Gönderen Konu: 96 Corolla Bass + Amfi Yardım  (Okunma sayısı 16654 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: 96 Corolla Bass + Amfi Yardım
« Yanıtla #20 : Temmuz 15, 2009, 22:49:08 »
türkay iyi düşünüyorsun dediklerinin hepsi yapılabilir seçenekler.  tüp ile arka koltuk arasına olursa amfiler genellikle
ısındıklarından tüpe çok yakın olması bir risk oluşturur mu? tam olarak bilemiyorum. Ayrıca hiç gazlı arabam olmadığından
cahilce bir soru olabilir fakat hoparlörlerin arkasındaki manyetik alan tüplerin mikserlerine bir etki yapar mı bilemiyorum.

amfi seçenek olarak sağ koltuk altına veya bagajın sağ ve sol yanlarına mdf ve güzel bir işçilikle konulabilir. pandizota mid
tis takımının arasına dediğin gibi konulabilir fakat bu sefer de bass'lara yer ayarlamak gerekecek.

tüp olması ve Oğuzhan'ın bagajdan minumum alan kaybetmek istemesi seçenekleri sınırlandırıyor.

Benin şahsi fikrim ön kapılara componentleri. Ön koltuklardan birinin altına amfiyi. Daha sonraki aşamada arkaya pandizot ile iki tane
25 cm bass olur gibi sen ne dersin. ;)

iki tane 25 lik bass pandizota koyulabilir aslında. ama biraz tuzlu olmaz mı =) Arkadaşın birisinden 30 cm'lik alpine bass buldum kutusuyla beraber. Acaba diyorum bagajın kenarına yan olarak koysam nasıl olur. Ölçülerine baktım uyacak gibi. Nasıl olur sizce?
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 15, 2009, 22:49:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 15, 2009, 22:53:56 »
pandilzota bas olmaz Tuncer bey,

pandilzot basın ağırlığı ile çöker, destek demir çubuk yapılması lazım altında yada kalın mdf kestirilmeli ancak bu yaptırılsa bile basslar kapalı kutuda olmadıkları ve gereğinden fazla hacime sahip bi alanda olucakları için o baslardan midlerden daha az bass sesi alınır, ayrıca baslar ufaldıkça vuruşlardaki bass kaliteside düşer, en ideali bizim boyutlardaki araçlar için 30cm veya bagajı biraz daha büyük olanlarda sedan cinsi araçlarda ise 38cm liktir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 15, 2009, 22:57:16 »
tuncer abi subwooferlar kutu olmayınca verimli olmuyor, kutulu bir şeyler düşünülebilir, ben hep koltukların altını düşünüyorum bu ara..ön koltukların altına kutu ayarlanır, tamamen kapalı kutu içinde (hoparlör de kutu içinde) (mesela 3 kat olcak ortadaki katta hoparlör takılı dış kutu tamamen kapalı, port var, porttan çıkıyor ses) koltukların altına konabilir, hatta koltuk sökülüp o alanın ölçüsü alınır ona göre yapılıp koltuk üstüne takılır ve yer kaybı olmadan verimli tok bass sesi alınabilir, 25cm kaldırır koltuk altındaki alan, litresi yeter gibi geliyor.. ön koltuklar altına 2 tane 25cmlik subwoofer ayarlanır..pandizota daha önceki mesajımda anlattığım pandizot yapılır (amfi ve komponent) bass yetersiz gelirse arka kapıya koltuğun önünde kalan kapıdaki alana küçükçe bir 6x9 kutu yapılır yine portlu, amfi ile beslenir o hoparlörlerden bass alınır..ama bu sistem büyük elektrik tüketir, kapasitör şart ama çok özgün ve minimum yer ile maximum ses alınan bir sistem olur..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 15, 2009, 23:46:40 »
pandilzota bas olmaz Tuncer bey,

pandilzot basın ağırlığı ile çöker, destek demir çubuk yapılması lazım altında yada kalın mdf kestirilmeli ancak bu yaptırılsa bile basslar kapalı kutuda olmadıkları ve gereğinden fazla hacime sahip bi alanda olucakları için o baslardan midlerden daha az bass sesi alınır, ayrıca baslar ufaldıkça vuruşlardaki bass kaliteside düşer, en ideali bizim boyutlardaki araçlar için 30cm veya bagajı biraz daha büyük olanlarda sedan cinsi araçlarda ise 38cm liktir

Mesut bey, pandizottan kastım çift kat gizli mdf'ydi.  25 cm bass düşünmemin sebebi de cam ile arka koltuğun arasındaki
mesafeye 30 cm sığmayacağını düşünmemdi.
Araçta tüp olması ve Arkadaşımızın alan kaybetmek istememesinden dolayı koltuk arkasına 30 veya 38 cm bass takması
olanaksız.

Eskiden 6-7 yıl kadar önce özellikle şahinlerin çoğuna free air bass'lar mdf ile arka camın olduğu yere takılıyordu. Arka bagaj komple kabin görevi gördüğünden bass seslerde fazla bir kayıp olmuyordu. (iyi bir kutulu bass'ın verimi çok çok daha iyi olur onda sizinle  hemfikirim.)

Araçta tüp olması herşeyi zorlaştırıyor.

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Temmuz 16, 2009, 00:09:57 »
tuncer abi subwooferlar kutu olmayınca verimli olmuyor, kutulu bir şeyler düşünülebilir, ben hep koltukların altını düşünüyorum bu ara..ön koltukların altına kutu ayarlanır, tamamen kapalı kutu içinde (hoparlör de kutu içinde) (mesela 3 kat olcak ortadaki katta hoparlör takılı dış kutu tamamen kapalı, port var, porttan çıkıyor ses) koltukların altına konabilir, hatta koltuk sökülüp o alanın ölçüsü alınır ona göre yapılıp koltuk üstüne takılır ve yer kaybı olmadan verimli tok bass sesi alınabilir, 25cm kaldırır koltuk altındaki alan, litresi yeter gibi geliyor.. ön koltuklar altına 2 tane 25cmlik subwoofer ayarlanır..pandizota daha önceki mesajımda anlattığım pandizot yapılır (amfi ve komponent) bass yetersiz gelirse arka kapıya koltuğun önünde kalan kapıdaki alana küçükçe bir 6x9 kutu yapılır yine portlu, amfi ile beslenir o hoparlörlerden bass alınır..ama bu sistem büyük elektrik tüketir, kapasitör şart ama çok özgün ve minimum yer ile maximum ses alınan bir sistem olur..

Türkay bizin araçların koltuk altındaki derinliğini hiç ölçmedim. fakat koltuğun altına kutu koyacaksan ileri geri kaymasını
engellemeyecek şekilde 20-22 cm civarı bir yüksekliği olacak kutunun. ( 25 cm bass'ın montaj derinliği aşağı yukarı 15-16 cm
kadar 2 cm de mdf'nin kalınlığını koysak 18-20 cm oluyor). Ayrıca okadar küçük kutunun litresinin az olmasının da performansı
azaltacağını düşünüyorum.

Hep birlikte bu kadar ince hesaplar yapıyoruz inşallah Oğuzhan'a fikir açısından yardımcı olabiliyoruzdur. :-[

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Temmuz 16, 2009, 00:15:25 »
ordaki litre sıkıntı olabilir düşündüm de benim fikir hiç olmaz, tamamen kapalı kutu konmaz, 20cmlik bulunabilirse o olur, veya olmazsa 6x9 luk konur bass niyetine, subwoofer gibi davranılır ona :D titretmeden bass sesi alınabilir
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Temmuz 16, 2009, 00:27:53 »
türkay linkteki cihazı bir incele bu tarz birşey olur gibi geldi bana.

http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=10226&k_id=1414&kn=ALPINE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #27 : Temmuz 16, 2009, 00:33:09 »
türkay linkteki cihazı bir incele bu tarz birşey olur gibi geldi bana.

http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=10226&k_id=1414&kn=ALPINE

cık cık cık bu olmaz :D 500 lira bunun fiyatı yanlış mı yazılmış acaba :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Temmuz 16, 2009, 00:43:59 »

ön koltuk altına ancak onu sığdırabiliyoruz.  :D  :rofl:
 sadece Türkay'a fikir açısından örnek olur diye ekledim.  ;) (zaten vereceği ses ve performans şüpheli.)

Sen bu  ses sistemi işine niyetlendin ya allah yardımcın olsun verem gibidir, bir bulaştı mı zor kurtulursun pençesinden. :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Temmuz 16, 2009, 15:35:11 »
ön koltuk altına ancak onu sığdırabiliyoruz.  :D  :rofl:
 sadece Türkay'a fikir açısından örnek olur diye ekledim.  ;) (zaten vereceği ses ve performans şüpheli.)

Sen bu  ses sistemi işine niyetlendin ya allah yardımcın olsun verem gibidir, bir bulaştı mı zor kurtulursun pençesinden. :rofl:

çok pis bulaştı hemde :D önce ses sistemi sonra egzoz sonra angel sonra marşbiyel falan sırasıyla tamamlıcaz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #30 : Temmuz 17, 2009, 23:17:42 »
Arkadaşlar acil fikirlerinizi bekliyorum

Önlere 16.5 cmlik gt5-650c    http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=10261&k_id=643&kn=JBL

Amfi Magnat four edition 4 kanallı   http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=10388&k_id=1402&kn=MAGNAT

Subwoofer    Kutulu Kicker Es 38 Cm  http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=8818&k_id=23&kn=Oto+M%FCzik+Sistemleri

İlerde de pandizota iki tane 6 9 luk oval hoparlör alacağım.

Bu iki komponent + ovaller + subwoofer amfiye bağlı olacak

Ne düşünüyorsunuz sistem hakkında. Amfi kaldırabilir mi bu sistemi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Temmuz 18, 2009, 00:07:53 »
elif tuning  sitesinden cihaz alacaksan almadan telefon aç stoklarında var mı yok mu sor.
Magnat amfi almayı 2 ay kadar önce bende düşündüm hatta siparişini vermiştim stokta yok dediler ana
ithalatçı firmasına kadar sordum stokta yok dediler vazgeçtim. infinity marka amfi aldım.

İleride oval hoparlör alacaksan pioneer almanı tavsiye ederim. Ovalde TS-6975 çok iyidir. ( Eski bir model olduğundan orjinalini bulması zor)

o fiyatta amfi düşünüyorsan infinity ve jbl fiyatları ona yakın zaten her iki markanın sahibi de aynı şirket. (harman audio)

http://www.aktepesound.com/?urun-detay_9_JBL_GTO-1004_E_4_KANAL_ANFi.html
http://www.aktepesound.com/?urun-detay_125_INFINITY_REF-5350_A_5_KANAL_ANFi.html
http://www.aktepesound.com/?urun-detay_7_JBL_GTO-5355_E_5_KANAL_ANFi.html

önlere jbl yerine kardeş markası olan infinity'yi alternatif olarak düşünebilirsin. Maddi durumum iyileşince almayı düşündüğüm component.
http://www.aktepesound.com/?urun-detay_136_INFINITY_REF-6520_CS_16_CM_COMPONENT_TAKIMI.html

Piyasada marka ve ürün çeşidi çok. Seçim yapmak çok güç. İnşallah en doğru kararı verip içine sinecek bir sistem sahibi olursun.
Elektronik eşya biraz da şans işidir. Ufak aksilikler çıkarsa canını sıkma bu işler sabır, para ve iyi montaj yapan usta ister.
 kolay gelsin  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #32 : Temmuz 18, 2009, 00:11:54 »
elif tuning  sitesinden cihaz alacaksan almadan telefon aç stoklarında var mı yok mu sor.
Magnat amfi almayı 2 ay kadar önce bende düşündüm hatta siparişini vermiştim stokta yok dediler ana
ithalatçı firmasına kadar sordum stokta yok dediler vazgeçtim. infinity marka amfi aldım.

İleride oval hoparlör alacaksan pioneer almanı tavsiye ederim. Ovalde TS-6975 çok iyidir. ( Eski bir model olduğundan orjinalini bulması zor)

o fiyatta amfi düşünüyorsan infinity ve jbl fiyatları ona yakın zaten her iki markanın sahibi de aynı şirket. (harman audio)

http://www.aktepesound.com/?urun-detay_9_JBL_GTO-1004_E_4_KANAL_ANFi.html
http://www.aktepesound.com/?urun-detay_125_INFINITY_REF-5350_A_5_KANAL_ANFi.html
http://www.aktepesound.com/?urun-detay_7_JBL_GTO-5355_E_5_KANAL_ANFi.html

önlere jbl yerine kardeş markası olan infinity'yi alternatif olarak düşünebilirsin. Maddi durumum iyileşince almayı düşündüğüm component.
http://www.aktepesound.com/?urun-detay_136_INFINITY_REF-6520_CS_16_CM_COMPONENT_TAKIMI.html

Piyasada marka ve ürün çeşidi çok. Seçim yapmak çok güç. İnşallah en doğru kararı verip içine sinecek bir sistem sahibi olursun.
Elektronik eşya biraz da şans işidir. Ufak aksilikler çıkarsa canını sıkma bu işler sabır, para ve iyi montaj yapan usta ister.
 kolay gelsin  :)

Bu ses sistemi gerçekten işkence gibi. Şimdi ben eğer bu yazdığım markaları alırsam amfi bunları rahatlıkla kaldırabilir mi? Birde kicker es 38 cm lik subwoofer hakkında ne düşünüyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Temmuz 18, 2009, 00:31:30 »
tek amfi kullanmayı düşünüyorsan 5 çıkışlı amfi alman gerekecek. hepsini ses'e çok yüklenmezsen taşır.
Kicker bass dinleme şansım pek olmadı fakat sert vurdukları söyleniyor. 38 cm düşünüyorsan tüple birlikte
bagajında alan çok azalacaktır.

Yazdığın cihazlardan tam performans almak istersen 2 amfi kullanman gerekecek. Component'leri ve ovalleri 4 kanallı  bir amfiye. 38 cm bass'ı mono veya 2 kanallı bir amfiye bağlaman gerekiyor.
Buda sana daha yüksek amperli akü veya kapasitör gerektireceğinden ekstra maliyet olarak geri dönecektir.

Arkadaki ovalleri teybin çıkışlarına bağlarsan veya komple takmaktan vazgeçersen iyi bir 4 kanallı amfi ile işin içinden çıkarsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Temmuz 18, 2009, 00:42:42 »
tek amfi kullanmayı düşünüyorsan 5 çıkışlı amfi alman gerekecek. hepsini ses'e çok yüklenmezsen taşır.
Kicker bass dinleme şansım pek olmadı fakat sert vurdukları söyleniyor. 38 cm düşünüyorsan tüple birlikte
bagajında alan çok azalacaktır.

Yazdığın cihazlardan tam performans almak istersen 2 amfi kullanman gerekecek. Component'leri ve ovalleri 4 kanallı  bir amfiye. 38 cm bass'ı mono veya 2 kanallı bir amfiye bağlaman gerekiyor.
Buda sana daha yüksek amperli akü veya kapasitör gerektireceğinden ekstra maliyet olarak geri dönecektir.

Arkadaki ovalleri teybin çıkışlarına bağlarsan veya komple takmaktan vazgeçersen iyi bir 4 kanallı amfi ile işin içinden çıkarsın.

http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=10231&k_id=1414&kn=1414

38 cmlik kicker biraz kro işi gibi.. bu yukardaki nasıl sizce?

Teybin çıkış gücü 52x4 watt. Arkadaki ovalleri ona bağlasak güzel bir verim alabilir miyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Temmuz 18, 2009, 01:08:37 »
zaten o basın kutulusunu kullanıyorum bana yetiyor. Yakınlarda olsan buluşalım gel sesini dinle derdim fakat
aramiz biraz uzak.
Ben infinity 4 kanallı amfi ile linkteki bass'ın orjinal kabinlisini 525 tl'ye 6 taksitte aldım. 70 tl de amfi kablolarına verdim.
bağlayan usta tanıdıktı fazla bir işçilik almadı sonra ben de yardım ettim.

resimlerini görmek istersen alttaki konuyu incele kararını sen ver. seni yönlendirip sonra arada kalmak istemem.
http://www.toyotaclubtr.com/arac-ici-ekipman/aramizda-magnat-kullanan-varmi/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #36 : Temmuz 18, 2009, 01:12:12 »
zaten o basın kutulusunu kullanıyorum bana yetiyor. Yakınlarda olsan buluşalım gel sesini dinle derdim fakat
aramiz biraz uzak.
Ben infinity 4 kanallı amfi ile linkteki bass'ın orjinal kabinlisini 525 tl'ye 6 taksitte aldım. 70 tl de amfi kablolarına verdim.
bağlayan usta tanıdıktı fazla bir işçilik almadı sonra ben de yardım ettim.

resimlerini görmek istersen alttaki konuyu incele.
http://www.toyotaclubtr.com/arac-ici-ekipman/aramizda-magnat-kullanan-varmi/

Basstan memnunsunuz yani. Bende orjinal kutulusunu 239 milyona buldum. Kicker 38 yerine daha tok ses verir diye tahmin ediyorum. Amfiyi de zorlamaz. Sürekli yüksek seste değil normal seste de verimli olmasını istiyorum. Kicker bildiğim kadarıyla yüksek seste verimli çalışıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Temmuz 18, 2009, 01:38:24 »
Oğuzhan bu işler maddiyat işi sonra ses işi insandan insana değişir. Ben beğenirim sen beğenirsin başkasına az gelir olmamış
der. Buradan yazarak sesi sana tarif edemem keşke yakınlarda olsaydın da dinleyebilseydin daha net karar verebilirdin.

Bu işin sonu yok çok fazla ses istemiyorsan ve ayırdığın bütçe sınırlıysa bütçene göre cihazlar seç. Ben tesisatçı değilim
markaların hepsini tanımıyorum. Bütçem sınırlı (bu iş için 800 tl civarı)olduğundan beklentilerimi karşılayabilecek cihazları seçtim. Başka modifikasyonlar da düşündüğünü söylemiştin onlara da belirli bir para gerekeceğinden hedefini iyi belirle.

Son olarak Magnat amfi bulamazsan Yerine Jbl veya İnfinity alabilirsin. Bass olarak Alpine az yer de kapladığından işini görür. Componen olarak jbl veya infinity yeterli olacaktır.

İkinci aşamada ses yetersiz gelirse oval hoparlör alıp oto teybine bağlayabilirsin.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #38 : Temmuz 18, 2009, 01:42:23 »
Oğuzhan bu işler maddiyat işi sonra ses işi insandan insana değişir. Ben beğenirim sen beğenirsin başkasına az gelir olmamış
der. Buradan yazarak sesi sana tarif edemem keşke yakınlarda olsaydın da dinleyebilseydin daha net karar verebilirdin.

Bu işin sonu yok çok fazla ses istemiyorsan ve ayırdığın bütçe sınırlıysa bütçene göre cihazlar seç. Ben tesisatçı değilim
markaların hepsini tanımıyorum. Bütçem sınırlı (bu iş için 800 tl civarı)olduğundan beklentilerimi karşılayabilecek cihazları seçtim. Başka modifikasyonlar da düşündüğünü söylemiştin onlara da belirli bir para gerekeceğinden hedefini iyi belirle.

Son olarak Magnat amfi bulamazsan Yerine Jbl veya İnfinity alabilirsin. Bass olarak Alpine az yer de kapladığından işini görür. Componen olarak jbl veya infinity yeterli olacaktır.

İkinci aşamada ses yetersiz gelirse oval hoparlör alıp oto teybine bağlayabilirsin.   

Doğru söylüyorsun iyi seçim yapmam lazım. Zaten öğrenciyim uzun zamandır biriktirdiğim parayı çarçur etmeyeyim. Magnat amfi buldum . Ama aklımda hala sorular var.

Şimdi amfi 4x140 watt gücünde. Alpine subwoofer ise Rms i 250 watt. Tam besleme olmayacak subwoofer tam verimli çalışmayacak.

Onun yerine 25 lik bir subwoofer alsam daha mantıklı olur diye düşünüyorum . Yüksek wattlı amfiler biraz pahalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #39 : Temmuz 18, 2009, 02:15:31 »
Doğru söylüyorsun iyi seçim yapmam lazım. Zaten öğrenciyim uzun zamandır biriktirdiğim parayı çarçur etmeyeyim. Magnat amfi buldum . Ama aklımda hala sorular var.

Şimdi amfi 4x140 watt gücünde. Alpine subwoofer ise Rms i 250 watt. Tam besleme olmayacak subwoofer tam verimli çalışmayacak.

Onun yerine 25 lik bir subwoofer alsam daha mantıklı olur diye düşünüyorum . Yüksek wattlı amfiler biraz pahalı.
amfini köprülü kullanabilirsin, iki kanala köprü yaparsın mono olur o kanal, sanırım iki katı oluyor direk yanlış bilmiyorsam.bendeki bass 38 cm fli, 300watt rms, bendeki amfide köprülü kullanıyorum ama ilerde 300wattlık bir mono amfi düşünüyorum bu amfiyi de komponent beslemek için kullancam, aküyü değiştircem, kapasitör alcam ama zaman emek ve nakit istiyor tabii ki :D