0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
serviste dizellere 5-30 koyuluyor fakat faturada 10-40 yazıyor sistem öyle kabul ediyormuş benimde aracım 60.000 bakımına girdi 50.000-60.000 km arası yarım litre yağ eksiltmiş sanırım bu değer normal değerler içersinde
Mustafa kardeşim hiçbir sıkıntı olmaz, sana da hayırlı cumalar.
Atilla Abi, Sevgi ve Saygılarımı sunuyorum. Yaklaşık bir ay önce seninle burada sohbet ettik. En sonunda Mobil 10 W 60 yağ kullanmaya karar vermiştik. Abi, ben onu yağı aracıma koydum. Olamaz öyle bir şey, aracım 1000 Km yapmama rağmen gram yağ eksiltmedi. Gram abi , gram eksik yok. ) Buraya kadar her şey iyi de. Benim kafama şimdi takılan konu var. Burada bir forumda okudum. Belli de siz cevap verdiniz. "10W60 yağ motor konulan araçların son şansı veya imdat frenidir gibi bir şeydi" Şimdi benim 2002 model aracım kaç kilometre daha yağ eksiltmeden gider? Ben bu aracı elden çıkarayım mı? Aracımdan da çok memnunum. Daha önemlisi aracımı yenilemek için üstüne ekleyeceğim param yok. Değerli görüşlerini bekliyorum. Tekrar Saygılar sum-nuyorum.
arabanı elden çıkarmana gerek yok, 10w60 motorundaki aşınmadan dolayı olan boşlukları sübvanse ederek yağ yakmayı önlüyor, bazı arabalarda yapısal olarak boşluklar oluyor onu da etkisizleştiriyor. hiç çekinmeden ne zaman eksiltir diye düşünmeden kullan yüzbinlerce km yolu rahatlıkla yaparsın.
sanayide kimse castrol tavsiye etmiyor dizel turbolara en iyi yağ yazdığım mobilin yağı eğer yağ alcaksınız mobil öneririm kesinlikle çok iyi egzostaki kurumlar bile kalmadı GTL le beraber motor şu anda gayet rahat durumda ve yakıtta azaldı baya bir