0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bende özen ticaretten mobil yağ aldım..ürün piyasa fiyatlarına göre biraz ucuz..şimdi bu ürün piyasa fiyatlarına göre ucuzsa bu yağdan kuşkulanmakmı gerek ? ürünü aldım ürün üzerinde son kullanma tarihi ibaresi göremedim..bu üründe tarih vs yazmıyormu ? bilen varsa yardımcı olabilirmi ?http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/31/Mobil-1-New-Life-0W-40-Motor-Yagi-4-lt
Cay demlensin, arabanin yagini degistirecegim. 13bin km oldu. Mobil 1 10W30 ile. Simdi de Castro Edge 0W30 ekleyecegim.Eneos`un 0W60`lik yagi var, karistirmaya cekiniyorum, oylece kaldi.
Ben özen ticarete konu ile ilgili mail atmıştım gelen cevap şu şekilde:"Biz mobil yağları yetkili satış noktasıyız. İç anadolu yetkili satışını yapan MAPA petrol ürünlerinden bizim firmamızı sorabilirsiniz. en güvenli böyle olur sizin için. iyi günler dileriz."
istanbul maslaktaki tem toyota özel servisinde aracıma yaklaşık 15 gün önce (avensis 1,6 benzinli 2004 model) 15/40 yağ koymuşlar, kullanma kitapçığına baktım 5/30 olmalıymış,, yağ müşüründen yağı elle kontrol ettim biraz rengi koyu geldi.acaba değiştirsem mi diye düşünüyorum birde işyerinde bir arkadaşım bana bu yağın ford transitlere uygun yağ olduğu nu söyledi ve beni teredütte bıraktı...düşüncelerini paylaşan arkadaşım olursa sevinirim....
Aracın özel bir durumu yoksa 15w40 çok kalın bir yağ.
15/40 koymuşlar, hemen değiştirdim başka ustaya gittim , onlarda hayret ettiler ve yağ etiketinde yazdığını onlar bana gösterdiler..
Merhaba,Öncelikle şunu belirteyim motor yağında bu şu aracın yağı bu öbür aracın yağı gibi birşey söz konusu değildir, ayrıca kullanıcı el kitabında yazılı olan yağ Avrupa şartlarında garanti altındaki araç için önerilen yağı temsil eder, zira 2007-2010 arası dizel araçlarımız için de tam sentetik 5W/30 benzinliler için de tam sentetik 0W/20 yağ öneriliyor ancak yetkili servislerde bu araçlara yarı sentetik 10W/40 yağ kullanılıyor.Servis departmanımızdan aldığım bilgiye istinaden;Aracınızdaki LPG sistemi ve kilometrenin verdiği aşıntıları absorbe edebilmesi amacı ile yarı sentetik 15W/40 yağ kullanılmış, şayet herhangi bir sıkıntı var ise yada içinize sinmeyen bir durum ise derhal dilediğiniz viskozitede ki yağ ile ücretsiz değişim sağalayabiliriz.Saygılar.Mesaj Birleştirildi: Kasım 14, 2013, 17:32:03Ben yazarken siz cevap yazmışsınız, keşke önce bizimle paylaşsaydınız soru işaretinizi, yeni yağınızı nerede değiştirdiğinizi bilemiyorum ancak açıkçası yazık olmuş, eğer bizden yana bir şikayetiniz varsa değişen yağın ücretini geri ödeyebilir yada size 5 litre yağı ücretsiz hediye edebiliriz.Saygılar.
Böyle bir servise yakın olmamak büyük kayıp.
Merhaba, 2011 1.4 D-4D Comfort Extra M/M dizel aracıma castrol marka 5-30 yağ alıcam, edge ve magnetec modelleri arasında kaldım 30tl fiat farkı var, satıcı aracınızda katalitik konvertör varsa edge alıcaksınız yoksa magnetec alıcaksınız dedi. Benim aracımda varmıdır bu? Magnetec almak istiyorum uyumlumudur sizce? Servisi arıcam fakat güvenemiyorum telefona çıkan yetkililer genelde bilgisiz oluyor.