Gönderen Konu: Corolla ön amortisör değişmi yapıldı.  (Okunma sayısı 39853 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla ön amortisör değişmi yapıldı.
« Yanıtla #20 : Haziran 13, 2009, 15:10:53 »
Araba yikama ve sonra antremana gidiyorum. Aksam ayrintili sekilde cevap yazarim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 13, 2009, 15:10:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 13, 2009, 22:07:27 »
benim ön sag amortisörde servisin biri yag kacırıyor dedi.Diger servis yok dedi.Garanti extradan tamirinin yapılması emri verildigi için yag kacırmıyor dıyen serviste  degiştrildi..Benim tek taraflı olarak degişildi..Şİmdi sol taraf degişmedigi için arac dengesizmi yol olacak yada bunu yapan servis bunu düşünmüyomu.Bence  2taraflı yerıne  sorun olan yerın degişmesi gerekır..Yukarda arkadasların dedigi gibi arka yıda degiş diyorlar fatıhe..Patlak yok sa sorun yoksa nıye degişsinki zaten sonuctada degiştirmis..Valla fiyatı gördügümde servisin nekadar kazık oldugunu bir kez daha sahit oldum TEk ön amortisör fiyatı:250 tl işçilikte:150 istediler acaba sererviste takılan amortisörun markası ne..Toyota yazan kutu ıcınde gelıyor ama asıl markası ne..

Tokico.

Murat abi sağolasın ALLAH razı olsun teşekkür ederim. Monroe amortisör KYB ve Tocico amortisöre göre daha ucuz. Üstelikte çok reklamını yapıyorlar. Yani reklamlardan anlaşılan ve duyulanlara göre çok kaliteli bir imajı var. Bu sebeple şuan monroe amortisörü tercih edeceğim gibi görünüyor.
Peki murat abi diyelimki ae101'in 4 amortisörünü ve helezonlarını değiştirdik. Birinde Tocico birinde monroe reflex amortisör kullandık. Kıyaslama yapacak olursak nasıl bir sonuç alırız?

-Monroe tocicoya göre daha konforlu bir sürüş sunarmı? Yoksa biraz dahamı sert olur?

-Monroe tocicoya göre daha güvenli ve frenajlarda daha etkili olurmu?

Uzun ömürlü olsun yani 50-60 bin gitsin demiyorum önemli değil. Zaten ben 40Bin km yapana kadar aradan 5-6 sene geçer o zamandada ya yenilerim yada ön takımı tekrar elden geçiririm. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Konforlu surus istiyorsan Monroe alabilirsin Umit.KYB ya da Tokico kadar uzun omurlu olmadigi soyleniyor forumlarda. Ama Toyota'ya Monroe taktirmak ayip bence. :P
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 13, 2009, 23:43:52 »
@Murat: Abi sağol şimdiden tecrübelerini okumakta sabırsızlanıyorum   :)

@Ahmet: Abi neden ayıp olsun anlamadım hatta lüx bile olmazmı sonuçta monroe ünlü ve kaliteli amortisör değilmi? :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 14, 2009, 01:20:20 »
hayırlı olsun. paylaşım için teşekkürler
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Haziran 14, 2009, 14:28:49 »
Murat abi sağolasın ALLAH razı olsun teşekkür ederim. Monroe amortisör KYB ve Tocico amortisöre göre daha ucuz. Üstelikte çok reklamını yapıyorlar. Yani reklamlardan anlaşılan ve duyulanlara göre çok kaliteli bir imajı var. Bu sebeple şuan monroe amortisörü tercih edeceğim gibi görünüyor.
Peki murat abi diyelimki ae101'in 4 amortisörünü ve helezonlarını değiştirdik. Birinde Tocico birinde monroe reflex amortisör kullandık. Kıyaslama yapacak olursak nasıl bir sonuç alırız?

-Monroe tocicoya göre daha konforlu bir sürüş sunarmı? Yoksa biraz dahamı sert olur?

-Monroe tocicoya göre daha güvenli ve frenajlarda daha etkili olurmu?

Uzun ömürlü olsun yani 50-60 bin gitsin demiyorum önemli değil. Zaten ben 40Bin km yapana kadar aradan 5-6 sene geçer o zamandada ya yenilerim yada ön takımı tekrar elden geçiririm. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Toyota`nin orjinal amortisoru oldukca ve hatta garip bir sekilde cok uzun ömürlü. Bugüne kadar 4 tane Corolla`miz oldu ve hic birinde de amortisor problemi yasamadik. Ae 101 kasa 2 araba vardi: ikisi de sifir alindi ve birinde 90bin, digerinde 105bin km yol yapti. Bu süre zarfinda orjinal amortisorler gorev yapti.

Simdi Monroe`ya gelecek olursak orjinal Toyota parcasi ömürünü yakalayabilecegini sanmiyorum. Ama diger Avrupali araba ureticilerinin parca omurlerini yakalar. Alfa Romeo`nun orjinal parcasindan daha iyi oldugunu dusunuyorum. Su an 55bin km'dir kullaniyorum ve halen iyi durumdalar. Ayrica yilda bir aracinizi amortisor ve fren testine sokmakta yarar var.

Simdi sorulara gelelim. Benim fikrim ve tecrübeme göre:
1- Monroe Reflex daha sert olacaktir. Ae101 in bence problemi asiri konforlu olmasi. Araba cok saliniyor ve kasislerde de genelde altini vuruyor.
2- Monroe Reflex daha sert oldugu icin guvenli de olacaktir. Suspansiyon sisteminin amaci aracin hareket halinde iken agirlik dagilimi minimize etmektir. Hem virajlarda, hem de frenajda bu cok onem kazanir. Patlak amortisor ile fren mesafesi dahi 3-4 metre kadar uzar. Cunku arka tekerlere dusen agirlik azaldigi icin, frenaja arka frenler yeteri kadar yardim edemez.

Monroe reflex serisinin sevdigim yani uygun fiyata bunu vermesi. Koni benzeri amortisorler cok guzel ama hep sert. Sehirde fazla sert rahatsiz ediyor. Monroe normalde tatli sert. Araba cok yana yattiginda veya tam fren durumunda, sert bolgesine geliyor. Ben memnunum reflex modelinden.

Bir ara kardesimin Vw Polo`suna 9n kasa, Polo GTI suspansiyon sistemini taktigimizi anlatayim.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 15, 2009, 09:17:30 »
Murat abi bilgilendirdiğin için çok sağol emeğine sağlık oturup uzun uzun yazmışsın mahçup :-[ oldum çok sağol ALLAH razı olsun...

Danke Schoen  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 15, 2009, 09:43:30 »
babamda 97 de sıfır aldığı AE101 1.3 xe vardı 168 bin KM ye kadar bizde kaldı oaraç, ve o kilometreye kadar ne amortisör ne akü nede birtane ampulu değişti o aracın :) satılma sebebi ise kardeşimin araçla önden kaza yapması.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Haziran 15, 2009, 15:54:59 »
Murat abi bilgilendirdiğin için çok sağol emeğine sağlık oturup uzun uzun yazmışsın mahçup :-[ oldum çok sağol ALLAH razı olsun...

Danke Schoen  :)

Bitte schön!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #28 : Temmuz 15, 2009, 11:08:12 »
Peki arkadaşlar bu AE101den sonraki kasa için 2000 model yuvarlak far. Nerede amortisörcüye gidebilirim. yürürlere komple bbaktırmam lazım 4 amortisörde değişecek de :( araba 140 binde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Temmuz 15, 2009, 15:43:26 »
Kendin sor kendin cevapla gibi olacak ama;

http://www.fcs.com.tr/aramalistesi.aspx?type=kategori&anakategori=7&altkategori=0&lang=tr&sorttype=2&pageItem=40&Page=3

adresinde TOKİCO orjinal Japon amortisör fiyatları mevcut. Buradaki telefonları arayıp satışla görüştüğümde B3090 (Sağ Ön) + B3091 (Sol Ön) + B2150 (Sağ Arka) + B2151 (Sol Arka) GAZLI amortisörleri önler 120+120, arkalar 115+115 toplam 470 TL ye verebileceklerini söylediler. Ama aynı sayfada YAĞLI amortisörde var.

Şimdi GAZLI AMORTİSÖR mü iyidir YAĞLI mı?

Ve diğer yorumlarınız nelerdir.?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Temmuz 15, 2009, 18:43:18 »
Gazli amortisor, hem gazli, hem yagli. :) Tokico fiyatlari da uygun. Burada tanesini 100-110 dolar civarina  satiyorlar (mavi renkli olanlari).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Temmuz 24, 2009, 12:23:00 »
Arkadaşlar işlem tamam. Toyota serviste çalışan bir arkadaş buldum ve dün akşam 4 amortisörüde değiştirdik. Olayları şöyle anlatayım.

Eğer arabanızı kullanırken yolldan çok fazla takırtı tukurtu alıyorsanız, araba yan rüzgarda geziyorsa, frende geziyorsa, şerit değiştirirken fazladan şerit geçmek istiyorsa, viraj dönerken savrulmaya niyetliyse, kısaca sizin istediğiniz hareketlerin dışında hareket etmeye meyilliyse amortisörleri kontrol ettirme zamanı gelmiş. Ben bunu amortisörleri değiştirdikten sonra öğrendim :)

2 Yıldır sürekli kullandığım 2000 Model 1.3 Terra Yuvarlak farlı EE111 Kasa Corollamız var. Ve son 7-8 aydır heryerden takırtı tukurtu geliyordu. Yüksek süratte titreme yapıyordu. Arabadan soğudum. Yaşlandığını düşünerek satıp yenisini almayı düşünmeye başladım. Sonra bakımlar zamanında sanayideki usta amortisörlerin pek iyi olmadığını kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Servise gösterdik 4 amortisörde değişecek dediler. Orjinal servis 4 Amortisöre 800 TL + KDV + Diğer ufak tefek parçalar + İşçilik fiyat istedi.

Sağolsun Murat ismindeki arkadaş Önleri Tokico arkaları KYB ile değiştirdi. (Hepsini aynı marka bulamamış canı sağolsun) Ön Z-Rotlar, Ön ve Arka Viraz demiri lastik takozları, Ön Sol aks körüğü, Arka amortisör toz körükleri değişti. İşçilik malzeme 700 TL verdim. Ama iş bitip eve gelirken kullandığım araba sabah kullandığım araba gibi değildi. Ustama ellerine sağlık diyorum helal olsun aldığı para.

Değişen amortisörlerde gördüm ki; Sağ ön ve arka amortisör tamamen ömrünü doldurmuş. Hiç hareket etmiyor. Bastırıyorsun basılırken hemen giriyor içeri. Sonra içeride kalıyor. Sol ön ve arka amortisör ise az biraz canlı ama onlarda kuvvet uygulayınca direnmiyor içeri hemen giriyor. Dışarı çok çok yavaş çıkıyor. Arka amortisör toz körükleri yırtılmış. Ön Sol aks körüğü yırtılmış yağ kaçırmış.

Amortisörler değiştikten sonra araba gençliğine döndü. Gezmesi bitti. Gidişi duruşu değişti. Adeta yerde gitmiyor 1 cm havada uçuyor. abartılı olmadığı sürece yoldaki bozuklukların hiçbirini hissettirmiyor. Değişimden sonra anladım ki ben 7-8 aydır traktör kullanıyormuşum. Arabanın sesi kesildi. Ancak henüz yüksek sürat olayını test etmedim.

Sırada Debriyaj ön ve arka salıncaklar var. Elim müsait olunca onlarıda değiştireceğim. O zaman onlarıda anlatırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Temmuz 24, 2009, 13:54:27 »
Ismail kardes, tecrubeni paylastigin icin tesekkurler.
Yeni amortisorler ve bakim hayirli olsun.
Gule gule kullanin. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 24, 2009, 14:21:45 »
İsmail hocam, paylaşım için teşekkürler. Hayırlı olsun.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 24, 2009, 14:34:04 »
Hayırlı olsun güle güle kullanın,

Şimdi bu kadar bakımdan sonra benimde içime kurt düştü, bahsi geçen takırtı tukurtular bende de mevcut. Servis amortisörlerin iyi durumda olduğunu söylemişti. Bana varmı bir öneriniz ? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 24, 2009, 14:36:40 »
bi ton çukura gidim ama bi tıkırtı fealn bende yok inşalklah olmaz
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 24, 2009, 14:41:06 »
Ayrıca salıncak'lar bu tıkırtıyı yaparmı ? sanki yapabilecek biryeri yokmuş gibi bağlantı yerlerinde lastik takozlar görüyorum nasıl bir deformeye uğrayıp yapabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Temmuz 24, 2009, 14:45:57 »
Hayırlı olsun güle güle kullanın,

Şimdi bu kadar bakımdan sonra benimde içime kurt düştü, bahsi geçen takırtı tukurtular bende de mevcut. Servis amortisörlerin iyi durumda olduğunu söylemişti. Bana varmı bir öneriniz ? :)

Metin hocam, amortisörlere gelene kadar takırtı tukurtu yapabilecek o kadar çok parça var ki. Bence rahat ol, boşuna evhamlanma :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Temmuz 24, 2009, 15:01:22 »
Metin hocam, amortisörlere gelene kadar takırtı tukurtu yapabilecek o kadar çok parça var ki. Bence rahat ol, boşuna evhamlanma :)
Deme Hakkı Hocam :) Ustamda acayip ekonomik adam, rotilleri söylemişti ilk aldığımda değiştirdik, amortisör ve takozlarda da sorun olmadığını söyledi, şimdi aranmaya başladım açıkçası :) Ustada bişey görüp bulamıyor, Rotçudan da 10 puan alıyoruz. Frencidende. ne hikmetse biryerlerden geliyor tıkırtı :) En azından tavsiyeniz varsa özellikle tavsiyeniz üzerine nokta kontrol yaptırmak istiyorum bende :) gece sessizliğinde araçta mozartın son senfonisi çalıyor sanki asfalt harici yollarda, stabilize yollarda, yoldaki ufak yamalarda vs :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Temmuz 24, 2009, 15:39:15 »
Geriye ne kalmış ki Metin hocam :) Viraj denge çubuğu, salıncak, vs. onlar da tamamsa alt takıma diyecek lafım yok :)