Gönderen Konu: Corolla ön amortisör değişmi yapıldı.  (Okunma sayısı 40155 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Corolla ön amortisör değişmi yapıldı.
« : Mayıs 18, 2009, 20:55:33 »

Arkadaşlar ön amortisörlerim bitmiş tıkırtı, vurma, ses yol tutuşunu kaybetmişti tokıco değiştirdim arabaya konfor geldi. Oh ne rahatmş dedim.Masraflar
Sağ+sol  tokıco amartisör                          =240   tl
Amortisör körükleri sağ ve sol tokozları        =   20 
Z rot sağ ve sol                                      =   40
Rot ayarı                                               =   20
İşçilik                                                   =   25
Toplam                                                 =   345    tl

COROLLA 97 GLİ

Toyota Club Türkiye

Corolla ön amortisör değişmi yapıldı.
« : Mayıs 18, 2009, 20:55:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla ön amortisör değişmi yapıldı.
« Yanıtla #1 : Mayıs 18, 2009, 21:07:18 »
  Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Mayıs 18, 2009, 21:09:33 »
hayırlı olsun..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Mayıs 18, 2009, 21:24:18 »
Teşekkürler marka olarak seçim iyimi yapmışım kötümü.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 18, 2009, 21:37:39 »
Teşekkürler marka olarak seçim iyimi yapmışım kötümü.
+11
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 18, 2009, 21:51:08 »
amortisör değişiminde ön ve arkanın aynı anda değişmesi daha iyi olmaz mı ? Aracın gidişatında ne gibi değişiklik oldu, kasislerden geçerken felan ? Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mayıs 18, 2009, 22:37:35 »
Teşekürler.Daha önce araç virajda savrulma, frende dalma ve fren mesafesinin uzaması,tıkırtı vurma gibi sorunlar vardı şimdi bu sorunlar yok ve kasislerden geçerken vurma yok.Çok fazla hissedilir derecede süspansiyon rahatlığı ortaya çıktı.Arka amortisörlerimi 4 ay önce değiştirmiştim zaten değişmemiş olsada bozuk olmadığı sürece değişmesine gerek yok diye biliyorum.Ama iki amortisör karşılıklı aynı anda değişmesi lazım aynı marka olarak.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • sen dost olursan sayısız dost görürsün(hz.mevlana)
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #7 : Mayıs 18, 2009, 22:56:58 »
tokıco toyota orj parca fiyatıda makul güle güle kullan ama sana tavsiyem iki adet te  arkaya al maddi konuda müsait bi zamanın da hepsinin fiyatı uygun bana göre  iscilik parca vs vs vs cünkü ben de bu isi yapıyorum konya da marka secimin süper   neyse uzun lafın kısası hayırlı olsun güle güle kullan aygılar....... KASİSLERE DİKKAT ET :D :) :alkis:
96 corolla 1.6 16valve GLİ a/c(beyaz güvercin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 18, 2009, 23:05:05 »
amortisör değişiminde ön ve arkanın aynı anda değişmesi daha iyi olmaz mı ?

Bence hiç gerek yok... Sağ-sol olarak kardeş çalışan ön takım parçaları oldukları için birlikte değişmesi daha uygun olur. Fakat eğer sorun yoksa ön-arka şeklinde aynı zamanda değişmesi bence gereksiz...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Mayıs 19, 2009, 00:22:48 »
tokıco veya kyb farketmez kalitesinden şüphen olmasın..Denge açısından amortisörler çift olarak değiştirilir..Ama aldığın marka denge konusunda en iyilerden biridir..çok isabetli seçim..Normal kullanımda uzun ömürlü bir üründür..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mayıs 19, 2009, 01:15:48 »
tokıco toyota orj parca fiyatıda makul güle güle kullan ama sana tavsiyem iki adet te  arkaya al maddi konuda müsait bi zamanın da hepsinin fiyatı uygun bana göre  iscilik parca vs vs vs cünkü ben de bu isi yapıyorum konya da marka secimin süper   neyse uzun lafın kısası hayırlı olsun güle güle kullan aygılar....... KASİSLERE DİKKAT ET :D :) :alkis:
Herkese teşekkürler arkadaşlar sevindim iyi seçim yaptığıma Ali bey arka amortisörlerimi 4 ay önce değiştirmiştim onlarda sorun yok fiyat olarak istanbulda hatta konyada da bir araştırma yaptım herkes 280 tl dedi 2 ay önce sormuştum aldığım yere 200 tl di zam gelmiş müşterisi olduğum için 250 tl tutuyordu 240 tl aldım.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 19, 2009, 01:39:26 »
İlk defa denk geldi ae101 in ön amortisör değişimi daha önce görmemiştim.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 19, 2009, 01:52:46 »
Hayirli olsun Fatih, gule gule kullan. Tokico'yu secmekle en iyisini yapmissin. Fiyatlari da, hem parca, hem iscilik olarak gercekten cok cok uygun.

Ben de onleri birkac ay once degistirtmistim.Gelecek sene de insallah arkalar...
80bin km.de bir degistirilmesi surus kalitesini arttirir diyorlar. Bizimkiler 180-190'bindeydi ilk degistiginde.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 20, 2009, 18:05:24 »
hayırlı olsun!!!
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #14 : Mayıs 21, 2009, 04:04:27 »
tanımmış vede bilinen  bir alman  amortisör fabrikasında test oporötörü olarak çalışan birsi olarak fikrimi söyliyim bizde toyotota markası cıkmıyor o yüzden marka hakında birşey söyliyemiyçem kısmetse yeni modeleri almaya çalışıyorlar arge çalışmaları yürütülüyor

amortisör gercekten arabanın cok cok önemli bir aksamıdır belki cogu kişi bunu umursamaz ama gercekten öyledir amortisörün içinde borusu mili yagı vede birsürü pul yay gibi parcalar vardır bu parcalsın toplamı 50 vede 60 bulur bu parcalar içinde yagın dengeli akmasını saglayan yarım milimlik ayar puları diskler vardır bilen bilir bilmeyen ianın amortisör kesek icinden cıkan parcaları görse hayret eder cünkü yaklaşık 7 sene önce bu işe başladıgımda bende hayret etmiştim :)

amortisör toplanır sonra test edip konturol edilmek için en son durak olan test makinasına gelir tes makinası bir nevi arabanın yaptıgı işleri yapar yani araba kasilerde nasıl yukaru aşagı hareket ediyorsa test makinasıda bu hareketleri yaparak amortisörün testini yapar bunlar bilgisayarlarca konturol edilir eger sağlamsa kapanır bozuksa sökülmek için ayrılır amortisörün nekar hassas birşey oldugu size anlata bilmek için bir örnek vereyim teste gelmiş bir amortisörün içine bırakın mercimek tanesi kadar bir parcayı o mercimek tanesinin 5 biri büyüklükte bir pislik gelse inanın o amortisör bozuk gelir vede kesinlikle söküme gider yani parca eksikligini bırakın okadar hassa birşekilde bunun imalatı yapılır

ben icinde oldugum için biliyorum belki şimdi diyeceksiniz yok artık abartma ama gercekten öyle biz yapımında bukadar hassa oldugumuzbir parca arabanın üstündeyken gazı kacmışyagı kaçmı icinde valfi kırılmış yayı patlamış bir amortisör belki binlerce km yol gidiyoruz inanın bu cok tehlikeli belki cogumuz amortisör bir konfor aracı olark görürüz ama başka görevleride var yol tutuşu virajlarda savurma firen bglantısı arabanın dengesini saglamakta özelikle sürat esanasında yani son olarak sunu söyliyim amortisör gercekten kulak arkası yapılacak bir ekipman degilidir usta amortisörleriniz patla deginde aman demiyelim nasıl balantalarınz bitmiş deginde aman demiyorsak amortisör de patladıgında aman demiyelim dogru amortisör patlak olunca araba gider ama nasıl gider fatih arkadaşımız arasındaki farkı söylemiş gersini size kalmı ya öyle rahatsı vede tehlikeli yolculuk yapacaksınız yada gayaet rahat vede tehlikesiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 13, 2009, 12:09:57 »
Monroe amortisöre ne diyorsunuz? fiyatı daha uygun geldi ama kullananlar varsa görüşlerini almak isterim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Haziran 13, 2009, 12:30:28 »
Monroe amortisöre ne diyorsunuz? fiyatı daha uygun geldi ama kullananlar varsa görüşlerini almak isterim
Ümit bey ben daha önce kullanmadım ama ustam tavsiye etmedi.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 13, 2009, 12:37:39 »

Ben Alfa'mda kullaniyorum.
Ve cok memnunum. Orjinal amortisör kadar uzun ömürlü olur mu bilemiyorum.
Ama eski adi ile sensatrac, yeni adi ile Reflex modelinin cok daha iyi gövde kontrolü sagladigini söyleyebilirim.
2 fazli calisan bir sistemi var. Tatli sert ve sert seklinde. Belirli bir esnemeye kadar tatli sert, sonrasinda serte geciyor.

Frenleme, viraj tutusunda normal tip amortisörlere göre cok daha iyi. 55 bin km oldu. Halen iyi durumdalar.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 13, 2009, 13:16:13 »
benim ön sag amortisörde servisin biri yag kacırıyor dedi.Diger servis yok dedi.Garanti extradan tamirinin yapılması emri verildigi için yag kacırmıyor dıyen serviste  degiştrildi..Benim tek taraflı olarak degişildi..Şİmdi sol taraf degişmedigi için arac dengesizmi yol olacak yada bunu yapan servis bunu düşünmüyomu.Bence  2taraflı yerıne  sorun olan yerın degişmesi gerekır..Yukarda arkadasların dedigi gibi arka yıda degiş diyorlar fatıhe..Patlak yok sa sorun yoksa nıye degişsinki zaten sonuctada degiştirmis..Valla fiyatı gördügümde servisin nekadar kazık oldugunu bir kez daha sahit oldum TEk ön amortisör fiyatı:250 tl işçilikte:150 istediler acaba sererviste takılan amortisörun markası ne..Toyota yazan kutu ıcınde gelıyor ama asıl markası ne..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 13, 2009, 13:33:17 »
Murat abi sağolasın ALLAH razı olsun teşekkür ederim. Monroe amortisör KYB ve Tocico amortisöre göre daha ucuz. Üstelikte çok reklamını yapıyorlar. Yani reklamlardan anlaşılan ve duyulanlara göre çok kaliteli bir imajı var. Bu sebeple şuan monroe amortisörü tercih edeceğim gibi görünüyor.
Peki murat abi diyelimki ae101'in 4 amortisörünü ve helezonlarını değiştirdik. Birinde Tocico birinde monroe reflex amortisör kullandık. Kıyaslama yapacak olursak nasıl bir sonuç alırız?

-Monroe tocicoya göre daha konforlu bir sürüş sunarmı? Yoksa biraz dahamı sert olur?

-Monroe tocicoya göre daha güvenli ve frenajlarda daha etkili olurmu?

Uzun ömürlü olsun yani 50-60 bin gitsin demiyorum önemli değil. Zaten ben 40Bin km yapana kadar aradan 5-6 sene geçer o zamandada ya yenilerim yada ön takımı tekrar elden geçiririm. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.