Gönderen Konu: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 1799410 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #480 : Kasım 12, 2013, 17:51:30 »
Bende özen ticaretten mobil yağ aldım..ürün piyasa fiyatlarına göre biraz ucuz..şimdi bu ürün piyasa fiyatlarına göre ucuzsa bu yağdan kuşkulanmakmı gerek ? ürünü aldım ürün üzerinde son kullanma tarihi ibaresi göremedim..bu üründe tarih vs yazmıyormu ? bilen varsa yardımcı olabilirmi ?
http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/31/Mobil-1-New-Life-0W-40-Motor-Yagi-4-lt
oğlum devamlı buradan alıyor, en son mobil1 10w60 ile 30 bin km yapmış tabiki büyük hata.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 12, 2013, 17:52:27
Cay demlensin, arabanin yagini degistirecegim. 13bin km oldu. Mobil 1 10W30 ile. Simdi de Castro Edge 0W30 ekleyecegim.
Eneos`un 0W60`lik yagi var, karistirmaya cekiniyorum, oylece kaldi.
ahmet nerelerdesin kardeşim? özledik.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #480 : Kasım 12, 2013, 17:51:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #481 : Kasım 12, 2013, 17:54:31 »
Bende özen ticaretten mobil yağ aldım..ürün piyasa fiyatlarına göre biraz ucuz..şimdi bu ürün piyasa fiyatlarına göre ucuzsa bu yağdan kuşkulanmakmı gerek ? ürünü aldım ürün üzerinde son kullanma tarihi ibaresi göremedim..bu üründe tarih vs yazmıyormu ? bilen varsa yardımcı olabilirmi ?
http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/31/Mobil-1-New-Life-0W-40-Motor-Yagi-4-lt
İşte ayırmamız gereken nokta bu, her uygun olan üründen kuşkulanmakta anlamsız. Şöyle düşünün uygun ama ne kadar uygun. Mesela ortalama olarak 100 liraya verirken öteki 60 liraya veriyorsa düşünülebilir. Ama 70-80 lira ise bu durum o satıcının çok sayıda alım yapmasından, nakit ödeme yapmasından kaynaklı fark olmuş olma ihtimali yüksek. Toptancılarda peşin para olunca iskontoyu yüksek tutuyor haliyle. Ürünün üzerinde üretim tarihi göremediyseniz mobile seri nosu ile sorup bilgi alabilirsiniz. Ben daha önce o siteden baya alışveriş yaptım ve sorun olmadı. 10w40 ın 4+1 litresi 65 lira gibiydi ve 1 kişi sadece 2 tane alabiliyordu.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #482 : Kasım 12, 2013, 17:55:03 »
Ben özen ticarete konu ile ilgili mail atmıştım gelen cevap şu şekilde:

"Biz mobil yağları yetkili satış noktasıyız. İç anadolu yetkili satışını yapan MAPA petrol ürünlerinden bizim firmamızı sorabilirsiniz. en güvenli böyle olur sizin için. iyi günler dileriz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #483 : Kasım 12, 2013, 21:17:20 »
Ben özen ticarete konu ile ilgili mail atmıştım gelen cevap şu şekilde:

"Biz mobil yağları yetkili satış noktasıyız. İç anadolu yetkili satışını yapan MAPA petrol ürünlerinden bizim firmamızı sorabilirsiniz. en güvenli böyle olur sizin için. iyi günler dileriz."

Şekil yapmışlar bir nevi = )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '09
  • 23 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #484 : Kasım 12, 2013, 22:16:33 »
istanbul maslaktaki tem toyota özel servisinde  aracıma yaklaşık 15 gün önce  (avensis 1,6 benzinli 2004 model) 15/40 yağ koymuşlar, kullanma kitapçığına baktım 5/30 olmalıymış,, yağ müşüründen yağı  elle kontrol ettim biraz rengi koyu geldi.acaba değiştirsem mi diye düşünüyorum birde  işyerinde bir arkadaşım bana bu yağın ford transitlere uygun yağ olduğu nu söyledi ve beni teredütte bıraktı...düşüncelerini paylaşan arkadaşım olursa sevinirim....
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #485 : Kasım 12, 2013, 22:25:45 »
istanbul maslaktaki tem toyota özel servisinde  aracıma yaklaşık 15 gün önce  (avensis 1,6 benzinli 2004 model) 15/40 yağ koymuşlar, kullanma kitapçığına baktım 5/30 olmalıymış,, yağ müşüründen yağı  elle kontrol ettim biraz rengi koyu geldi.acaba değiştirsem mi diye düşünüyorum birde  işyerinde bir arkadaşım bana bu yağın ford transitlere uygun yağ olduğu nu söyledi ve beni teredütte bıraktı...düşüncelerini paylaşan arkadaşım olursa sevinirim....
Ford transitmi :S Abi bizde ayni yag vardi bir ara. Bu arada tem deki ustam koymussa vardir bir bildigi. Tabi yanlislikda olabilir.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #486 : Kasım 12, 2013, 22:28:37 »
yağ koyumunu yapan tem Toyota yetkilisinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz, motor yorgunluğu,iklim şartları, yüksek kilometre gibi nedenlerle yağ değişikliği yapılabiliyor, kitapçıkda 10/40 diyor, 5/30 kullanıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #487 : Kasım 12, 2013, 23:14:52 »
5/40 olmasın o?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #488 : Kasım 12, 2013, 23:18:58 »
Aracın özel bir durumu yoksa 15w40 çok kalın bir yağ.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #489 : Kasım 12, 2013, 23:22:34 »
Bence 5 40tir o yağ. Faturaya bakıp kontrol ederseniz, Tem toyotanın kolay kolay hata yapacağını sanmıyorum.  Benim yarisin yağını yeni degistirdiler 5 40 koyduk.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #490 : Kasım 13, 2013, 11:24:39 »
Aracın özel bir durumu yoksa 15w40 çok kalın bir yağ.
15w40 kalınlığından bir sıkıntı çıkmaz ama bu yağlar umumiyetle mineral yağdır, onların koyduğu yarı sentetik olabilir onu öğrenmek lazım çünkü minerallerin ömrü 5000km dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 95 Model 1.6 XEİ
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '95
  • 23 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #491 : Kasım 13, 2013, 18:39:07 »
Castrol Edge 5w 40 motor yağını Sanalpazar.com internet adresinden kargo bedeli dahil 70 tl'ye aldım.Ürün elime şimdi geçti ürünün üretim tarihi 09.09.2013 almak isteyen arkadaşlara duyurulur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '09
  • 23 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #492 : Kasım 14, 2013, 17:28:22 »
15/40 koymuşlar, hemen değiştirdim başka ustaya gittim , onlarda hayret ettiler ve yağ etiketinde yazdığını onlar bana gösterdiler..
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #493 : Kasım 14, 2013, 17:28:35 »

Merhaba,

Öncelikle şunu belirteyim motor yağında bu şu aracın yağı bu öbür aracın yağı gibi birşey söz konusu değildir, ayrıca kullanıcı el kitabında yazılı olan yağ Avrupa şartlarında garanti altındaki araç için önerilen yağı temsil eder, zira 2007-2010 arası dizel araçlarımız için de tam sentetik 5W/30 benzinliler için de tam sentetik 0W/20 yağ öneriliyor ancak yetkili servislerde bu araçlara yarı sentetik 10W/40 yağ kullanılıyor.

Servis departmanımızdan aldığım bilgiye istinaden;

Aracınızdaki LPG sistemi ve kilometrenin verdiği aşıntıları absorbe edebilmesi amacı ile yarı sentetik 15W/40 yağ kullanılmış, şayet herhangi bir sıkıntı var ise yada içinize sinmeyen bir durum ise derhal dilediğiniz viskozitede ki yağ ile ücretsiz değişim sağalayabiliriz.

Saygılar.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 14, 2013, 17:32:03
15/40 koymuşlar, hemen değiştirdim başka ustaya gittim , onlarda hayret ettiler ve yağ etiketinde yazdığını onlar bana gösterdiler..

Ben yazarken siz cevap yazmışsınız, keşke önce bizimle paylaşsaydınız soru işaretinizi, yeni yağınızı nerede değiştirdiğinizi bilemiyorum ancak açıkçası yazık olmuş, eğer bizden yana bir şikayetiniz varsa değişen yağın ücretini geri ödeyebilir yada size 5 litre yağı ücretsiz hediye edebiliriz.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #494 : Kasım 14, 2013, 18:00:28 »
Olay her neyse de ufuk bey kaliteli bir ticaret erbabının verebileceği cevabı vermiş tebrik ederim...İnternette yağ satışı yapan bir firmadan birkaç kutu yağ almıştım artan kapağı hiç açılmamış yağı geri gönderip gönderemeyeceğimi sordum adamlar nerdeyse beni dövecekmiş gibi konuşup telefonu kapattılar...(site ismi vermek yasak olabileceğinden sildim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #495 : Kasım 14, 2013, 18:13:17 »
Merhaba,

Öncelikle şunu belirteyim motor yağında bu şu aracın yağı bu öbür aracın yağı gibi birşey söz konusu değildir, ayrıca kullanıcı el kitabında yazılı olan yağ Avrupa şartlarında garanti altındaki araç için önerilen yağı temsil eder, zira 2007-2010 arası dizel araçlarımız için de tam sentetik 5W/30 benzinliler için de tam sentetik 0W/20 yağ öneriliyor ancak yetkili servislerde bu araçlara yarı sentetik 10W/40 yağ kullanılıyor.

Servis departmanımızdan aldığım bilgiye istinaden;

Aracınızdaki LPG sistemi ve kilometrenin verdiği aşıntıları absorbe edebilmesi amacı ile yarı sentetik 15W/40 yağ kullanılmış, şayet herhangi bir sıkıntı var ise yada içinize sinmeyen bir durum ise derhal dilediğiniz viskozitede ki yağ ile ücretsiz değişim sağalayabiliriz.

Saygılar.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 14, 2013, 17:32:03
Ben yazarken siz cevap yazmışsınız, keşke önce bizimle paylaşsaydınız soru işaretinizi, yeni yağınızı nerede değiştirdiğinizi bilemiyorum ancak açıkçası yazık olmuş, eğer bizden yana bir şikayetiniz varsa değişen yağın ücretini geri ödeyebilir yada size 5 litre yağı ücretsiz hediye edebiliriz.

Saygılar.

Böyle bir servise yakın olmamak büyük kayıp.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #496 : Kasım 14, 2013, 19:32:03 »
Böyle bir servise yakın olmamak büyük kayıp.

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #497 : Kasım 14, 2013, 20:30:44 »
ufuk b devirde kaybolmus takdir edilecek bir esnaf kardeşimiz.hertürlü ürününün arkasında duracagından sonuna kadar emınım.boyle adama can kurban..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #498 : Kasım 15, 2013, 20:02:22 »
Merhaba, 2011 1.4 D-4D Comfort Extra M/M dizel aracıma castrol marka 5-30 yağ alıcam, edge ve magnetec modelleri arasında kaldım 30tl fiat farkı var, satıcı aracınızda katalitik konvertör varsa edge alıcaksınız yoksa magnetec alıcaksınız dedi. Benim aracımda varmıdır bu? Magnetec almak istiyorum uyumlumudur sizce? Servisi arıcam fakat güvenemiyorum telefona çıkan yetkililer genelde bilgisiz oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #499 : Kasım 15, 2013, 20:29:01 »
Merhaba, 2011 1.4 D-4D Comfort Extra M/M dizel aracıma castrol marka 5-30 yağ alıcam, edge ve magnetec modelleri arasında kaldım 30tl fiat farkı var, satıcı aracınızda katalitik konvertör varsa edge alıcaksınız yoksa magnetec alıcaksınız dedi. Benim aracımda varmıdır bu? Magnetec almak istiyorum uyumlumudur sizce? Servisi arıcam fakat güvenemiyorum telefona çıkan yetkililer genelde bilgisiz oluyor.
edge alacaksın full sentetik. magnetic yarı sentetik.