Gönderen Konu: Sıfır Corolla'da ABS problemi. Daha ilk günden arabadan soğudum...  (Okunma sayısı 9892 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Sıfır Corolla'da ABS problemi. Daha ilk günden arabadan soğudum...
« Yanıtla #40 : Haziran 18, 2009, 13:31:59 »
aynen öyle..türkiyede maalesef tasvib edilmesi uygun görülmesede bağıran,çağıran hakkını arayan kazanıyor.bu biraz da toplumun yapısı ile ilgili..müşteri memmuniyetiyle türkiyenin tanışması daha çok yeni..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 18, 2009, 13:31:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #41 : Haziran 18, 2009, 13:44:51 »
türkay bey söylediklerinize tamamen katılıyorum.muteber olanı tabiki sizin gibi davranmak, doğru olan bu.hepimiz eğitimli insanlarız genel hukuk bilgimiz olmakla beraber bu konularla ilgili haklarımızı bilmek veya öğrenmek güzel.ancak ortada ki konuya ben başka bir açıdan yaklaşıyorum sadece.bende sizin gibi nokia ve hp diz üstü bilgisayar kullanıyorum.aynen sizin gibi cep telefonum ilk alışta bozuldu.kvk bana 30 iş günü dedi ben beklemem kardeşim dedim.kullanıcı hatasımı yok..yeremi düşürdüm yok.olayı nasıl çözdüğümü ise çok uzun anlatmayayım ancak sizin gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 18, 2009, 13:45:53 »
ya şöyle bir olay varmı arkadaşlar plazada arabayı showrooma yerleştirirken bir tarafını çarpıyorlar orasını tamir edip boyayıp müşteriye satıyorlar veya aracı tırdan düşürüyorlar sonra satıyorlar...düşünün siz bu arabayı aldınız allah aşkına kaç yıl sonra farkına varbilirsiniz bir de 2. elde sattığınızı düşünün, adama yeminler edersiniz bişeyi yok diye expertiz raporunu görünce ne düşünürsünüz acaba...böyle şeyler  ülkemizde oluyor malesef. her şey paramı arkadaşlar müşteri zaten parasını verip o km araç almak için gelmiş senin kapına neden ahlaksızlık yapıyorsunuz ticaretin ahlaklı yapılması lazım. bu her dinde böyledir ticareti böyle yapmayanlara Allah da sorar kulu da...

Bu dolandiriciliga girer.
Satisi yaparken, aracta olusmus ve düzeltilmis tüm hasarlari bildirmek zorundalar.
Tabi indirim vs de vermeleri lazim. Kardan zarar etmemek icin, hic söylemiyorlar.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Haziran 18, 2009, 13:52:55 »
ya şöyle bir olay varmı arkadaşlar plazada arabayı showrooma yerleştirirken bir tarafını çarpıyorlar orasını tamir edip boyayıp müşteriye satıyorlar veya aracı tırdan düşürüyorlar sonra satıyorlar...düşünün siz bu arabayı aldınız allah aşkına kaç yıl sonra farkına varbilirsiniz bir de 2. elde sattığınızı düşünün, adama yeminler edersiniz bişeyi yok diye expertiz raporunu görünce ne düşünürsünüz acaba...böyle şeyler  ülkemizde oluyor malesef. her şey paramı arkadaşlar müşteri zaten parasını verip o km araç almak için gelmiş senin kapına neden ahlaksızlık yapıyorsunuz ticaretin ahlaklı yapılması lazım. bu her dinde böyledir ticareti böyle yapmayanlara Allah da sorar kulu da...

Bu mümkün değil...

Bu türlü araçlar elbette ki oluyor. Yani Tır'dan inerken hasarlanmalar vs...

Fakat bu türlü müdahale edilen araçlar hiç bir zaman müşteriye satılamaz. Bunu yapan bayiyi kapatırlar...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Haziran 18, 2009, 14:31:53 »
Arkadaşlar bu tür bir olayın olacağına ben de pek ihtimal vermiyorum. Size başımdan geçen bir olayı anlatayım. Yaris'imi almadan önce aslında C sınıfı ikinci el tercihen HB (eğer çok temizse sedan da olabilir) araç düşünüyordum. Bu yüzden Adana'daki bütün galerileri geziyordum. Genelde sadece Mercedes, BMW türü çok lüks araçlar satan bir galeride bir Corolla dikkatimi çekti. Bu araçların içinde bunun ne işi var diyerek sırf merak edip girdim içeri :) Temmuz 2005'di yanlış hatırlamıyorsam. Araç 2200 km.de 2005 model, inanılmaz derecede temiz, trafiğe 1 ay önce çıkmış bir SOL Special sedan araçtı. Neden satıldığını sordum. Bana anlattıklarına göre araç tırdan indirilirken hasar görmüş. Müşteriyi arayıp binbir özür dileyip hasar gören yeri kusursuz bir şekilde boyayacaklarını bildirmişler. Müşteri boyanan aracı beğenmeyince Adapazarı'na gönderilip tamamı boyanmış. Fakat anlaşılan müşterinin pek içine sinmemiş ki, zarar etmek pahasına da olsa aracı elden çıkarmaya karar vermiş. Zaten ruhsattaki isim de Adana'nın en muteber ailelerinden birine aitti :D Ruhsattaki ismi görünce pazarlık ettim fakat sadece 500 TL yüzünden pazarlık bozuldu. Ben de iyi günler deyip ayrıldım oradan. Arkamdan koşup "Tamam abi bir şeyşer yaparız" deseler de geri dönmedim :) 27.500'e o aracı alabilirdim o gün :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #45 : Haziran 18, 2009, 15:36:51 »
çok ilginç gerçekten aracın boyanıp verilmesi.o aile aracın tümden boyanmasını kabul etmiş..ben olsam etmezdim.. araç tırdan indirilirken çarpılıyorsa bu tamamen onların sorunu.kabahatlerini bizim üzerimize yıkmaya hakları yok.arabayı alırken en ufak bir şekilde indirim yapıyorlar mı kendileri..?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Haziran 18, 2009, 16:46:35 »
Buradaki servisler bu işte çok titizler gördüğüm kadarıyla çarpık aracı satacak olacaklarını düşünmüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 Corolla Comfort 1.6 A/T - Benzinli
« Yanıtla #47 : Haziran 18, 2009, 18:40:59 »
Merhabalar,
Öncelikle konuyla ilgili son durumu sizinle paylaşayım isterim...
Bugün sabahleyin tüketici koruma derneğini ve iki farklı avukatı arayarak, haklarımın ne olduğunu öğrendim.
İlk olarak, bir arıza bir sene içinde 3 kere tekrarlarsa ve 3. defada da bu arıza giderilemez ise satıcı malın yenisini vermek zorunda imiş. Benim bu hakkım bir köşede bekliyor, daha iki defa aynı hatadan dolayı servise gittim.
İkinci olarak, satın alınan mal ilk 30 gün içinde işlevini yerine getirmiyorsa, müşteri bu malın yenisiyle değiştirilmesini yada parasının iadesini talep edebiliyormuş.
Ben de bu sabah Nataş'a giderken ikinci hakkımı aramak için gittim. Oraya vardığımda arabamı tamir ettiklerini, problemin giderildiğini söylediler. ABS sistemindeki ECU'nun değiştirildiğini ve yapılan test sürüşü sırasında bir problemle karşılaşmadıklarını belirttiler. Ben de arabamdaki problemin sebebinin neden bana bildirilmediğini, bana sormadan neden böyle bir değişiklik yapıldığını sordum kendilerine. Arabayı bu haliyle servisten çıkardığımda artık değiştirme talebinde bulunamayacağımı bildiğim için, arabayı bu şekliyle kabul etmediğimi, sıfır aldığım bir araçta küçük-büyük farketmez, arızalı bir sisteminin tamir edilerek yada değiştirilerek (ne yaptılar da düzeldi kim bilebilir?) bana verilmesini kabul edemeyeceğimi belirttim ve yeni araçla değiştirilmesini istedim.
Bana bu konunun kendilerini aştığını bildirdiler. Genel müdürle görüşmemden sonra birlikte Toyotasa genel müdürlüğünü aradık.(O konuda Nataş genel müdürüne teşekkürlerimi sunarım). Nataş Genel müdürü, benim ağzımdan çıktığı gibi problemi genel merkeze iletti, ve yapabileceği başka bir şeyin olmadığını söyledi. Arabayı değiştirme kararını genel müdürlük veriyormuş.
Birkaç saat sonra Toyotasa müşteri ilişkilerinden aradılar ve şikayetimi resmi olarak incelemeye alabilmeleri için yazılı olarak yapmamı istediler. Durumu açıklayan bir fax çektim. 2 iş günü içinde sonuçlanacakmış.
iki farklı avukatla görüştüğümde ikisi de bana tüketici mahkemesinin bu konuda beni haklı bulacağını, mahkemeye gidersem kazanacağımı belirttiler. 2 gün içinde olumsuz bir cevap gelirse noterden ihtarname çektirip hukuki süreci başlatacağım.
Bu memlekette hakkını aramayan hakkını alamıyor maalesef.
Bununla birlikte, içimde bir umut var, Toyotasa'nın bu olayı hukuki yollara başvurmadan çözeceğini düşünüyorum. Çünkü, hukuki yola başvurmak zorunda kaldığım taktirde, aynı zamanda internet (ör:şikayetimvar.com) ve medya (best FM şikayetim var programı) aracılığı ile başıma gelenleri diğer insanlara da aktaracağım ki, başkaları da aynı şekilde mağdur olmasın...
Araçların tırdan düşmeleri konusuna gelince de, servis müdürüyle dünkü görüşmem de bu konuyu da görüştük. Toyota'da böyle durumlarda araçların ayrılıp, Toyota çalışanları arasında kapalı zarf içinde teklif verilerek, 2. el piyasasındaki rakamlardan satıldığını söyledi. Kendi içlerinde hallediyorlarmış olayı. Ne kadar doğru bilmiyorum tabi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #48 : Haziran 18, 2009, 19:01:32 »
alper bey sonucu da bize yazın lütfen...
yeşil SİS avenSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Haziran 18, 2009, 21:49:41 »
hukuki yola başvurmanıza çok sevindim ve gerçekten ayakta alkışlıyorum sizi :alkis: kesinlikle isteğinize kavuşacaksınız, izlediğiniz yol çok doğru çünkü ;)

bu arada tırdan düşen bir bmw hikayesi biliyorum, tırdan düşmüş bir 3.20d (2007 yılında) tamir edilip sıfır olarak satılmış sahibi aracı bir yıl 100.000km kadar kullanıp satılığa çıkarmış, neyse müşterisi çıkmış vs birkaç servise götürülmüş araç, aracı satan servis sorunsuz demiş ondan başka gittiği her yer takla atmış demiş, sonra araştırınca üstüne gidince bu olay ortaya çıkmış..aracı alan kişi en son dava açmıştı sonucunu takip edemedim..bu olayı da bmwteam.comdan ve şikayetvar.comdan görmüştüm..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Haziran 18, 2009, 22:05:01 »
maalesef öyle..sırf araçların değil birçok seyin servisinde kavga etmeden iş çözülmüyor..sanki müşteri bağırınca birden akıllarına "yapılması gerekenler" geliyor..

hakkınızı bağırarak istemeye zorluyorlar..halbuki kendini müşterinin yerine koysa sorun çözülecek..

bana kızanlar olacaktır bu yorumumdan dolayı ama kusura bakmayın maalesef bu böyle işliyor bu ülkede..

Isin ozu bu: En iyi servis/hizmet (elemani) kendini musterinin yerine koyandir. :)

Sadece Turkiye'de degil, her yerde iyisi de var kotusu de var. Hep bizde kotu diye dusunmemek lazim, cunku dogru degil.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #51 : Haziran 22, 2009, 18:52:00 »
Selam arkadaşlar,
konuyu merak eden arkadaşlar için hemen girip yazayım istedim.
Bugün Toyota genel merkezde görevli bir arkadaş aradı, ve otomobilimi değiştireceklerini, fakat şu anda ellerinde M/M bulunmadığını, tam otomatik verseler kabul edip etmeyeceğimi sordu. Ben de tabi ki kabul ettim :D ve inanın Toyota'yı tercih ettiğime binlerce kere şükrettim. Başka bir marka bu olayı bu şekilde sonlandırır mıydı bilemiyorum.O yüzden Toyota'ya buradan çok büyük bir alkış gönderiyorum.
 :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
Umarım yeni arabamın işlemleri en kısa sürede biter hafta sonuna kadar arabama kavuşurum.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #52 : Haziran 22, 2009, 18:53:44 »
Selam arkadaşlar,
Bugün Toyota genel merkezde görevli bir arkadaş aradı, ve otomobilimi değiştireceklerini, fakat şu anda ellerinde M/M bulunmadığını, tam otomatik verseler kabul edip etmeyeceğimi sordu. Ben de tabi ki kabul ettim :D ve inanın Toyota'yı tercih ettiğime binlerce kere şükrettim. Başka bir marka bu olayı bu şekilde sonlandırır mıydı bilemiyorum.O yüzden Toyota'ya buradan çok büyük bir alkış gönderiyorum.
 :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
Umarım yeni arabamın işlemleri en kısa sürede biter hafta sonuna kadar arabama kavuşurum.

Saygılar...
Hem de bu olayı hukuki hiçbir yola başvurmadan, tek bir dilekçeyle yaptılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Haziran 22, 2009, 18:58:30 »
Sorununuzun halledilmesine çok sevindim :) Gözünüz aydın, umarım en kısa sürede yeni aracınıza kavuşursunuz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Haziran 22, 2009, 19:14:35 »
kesinlikle doğru yol, varılan doğru sonuç..size de toyotayada kocaman bir alkış..çok sevindim bu sonuca firma için çok büyük bir artı
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Haziran 22, 2009, 19:25:01 »
Gozunuz aydin. Tam otomatik M/M'dan daha iyi bence. En iyisini yapmissiniz. Gule gule kullanin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Haziran 22, 2009, 19:26:10 »
Selam arkadaşlar,

Saygılar...

Herhalde genelde sorunlariyla bilinen M/M verseler bir sorun ciktiginda yeni araba isteyebileceginizden korktuklari icin elimizde yok demisler :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Haziran 22, 2009, 19:51:36 »
Selam arkadaşlar,

Saygılar...

Hayirli olsun.
Tam otomatik M/M'den bence daha iyi bir secim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #58 : Haziran 22, 2009, 19:55:21 »
fakat diğer arabayı fullemiştim, benzini yeni arabaya güvenli bir şekilde aktarmanın yolu varmı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Haziran 22, 2009, 20:10:27 »
Hayırlı olsun Alper Bey. Sorunun sulh ile çözülmesi çok güzel.
Folgsamkeit macht frei...