Gönderen Konu: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 1799459 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 8400
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #6640 : Mayıs 09, 2023, 23:31:01 »
Fotoğraf gönderme yerini bulamadım kutuyu sizler ile paylaşmak isterdim. Seri no filan da göremedim. Açıkçası egemottan almama rağmen işkillendim

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #6640 : Mayıs 09, 2023, 23:31:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 8400
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6641 : Mayıs 11, 2023, 13:59:29 »
nach Durchsicht der Bilder sind wir sicher das du ein Originalprodukt 21328 Special Tec AA 0W-16 5 Liter von uns erworben hast. Viele, für uns eindeutig ersichtliche Merkmale, bestätigen das auf den Bildern.
es sollte mit Schwarzlicht ein Code auf dem Deckel ersichtlich sein.
Zudem handelt es sich um eine ältere Charge mit älteren Etiketten. Die auf der Webseite gezeigten Spezifikationen und Freigaben sind die aktuellen.

Freundliche Grüße
Şöyle bir mail aldım almanya lm'e mail attığımda orijinal olduğundan bahsediyor ve ilsac gf6 sağlandığından bahsediyor çeviri doğru ise.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6642 : Mayıs 11, 2023, 14:25:09 »
"Resimleri inceledikten sonra bizden orijinal 21328 Special Tec AA 0W-16 5 litre ürün satın aldığınıza eminiz. Bizim için açıkça görülen birçok özellik, resimlerde bunu doğrulamaktadır.
siyah bir ışık kapakta bir kod göstermelidir.
Aynı zamanda daha eski etiketlere sahip daha eski bir gruptur. Web sitesinde gösterilen teknik özellikler ve onaylar günceldir."

çevirisi böyle oldu. Birkaç yerine bakmışlar ama Türkiyedeki piyasayı bence bilmiyorlar. Orjinalinin bire bir aynısını yapanlar hatta kullanılmış bidona basarlar :) bize düşen güven duyduğumuz yerden alışveriş yapmaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6643 : Mayıs 11, 2023, 23:29:51 »
liqui moly distribütörü bar oto var bide onlara sorun isterseniz,Kutu pürüssüz olur orjinalde plastik kalitesinden anlaşılır kabartma yazılar pürüzsüz olur.

Mesaj Birleştirildi: [time]Mayıs 11, 2023, 23:33:25[/time]
Ayrıca önemli bir rixada bulunacam tüm form ahalisinden,lütfen yağ değişimi yaptırdıktan sonra kutuyu ustada bırakmayın falçata ile kesin,tornavida ile delin bir şekilde hasar verin öyle atın çöpe,geri dönüşüm adı altında toplanan kutular merdiven altı üreticilerin eline bir şekilde geçiyor ve sahte yağlar orjınal kutulara doldurulup piyasaya sürülebiliyor,hepimizin aracı var denk gelebilir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6644 : Mayıs 24, 2023, 09:48:28 »
Arkadaşlar Merhaba, size bir konuda danışmak istiyorum. Aracım 2011 Yaris benzinli 1.33 yarı otomatik. 85.000'de.  30bin km'den bu yana bir sefer hariç hep Eneos 0w20 kullandım. Son bakımın üzerinden 10 ay geçmişken yağ kontrolü yaptığımda alt çizgiye yakındı ve 1lt yağ ekledim ve üst çizgiye yaklaşmıştı. Bu olay 2 ay önceydi, geçen gün baktığımda yine alt çizgide olduğunu farkettim.  Park ettiğim yere baktığımda yerde herhangi bir yağ kalıntısı da göremiyorum. Bakım zamanı da geldi (5bin km. yapılmış olsa da 1 sene oldu) 5w30'a mı geçsem acaba dedim. Motul, Eneos, Liqui moly derken kafam epey karıştı, çok farklı çeşitleri var. Hangi yağlar uygundur acaba aracım için? Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 45600
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6645 : Haziran 13, 2023, 11:48:51 »
Arkadaşlar merhaba. Shell helix ultra sp 0w-20 5 litre yağ aldım hepsiburadadan. Satıcıyı da yetkili distirbütörden teyit ettim. Lakin kapağın altından folyo çıkmadı. Bu yağı daha önce alan oldu mu acaba folyo oluyor mu kapak altında?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6646 : Haziran 13, 2023, 12:31:57 »
Arkadaşlar merhaba. Shell helix ultra sp 0w-20 5 litre yağ aldım hepsiburadadan. Satıcıyı da yetkili distirbütörden teyit ettim. Lakin kapağın altından folyo çıkmadı. Bu yağı daha önce alan oldu mu acaba folyo oluyor mu kapak altında?
Ben Shell i aradım online olarak yağ alabileceğim yetkili bir firma ismi verir misiniz malum sahte yağ dolu piyasa dedim. Yağlarımızın içeriğini değiştirip Shell ismine zarar verdikleri için online satış yapan hiçbir firma ismi veremeyiz dediler. Bende online da 473 TL ye satılan yağı içimde şüphe olacağına gidip Shell istasyonundan 790 Tl bayıldım aldım.  Online satılanların hepsi 2022 tarihliydi istasyondaki ise 2023.
Ambalajına, folyosuna da takılmayın. Ambalajı da folyoyu da   taklit ediyor sahtekarlar. Türkiyede satılan yağlardan sadece HX7 5W40 da folya olmuyormuş diğer hepsinde oluyormuş. Birde Türkiye de üretilen ama yurtdışında satışa gönderilen hiçbir yağda yine folyo yokmuş çünkü adamlarda yağın sahtesi yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6647 : Haziran 13, 2023, 12:36:47 »
Anladım hocam teşekkür ediyorum bir arkadaşım da 0w20lerde folyo yokmuş dedi ama bilemedim işte içime kurt düştü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6648 : Haziran 13, 2023, 12:39:37 »
Anladım hocam teşekkür ediyorum bir arkadaşım da 0w20lerde folyo yokmuş dedi ama bilemedim işte içime kurt düştü

Dakika 10:20

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6649 : Haziran 13, 2023, 12:56:46 »
Konu motor yağı ile ilgili bütün sorular ve cevaplar konusunda konuşulabilirdi

ayrıca neden Shell? liqui moly var, motul var, mobil1 var.

790 tl shell yağa verilmemeliydi.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6650 : Haziran 13, 2023, 13:01:19 »
Konu motor yağı ile ilgili bütün sorular ve cevaplar konusunda konuşulabilirdi

ayrıca neden Shell? liqui moly var, motul var, mobil1 var.

790 tl shell yağa verilmemeliydi.
Sürekli kullandığım Mobil1 900 Tl ye yaklaşınca mecburen Shelle geçtim. Sanki kutudaki yağ değilde altın.
Bu arada 790 Tl ye 5 lt Shell aldım aynı dönem Mobil1 4 lt 890 Tl civarıydı.
Shell in ne gibi bir kötülüğünü gördünüz?
Zamanında Motul de kullandım ve ilk defa bir yağı bakımı gelmeden boşaltmıştım ve fiyat olarak Mobil1 den çok çok fazla ücret ödeyerek almıştım Motulü. Şuan Motul 5 lt 1000 Tl yi aşkın oda online satışta. Yetkili satıcısına gitsek kaç diyecek Allah bilir. Liqui Moly de 5 lt si yine 1000 Tl yi aşkın fiyatla satılıyor.
Sahte olmadığından yüzde yüz emin olduğum Shelle 790 Tl  vermeyip hangi yağı seçmeliydim sizce? Sahte olup olmadığından emin olmadığım Motul ve Liqui Moly mi? Shellide online olarak alsam aralarında yüzde yüz fiyat farkı olacak. Online dan alacaksam o yağlara o fiyatı vermektense Shellide online olarak alıp her 5 bin km de bir yağ değiştiririm aynı hesaba gelir. Birini 10 bin birini 5 bin km kullanmış olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6651 : Haziran 13, 2023, 13:01:35 »
Forumda yeniyim hocam varsa öyle bir yer yollanıyorsa taşıtabilirsiniz. Ben araca yeni sahibim. Sanayide birçok marka yağ satan usta bunu önerdi koydu elinde mobil castrol vs de var doğalgazdan üretiliyor çok temiz hocam dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6652 : Haziran 13, 2023, 14:51:13 »
Kaan Bey Shelli alırken yağ testlerini izlememiştim. Şimdi daha önce kullandığım Mobil1 ile yeni geçiş yaptığım Shell yağa ait bir video izledim. Mobil1 Shelle göre biraz daha iyi gibi duruyor ama bu fark aradaki fiyat farkına değmez. Mobil'e uyguladıkları fiyat politikası sebebiyle bol satışlar diliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6653 : Haziran 13, 2023, 20:56:19 »
Sürekli kullandığım Mobil1 900 Tl ye yaklaşınca mecburen Shelle geçtim. Sanki kutudaki yağ değilde altın.
Bu arada 790 Tl ye 5 lt Shell aldım aynı dönem Mobil1 4 lt 890 Tl civarıydı.
Shell in ne gibi bir kötülüğünü gördünüz?
Zamanında Motul de kullandım ve ilk defa bir yağı bakımı gelmeden boşaltmıştım ve fiyat olarak Mobil1 den çok çok fazla ücret ödeyerek almıştım Motulü. Şuan Motul 5 lt 1000 Tl yi aşkın oda online satışta. Yetkili satıcısına gitsek kaç diyecek Allah bilir. Liqui Moly de 5 lt si yine 1000 Tl yi aşkın fiyatla satılıyor.
Sahte olmadığından yüzde yüz emin olduğum Shelle 790 Tl  vermeyip hangi yağı seçmeliydim sizce? Sahte olup olmadığından emin olmadığım Motul ve Liqui Moly mi? Shellide online olarak alsam aralarında yüzde yüz fiyat farkı olacak. Online dan alacaksam o yağlara o fiyatı vermektense Shellide online olarak alıp her 5 bin km de bir yağ değiştiririm aynı hesaba gelir. Birini 10 bin birini 5 bin km kullanmış olurum.

rakamlara takılırsak hatta rakamlar üzerinden kar etme hesabı yaparsak işin içinden çıkamayız :D

benim kullandığım yağ Liqui Moly Molygen 5w40. piyasada yeşil yağ diye geçiyor. 1000 tl civarı. peki değer mi? kesinlikle. neden? motoru en iyi koruyacak yağ. siz 5k km kullanıp normal bir motor yağı ile değişim yapınca motoru uzun vadede koruyacağınızı mı düşünüyorsunuz? her yağın içeriğindeki kimyasallar bambaşka, formüller apayrı. en iyisini kullanın ki motorun ömrü uzun olsun, sağlıklı çalışsın makina.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6654 : Haziran 13, 2023, 21:36:38 »
rakamlara takılırsak hatta rakamlar üzerinden kar etme hesabı yaparsak işin içinden çıkamayız :D

benim kullandığım yağ Liqui Moly Molygen 5w40. piyasada yeşil yağ diye geçiyor. 1000 tl civarı. peki değer mi? kesinlikle. neden? motoru en iyi koruyacak yağ. siz 5k km kullanıp normal bir motor yağı ile değişim yapınca motoru uzun vadede koruyacağınızı mı düşünüyorsunuz? her yağın içeriğindeki kimyasallar bambaşka, formüller apayrı. en iyisini kullanın ki motorun ömrü uzun olsun, sağlıklı çalışsın makina.
Aynen öyle düşünüyorum. Sıradan herhangi X marka bir yağ kullanmıyorum ki gözüm arkamda kalsın. Elbette fayda maliyet analizi yapacağım. Uzun vade derken bu araca 1 milyon km binmek gibi bir düşüncem yok ki. Motulu alırkende çok iyi yağ diye aldık ne oldu sanki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6655 : Haziran 14, 2023, 22:47:31 »
Belki birine faydamız olur yazayım. Dün yağsana gittim direkt shell distribütörü. 0w20 yağların Türkiyede üretilmediğini ve bu sebeple kapak altında folyo olmadığını belirttiler. Ben şahsen doğalgazdan üretilmesi vs dolayı shelldn oldukça memnunum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6656 : Haziran 15, 2023, 00:33:58 »
Belki birine faydamız olur yazayım. Dün yağsana gittim direkt shell distribütörü. 0w20 yağların Türkiyede üretilmediğini ve bu sebeple kapak altında folyo olmadığını belirttiler. Ben şahsen doğalgazdan üretilmesi vs dolayı shelldn oldukça memnunum
Kutuda da üretim yeri yazıyor. Yeni bir bilgi öğrenmiş olduk sayenizde teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6657 : Haziran 15, 2023, 08:25:07 »

Ben kısa aralıklarla değiştirmenin daha büyük fayda getireceğini düşünüyorum  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6658 : Haziran 15, 2023, 10:24:39 »
Ben kısa aralıklarla değiştirmenin daha büyük fayda getireceğini düşünüyorum  :tamam:
Anıl bey kullandığınız yağ kaliteli değilse isterseniz her bin km'de bir değiştirin yine faydası olmaz,kalitesiz yağlarda aşınma koruyuculuğu yada yüzeye tutunma olmayacağı için uzun beklemeler sonrası tüm yağ karterde süzülür ilk marş esnasında motora çok zarar verir,ayrıca ısıya dayanıklılığı düşük yağlarda yanma oranı daha yüksek olduğundan kurum biriktirme oranı yüksek oluyor o sebeblede koruyuculuğu yine azalıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6659 : Haziran 15, 2023, 10:25:59 »
Bu yağın kalitesiz olduğu öngörünüzü neye dayanarak söylüyorsunuz anlamış değilim. Pahalı olunca mı kaliteli oluyor?