0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
türkay iyi düşünüyorsun dediklerinin hepsi yapılabilir seçenekler. tüp ile arka koltuk arasına olursa amfiler genellikle ısındıklarından tüpe çok yakın olması bir risk oluşturur mu? tam olarak bilemiyorum. Ayrıca hiç gazlı arabam olmadığındancahilce bir soru olabilir fakat hoparlörlerin arkasındaki manyetik alan tüplerin mikserlerine bir etki yapar mı bilemiyorum.amfi seçenek olarak sağ koltuk altına veya bagajın sağ ve sol yanlarına mdf ve güzel bir işçilikle konulabilir. pandizota midtis takımının arasına dediğin gibi konulabilir fakat bu sefer de bass'lara yer ayarlamak gerekecek. tüp olması ve Oğuzhan'ın bagajdan minumum alan kaybetmek istemesi seçenekleri sınırlandırıyor.Benin şahsi fikrim ön kapılara componentleri. Ön koltuklardan birinin altına amfiyi. Daha sonraki aşamada arkaya pandizot ile iki tane 25 cm bass olur gibi sen ne dersin.
pandilzota bas olmaz Tuncer bey,pandilzot basın ağırlığı ile çöker, destek demir çubuk yapılması lazım altında yada kalın mdf kestirilmeli ancak bu yaptırılsa bile basslar kapalı kutuda olmadıkları ve gereğinden fazla hacime sahip bi alanda olucakları için o baslardan midlerden daha az bass sesi alınır, ayrıca baslar ufaldıkça vuruşlardaki bass kaliteside düşer, en ideali bizim boyutlardaki araçlar için 30cm veya bagajı biraz daha büyük olanlarda sedan cinsi araçlarda ise 38cm liktir
tuncer abi subwooferlar kutu olmayınca verimli olmuyor, kutulu bir şeyler düşünülebilir, ben hep koltukların altını düşünüyorum bu ara..ön koltukların altına kutu ayarlanır, tamamen kapalı kutu içinde (hoparlör de kutu içinde) (mesela 3 kat olcak ortadaki katta hoparlör takılı dış kutu tamamen kapalı, port var, porttan çıkıyor ses) koltukların altına konabilir, hatta koltuk sökülüp o alanın ölçüsü alınır ona göre yapılıp koltuk üstüne takılır ve yer kaybı olmadan verimli tok bass sesi alınabilir, 25cm kaldırır koltuk altındaki alan, litresi yeter gibi geliyor.. ön koltuklar altına 2 tane 25cmlik subwoofer ayarlanır..pandizota daha önceki mesajımda anlattığım pandizot yapılır (amfi ve komponent) bass yetersiz gelirse arka kapıya koltuğun önünde kalan kapıdaki alana küçükçe bir 6x9 kutu yapılır yine portlu, amfi ile beslenir o hoparlörlerden bass alınır..ama bu sistem büyük elektrik tüketir, kapasitör şart ama çok özgün ve minimum yer ile maximum ses alınan bir sistem olur..
türkay linkteki cihazı bir incele bu tarz birşey olur gibi geldi bana.http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=10226&k_id=1414&kn=ALPINEcık cık cık bu olmaz 500 lira bunun fiyatı yanlış mı yazılmış acaba
ön koltuk altına ancak onu sığdırabiliyoruz. sadece Türkay'a fikir açısından örnek olur diye ekledim. (zaten vereceği ses ve performans şüpheli.) Sen bu ses sistemi işine niyetlendin ya allah yardımcın olsun verem gibidir, bir bulaştı mı zor kurtulursun pençesinden.
elif tuning sitesinden cihaz alacaksan almadan telefon aç stoklarında var mı yok mu sor.Magnat amfi almayı 2 ay kadar önce bende düşündüm hatta siparişini vermiştim stokta yok dediler anaithalatçı firmasına kadar sordum stokta yok dediler vazgeçtim. infinity marka amfi aldım. İleride oval hoparlör alacaksan pioneer almanı tavsiye ederim. Ovalde TS-6975 çok iyidir. ( Eski bir model olduğundan orjinalini bulması zor)o fiyatta amfi düşünüyorsan infinity ve jbl fiyatları ona yakın zaten her iki markanın sahibi de aynı şirket. (harman audio)http://www.aktepesound.com/?urun-detay_9_JBL_GTO-1004_E_4_KANAL_ANFi.htmlhttp://www.aktepesound.com/?urun-detay_125_INFINITY_REF-5350_A_5_KANAL_ANFi.htmlhttp://www.aktepesound.com/?urun-detay_7_JBL_GTO-5355_E_5_KANAL_ANFi.htmlönlere jbl yerine kardeş markası olan infinity'yi alternatif olarak düşünebilirsin. Maddi durumum iyileşince almayı düşündüğüm component.http://www.aktepesound.com/?urun-detay_136_INFINITY_REF-6520_CS_16_CM_COMPONENT_TAKIMI.htmlPiyasada marka ve ürün çeşidi çok. Seçim yapmak çok güç. İnşallah en doğru kararı verip içine sinecek bir sistem sahibi olursun.Elektronik eşya biraz da şans işidir. Ufak aksilikler çıkarsa canını sıkma bu işler sabır, para ve iyi montaj yapan usta ister. kolay gelsin
tek amfi kullanmayı düşünüyorsan 5 çıkışlı amfi alman gerekecek. hepsini ses'e çok yüklenmezsen taşır.Kicker bass dinleme şansım pek olmadı fakat sert vurdukları söyleniyor. 38 cm düşünüyorsan tüple birlikte bagajında alan çok azalacaktır.Yazdığın cihazlardan tam performans almak istersen 2 amfi kullanman gerekecek. Component'leri ve ovalleri 4 kanallı bir amfiye. 38 cm bass'ı mono veya 2 kanallı bir amfiye bağlaman gerekiyor. Buda sana daha yüksek amperli akü veya kapasitör gerektireceğinden ekstra maliyet olarak geri dönecektir.Arkadaki ovalleri teybin çıkışlarına bağlarsan veya komple takmaktan vazgeçersen iyi bir 4 kanallı amfi ile işin içinden çıkarsın.
zaten o basın kutulusunu kullanıyorum bana yetiyor. Yakınlarda olsan buluşalım gel sesini dinle derdim fakataramiz biraz uzak. Ben infinity 4 kanallı amfi ile linkteki bass'ın orjinal kabinlisini 525 tl'ye 6 taksitte aldım. 70 tl de amfi kablolarına verdim.bağlayan usta tanıdıktı fazla bir işçilik almadı sonra ben de yardım ettim.resimlerini görmek istersen alttaki konuyu incele.http://www.toyotaclubtr.com/arac-ici-ekipman/aramizda-magnat-kullanan-varmi/
Oğuzhan bu işler maddiyat işi sonra ses işi insandan insana değişir. Ben beğenirim sen beğenirsin başkasına az gelir olmamışder. Buradan yazarak sesi sana tarif edemem keşke yakınlarda olsaydın da dinleyebilseydin daha net karar verebilirdin. Bu işin sonu yok çok fazla ses istemiyorsan ve ayırdığın bütçe sınırlıysa bütçene göre cihazlar seç. Ben tesisatçı değilimmarkaların hepsini tanımıyorum. Bütçem sınırlı (bu iş için 800 tl civarı)olduğundan beklentilerimi karşılayabilecek cihazları seçtim. Başka modifikasyonlar da düşündüğünü söylemiştin onlara da belirli bir para gerekeceğinden hedefini iyi belirle.Son olarak Magnat amfi bulamazsan Yerine Jbl veya İnfinity alabilirsin. Bass olarak Alpine az yer de kapladığından işini görür. Componen olarak jbl veya infinity yeterli olacaktır. İkinci aşamada ses yetersiz gelirse oval hoparlör alıp oto teybine bağlayabilirsin.
Doğru söylüyorsun iyi seçim yapmam lazım. Zaten öğrenciyim uzun zamandır biriktirdiğim parayı çarçur etmeyeyim. Magnat amfi buldum . Ama aklımda hala sorular var.Şimdi amfi 4x140 watt gücünde. Alpine subwoofer ise Rms i 250 watt. Tam besleme olmayacak subwoofer tam verimli çalışmayacak. Onun yerine 25 lik bir subwoofer alsam daha mantıklı olur diye düşünüyorum . Yüksek wattlı amfiler biraz pahalı.