek tutsaydı düşük devirlerde benzinliyi isteme duygusu hiç yaşatmazdı herhalde.Gerçi bu haliyle de yeterli bir araç.

Haklısınız Emre Bey. İstediğini alıp forumları terkeden insan sayısı çok fazla. Ama ben gerçek anlamda otomobilleri seviyorum, otomobil sohbetlerini, otomobillerle ilgilenmeyi seviyorum. Burası dışında 2 tane daha forumda üyeliğim mevcut. Hepsinde aynı derece aktif olmaya çalışıyorum. Her yeni öğrendiğim şey beni mutlu ediyor, insanlara bilgiklerimi aktarmak hoşuma gidiyor. O yüzden elimden geldiğince ben buralardayım;)

Tork konusuna gelince. Linea'da kullanılan 1.6 dizel motordan bahsediyorsunuz sanırım. Kağıt üzerinde gerçekten etkileyici bir rakam. Ama maalesef gerçekte öyle değil. Yaptığım testte aracın torkunun devir dağılımının çok düzensiz olduğunu gördüm. Açıkçası hissettiğim 170 nm civarı idi. En azından benim nazarımda Hyundai Era dizel kadar başarılı değil. Skoda'daki 1.4 TSI motor 125 BG güç ve 200 NM tork üretiyor. Aynı motor Passat, Golf, Jetta, Touran, Leon, A3 vb VW grubu araçlarda da kullanılıyor. Ama torkun devir dağılımının düzenli olması nedeni ile bana yeterli performansı veriyor. Ben zaten sürat yapan biri değilim. Açıkçası klima maksimum seviyede açıkken bile sorunsuz kalkışlar ve korkmadan sollama yapabiliyorum. 1.8 TSI motoruda vardı bu aracın. Ama 35 BG için açıkçası 20.000 TL'ye yakın para vermek işime gelmedi. Kısacası ne kadar ekmek o kadar köfte. Gönül isterdiki 1000nm torka sahip Q7 ye binelim ama Allah'ın bize bahsettiği nasibimiz en azından şimdilik bu çok şükür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Eylül 17, 2009, 09:49:23 »
HAyırlı olsun
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #48 : Eylül 17, 2009, 10:03:13 »
mukemmel otesi bende 75 gun zincirine takılardanım çaktırmayalım siyah 1,4 tsi suunroflu elegance donanımlıdan sipariş verdim 53000e ben aldım 2001 vvt-i boşa çıktı satıyorum 66000kmde buradanda çaktırmadan belirteyim,
2001 vvt-i corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #49 : Eylül 17, 2009, 13:34:35 »
gayet güzel bir araç. İnşallah bu araç benim 2004 senesinde donanımlarına bayıla bayıla aldığım Renault Megane2 gibi çıkmaz. Malum donanımı koyuyorlar malzemesinden çalıyorlar...Şeytan kulağına kurşn deyin bence...Fazla da aracı övmeyin insan kendi kendine nazar ediyor. :D
Paylaşımlarınız ve düşünceleriniz oldukça açıklayıcı elinize sağlık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #50 : Eylül 17, 2009, 16:26:58 »
hocam naptın megane ile suberb kıyaslanmaz kesinlikle segmentleri bir değil kalite skodada tartışılmaz
2001 vvt-i corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #51 : Eylül 17, 2009, 16:58:53 »
mukemmel otesi bende 75 gun zincirine takılardanım çaktırmayalım siyah 1,4 tsi suunroflu elegance donanımlıdan sipariş verdim 53000e ben aldım 2001 vvt-i boşa çıktı satıyorum 66000kmde buradanda çaktırmadan belirteyim,

Çok iyi fiyat almışsınız gerçekten. Benim araçta 10 hoparlörlü ses sistemi vardı ekstradan. Sunroof süre nedeniyle istemedim. Elegance ve sunrooflu çok iyi fiyat. Güle güle kullanın. Resimlerini paylaşırsınız gelince. Doğru seçim yaptınız. Tebrikler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Ekim 04, 2009, 22:45:00 »
hocam naptın megane ile suberb kıyaslanmaz kesinlikle segmentleri bir değil kalite skodada tartışılmaz
  Burada kıyaslama yapılmamış ki ! Nede olsa o bir VW yani...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ekim 04, 2009, 22:55:44 »
Hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle..
Ben bundan sonraki aracım olarak URBAN CRUİSER düşünüyorum toyotadan şaşmam şahsen ;)
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ekim 04, 2009, 23:21:30 »
hayırlı olsun deponuz ful yolunuz hep açık olsun
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #55 : Ekim 05, 2009, 20:13:13 »
hayırlı olsun aracınız valla bende yeni corolla aldım 1 ay önce bu arabada çok akım kalmıştı ama fiyatı yüzünden vazgeçmiştim gerçekten güzel araç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Ekim 07, 2009, 23:01:56 »
  Dün SuperB'i yakından inceledim.Skoda D segmentinde ki çok dolu bir aracın baz modeline deri direksiyon ve vites koymamakla çok ayıp etmiş.Ama içi haddinden fazla geniş.49 bin Avensis'e verilinceye kadar direksiyonu bile deri olmayan ama genel anlamda donanımı yüksek olan bu araca binilebilir.Malzeme kalitesi ve işçilik yüksek standartlarda.Ama yinede deri direksiyonunun olmaması büyük bir eksi.Yada daha kaliteli bir Kremayer direksiyon simiti kullanılabilirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #57 : Kasım 07, 2009, 01:13:31 »
Aracımı iş kurduğum ve evleneceğim için satmak zorunda kaldım arkadaşlar:(( 2 Hafta oldu onsuzum. Allah hayırlısını nasip etsin. Böyle olması gerekiyormuş demekki. Bu arada merak edenler için söyliyim. 54 'e aldım 15 e yakın bir km'de bakımını bile yapmadan 56 bine sattım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Kasım 07, 2009, 01:38:39 »
Kar ederek ikinci el olarak iyi bir fiyata satmışsınız.Hayırlısı olsun.İleride daha iyisini alırsınız inş. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Kasım 07, 2009, 08:12:12 »
Kar ederek ikinci el olarak iyi bir fiyata satmışsınız.Hayırlısı olsun.İleride daha iyisini alırsınız inş. :)

+1. Hayırlı olsun.
Folgsamkeit macht frei...