0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba. Shell helix ultra sp 0w-20 5 litre yağ aldım hepsiburadadan. Satıcıyı da yetkili distirbütörden teyit ettim. Lakin kapağın altından folyo çıkmadı. Bu yağı daha önce alan oldu mu acaba folyo oluyor mu kapak altında?
Anladım hocam teşekkür ediyorum bir arkadaşım da 0w20lerde folyo yokmuş dedi ama bilemedim işte içime kurt düştü
Konu motor yağı ile ilgili bütün sorular ve cevaplar konusunda konuşulabilirdiayrıca neden Shell? liqui moly var, motul var, mobil1 var. 790 tl shell yağa verilmemeliydi.
Sürekli kullandığım Mobil1 900 Tl ye yaklaşınca mecburen Shelle geçtim. Sanki kutudaki yağ değilde altın. Bu arada 790 Tl ye 5 lt Shell aldım aynı dönem Mobil1 4 lt 890 Tl civarıydı.Shell in ne gibi bir kötülüğünü gördünüz?Zamanında Motul de kullandım ve ilk defa bir yağı bakımı gelmeden boşaltmıştım ve fiyat olarak Mobil1 den çok çok fazla ücret ödeyerek almıştım Motulü. Şuan Motul 5 lt 1000 Tl yi aşkın oda online satışta. Yetkili satıcısına gitsek kaç diyecek Allah bilir. Liqui Moly de 5 lt si yine 1000 Tl yi aşkın fiyatla satılıyor. Sahte olmadığından yüzde yüz emin olduğum Shelle 790 Tl vermeyip hangi yağı seçmeliydim sizce? Sahte olup olmadığından emin olmadığım Motul ve Liqui Moly mi? Shellide online olarak alsam aralarında yüzde yüz fiyat farkı olacak. Online dan alacaksam o yağlara o fiyatı vermektense Shellide online olarak alıp her 5 bin km de bir yağ değiştiririm aynı hesaba gelir. Birini 10 bin birini 5 bin km kullanmış olurum.
rakamlara takılırsak hatta rakamlar üzerinden kar etme hesabı yaparsak işin içinden çıkamayız benim kullandığım yağ Liqui Moly Molygen 5w40. piyasada yeşil yağ diye geçiyor. 1000 tl civarı. peki değer mi? kesinlikle. neden? motoru en iyi koruyacak yağ. siz 5k km kullanıp normal bir motor yağı ile değişim yapınca motoru uzun vadede koruyacağınızı mı düşünüyorsunuz? her yağın içeriğindeki kimyasallar bambaşka, formüller apayrı. en iyisini kullanın ki motorun ömrü uzun olsun, sağlıklı çalışsın makina.
Belki birine faydamız olur yazayım. Dün yağsana gittim direkt shell distribütörü. 0w20 yağların Türkiyede üretilmediğini ve bu sebeple kapak altında folyo olmadığını belirttiler. Ben şahsen doğalgazdan üretilmesi vs dolayı shelldn oldukça memnunum
Ben kısa aralıklarla değiştirmenin daha büyük fayda getireceğini düşünüyorum