0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Senin aracındaki çok hoş olmuş. Çok beğendim. Hoparlörün markası ne ? Birde bunu hangi ustaya taktırdın çok temiz işçilik var gibi.
teşekkür ederim, hoparlörün markası JBL..aslında biraz daha bekleyip biraz daha para koyup daha güzel bir şeyler almak gerekirdi ama bunu yeterli gördüm bunu aldım..işçilik olarak ben de çok memnunum ama hoparlörleri nasıl takacağımız, nereye takacağımız, tasarım vs tamamen bana ait, takan arkadaş sadece kesip biçme işiyle ilgilendi, sağolsun onu da çok iyi yaptı tam olarak istediğimi verebildi bana, tartışa tartışa en iyiyi yaptık en sevdiğim tweeterı kapı döşemesine gömmek oldu, orjinal gibi durdu..ankarada taktırdım, nerdesin bilemiyorum ama ankaradaysan yardımcı olabilirim
ben de teybimden çok memnunum alpine kullanıyorum, ama ne olursa olsun amfiden aldığın sesi alamıyorsun..hoparlörlerimin modeli, jbl cs 21165c..amfi boschmann extreeme 1600 diye saçma bir şey, ama komponent beslemek için gayet güzel amfiye bağlamadan önce teybe taktık, ben öyle istedim gerçekten hiç ama hiç menun kalmadım üstelik teybimde cross over ayarları olmasına rağmen, çok ince ayarlar yapabilmeme rağmen sonra o saçma amfiye bağladık ve aşırı memnun kaldım, tizler daha berrak basslar daha dolgun amfi şart yani..bence ilk olarak amfi-komponent ayarla, bass olarak da hiç önermiyorum arka camın altına koymanı
bass için yaratıcılığın önemli biraz çatlak olcaksın, ustan da senin kadar çatlak olcak ki halledebilceksin bak mesela şimdi aklıma simit bass fikri geldi :)stepne yerine bass..ön koltukların altı olur, veyaaaa pandizota kutu yapcaksın, altına doğru uzayan ama pandizotu biraz kesip biçmen gerekir, biraz da geri görüş azalır..senin istediklerine falan bağlı nasıl müzik dinlediğine vs..cs2165c hoparlör bu, fazladan 1 yazmışım
aslında 5 kanallı xetec öneririm amfi olarak ben de ona geçeceğim gibi, amfimden çok memnun değilim, önermiyorum da arkalara 6x9 taktır ama pandizota kutu gibi bir şey yaparsan tiz çok eksik kalcak arkada yine komponent düşünmeni öneririm, iki durumda da amfiyle beslemeni öneririm..5 kanal amfi iyidir güzel iş görür pandizota kutu işini biraz ölçüp biçmek biraz düşünmek gerekir, benim aklıma yattı güzel bir fikir gibi, altındaki demir parçasını kes at o dert yaratmaz, önemli değil o parça onu kesersin ne olcak.. tüpe kadar inen düzgün bir kutu yapılır, portlu bir kutu, portlar isteğe göre aracın içine veya bagaja doğru verilir, tahminime göre bagaja verirsen daha tok bir ses ve daha çok titreşim alırsınaraç içine vererek daha berrak bir bass daha az titreşim alırsın...30cm gayet yeterli olur bu sistemde..ama şu an yaptığın hesaplara güvenme derim ben çarşıya uymuyor ben de böyle 600-700 liraya hallederim dururum diyordum, 1500 lirayı geçti hala daha planlarım var audiobahn bass amfisi, kicker stereo amfi, pandizota kabartma bir kutu üstünde 2 tane 6x9 oval bir takım da 17cm komponent planım var..toplasan bunlar 2000 tutuyor sonu gelmiyor oğuzhan ben ilk başladığımda alpin (alpine değil alpin) amfi ve 1 tane 25cm ile başladım teybim kötüydü, aux çıkışına mp3 çalar bağlayarak çalıyordum sonra 25liklerden bir tane daha koydum sonra şu an kullandığım amfiyi aldım sonra fli 38 cm aldım kapalı kutu, sonra alpine cd çalar aldım, sonra komponent, sonra 38cmyi portlu yaptım böyle devam ediyor eder de..hiç doymuyor insan
tüp tam olarak nerede stepnede mi yoksa koltuk arkasında mı? (Anladığım kadarıyla koltuğun arkasında)Pandizot'un altındaki saçı kesmeden bass koyman çok zor. eğer saçı gözden çıkaracaksan arkaya iki tane 25 cm bass,önlere de component ile 4 çıkışlı bir amfi işini görür gibi.İçini karartmak gibi olmasın. Amfi 4 çıkışlı giriş seviyesi 300-400 tl arası Component 200 tl civarı 2 adet 25 cm bass 200 tl desek Arkaya mdf diyecekler o da 100-150 tl arası Amfi kablosu kiti orta yollu desek 50-100 tl İşçilik te 50-100 gibi alırlar tahminim.Anlayacağın hepsini bir kerede kurmaya kalksan minimum 1000 tl civarı bir bütçe ayırman gerekecek.
Yakında sen arabaya konser salonu , ışıklandırma falanda koyarsın Birazdan inip arabayı detaylı incelicem. Acaba nereye bass koyabilirim diye
ışıklandırma düşünmüyor değilim bagaj kapağına plakalığın arkasına yapcan 3-4 renk, arabanın arkasına doğru dönük olcak, bagajı açıp ışıklandırmayı çalıştırcan 2 tane de disco light yok sonu yook
her zaman yardım ederim oğuzhan, kolay gelsin şimdiden
Hepsini birden kurmam imkansız Sırayla kuracağım için acaba hangisini önce yapsam daha mantıklı olur ? Biz Türkayla komponent + amfi diye düşündük