Gönderen Konu: Sıfır Corolla'da ABS problemi. Daha ilk günden arabadan soğudum...  (Okunma sayısı 9890 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Sıfır Corolla'da ABS problemi. Daha ilk günden arabadan soğudum...
« Yanıtla #20 : Haziran 17, 2009, 21:06:49 »
böyle bişey kimin başına gelirse gelsin herkesi çıldırtır , tabi bazı üretim hataları kabul edilebilir ama , fren sistemi hata kabul etmez , umarım mağdur olmadan sorun çözülür .

geçmiş olsun .
forest engineer

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 17, 2009, 21:06:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #21 : Haziran 18, 2009, 00:19:51 »
sorunla ilgili haber bekliyoruz...
bu sırada benim arabada bagaj + benzin kapağı açma kolu (arabanın içindeki) oynuyor sizde de var mı bu oynama?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #22 : Haziran 18, 2009, 00:31:39 »
kesinlikle can sıkıcı bir durum size katılıyorum sıfır kilometre araç alıyorsunuz 50.km de abs ışığı yanıyor..

evet değiştirilir ama şunu da düşünün ne gerek var sıfır satılan bir aracın tesisatı v.s için bir yeri sökülsün tamir aleti deysin.. bnm başıma gelseydi soğurdum neticede sıfır araç almanın ilk sebebi adı üstünde sıfır araç olması..umarım sorununuzu istediğiniz doğrultuda çözerler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 18, 2009, 00:40:03 »
sıfır alınan araçlar illa sıfır olacak anlamına gelmiyor.
kaç bmw davası gordum boyanmış, duzeltme olmus aksamı degismis sıfır diye satılmış.
bu araçta kalite kontrolden ilk başta geçememiş sonra yanlıs parcası degismis olabilir.
bence gecikmeden garanti ekstra yaptırın.
her turlu sorun olabilir. lakin garantiniz varsa cozulecegini bilirsiniz.
bir cesit kasko gibi dusunun.
ikinci el bi arac almıs olsanız bu abs sorununu siz cozecektinzi cebinizden. simdi toyota cozuyor.
bu açıdan bakın. tabiki iyi bir sey degil , marka da leke olusturur. ama sonucta cozulecek.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 18, 2009, 00:57:00 »
uygar abi bizdekinde oynama yok bence götürün servise baksınlar sabitlesinler gerekirse
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Haziran 18, 2009, 01:01:03 »
götürdüm nataşa normal dediler ben de o zaman ben mi? anormalim dedim...
aldığım cevap kontrol ettik efendim normalmiş ...   eğer gerçekten normalse arabanın her parçası 2.sınıftır bence... ama ben haklıysam ki haklıyım o zaman istanbulda adam gibi servis yok demektir yetkili servislerin hepsinde bir hava bir hava...illaki kavga mı edicez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #26 : Haziran 18, 2009, 01:36:50 »
maalesef öyle..sırf araçların değil birçok seyin servisinde kavga etmeden iş çözülmüyor..sanki müşteri bağırınca birden akıllarına "yapılması gerekenler" geliyor..

hakkınızı bağırarak istemeye zorluyorlar..halbuki kendini müşterinin yerine koysa sorun çözülecek..

bana kızanlar olacaktır bu yorumumdan dolayı ama kusura bakmayın maalesef bu böyle işliyor bu ülkede..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #27 : Haziran 18, 2009, 01:44:21 »
maalesef öyle..sırf araçların değil birçok seyin servisinde kavga etmeden iş çözülmüyor..sanki müşteri bağırınca birden akıllarına "yapılması gerekenler" geliyor..

hakkınızı bağırarak istemeye zorluyorlar..halbuki kendini müşterinin yerine koysa sorun çözülecek..

bana kızanlar olacaktır bu yorumumdan dolayı ama kusura bakmayın maalesef bu böyle işliyor bu ülkede..
kızdığınızı belli etmenin tek yolu bağırmak değildir..ben tam tersini düşünüyorum, esip gürleyince işleri daha da yokuşa sürüyorlar..havlayan köpek ısırmaz..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #28 : Haziran 18, 2009, 01:46:28 »
Kaan'a katılıyorum Türkay'cım canım kardeşim ..yaşın ilerledikçe bana hak verirsin:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Haziran 18, 2009, 02:01:15 »
uygar abi bana allah aşkına söyle, servis müdürüsün, birisi gelmiş bağırıp çağırıyor..ne yaparsın? yardım etmek için koşturup durur musun yoksa işini sürekli yokuşa mı sürersin? ben dışarı bile atarım o adamı, haklı olması bağırıp ortalığı ayağı kaldırmasını gerektirmez buna asla bahane olamaz, haklı zaten adam gibi yollarla yaklaşırsa servisin paşa paşa yardım etmesi lazım, etmiyorsa da tüketici mahkemesine vermek çooooook kolay..gidip adam gibi derdini anlatan, derman bulmaya çalışan, karşısında ilgisiz birilerini görünce de tüketici mahkemesine başvuran birisi bilinçli tüketicidir, işi olmuyor diye bağırıp çağıran müşteri de bilinçsiz müşteridir...şimdi böyle diyorum diye mülayim ezik biri falan sanıyorsundur beni ama önemli olan gerektiğinde 276kg top güllesini namluya sürmek gerektiğinde de hiç bir şeye ihtiyacım yok paşam diyebilmektir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 18, 2009, 03:40:50 »
Toyota kaliteden çok ödün vermeye başalmış ya, bu ne böyle....benim yeğenin corollasının mmt vitesi (Komple şanzumanı) 2 kere değişti şimdi gene arıza veriyor...hiç yakışmıyor toyotaya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 18, 2009, 09:33:53 »
Sadece toyota değil. Siz birde sıfır km mercedes almaya kalkın o zaman görürsünüz sorunlar hangisinde.. Hangi firma kaliteden daha çok ödün vermiş.... Tabiki hepsi ama toyota abartmıyor. Rekabet piyasası koşullarının gerektirdiği gibi biraz malz. kalitesinden ödün veriyor. Ha birde deyim geldi aklıma "Nerede çokluk, Orada b...luk" Ne kadar elektronik devre o kadar arıza.... Ne kadar teknoloji o kadar arıza...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #32 : Haziran 18, 2009, 11:00:43 »
Ha birde deyim geldi aklıma "Nerede çokluk, Orada b...luk" Ne kadar elektronik devre o kadar arıza.... Ne kadar teknoloji o kadar arıza...
kesinlikle..o yüzden benim xli hiç bozulmuyor :D bozulcak şey yok ki, benzin bitti lambası patlamış, benzin bitiyor gösterge iyice aşağıya iniyor ama ışık yanmıyor bozulan şey bu :D 0.50 kuruşa alcam bir tane gösterge ampulü sorun çözülcek..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 18, 2009, 11:20:30 »
""kesinlikle..o yüzden benim xli hiç bozulmuyor :D """

Akşama arıza çıkıyormuş al başına belayı :D Allah korusun türkayımda arabacılık zor bir iş uğraş istiyor tıpkı çocuk gibi ilgi istiyor. Allah kaza bela vermesin cümlemizie.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Haziran 18, 2009, 11:38:46 »
aman maşallah diyeyim ya, nazar değiyor zaten sürekli :P maşallah maşallah :D kesinlikle çok ilgi bekliyor, dün tozun toprağın içinde, güneşe çıkmamam gerekmesine rağmen, hiç yorulmamam gerekmesine rağmen çıktım aracın üstündeki kuş pisliklerini temizledim, biraz iyileşeyim de hemen yıkayıp cila çekcem dayanamıyorum artık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Haziran 18, 2009, 12:23:47 »
hayır uygar bey teşhir aracı değildi ancak torpidunun üzerindeki çiziklerin nedenini bana açıklayamadılar.dediğim gibi sadece değiştirdiler.ancak bende şunu söylüyorum hatanın her yerde olabileceğini kabul etmekle birlikte ömrü hayatında ilk defa sıfır araç alan birisiyim üstelik bugünkü şartlarda hatırı sayılır bir para veriyorsunuz ama size torpidosu çizik veya 50 km de orası burası ikaz ışığı yanan araba veriyorlar benim tepkim buna sadece..yoksa dediğim gibi allah değil kul yapısı.ama son kontrol daha ciddi olsa belki bunlar olmayacak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Haziran 18, 2009, 12:39:27 »
hayır ben türkay beye katılmıyorum.kim türkiyede tüketici mahkemesine giderek bir firmayı dize getirmiş. 30 iş günü bekleyeceksin, mahkemenin sonucunu bekleyeceksin çok uzun süreçler bunlar ..sen para vermişsin sonuçta parayı verirkende 10 lira 5 lira veya 40 bin lira itiraz etmişmisin..yok ..o da o zaman adam gibi mal verecek..yani sorunsuz mal vermekle yükümlü bize yani tüketiciye.ben aynı duyarlılığı illaki  araba alınması durumunda değil bir pantolon alırken gösterebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #37 : Haziran 18, 2009, 13:16:11 »
eğer böyle  şeyler japonyada başınıza gelse inanın sizden binlerce kez özür dilerler sizi menmun edebilmek için herşeyi yaparlar yeterki siz o markaya karşı kötü düşünmeyin diye...
yeşil SİS avenSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #38 : Haziran 18, 2009, 13:28:31 »
hayır ben türkay beye katılmıyorum.kim türkiyede tüketici mahkemesine giderek bir firmayı dize getirmiş. 30 iş günü bekleyeceksin, mahkemenin sonucunu bekleyeceksin çok uzun süreçler bunlar ..sen para vermişsin sonuçta parayı verirkende 10 lira 5 lira veya 40 bin lira itiraz etmişmisin..yok ..o da o zaman adam gibi mal verecek..yani sorunsuz mal vermekle yükümlü bize yani tüketiciye.ben aynı duyarlılığı illaki  araba alınması durumunda değil bir pantolon alırken gösterebilirim.
nokia n70 ilk çıktığında 970 liraya almıştım, kvk garantili, temmuzda gelen ilk serisi n70-1 yani, 4-5 kez bozuldu da gittim kvkya yaptırdım, sürekli yapıp veriyorlardı ama yine bozuluyordu, tüketici mahkemesine başvurdum, üründen yararlanamamamın sürekli hale gelmesi şeklinde başvuru yapıp ürünün yenilenmesi veya para iadesi şeklinde başvuru yaptım, 30 iş günü sonra kvkdan aradılar isterseniz 970lira para iadesi isterseniz yeni ürün dediler, aynısını yine aldım kutulu sıfır, çok beğenerek almıştım çünkü..ve bu süreçte çok gördüm kvkda bağırıp çağıran insanları, hepsi de aynı sinirle kapıdan çıkıp gittiler, bir çoğu telefon kırdı lanet olsun bir daha nokia almam bir daha kvkdan almam gibi söylenerek dolaştılar..bense sürekli nokia ve sürekli kvk garantili almaya devam edeceğim, çünkü sorun yaşadığımda çözülebildiğini gördüm..

not: biraz sonra daha önceki mesajlarımdan birinde bahsettiğim HP laptopun şarj aleti için gideceğim hp yetkili servisine, bana karşı tutumları ne olursa olsun bağırıp çağırmadan işimi halledeceğim, sonuç olarak 5 gün 10 gün de sürse yeni sıfır ambalajında bir şarj aleti alacağım hatta istersem yeni laptop hatta fatura tutarında bedeli bile alırım firmadan zorluk çıkarırlarsa çünkü şarj aleti ürünü kullanabilmem için 1. derecede gerekli bir parça, onun bozuk olması üründen verim alamamama neden olur bu da bedel iade gerektirir..biraz hak hukuk bilmekte fayda var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #39 : Haziran 18, 2009, 13:29:30 »
ya şöyle bir olay varmı arkadaşlar plazada arabayı showrooma yerleştirirken bir tarafını çarpıyorlar orasını tamir edip boyayıp müşteriye satıyorlar veya aracı tırdan düşürüyorlar sonra satıyorlar...düşünün siz bu arabayı aldınız allah aşkına kaç yıl sonra farkına varbilirsiniz bir de 2. elde sattığınızı düşünün, adama yeminler edersiniz bişeyi yok diye expertiz raporunu görünce ne düşünürsünüz acaba...böyle şeyler  ülkemizde oluyor malesef. her şey paramı arkadaşlar müşteri zaten parasını verip o km araç almak için gelmiş senin kapına neden ahlaksızlık yapıyorsunuz ticaretin ahlaklı yapılması lazım. bu her dinde böyledir ticareti böyle yapmayanlara Allah da sorar kulu da...
yeşil SİS avenSİS