Gönderen Konu: Corolla (AE101) Baskı Balata ve Triger Seti Ömürleri  (Okunma sayısı 32826 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla (AE101) Baskı Balata ve Triger Seti Ömürleri
« Yanıtla #20 : Mayıs 17, 2009, 23:46:04 »
Utku serviste baskı balata olarak ne marka takıyolar.Valeolar hakkında bilgin var mı?
Servisler 3-4 sene öncesine kadar Valeo marka debriyaj seti satıyordu. Fakat gelen seslerden ve kısa sürede debriyaj pedalının sertleşmesi şikayetlerinden dolayı son 3-4 senedir Aisin marka kullanıyor...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 17, 2009, 23:46:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #21 : Mayıs 29, 2009, 15:53:20 »
Demek istediğim Denso serviste 30 ytl, ngk dışarda 15 ytl.Performans olarak bu derece fark var mıdır?
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 29, 2009, 19:23:36 »
Denso ile NGK Corolla ile Civic gibi... Ben NGK buji kablolari ve bujileri kullaniyorum. Memnunum.Oksijen sensoru degismesi gerektiginde yine NGK alacagim. 'NGK' harf toplulugu bana daha 'Denso' kelimesinden daha hos gorunuyor, kalite yuzde yuz ayni.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 03, 2009, 09:09:35 »
Valla parayı savurmak istemiyorum demişsiniz :) Bi 10.000 km daha kullanın derim :)

selam  arkadaslar hazır mevzu acılmısken kafama takılan soruyu sorayım diyorum benım aracım 96 model corolla gli 16 16v (ae101) trıger kapagının üstünde 125000 degisti tarih 02 08 2004 diyor aracım ise su an 160000 km de falan aracı da yenı algım ıcın yenı yenı tanıyorum kafam hep trigerde bu ısı bılen arkadaslardan rica ediyorum bılgılerınızi benımle paylasırsanız sevinirim ne dersiniz degimesi gerekir mi yoksa bosu bosuna mı kafamı takıyorum bu ıse yani amacım parayı savurmak degil ama gerekiyosa degistireyim diyorum onun icin sizlerden cevap bekliyorum saygılar....
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #24 : Haziran 03, 2009, 13:13:49 »
selam arkadaşlar. 146000 de aldığım 98 xei 162000 de. aldığımda baktırdım trigere iyi dediler. aracın geçmişini bilmiyorum. arasıra kafama takılsada öylece biniyorum bir sorun yok. ancak özellikle son bir yıldır ve soğuk havalarda 1. ve2. vites te geçişler çok zor oluyor. mesela 2 den 3 atarken 2 de takılıp kalıyor. sanki tutan bişey var gibi. araç ısındığında bir sorun kalmıyo. ustaya götürdüm baskı balata değişecek dedi. ancak arabanın çekişinde ve kalkışında bir sorun yok. performans iyi yani. boş yerede masraf etmek istemiyorum. ustalara da güvenmiyorum açıkçası . acaba normal bir sorunmu ? bilgisi olan varsa fikirlerini bekliyorum.
olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 23, 2010, 11:44:56 »
benım trıger ve baskı balata 280.000 de degıstı servıs bıle sok olmustu :D
e bende 140000 de orjinal baskı balata ile yürüyorum. demekki hedefimiz 290000 olacak :D
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 23, 2010, 12:59:24 »
e bende 140000 de orjinal baskı balata ile yürüyorum. demekki hedefimiz 290000 olacak :D

Selçuk bey konu çok eski :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 23, 2010, 13:03:58 »
Selçuk bey konu çok eski :)

farketmedim.
uyarı için teşekkürler
ama yeni konu açıncada zaten forumda var diye yanıtlar gelbiliyor
eski konulara yazdığımızda mesaj ön plana gelmiyormu?
uzun vadeli üye olmayı düşündüümden soruyorum. lütfen yanlış anlamayın.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 23, 2010, 13:05:50 »
farketmedim.
uyarı için teşekkürler
ama yeni konu açıncada zaten forumda var diye yanıtlar gelbiliyor
eski konulara yazdığımızda mesaj ön plana gelmiyormu?
uzun vadeli üye olmayı düşündüümden soruyorum. lütfen yanlış anlamayın.
selcuk abi aklına ne geliyorsa yaz konu eskide olsa yenide olsa bilgi her zaman lazım dır nokta
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #29 : Eylül 23, 2010, 13:29:43 »
80 bin veya 5 yıldır.Daha fazlası riske girer.Pire için yorgan yakılmaz km yi geçirmemek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 23, 2010, 14:06:15 »
selcuk abi aklına ne geliyorsa yaz konu eskide olsa yenide olsa bilgi her zaman lazım dır nokta
Konu içeriğine pozitif katkı yapacaksanız, konuda bahsi geçen şeyleri düzeltmek isterseniz bu olabilir. Ancak mesaj sohbet nitelikli ve konu içeriğine katkı yapmıyorsa lütfen eski konuları gündeme getirmeyin. Bu tür zombi konular için emoticonumuz bile var: :zombi:
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 23, 2010, 14:08:33 »
Konu içeriğine pozitif katkı yapacaksanız, konuda bahsi geçen şeyleri düzeltmek isterseniz bu olabilir. Ancak mesaj sohbet nitelikli ve konu içeriğine katkı yapmıyorsa lütfen eski konuları gündeme getirmeyin. Bu tür zombi konular için emoticonumuz bile var: :zombi:

anlaşıldı merkez...
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 23, 2010, 14:21:16 »
Babamdaki 93 1.6 XL de 168.000 de orjinal baskı balatalı. Tabiki ilk günkü performansı yok ama kaçırma da yok.
Triger setine gelirsek her 100.000 km de yada 10 yılda bir değiştirilmeli.

bendeki 93 ise orj balatası 285binde değişti triger ise 265binde değişti serviste.İlk değişimiydi servis elamanlarını şaşırttı. triger orj takıldı. Ama balatayı özer srviste yaptırdım. bende de valeo takıldı ama pişmanım serviste orj taktırmadığıma. orj aısın mı ney öyle bir marka sanırım.bu kullanıma bağlı balata ömrü. ben 10binde bitirenide bilirim :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #33 : Eylül 23, 2010, 14:44:51 »
bendeki 93 ise orj balatası 285binde değişti triger ise 265binde değişti serviste.İlk değişimiydi servis elamanlarını şaşırttı. triger orj takıldı. Ama balatayı özer srviste yaptırdım. bende de valeo takıldı ama pişmanım serviste orj taktırmadığıma. orj aısın mı ney öyle bir marka sanırım.bu kullanıma bağlı balata ömrü. ben 10binde bitirenide bilirim :D
triger az bir ihtimal olabilir de balata imkansız bence... balatanın fabrika çıkış balatası olduğunda nasıl emin oluyorsunuz? ben 113bin de triger ve motor kayışını, 114binde de debriyaj setini değiştirdim (aısın marka ile)
trigerin sırt kısmında minik minik çatlaklar oluşmustu belki 1 sene daha gidebilirdi. debriyaj ani vites değişimlerinde kaçırmaya başlamıştı.
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 23, 2010, 14:47:16 »
triger az bir ihtimal olabilir de balata imkansız bence... balatanın fabrika çıkış balatası olduğunda nasıl emin oluyorsunuz?
13 yılıdır tek kullanıcısı olduğumdan emin olabiliyorum ;)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #35 : Eylül 23, 2010, 14:52:34 »
13 yılıdır tek kullanıcısı olduğumdan emin olabiliyorum ;)
mustafa timuçin arkadaşın yazısından alıntı yapmıştım ;)
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 23, 2010, 15:04:32 »
mustafa timuçin arkadaşın yazısından alıntı yapmıştım ;)

pardon yasin abimmm. ::)
ankaraya saygılar. -_-
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 932 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 23, 2010, 15:50:43 »
arkadaşlar bende 97 xli var bugün ankara öveçlerdeki toyota servisinde 4 adet buji aldım 32 tl verdim .üzerinde denso yazıyor made in japon yazıyor.aracım 211 binde şu ana  kadar 2 sefer baskı balata degişti .aracı ilk aldıgımızda 27 binde idi .babam km reye göre bakım yaptırıyordu 100 binde komple bakıma girmişti daha sonra 160 binde tekrar komple bakıma girdi .210 binde araç bana geçti triger ve diger kayışları komple degiştirdim baskı balata kaçırma yok ama araç çekişi yokuşlarda zayıf .ayrıca vede vitesler dişli geçiyor bazen böyle sanki biri vitesi tutuyor gibi oluyor sanırım baskı balata degişmesi gerekiyor . aracım lpg li oldugu için bujileri degiştiriyorum babam kaç km de degiştirdigii hatılamıyorum çekişi etkileyecegini düşünüyorum.

ŞİMDİYE KADAR ÇEKİŞ İÇİN YAPTIKLARIM :

Motor yag ve filitrelerin hepsini degiştirdim.
orta susturucu dagılmış degiştirdim.
bütün kayış tertibatını bilyasını degiştirdim ( performansı degiştimeyecegini biliyorum )
lpg düz sistemdi - sıralı sisteme çeviridim
buji yeni aldım orjinal ( degişecek )

hızı onayladıgım için yamıyorum örnek teşkil etmesin.

ilk aldıgımda lpg de düz yolda 140  yokuş aşagı 160 km nin üzerine çıkmıyordu araba .

şu anda düz yolda 190 görüyor yokuş aşagı hiç denemedim

ama ara hızlanmalarda başarısız oldugunu düşünüyorum .aracın eski halini bilince.

sizce artıdan nerelerine baktırmalıyım. araç 211 binde bundan fazlası olmaz mı dersiniz yoksa tavsiyeleriniz olacak mıdır. aklıma gelen diger şey ise araç 60 bin km redir lpg de kullanılıyor o sebepten ötürü performans kaybı olması normalmidir. bu km den sonra carbon clenear uygulaması yapılması zararlı olabilir mi . biliyorum birçok soruyuaynı anda sormuş gibi oldum ama ne yapıyım arabamı çok seviyorum ve onun için en iyisi ne ise onu yaptırmak istiyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Eylül 24, 2010, 02:31:58 »
triger az bir ihtimal olabilir de balata imkansız bence... balatanın fabrika çıkış balatası olduğunda nasıl emin oluyorsunuz? ben 113bin de triger ve motor kayışını, 114binde de debriyaj setini değiştirdim (aısın marka ile)
trigerin sırt kısmında minik minik çatlaklar oluşmustu belki 1 sene daha gidebilirdi. debriyaj ani vites değişimlerinde kaçırmaya başlamıştı.
imkansız diyorsanız sizin söförlünüzle bizim şöförlüğümüz farklı demekkı yanlış anlamayın :) bizim araç Amcam ve ortağı Haci SABANCI ile alındı. bu araçlar tanıtım için 93 e Sakıp SABANCI ya gelir. Bizim aracımızıda Haci Sabancı alır direk Adana daki ortak kurdukları şirkete götürerek amcama hediye eder. 2000 e kadar amcamın hanımı sonrada biz kullanıyoruz. Yeterince açık oldu sanırım.Ayrıca alınmayın ama hakiki japonla türk corollalar arasında kalite farkı var gibi. yetkili servis demişti bunu bana. :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 932 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 24, 2010, 09:30:42 »
mustafa bey ae101 kasalar hangi tarihler arası hakiki japon .Veya ae101 lerin hepsi japon mu .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance