0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar 2005 model b corolla yağ önerisi istiyorum herkes bişey söylüyor anlamadım 5w/30 10w/40 0w/30 0w/40 birde marka ne olcak teşekkürler
bugün itibariyle servise 0w-40 mobil bir tam sentetik yağ ile servise 10bin bakımına gittim arkadaşlar benim yağı bagajda olduğu gibi bırakıp kendi 10w-40 yağlarını kullanmışlar hem de yarı sentetik. değiştirttim valla kusura bakmasınlar. hem litresini 36 liradan satıp 110 lira alacaklar hem de yarı sentetik yağ kullanacaklar...
0/40 yağa sizce gerek varmı ben yılda 12000 km civarı yapıyorum. yinede almamı tavsiye edermisiniz bu arada arabam lpgl, lpgli arabalara 0/40 daha mı iyidir.
seçimi servise bırakmak en iyisi olur
Servis aracınıza uygun en kötü yağı araca uygun en iyi yağ fiyatına satar servise fazla güvenmeyin .
bu konuda çok haklısınız 10w 40 yarı sentetik yağı serviste 115 tl civarında alırken dışarıda mobil veya castrol 50-70 arasında satılmakta yani tam settetik parasına satıyorlar ben yağımı kemdim değiştiriyorum. sadece 10 40 mı kullanmalıyım yada 5w 30
hele lpg kullandığın için daha iyi korumaya ihtiyacın var. castrol edge 5w40, mobil1 0w40 newlife ikisinden birini tercih et. castrol biraz daha hesaplı.
Çünkü daha ucuz.
Sevgili Dostlar, bugün aranıza yeni katıldım. 2002 Model , 1.6 , 145000 Km.de Corolla aracım var. Yaklaşık bir yıldan bu yana aracım yağ eksiltmeye başladı. Çeşitli forumlarda araştırmalar yaptım. Daha önce castrol 10-40 kullanıyordum. Fakat işyerimde bulunan araçlara yıllardan beri mobil yağı kullandığım ve memnun olduğum için Mobil firmasına derdimi anlatan bir yazı yazdım. Orda görevli makine mühendislerinden birisi bana şu tavsiye de bulundu " Öncelikle aracınızın doğru yağı olan Mobil 1 New Life 0W-40ile dolum yapın.Yağ çubuğun üst çizgisine kadar dolmuş olsun. Sonra her 300-500 km de birçubuğu kontrol edin, eksilen miktarı tamamlayın. daha önce kullandığınızısöylediğiniz Castrol Magnatec 10W-40 yağının ve karbon artıklarınınmotorunuzdan tamamen temizlenmesi için ilk 5.000 km. de yağı kompledeğiştirin.daha sonra koyacağınız aynı yağ ile yine periyodik kontrollarlave eksileni tamamlıyarak 10.000 veya bir yıla kadar devam edin. Bu uygulamamotorunuza zarar vermez. Sorununuzun önemli ölçüde çözüleceğinidüşünüyorum. Ancak eksilme artarak devam ediyorsa o zaman hemen yağıboşaltın ve Mobil 1 Peak Life 5W-50 ye geçin ve aynı kontrollarla ve aynışekilde devam edin. Otogaz motoru olduğundan daha yüksek sıcaklıklardaçalıştırır. Bu da yağ eksilmesini arttırmış olabilir. Şehir içi dur kalkuzun kullanımlar ile otoyollarda yüksek hızlarda uzun sürüşler yine yüksekyağ eksilmesine neden olur. Motorunuza iyi bir serviste tune up ayarlarınave kompresyon durumuna baktırın, ekzost ölçümlerini yaptırın. Bunlar damotorunuzun durumunu ortaya çıkaracaktır. "Mak. Y. Müh.Eğitim Danışmanı Aynen bu arakadaşın dediklerini kısmen uyguladım. Yalnız 50 w-50 ye hala geçmedim. Bunun yerine bazı forumlarda aynı yağın 10 W 60 nı yağ eksilmesine karşı daha şiddetli tavsiye ediyorlar. Benim bu konuda kafam karıştı. Bir kaç ay içinde yağ değişimi yapacağım. 5 W 50 Mi yoksa 10 W 60 yağmı kullanayım? Siz ne dersiniz? Görüşleriniz benim için aydınlatıcı olacaktır. Teşekkür eder, saygılar sunarım.....
şu anda 0w40 ile yağ eksiltmen ne kadar?
Abi, 1000 km de 1 litre kadar eksiltiyor. Kısacası yağ değişimlerinde tamamlama yapmak için yedek dört kilo daha yağ alıyorum
o zaman mobil1 10w60 extended life yağ koyarsan iyi yaparsın, ben şu anda iki rav4 ümüzde bu yağı kullanıyorum, 10 binde 1kg eksiliyordu şimdi eksilme sıfır. opel astrada kullandık 10 binde 3 kg eksiliyordu 11 binde 250 gr a düştü.
Tamam Abi, benimde kalbimde 10w60 geçiyordu. Allah nasip ederse onu kullanacağım. Birde abi, yağı internetten alıyorum. Mesela bir sitede yağın üretim tarihini 2011 yazmışlar. Bunda bir sıkıntı olurmu? Hayırlı Cumalar...
Hangi iklim şartlarında, hangi yakıt ile, hangi kullanım şeklinde ?
tabii yarı sentetik varil 10w40 a 116 lira vermek hoş olur.