Gönderen Konu: Yeni Aracımda Tercihimi SuperB'den yana kullandım...  (Okunma sayısı 12754 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Aracımda Tercihimi SuperB'den yana kullandım...
« Yanıtla #20 : Temmuz 20, 2009, 00:20:52 »
   Zınar bey öncelikle hayırlı uğurlu olsun.Güzel günlerde kullanmanız dileği ile.Lütfen bu yazacaklarımı yanlış anlamayın.Bu arada Doğuş'a ve VW'ye verip veriştirmişsiniz ama aracınızın tamamı VW imzalı.Bu teknoloji,tasarım  ve herşey VW AR-GE si tarafından yapılmıştır.Skodâ ile bir ilgisi yok artık.Günümüzde artık ne Çekoslavakya var ne de Skodâ AR-GE si var.1,4 TSI 125 Hp,direksiyon,ön farlar (passat farının tıpatıp aynısı az bir makyaj söz konusu),vites etrafı tuş konumlandırmaları,dörtlü düğmeniz,müzik çalar altında ki "PASSANGER AIRBAG" yazıları da dahil olmak üzere tamamıyle Passat kopyası bir araç.Kabul ediyorum Passat'ta olmayan bir çok özellikler de mevcut ama Passat D segmentinde artık yaşlanmış bir araç ki yenilendiğinde ne tür özelliklere sahip olur onu tahmin bile etmek istemiyorum.Phaeton ile kıyaslama yapmışsınız ama o aracın kısa hali bile bir Long.Long kasasını varın siz düşünün.Son olarak VW grubuna bağlı olan Audi,Skoda,Porche,Seat markalı tüm araçların elektronik ve mekanik bir çok parçasında VW ve Audi logolarını sıkça görebilirsiniz.(iki tane A4 eskitmiş,Passat ve koca bir VW kullanıcısı olarak görüşlerim :) ) Sonuç olarak aracınız gerçekten güzel.Çünkü çok asabi bir duruşa sahip.Böyle olması bile yeterli..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 20, 2009, 00:22:13 »
hayırlı olsun
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 20, 2009, 01:12:56 »
Murat bey sadece espri yapmıştım.yanlış anlaşıldı herhalde.Onun için yanlış anlamaya yolaçan cümlemi sildim.Yoksa tabiki herkes yazabilir.Bildiğim kadarıyla siteye üye olurken araç sorgulaması yapılmıyor zaten.

Ergün Bey,

espri olarak yaptığınızı biliyorum.
Karşı taraf yanlış anlamasın diye yazdım.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 20, 2009, 09:22:04 »
  Hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 20, 2009, 09:50:50 »
Hayirli olsun araciniz. Skoda'nın yenı modelleri gerçekten çok güzel octavia da benim takibimde buaralar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 20, 2009, 09:57:02 »
Hayırlı olsun, güle güle kullanmanız dileğiyle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #26 : Temmuz 20, 2009, 22:17:30 »
   Zınar bey öncelikle hayırlı uğurlu olsun.Güzel günlerde kullanmanız dileği ile.Lütfen bu yazacaklarımı yanlış anlamayın.Bu arada Doğuş'a ve VW'ye verip veriştirmişsiniz ama aracınızın tamamı VW imzalı.Bu teknoloji,tasarım  ve herşey VW AR-GE si tarafından yapılmıştır.Skodâ ile bir ilgisi yok artık.Günümüzde artık ne Çekoslavakya var ne de Skodâ AR-GE si var.1,4 TSI 125 Hp,direksiyon,ön farlar (passat farının tıpatıp aynısı az bir makyaj söz konusu),vites etrafı tuş konumlandırmaları,dörtlü düğmeniz,müzik çalar altında ki "PASSANGER AIRBAG" yazıları da dahil olmak üzere tamamıyle Passat kopyası bir araç.Kabul ediyorum Passat'ta olmayan bir çok özellikler de mevcut ama Passat D segmentinde artık yaşlanmış bir araç ki yenilendiğinde ne tür özelliklere sahip olur onu tahmin bile etmek istemiyorum.Phaeton ile kıyaslama yapmışsınız ama o aracın kısa hali bile bir Long.Long kasasını varın siz düşünün.Son olarak VW grubuna bağlı olan Audi,Skoda,Porche,Seat markalı tüm araçların elektronik ve mekanik bir çok parçasında VW ve Audi logolarını sıkça görebilirsiniz.(iki tane A4 eskitmiş,Passat ve koca bir VW kullanıcısı olarak görüşlerim :) ) Sonuç olarak aracınız gerçekten güzel.Çünkü çok asabi bir duruşa sahip.Böyle olması bile yeterli..

Üstad zaten bende aynısını söyledim. Aracın VW tarafından geliştirildiğini bildiğimi ve parçalar dahil hemen hemen herşey VW imzalı. Sadece karşılaştırma yaparak Jetta alacağıma bunu aldım dedim. Yani mantıklı olursak iki tane birebir aynı Passat'ı yanyana koyun. Birinde VW logosu kalsın birinde Skoda olsun. VW 70.000, Skoda 55.000 olsun. Hangisini alırsınız? Ben mantığımla Skoda'ya karar verdim. Sonu. tamamen bundan ibaret;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 21, 2009, 02:01:42 »
Zınar Bey, hayırlı olsun arabanızı güle güle kullanın... Bu arada sizi tebrik etmek isterim, vefalıymışsınız... Araba alacağım sorularım var deyip, sorusunu sorup giden, bir daha da ortalıkta görünmeyen o kadar çok kişi var ki...

Valla ben olsam da sizin gibi yapardım... Tamam VW kalite ama bir yere kadar... Arada 15.000 TL lik bir fark yoktur... Yılların verdiği sağlamlık imajı ile ederinden çok daha fazla pahalıya satıyorlar VW' i...

2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Temmuz 21, 2009, 12:13:12 »
Zınar Bey, hayırlı olsun arabanızı güle güle kullanın... Bu arada sizi tebrik etmek isterim, vefalıymışsınız... Araba alacağım sorularım var deyip, sorusunu sorup giden, bir daha da ortalıkta görünmeyen o kadar çok kişi var ki...

Valla ben olsam da sizin gibi yapardım... Tamam VW kalite ama bir yere kadar... Arada 15.000 TL lik bir fark yoktur... Yılların verdiği sağlamlık imajı ile ederinden çok daha fazla pahalıya satıyorlar VW' i...

Parcalar genelde ayni.
VW'de bazi detaylara önem verilmis. Mesela, ön kaput genelde amortisörlüdür. Kaputu kaldirip da, kolla sabitlemen gerekmez.
Skoda Octavia'da bu yoktu mesela. Onun disinda, motor, sanziman, sasi, frenler, aktarma vs hep ayni.

Audi A3 alanlara inanamiyorum ben. 30-32bin eur'ya 1.6 8v motorlu A3'ler var. Ayni araba ÖTV indirimden önce Golf olarak 39-40bin lira idi. Aradaki fark acayip.

Kardesimin araba Octavia RS. 200 ps, 18 inch jantlar, Recaro deri koltuklar vs standart. Araba süper gidiyor ve o güce oranla az yakiyor. 1.6 benzinli otomatik Corolla'dan daha az, onu söyleyim.

Skoda'nin en avantajli oldugu sey ara sinif üretmesi. Octavia Jetta'dan büyük ama Passat'tan kücük ve ucuz. Superb, Passat'tan büyük ama ucuz.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Temmuz 21, 2009, 18:37:05 »
Skoda'nin en avantajli oldugu sey ara sinif üretmesi. Octavia Jetta'dan büyük ama Passat'tan kücük ve ucuz. Superb, Passat'tan büyük ama ucuz.
   Tamamıyla satış-pazarlama stratejisi.Başka bir şeyde değil.Süperb'i Passat'tan farklı kılmaz fiyatınıda Passat ile aynı tutarsa elbetteki Passat daha çok satılacak.Bu tarz avantajlarıda beraberinde sunuyorlar ki gruba bağlı diğer araçlarda satılsın.Gerçi Fiat Opel'i satın alsaydı ne yapacağını çok merak ediyordum.Ama olmadı... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #30 : Temmuz 21, 2009, 21:21:28 »
Murat Bey dediğiniz ara kasa olayına katılıyorum. Octavia A4 ile Jetta arasında, SuperB Passat ile A6 arasında bulunuyor. Böyle olmazsa araç satılmaz. Herkesin kafası karışırdı. Ben açıkçası alırken ve sonrasında Skoda ekibinden çok memnun kaldım. Çok çok yardımcı oldular. Ve hatta serisi gelmemiş plakamı bile cuzi bir ücretle tahsis ettiler. Ki ben o plaka için 5000 bile gözden çıkartırdım. Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek. Tamam araçta elektronik donanımın çok olması arıza  ihtimalini olayını arttırabilir. Fakat bunları zaten alırken göz önünde bulundurdum. Bir park asistanı işime yaramaz derken bir baktımki kaldırımla jant arasında mutlak bir mesafe bırakıyor. Jantın çizilme ihtimali sıfır. Neden kullanmayayımki... Her güzel şeyin bir bedeli vardır mutlaka...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 21, 2009, 23:01:30 »
güzel araç almışsınız zınar bey...güle güle kazasız beelasız kullanın...passattan eksiği yok fazlası var bence. aracın yeni kasasını bi ara gördüm. fazla yok sokaklarda ama baktırıyor kendisine....güzel, hoşuma gitti...
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Temmuz 22, 2009, 00:05:46 »
Murat Bey dediğiniz ara kasa olayına katılıyorum. Octavia A4 ile Jetta arasında...

Zinar bey, bircok kere farkli kasalarda da A4 kullandim. Jetta sirket araci kullandik bir süre.
Octavia kesinlikle ikisinden de büyük. HB-Sedanimsi versiyonunun bagaj hacmi 560 litre ve ici daha genis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 23, 2009, 11:52:12 »
hayırlı olsun, güle güle kullanın. bende olsam aynı seçimi yapar, skodayı alırdım.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: ---
« Yanıtla #34 : Temmuz 23, 2009, 13:00:18 »
Zınar Bey öncelikle hayırlı olsun. Bende uzun süre 2000 model Skoda Octavia araç kullandım ve ne kadar güzel ve rahat bir araç olduğunu iyi bilirim.

Arkadaşların da dediği gibi artık skoada vw audi seat neredeyse tamamen aynı parçaları kullanarak üretim yapıyor. Kendi aracımla ilgili araştırma yaparken örnek olarak benim aracın motorunun Audi A3 ve A4 lerde, VW Passat, Bora ve Golf lerde kullanıldığını görmüştüm ve bunun gibi daha birçok parça ortak kullanılmış ve kullanılmaya devam ediyor. Aracınızı zaman geçtikçe daha çok tanıyacak ve daha çok seveceksiniz, benim tavsiyem skoda forumlarını da takip edin çünkü daha servislerin ve satıcıların bilmediği bir sürü özellik buralarda paylaşılıyor.

Son olarak da merak ettiğim aracınızda yokuşlarda geri kaymayı engelleyen auto-hold mevcut mu mevcut ise izlenimleriniz nasıl?
Skoda Octavia 2000 1.8 T 20 V L&K
Toyota Corolla 2007 Terra 1.4 D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 23, 2009, 14:09:00 »
Öncelikle hayırlı olsun kazasız cezasız günlerde kullanmanızı dilerim. Renk seçimi güzel olmuş
aracı bende incelemiştim o aracı sürmek değil arka koltukda takılmak isterim arka süper geniş ;)
ve bagaj kapağı çok güzel iki kademeli açılıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #36 : Temmuz 23, 2009, 14:44:51 »
Zınar Bey öncelikle hayırlı olsun. Bende uzun süre 2000 model Skoda Octavia araç kullandım ve ne kadar güzel ve rahat bir araç olduğunu iyi bilirim.

Arkadaşların da dediği gibi artık skoada vw audi seat neredeyse tamamen aynı parçaları kullanarak üretim yapıyor. Kendi aracımla ilgili araştırma yaparken örnek olarak benim aracın motorunun Audi A3 ve A4 lerde, VW Passat, Bora ve Golf lerde kullanıldığını görmüştüm ve bunun gibi daha birçok parça ortak kullanılmış ve kullanılmaya devam ediyor. Aracınızı zaman geçtikçe daha çok tanıyacak ve daha çok seveceksiniz, benim tavsiyem skoda forumlarını da takip edin çünkü daha servislerin ve satıcıların bilmediği bir sürü özellik buralarda paylaşılıyor.

Son olarak da merak ettiğim aracınızda yokuşlarda geri kaymayı engelleyen auto-hold mevcut mu mevcut ise izlenimleriniz nasıl?

auto-hold aracımda mevcut. Yokuşlarda kısa bir süre aracı geriye kaydırmayı engelliyor ama kötü taraflarıda var. Araca her bindiğinizde devreye sokuyorsunuz. Sabit olarak devrede kalmıyor fakaaat en önemli sorun geçen gün Bodrum'da bir kamyonun arkasında durdum rampada. Yeşil yanınca kamyon geri kaçırdı aracı. Bende kaçmak için ayağımı frenden çektim ama araç öyle kaldı Neyseki kornayla uyardık kamyoncu arkadaşı. Yani bu fonksiyonu kullanıyorsanız aracınızı biraz geride tutmakta fayda var... İyi dilekleriniz içinde ayrıca teşekkür ederim arkadaşlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Temmuz 23, 2009, 15:24:24 »
öncelikle aracınız hayırlı olsun. gayet güzel bir seçim yapmışsınız.
geçici plaka almışsınız.şartları nedir acaba? kaç günlük alabiliyoruz.haturladığım kadarıyla 2 şer günlük alınabiliyordu.geçici plaka masrafınıda öğrenebilirmiyim?
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Temmuz 27, 2009, 17:41:45 »
kesinlikle onayladığım bir araba.hayırlı uğurlu olsun.tasarımı aracın klasmanına yakışır ağırlıkta.ayrıca skoda da ne varmış?özelliklede bu klasmanda bir araç için çok başarılı bence.

illada bir eksiği varsa otomatik vitestir.onada başka açıdan bakarsak daha performanslı bir kullanım sağlar.

bol bol foto bekliyoruz.tanıyalım canavarı bakalım nasıl birşeymiş ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Temmuz 31, 2009, 11:34:46 »
   Auto Hold tuşunun kötü yanları var.Mesela bağımlılık yaratıyor :D Başka araca geçtiğinizde eliniz o tuşu arıyor.Yada dik bir rampada iken Auto Hold var sanıyorsunuz.Ama olmadığını anımsayıncada gairp oluyorsunuz.Sizin araçta nasıl bilmiyorum ama araç durduğunda Auto Hold aktifse,emniyet kemerini çıkardığınız an sistem devre dışı kalıyor ve hemen el freni devreye giriyor.Bu arada el freniniz elektrikli değil mi ?