0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Genelde 10w40 kullandım bir sefer Castrol edge 5w40 koydum herşeyi göze alarak( ön krank keçesinden sızdırma yapabilir) ama arada çok bariz fark görmedim zaten o motor için tam sentetik gereksiz olur,sonuçta ikisinin de sıcak çalışma yoğunluğu 40 olacak.
Siz hangi arabaya 40 numara yağ koyuyorsunuz ki
Selamlar, 2018 model corolla cvt aracıma motor yağı için öneriniz nedir? Motul mu Mobil mi?
Dediğiniz gibi Toyota'nın kitapçığında da 0w20 yağ öneriliyor. Ancak birkaç yerde 0w20 yağ koyulduğunda rölantide subap şıkırtısı olduğu söylenmiş. O yüzden sormak istediğim. Cevabınız için teşekkür ederim.
6a veya 6b olabilir. Son çıkan araçlarda 6a standartını da klavuza yazmışlar. Ben olsam gf6a alırım. Uzun süre kullanacaksanız motor temizleyici ile içini de temizletebilirsiniz.
0 km corollama ilk aldığım günden beri servisin önerdiği 5w30 u reddederek lique moly 0w20 koyuyorum. Araç lpg li ve 60.000 km oldu gayette memnunum bir sorun yaşamadım. Başka yağ deneme ihtiyacı hissetmedim belki eneos 0w20 deneyebilirim ileride...
tebrikler bilgi sahibi olmak güzeldir,bende 30 k km'dir servisin önerdiği (gariban Mercedes'i egea) yağı reddediyorum onun yerine liqui moly 5w40 kullanıyorum çok memnunum LPG olmasına rağmen malum sorunu yaşamıyorum.
Öncelikle merhaba 2015 model 1.6 VVT-i 97 kW benzinli (lpg takılmamış) Corollam var. Ve 90bin km bakımı yaptıracağım için motor yağı bakıyorum. 0w20 ve 5w30 arasında kaldım. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. Birde şöyle bir ibareyle karşılaştım Kapasite 4,2 litre (Servis dolumu), Kapasite 4,7 litre (kuru dolum) 4ltmi yağ almalıyım 5litremi?Mesaj Birleştirildi: [time]Aralık 21, 2023, 21:22:50[/time] Öncelikle merhaba 2015 model 1.6 VVT-i 97 kW benzinli (lpg takılmamış) Corollam var. Ve 90bin km bakımı yaptıracağım için motor yağı bakıyorum. 0w20 ve 0w30 arasında kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim.Birde şöyle bir ibareyle karşılaştım Kapasite 4,2 litre (Servis dolumu), Kapasite 4,7 litre (kuru dolum) 4ltmi yağ almalıyım 5litremi?