Gönderen Konu: Sıfır Corolla'da ABS problemi. Daha ilk günden arabadan soğudum...  (Okunma sayısı 9891 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 Corolla Comfort 1.6 A/T - Benzinli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Merhaba,
Dün NATAŞ Plaza'dan sıfır km, Corolla Comfort 1.6 M/M arabamı teslim aldım.
Daha 50. kilometredeyken aniden ABS ikaz lambası yandı, ve ABS sistemi devre dışı kaldı.
Bismillah, daha ilk günden 50. km'de sorun ...
Ben Toyota'yı sorunsuz araba diye hemde sıfır km'sine o kadar para bayılarak aldım ama, ilk günden arabadan soğudum.
Bu sabah arabayı çalıştırdığımda ABS ışığı sönmüştü, ve ABS sistemi çalışıyordu, servise götürdüm arabayı, durumu anlattım. Servisteki görevli, patinaj yaptınız mı, ani fren yaptınız mı gibi saçma sapan sorular sordu. yahu  kardeşim, araba hiç patinaj yapmazmı? Hiç ani fren yapmayacakmıyız?
ABS sistemi niye var, ani frenlerde devreye girsin diye, bozulsun diye değil.
Hem sıfır km araba al, o kadar para bayıl, sırf kafam rahat olsun diye, hem de ilk günden servisle muhatap ol.
Servisteki adamlar o anda ikaz lambası yanmıyor diye, geçiştirme laflarla beni gönderdiler, neymiş, tekrar yaparsa getirecekmişim servise, oldu...
Neyse, servisten çıkıp işyerine giderken tekrar yandı ABS ışığı. Allah kahretsin dedim, ben bu arabaya bundan sonra nasıl güveneyim? Şimdi genel müdürlük ve NATAŞ plazaya şikayet bıraktım ve gün içinde döneceklerini söylediler. Aracımın değiştirilmesini talep ettim. Sizce durum ne olur?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Öncelikle sakin olmanızı diliyorum, sonuçta insan yapımı bir makinaya biniyorsunuz, mükemmel olacağını kimse garanti etmiyor, edemez de zaten.

Sırf ABS ışığı yanıyor diye araç değiştirilmez. Niye yandığı araştırılır, sensör ve devreler gözden geçirilir ve gerekirse tamir edilir. Size sorulan sorular da standart türden, niye saçma olduğunu düşündüğünüzü anlamadım. ABS frenlerin bloke olmasını engelleyen sistemdir, frenlemeyi sağlayan sistem değil. Bu yüzden patinaj, fren esnasında kilitlenmeler gibi lastik hareketleri ile ilgili soru yöneltmeleri gayet doğal.

Düz yolda giderken, veya çalışır vaziyette dururken ABS ışığının yandığını (artık her nasıl ise) servise söyleyip arızanın araştırılıp düzeltilmesini isteyin.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
Muhtemelen aracınızda üretim hatası vardır, dediğiniz gibi ABS ikaz lambasının daha aracınızı yeni almış iken yanması sistemde fabrika hatasının olduğunu gösteriyor, hatta mümkünse servistekilerle aracı test sürüşüne çıkartın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Alper bey,
şu anda sakin olunacak bir durum yok.Toyota'nın ayıbı yüzünden mağdur olmak zorunda değiliz. Sonuna kadar hakkımızı aramak durumundayız.
Satarken o kadar para almayı biliyorlar. Bu konuştuğumuz sıfır km bir araç, ikinci el falan değil. Ve daha ilk gün 50. km'de böyle bir hata veriyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
hiç anlamıyorum bu kadar büyük tepkileri..serviste de bu tepkilerle davranıyorsanız ilgilenmemeleri normal, ben olsam ben de ilgilenmek istemem..biraz daha sakin yaklaşmanız gerekiyor bence, adam gibi durumu izah edin, abs ışığı yanıyor diye araba değiştirilmez, sorun giderilir garantiden, bunun için de test sürüşü yapılmasını talep edin, sorunun çözülmesini talep edin, nataşa gidip de esip gürleyerek değiştirin lan bunu diye çıkışarak hiç bir şey elde edemezsiniz
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
başınıza gelseydi daha iyi anlardınız kesinlikle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
Alper bey geçmiş olsun şansızlık sizinkisi bence.Serzenişte olman normal bence ama çözülecektir bi şekilde..Tabi bu kadar yeni bi araçta olması canınızı sıkar nomal karşılıyorum ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
tabii ki.. kardeşime yeni aldığım hp laptopun şarj aleti durduk yerde bozuldu, durduk yerde şarj etmemeye başladı, bugün yarın bir ara gidicem elimde faturamla, buyrun bu ayıplı mal buyrun fatura gerekeni yapın dicem..daha önceki tecrübelerimle biliyorum ki esip gürlediğim zaman zararlı çıkan hep ben oldum..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
alper bey büyük geçmiş olsun...hakkınızı sonuna kadar arayın..
umarım sizin bu maduriyetinizi  toyotaya yakışır biçimde giderirler..
2001 corolla vvt-i 1.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
belkide sorun büyütülecek kadar mühim değildir, garantiden müdahale edeceklerdir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Sıfır Corolla'da ABS problemi. Daha ilk günden arabadan soğudum...
« Yanıtla #10 : Haziran 17, 2009, 14:34:04 »
Geçmiş olsun Alper Bey, yeni araçlarda bu tür şeyler olabiliyor. İşyerinden arkadaşım yaklaşık 1,5 yıl önce yeni nesil dizel Corolla almıştı. Aldıktan hemen sonra arıza uyarı ışığı dururup dururken sürekli yanmaya başlamış. Servis bir şekilde halletti problemini. Kendi de gayet memnun aracından şu anda.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Haziran 17, 2009, 17:01:02 »
sorunun ne olduğu ortaya çıksın bunun üzerine yorum yapalım ama arkadaşımızın canının sıkılması da %100 normal kim olsa sıkılırdı..inşallah basit bir problemdir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 17, 2009, 17:05:44 »
belkide sorun büyütülecek kadar mühim değildir, garantiden müdahale edeceklerdir
Ben de aynı fikirdeyim.

ABS teker devir sensörleri, ana bir beyin (ECU) ünitesi ve hidrolik valflerden oluşan ve fren sistemine ek bir sistemdir. ECU 4 tekerin de devirlerini sürekli olarak kontrol eder ve bir veya iki tekerin devri diğerlerine göre değişim gösterirse devreye girer. Devreye girdiğinde fren hidrolik basıncını kendi valfleri üzerinden tahliye eder. Seyir halinde herhangi bir arızası halinde (mesela diyelim ki sensörlerden biri arızalandı) aracı ve yolcuyu tehlikeye atmamak için failsafe'ler ile programlanır ve kendini devre dışı bırakır.

Bunları eminim ki size anlatmama gerek yok, yazılım mühendisiyseniz muhtemlen benzer mantık ile çalışan sistemler ile karşılaşmışsınızdır. Eminim ki Alcatel'in cihazlarında da bazen ufak tefek buglar ortaya çıkıyordur. Firmware güncellemesi ile çözülecek bir problemde cihazı değiştirdiklerini zannetmiyorum :)

Tabi ki hakkınızı arayın, hakkınız zaten verilen garantiler ile güvenceye alınmış durumdadır.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 17, 2009, 17:50:22 »
Gecmis olsun.
ABS sensörlerinden birisi bozuk olabilir veya üstüne birsey yapismistir.
Tüketici kurallari belli; ne durumda ne yapilmasi gerektigi yaziyor.
Kurallarin disina cikacaklarini sanmiyorum.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Haziran 17, 2009, 18:00:43 »
herkese merhaba,
Öncelikle alper bey' e geçmiş olsun diyorum ve onu çok iyi anlıyorum.bu sorunların kesinlikle olmaması gerekir.niye olsun ki hem diyeceksin ben sorunsuz araba üretiyoum hemde 50 km de bir yerlerin ışığı yanacak.ben böyle bir şeyi kabul etmiyorum.ben bu başıma geleni bu forumda hiç anlatmadım ama alper bey'in yüreğine biraz su serpmek için anlatayım.aracı ilk teslim almaya gittiğimde arabanın çine girdim arabayı bana tanıtan servis görevlisi şurası şöyle burası böyle diye anlatıyor..neyse tam o sırada torpidonun üzerindeki leke dikkatimi çekti.bu neir diye sordum..cevap:bir şey yok abi...neyse eve gidince temizlerim dedim.evin önüne ilk kez arabayı getirdim ve bir bez istedim,siliyorum siliyorum gitmiyor ve güneşte de parım parım parlıyor.sonradan anladım ki bu bir leke değil..koca koca birbirine parelel çizikler..nasıl sinirlendiğimi anlatamam..ertesi günü gittim servise bayağı bir mücadeleden sonra buraları anlatmak istemiyorum uzun sürer ve yine sinirim hoplar sonuçta benim sıfır aracımın torpidosunun üst bölmesi tameman söküldü ve çizik olmayanı takıldı..olay bundan ibaret..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Haziran 17, 2009, 18:06:32 »
teşhirdeki araçmıymış?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 17, 2009, 18:10:20 »
başınıza gelseydi daha iyi anlardınız kesinlikle...

+1

Bence tüketiciye ve aramıza yeni katılmış bir abimize biraz daha hoşgörülü davranabilirsiniz. Ayrıca tüketici haklarına göre beğenmediğiniz ürünü koşulsuz 1 ay içinde iade edebilme yada değiştirme şansına sahipsiniz diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Haziran 17, 2009, 18:10:35 »
Bugün öğleyin tekrar Nataş'a götürdüm aracı. Akşama kadar kontrol ettiler, hep aynı hata kodunu üretiyor (C1330).
Arızanın kesinlikle sensörlerden ve rotordan olmadığını tespit ettiler. İnceleme devam edecekmiş, yarın öğlene kadar problemin sebebini bulacaklarmış. Bakacakları 2 yer kalmış, problemin kesinlikle ya ECU'da yada tesisatta olduğunu düşünüyorlar. ECU'da ise ECU değiştirilecek, tesisatta ise tesisat yenilenecek diyorlar.
ECU'nun değiştirilmesi neyse de, sonuçta kapalı bir kutu, çıkar yenisini tak, tesisatın yenilenmesi demek beni korkutuyor. 0 km araba alıyorsun, ertesi gün elektrik tesisatı yenileniyor, ne anladım ben bu işten...
bunun yanında, aynı arızayı 3 defa üst üste yaparsa, aracı değiştirmek zorundalarmış, onu da öğrendim.
Bakalım, yarın olsun hayır olsun, çekeceğimiz dert varmış...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 17, 2009, 19:34:47 »
+1

Bence tüketiciye ve aramıza yeni katılmış bir abimize biraz daha hoşgörülü davranabilirsiniz. Ayrıca tüketici haklarına göre beğenmediğiniz ürünü koşulsuz 1 ay içinde iade edebilme yada değiştirme şansına sahipsiniz diye biliyorum.

O kuralin arabalarda gecerli oldugu tartisilir bir durum.
Cünkü tüm vergi aracin sasi/motor numarasina göre yatiyor.
Vergi dairesi düzeltme yapmayacagi icin firmalarda dansöz misali kiviriyor.
Bu kadar vergi olmasaydi, bence bu garanti isleri tüketici icin daha pozitif olurdu.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 17, 2009, 19:45:38 »
Gecmis olsun, araba yeni, garantisi var. Ne arizasi cikarsa, gordugunuz gibi gideriliyor.ABS hassas bir sistem, sistemde hata olmasa bile (bu bir ihtimal) fren sisteminde bir aksama ABS'yi devre disi birakabilir, ABS sensorlerinin cevresindeki halkalar (ring) hasar gormus olabilir, sensorler calisir durumda olsa bile...  Serviste aracin ABS ikaz lambasi yandigi anda arabada ne olup ne bittigini belirleyecek verileri  (freeze frame data) almaya yarayan test cihazlari (IT2) vardir, ikaz isigi o an yanmasa bile hata tespit edilir.

Insallah problem bir an once cozulur. Arabanizi sorunsuz, gule gule kullanin.
Fe... :-)