Gönderen Konu: 96 Corolla Bass + Amfi Yardım  (Okunma sayısı 16927 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
96 Corolla Bass + Amfi Yardım
« : Temmuz 14, 2009, 23:04:07 »
Merhaba arkadaşlar. Bende teyp olarak Sony GT424U var. Aracımın hoparlörleri orjinal. Ben aracıma ses sistemi yapmak istiyorum .
 İlk olarak amfi ve bass almayı düşündüm. İlerde komponent hoparlör alcam. Acaba amfi ve bassı mı ilk olarak alayım yoksa hoparlörleri mi ?

İkincisi aracım tüplü olduğu için kabinli bass düşünmüyorum. Çünkü bagajda hiç yer kalmayacak o zaman. Arka pandizotun ortasına koymayı düşünüyorum bassı. Ama gördüğüm kadarıyla pandizotun altında demirden birşey var. 4 tane hoparlör yuvası olan. Oraya takmam mümkün mü bassı o demir üzerinde oynarak?

Diğer bir sorumda ön kapılardaki hoparlör çapı 10 cm. 10 cmlik komponent bir işe yaramaz bence. Ben oraya 16 lık taktırsam döşemeye çok mu zarar vermiş olurum.

Teşekkürler.
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Toyota Club Türkiye

96 Corolla Bass + Amfi Yardım
« : Temmuz 14, 2009, 23:04:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: 96 Corolla Bass + Amfi Yardım
« Yanıtla #1 : Temmuz 14, 2009, 23:26:19 »
benim arabam;

ferhat arkadaşımızın aracı

komponent işini böyle yapabilirsin, döşemeye hiç zarar vermeden bile takarsın..komponent işi kolay..ama bass işi pandizota koyarak bir işe yaramaz, bass titreşim değil de ses istiyorsan ön koltukların altına göre kutu yaptırırsın marangozdan vs, orası sanırım 20cmlik hoparlörü alır (kutuyla birlikte) titreşim yapmaz ama güzel bass sesi alırsın gibi düşünüyorum..adam gibi bass olsun diyorsan bagajı düşünme..benim bagaj iptal sayılır küçücük yer kaldı ve tüp olmamasına rağmen böyle..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2 : Temmuz 14, 2009, 23:30:18 »
Senin aracındaki çok hoş olmuş. Çok beğendim. Hoparlörün markası ne ? Birde bunu hangi ustaya taktırdın çok temiz işçilik var gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Temmuz 14, 2009, 23:52:01 »
Senin aracındaki çok hoş olmuş. Çok beğendim. Hoparlörün markası ne ? Birde bunu hangi ustaya taktırdın çok temiz işçilik var gibi.
teşekkür ederim, hoparlörün markası JBL..aslında biraz daha bekleyip biraz daha para koyup daha güzel bir şeyler almak gerekirdi ama bunu yeterli gördüm bunu aldım..işçilik olarak ben de çok memnunum ama hoparlörleri nasıl takacağımız, nereye takacağımız, tasarım vs tamamen bana ait, takan arkadaş sadece kesip biçme işiyle ilgilendi, sağolsun onu da çok iyi yaptı tam olarak istediğimi verebildi bana, tartışa tartışa en iyiyi yaptık en sevdiğim tweeterı kapı döşemesine gömmek oldu, orjinal gibi durdu..ankarada taktırdım, nerdesin bilemiyorum ama ankaradaysan yardımcı olabilirim
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Temmuz 14, 2009, 23:55:57 »
teşekkür ederim, hoparlörün markası JBL..aslında biraz daha bekleyip biraz daha para koyup daha güzel bir şeyler almak gerekirdi ama bunu yeterli gördüm bunu aldım..işçilik olarak ben de çok memnunum ama hoparlörleri nasıl takacağımız, nereye takacağımız, tasarım vs tamamen bana ait, takan arkadaş sadece kesip biçme işiyle ilgilendi, sağolsun onu da çok iyi yaptı tam olarak istediğimi verebildi bana, tartışa tartışa en iyiyi yaptık en sevdiğim tweeterı kapı döşemesine gömmek oldu, orjinal gibi durdu..ankarada taktırdım, nerdesin bilemiyorum ama ankaradaysan yardımcı olabilirim

Evet bende ankaradayım. Hoparlörden memnun musun ? Modelini tam olarak alabilir miyim araştırayım biraz. Birde sana bir sorum olacak. Bu komponentlar amfi olmadan tam verimli çalışmıyor bildiğim kadarıyla. Benim teybim 52X4 çıkışlı. Acaba amfi olmadan bir süre beni idare eder mi?

Yani ilk olarak amfi+ bass mı alayım yoksa hoparlörleri mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Temmuz 15, 2009, 00:01:38 »
ben de teybimden çok memnunum alpine kullanıyorum, ama ne olursa olsun amfiden aldığın sesi alamıyorsun..hoparlörlerimin modeli, jbl cs 21165c..amfi boschmann extreeme 1600 diye saçma bir şey, ama komponent beslemek için gayet güzel amfiye bağlamadan önce teybe taktık, ben öyle istedim gerçekten hiç ama hiç menun kalmadım üstelik teybimde cross over ayarları olmasına rağmen, çok ince ayarlar yapabilmeme rağmen sonra o saçma amfiye bağladık ve aşırı memnun kaldım, tizler daha berrak basslar daha dolgun ;) amfi şart yani..bence ilk olarak amfi-komponent ayarla, bass olarak da hiç önermiyorum arka camın altına koymanı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Temmuz 15, 2009, 00:05:43 »
ben de teybimden çok memnunum alpine kullanıyorum, ama ne olursa olsun amfiden aldığın sesi alamıyorsun..hoparlörlerimin modeli, jbl cs 21165c..amfi boschmann extreeme 1600 diye saçma bir şey, ama komponent beslemek için gayet güzel amfiye bağlamadan önce teybe taktık, ben öyle istedim gerçekten hiç ama hiç menun kalmadım üstelik teybimde cross over ayarları olmasına rağmen, çok ince ayarlar yapabilmeme rağmen sonra o saçma amfiye bağladık ve aşırı memnun kaldım, tizler daha berrak basslar daha dolgun ;) amfi şart yani..bence ilk olarak amfi-komponent ayarla, bass olarak da hiç önermiyorum arka camın altına koymanı

hoparlörü google'a yazdım bulamadı :D Birkaç rakamı yanlış oldu galiba. O zaman dediğin gibi yapacaz. Önce amfi+ komponent hoparlörler. Ben arkadaki hoparlörleride değiştirmeyi düşünüyorum. O zaman 5 kanallı amfi almam gerekecek galiba. Birde şu bassa yer bulabilseydim :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Temmuz 15, 2009, 00:14:39 »
bass için yaratıcılığın önemli :D biraz çatlak olcaksın, ustan da senin kadar çatlak olcak ki halledebilceksin :D bak mesela şimdi aklıma simit bass fikri geldi :)stepne yerine bass..ön koltukların altı olur, veyaaaa pandizota kutu yapcaksın, altına doğru uzayan ama pandizotu biraz kesip biçmen gerekir, biraz da geri görüş azalır..senin istediklerine falan bağlı nasıl müzik dinlediğine vs..cs2165c hoparlör bu, fazladan 1 yazmışım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Temmuz 15, 2009, 00:21:37 »
bass için yaratıcılığın önemli :D biraz çatlak olcaksın, ustan da senin kadar çatlak olcak ki halledebilceksin :D bak mesela şimdi aklıma simit bass fikri geldi :)stepne yerine bass..ön koltukların altı olur, veyaaaa pandizota kutu yapcaksın, altına doğru uzayan ama pandizotu biraz kesip biçmen gerekir, biraz da geri görüş azalır..senin istediklerine falan bağlı nasıl müzik dinlediğine vs..cs2165c hoparlör bu, fazladan 1 yazmışım :D

Stepne yerine bass fikri süpermiş :D Lastik patlarsa yolda artık bassı takar gideriz :P Pandizota kutu yapmak fikri güzel bence. Tüpe inene kadar bir kutu yaparız işimi görür. Ama işte pandizotta aklıma takılan şey , pandizotun altındaki demir parçası. Onu kesmek mi gerekecek nasıl olarak o iş ?

Hoparlörde yaklaşık 160 lira galiba. Sendeki amfide 4 kanallıymış . 150 lira diyor . 4 Kanallı olursa arkaları amfiye bağlamam. Zaten arkaları komponent almayacağım için gerekte yok. Şimdi amfi + iki komponent 310 lira etti. Geriye kaldı bass ve arka iki hoparlör +  işçilik ve kablolar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Temmuz 15, 2009, 00:37:03 »
aslında 5 kanallı xetec öneririm amfi olarak ben de ona geçeceğim gibi, amfimden çok memnun değilim, önermiyorum da ;) arkalara 6x9 taktır ama pandizota kutu gibi bir şey yaparsan tiz çok eksik kalcak arkada yine komponent düşünmeni öneririm, iki durumda da amfiyle beslemeni öneririm..5 kanal amfi iyidir güzel iş görür ;) pandizota kutu işini biraz ölçüp biçmek biraz düşünmek gerekir, benim aklıma yattı güzel bir fikir gibi, altındaki demir parçasını kes at o dert yaratmaz, önemli değil o parça onu kesersin ne olcak.. tüpe kadar inen düzgün bir kutu yapılır, portlu bir kutu, portlar isteğe göre aracın içine veya bagaja doğru verilir, tahminime göre bagaja verirsen daha tok bir ses ve daha çok titreşim alırsınaraç içine vererek daha berrak bir bass daha az titreşim alırsın...30cm gayet yeterli olur bu sistemde..ama şu an yaptığın hesaplara güvenme derim ben çarşıya uymuyor ;) ben de böyle 600-700 liraya hallederim dururum diyordum, 1500 lirayı geçti hala daha planlarım var audiobahn bass amfisi, kicker stereo amfi, pandizota kabartma bir kutu üstünde 2 tane 6x9 oval bir takım da 17cm komponent planım var..toplasan bunlar 2000 tutuyor :D sonu gelmiyor oğuzhan ben ilk başladığımda alpin (alpine değil alpin) amfi ve 1 tane 25cm ile başladım teybim kötüydü, aux çıkışına mp3 çalar bağlayarak çalıyordum sonra 25liklerden bir tane daha koydum sonra şu an kullandığım amfiyi aldım sonra fli 38 cm aldım kapalı kutu, sonra alpine cd çalar aldım, sonra komponent, sonra 38cmyi portlu yaptım böyle devam ediyor eder de..hiç doymuyor insan :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 15, 2009, 01:00:26 »
tüp tam olarak nerede stepnede mi yoksa koltuk arkasında mı? (Anladığım kadarıyla koltuğun arkasında)

Pandizot'un altındaki saçı kesmeden bass koyman çok zor. eğer saçı gözden çıkaracaksan arkaya iki tane 25 cm bass,
önlere de component ile 4 çıkışlı bir amfi işini görür gibi.

İçini karartmak gibi olmasın.
 Amfi 4 çıkışlı giriş seviyesi 300-400 tl arası
 Component  200 tl civarı
 2 adet 25 cm bass 200 tl desek
 Arkaya mdf diyecekler o da 100-150 tl arası
 Amfi kablosu kiti orta yollu desek 50-100 tl
 İşçilik te 50-100 gibi alırlar tahminim.

Anlayacağın hepsini bir kerede kurmaya kalksan minimum 1000 tl civarı bir bütçe ayırman gerekecek. :wacko:

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Temmuz 15, 2009, 12:52:02 »
aslında 5 kanallı xetec öneririm amfi olarak ben de ona geçeceğim gibi, amfimden çok memnun değilim, önermiyorum da ;) arkalara 6x9 taktır ama pandizota kutu gibi bir şey yaparsan tiz çok eksik kalcak arkada yine komponent düşünmeni öneririm, iki durumda da amfiyle beslemeni öneririm..5 kanal amfi iyidir güzel iş görür ;) pandizota kutu işini biraz ölçüp biçmek biraz düşünmek gerekir, benim aklıma yattı güzel bir fikir gibi, altındaki demir parçasını kes at o dert yaratmaz, önemli değil o parça onu kesersin ne olcak.. tüpe kadar inen düzgün bir kutu yapılır, portlu bir kutu, portlar isteğe göre aracın içine veya bagaja doğru verilir, tahminime göre bagaja verirsen daha tok bir ses ve daha çok titreşim alırsınaraç içine vererek daha berrak bir bass daha az titreşim alırsın...30cm gayet yeterli olur bu sistemde..ama şu an yaptığın hesaplara güvenme derim ben çarşıya uymuyor ;) ben de böyle 600-700 liraya hallederim dururum diyordum, 1500 lirayı geçti hala daha planlarım var audiobahn bass amfisi, kicker stereo amfi, pandizota kabartma bir kutu üstünde 2 tane 6x9 oval bir takım da 17cm komponent planım var..toplasan bunlar 2000 tutuyor :D sonu gelmiyor oğuzhan ben ilk başladığımda alpin (alpine değil alpin) amfi ve 1 tane 25cm ile başladım teybim kötüydü, aux çıkışına mp3 çalar bağlayarak çalıyordum sonra 25liklerden bir tane daha koydum sonra şu an kullandığım amfiyi aldım sonra fli 38 cm aldım kapalı kutu, sonra alpine cd çalar aldım, sonra komponent, sonra 38cmyi portlu yaptım böyle devam ediyor eder de..hiç doymuyor insan :D

Yakında sen arabaya konser salonu , ışıklandırma falanda koyarsın :D Birazdan inip arabayı detaylı incelicem. Acaba nereye bass koyabilirim diye :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Temmuz 15, 2009, 12:53:17 »
tüp tam olarak nerede stepnede mi yoksa koltuk arkasında mı? (Anladığım kadarıyla koltuğun arkasında)

Pandizot'un altındaki saçı kesmeden bass koyman çok zor. eğer saçı gözden çıkaracaksan arkaya iki tane 25 cm bass,
önlere de component ile 4 çıkışlı bir amfi işini görür gibi.

İçini karartmak gibi olmasın.
 Amfi 4 çıkışlı giriş seviyesi 300-400 tl arası
 Component  200 tl civarı
 2 adet 25 cm bass 200 tl desek
 Arkaya mdf diyecekler o da 100-150 tl arası
 Amfi kablosu kiti orta yollu desek 50-100 tl
 İşçilik te 50-100 gibi alırlar tahminim.

Anlayacağın hepsini bir kerede kurmaya kalksan minimum 1000 tl civarı bir bütçe ayırman gerekecek. :wacko:

Hepsini birden kurmam imkansız :D Sırayla kuracağım için acaba hangisini önce yapsam daha mantıklı olur ? Biz Türkayla komponent + amfi diye düşündük

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Temmuz 15, 2009, 13:00:57 »
Yakında sen arabaya konser salonu , ışıklandırma falanda koyarsın :D Birazdan inip arabayı detaylı incelicem. Acaba nereye bass koyabilirim diye :D
ışıklandırma düşünmüyor değilim :D :D :D bagaj kapağına plakalığın arkasına yapcan 3-4 renk, arabanın arkasına doğru dönük olcak, bagajı açıp ışıklandırmayı çalıştırcan 2 tane de disco light :D yok sonu yook :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Temmuz 15, 2009, 13:04:10 »
ışıklandırma düşünmüyor değilim :D :D :D bagaj kapağına plakalığın arkasına yapcan 3-4 renk, arabanın arkasına doğru dönük olcak, bagajı açıp ışıklandırmayı çalıştırcan 2 tane de disco light :D yok sonu yook :D

hahahha sanada şaka yapılmıyor hemen ciddiye alıyon :P :P Aslında en iyisi dvd oynatan bir teyp alıp ekran bağlatmak ama para yok :D Ben şu amfi ve komponent parasını biriktireyim taktırma aşamasında yardımı isticem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Temmuz 15, 2009, 13:09:04 »
her zaman yardım ederim oğuzhan, kolay gelsin şimdiden ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Temmuz 15, 2009, 13:13:06 »
her zaman yardım ederim oğuzhan, kolay gelsin şimdiden ;)

Teşekkürler =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 15, 2009, 20:02:41 »
Hepsini birden kurmam imkansız :D Sırayla kuracağım için acaba hangisini önce yapsam daha mantıklı olur ? Biz Türkayla komponent + amfi diye düşündük

Amfi ve componentlerle başlamak mantıklı olur. Fakat senin tüp yine işi etkileyecek gibi. Amfiyi nereye monte etmeyi düşünüyorsunuz.

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Temmuz 15, 2009, 20:18:13 »
hemen bir fikir vereyim, benim amfim sürücü koltuğunun altında duruyor, tüp ile arka koltuk arasında boşluk varsa o alana da yerleştirilebilir, biraz görsel olarak güzel bir amfi alındıysa ve hırsızlardan korkmuyorsanız(mesela kapalı garaj, mesela güvenlikli site) pandizota güzel bir mdf ayarlanır, güzel bir işçilik ile ortada 4 kanallı amfi pandizotta amfinin yanına bir takım komponent, ön kapılara bir takım komponent yapılabilir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Temmuz 15, 2009, 22:42:14 »
türkay iyi düşünüyorsun dediklerinin hepsi yapılabilir seçenekler.  tüp ile arka koltuk arasına olursa amfiler genellikle
ısındıklarından tüpe çok yakın olması bir risk oluşturur mu? tam olarak bilemiyorum. Ayrıca hiç gazlı arabam olmadığından
cahilce bir soru olabilir fakat hoparlörlerin arkasındaki manyetik alan tüplerin mikserlerine bir etki yapar mı bilemiyorum.

amfi seçenek olarak sağ koltuk altına veya bagajın sağ ve sol yanlarına mdf ve güzel bir işçilikle konulabilir. pandizota mid
tis takımının arasına dediğin gibi konulabilir fakat bu sefer de bass'lara yer ayarlamak gerekecek.

tüp olması ve Oğuzhan'ın bagajdan minumum alan kaybetmek istemesi seçenekleri sınırlandırıyor.

Benin şahsi fikrim ön kapılara componentleri. Ön koltuklardan birinin altına amfiyi. Daha sonraki aşamada arkaya pandizot ile iki tane
25 cm bass olur gibi sen ne dersin. ;)