0 Üye ve 16 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar iyi günler. Ocak 2024 tarihinde 53.000 km de 2020 Model 1.6 Lpg’li Toyota Corolla satın alarak aranıza katıldım. Aracımı alır almaz ilk bakımını 2 Ocak 2024 tarihinde Castrol 5W30 yağ ile yaptım. Aldığım yağ aceleye geldiği için Corollanın teknik şartlarını karşılamıyormuş. Yağı değiştirdikten sonra öğrenmiş oldum. Yaklaşık 3 gün boyunca formda motor yağı ile ilgili gerekli bilgileri aldıktan sonra Mobil 1 FS 0W40 almaya karar verdim ve 10 Temmuz 2024 tarihinde Mobil 1 FS 0W40 yağ ile aracımın bakımını yaptırdım. Yağı Mobil Oil’den satın aldım. Alırken yetkili satıcı olmasına özellikle dikkat ettim. Daha önce formda ve söz konusu yağı satan internet sitelerinde Mobil 1 FS 0W40 ile ilgili yorumlarda aracın çalışma sesinin azaldığını, aracın bağırmadan akıcı bir şekilde hızlandığını belirten yorumlar okumuştum. Mobil 1 FS 0W40 yağ ile ilgili olarak benim fikrime gelecek olursak. Dedikleri gibi gerçekten aracın çalışma sesi inanılmaz azaldı. Aracı çalıştırdım motor kaputu açıktı, motor sesi eskiye göre azaldı inanın. Lpg sisteminin çalışma sesi motor sesinden fazla duyuluyor. Aracım gerçekten sessiz, yumuşak ve akıcı bir şekilde ivmeleniyor artık. Sanki önceden motorun içinde aracı tutan bir şey varmış şimdi ondan kurtulmuş gibi seri hızlanıyor. Kısmetse bir sonraki bakıma Mobil 1 ESP x2 0W-20 Motor yağı ile bakım yaptırmayı düşünüyorum. Aslında direk 0W-20 alıp bakım yaptırmak istedim ama 5W30 dan hemen 0w20 ye geçmek istemedim. Herkese iyi günler dilerim.
hocam konu dışı ama Sivas ta mısınız?
Sürekli viskozite ile oynamanız tavsiye etmem 0W40'dan devam etmeniz daha uygun olur.
Motor iç yıkama yaptırıp 0w/20 ile devam edebilirsiniz,aracınız az km yapmış,yağı siz alın yanınızda götürün.
tekrardan merhaba arkadaşlarson birkaç sayfadır aracımla ilgili sorunları yazmıştım2001 1.6 vvti lpg li aracım 269.000 kim denasipse bu hafta sonu aracıma komple motor yaptıracağım yani sadece segman değil yatak piston vs ne varsa değişecekbu haliyle 10-40 kullanıyordum motor yağınıaraç komple motor yaptırıldıktan sonra motor yağı vizikozite si değişiyor mu yani sıfır alınan araçlarda nasılki 0/20 vs gibi daha ince motor yağları kullanılıyorsa yeni yapılan motorda da aynısı oluyor muSaygılarımla
Arkadaşlar motor şu anda tamamen yenileniyorSegman yatak pistonlar zincir vs vs ne varsa değişiyorDeğişen motoru ilk zamanlar nasıl kullanmalıyımAraç LPG li. Benzinde kaç km hangi devir aralığında kullanmalıyım
Peki hocam belli bir km benzinde kullanmak lazım diyenler var ilk etapta LPG kullanmayın diyenler var. LPG li kullanmak sorun olur mu