Gönderen Konu: Ehliyet sınavları hakkında biraz yorum yapalım ve milli eğitimi çekiştirelim  (Okunma sayısı 4640 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
  Arkadaşlar bir çoğunuzun bildiği üzere işimiz için Crafter Volt minibüs alma telaşı içerisindeyim.Yeni aracımız 17+1 yolcu kapasitesi sahip oldugu için E sınıfı bir ehliyet ile kullanmam gerekiyor.Ama önemde dağlar kadar büyük bir sorun ile karşı karşıya kaldım.Ehliyetim B sınıfı ve E sınıfı ehliyet almak istersem ki almak zorundayım ama Ağustos  10'dan önce bu pekte bir mümkün görünmüyor..Sistem çok değişmiş..3 ayda bir sınav yapılıyor.Sizce bu çok uzun bir süreç değil mi?Yarın kursa yazılınca 1 ay kadar bir eğitim alacagım.Sonra 4 Temmuz gelsede sınava girsek.Bir çok kişi öğrendiklerini unutacaktır.
  Diyelim ki E sınıfı bir ehliyet edindim.Sorun bununlada bitmiyor.Daha bunun  SRC 1 ve SRC 3 belgesi var.SRC'den sonra birde Psikoteknik var.Similasyon ortamında araç kullandırıyorlar.Devlet bunca şeyi çıkartmış.Peki bu insanların iyiliği için mi? Bence hayır..Psikoteknik değerlendirmeye rağmen trafik hala kabadayı,gangster ve astığım astık-kestiğim kestik tiplerle dolu.Özellikle ticari taşıt sürücüleri.Bu da Psiko'nun hiç bir işe yaramadığı ve gereksiz oldugu ve ayrıca para tuzağından başka da hiçbir olmadığını ortaya koyuyor.Devlet RESMEN halkı sömürüyor.Ve SRC belgesi içinde sınavlar 3 ayda bir yapılıyor.2003 yılı öncesi alınmış bir ehliyetiniz varsa ve yine 2003 öncesi 3 yıllık bir sigortaya sahipseniz,belli başlı evrakları hazırladıktan sonra 50 TL yatırarak bu belgeyi almaya hak kazanıyorsunuz.Ama SRC kartını ne zaman verirler işte bu hiç belli değil..Allah yardımcımız olsun.Ne diyeyim.. :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Allah yardımcın olsun Özcan. Dediğin gibi bu kadar prosedür ve düzenlemeden sonra trafikte biraz düzelme olsa içim yanmayacak.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Allah yardımcın olsun Özcan. Dediğin gibi bu kadar prosedür ve düzenlemeden sonra trafikte biraz düzelme olsa içim yanmayacak.
   Zerre kadar değişim yok Hakkı.Birde SRC 1 aldıysan SRC 3'çüde almak zorundasın yada SRC 2 aldıysan SRC 4'üde alman gerekiyor..
SRC 1 :Uluslar arası yolcu taşıma
SRC 2 :Yurt içi yolcu taşıma
SRC 3 :Uluslar arası eşya ve kargo taşıma
SRC 4 :Yurt içi eşya ve kargo taşıma
  Kusrtaki bayana  "ben eşya değil yolcu taşıyacağım"diyorum.O da "devlet bunu zorunlu kılıyor yapabileceğimiz bir şey yok" diyor.Zoraki veriyor devlet.DevleT BABA :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
eşim 18 nısan sınavlarında sınava girdi kazandı allaha şükür.yoksa dilimden kurtulamazdı :D
bu pazarda direksiyon sınavı var.ama direksiyon sınavından hiçte ümitli değilim çünki kursun verdiği eğitim okadar saçmakı haftada 2 gün oda yarım saat düz yolda git gel.dedm bile gider düz yolda.dur kalk vites değiştirme yok yarım saatin içinde bir ilk kalkışta vites attırıyorlar yarım saatin sonundada dururken frene basmayı gösteriyorlar okadar.benım arabamla bir bakayım ne öğrenmişsin dedim verdim direksiyonu frene bas diyorum eşim freni arıyor arabada virajda el frenını asıldımda öyle kurtardım kaldırıma çıkmaktan.
yanı kısaca kurslarda hiçbirşey öğretmiyorlar adama ....
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
hiç sorma ehliyet kursunda direksiyon dersi çook iyi !!!!! veriliyor. Direksiyon hocalarının çoğu angaya gibi görüyor. az bi gösteriyor sonra  gitgel tamam. ondan sonra trafik canavarları trafiğe çıkıyor.  Ben ehliyeti aldıktan sonra boş arazilerde kendi kendime dur-kalk yaparak alıştım. Allah bizi trafik canavarlarının gazabından korusun.

Özcan hocam bu arada Allah sana kolaylık versin. İnşallah sorun çıkmaz işlerinde
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Kolay gelsin Ozcan, insallah en kisa zamanda alirsin E sinifini. :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar kurslarla pazarlığı yaparken direksiyonu doğru dürüst öğrenmek istiyorum derseniz hiç bilmiyorum derseniz ona göre ayrı fiyat veriyorlar.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
eşim 18 nısan sınavlarında sınava girdi kazandı allaha şükür.yoksa dilimden kurtulamazdı :D
bu pazarda direksiyon sınavı var.ama direksiyon sınavından hiçte ümitli değilim çünki kursun verdiği eğitim okadar saçmakı haftada 2 gün oda yarım saat düz yolda git gel.dedm bile gider düz yolda.dur kalk vites değiştirme yok yarım saatin içinde bir ilk kalkışta vites attırıyorlar yarım saatin sonundada dururken frene basmayı gösteriyorlar okadar.benım arabamla bir bakayım ne öğrenmişsin dedim verdim direksiyonu frene bas diyorum eşim freni arıyor arabada virajda el frenını asıldımda öyle kurtardım kaldırıma çıkmaktan.
yanı kısaca kurslarda hiçbirşey öğretmiyorlar adama ....

Şaban hocam, ben eşime 2 hafta özel ders aldırdım da öyle verdim Yaris'in direksiyonunu. Yoksa benimki de seninkinden farklı değildi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
4 temmuzda benim birader de sınava girecek, belki aynı yerde girersiniz :P
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
SRC; psikoteknik gibi belgeler sizin de yazınızda bahsettiğiniz gibi trafiğin ve insanların iyiliği için. Ancak o belgeler alınırken de türlü alavere dalavere döndüğü için, o belgeye sahip birisinin hakkıyla aldığına şüpheyle bakıyoruz. Ayrıca o belgeyi alana kadar doğru düzgün kullanıyorlar ama tekrar trafiğe girince başkalaşıyorlar.

Benim eşim yaklaşık 12 yıl önce almış ehliyetini. Test ve direksiyon sınavını geçmiş ancak kurstan eve telefon açmışlar ve şu şok sözleri söylemişler:

- Kızınız ehliyeti kazandı ama sakın ha araba kullanmasına izin vermeyin.

Buyrun buradan yakın.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
Benim eşim yaklaşık 12 yıl önce almış ehliyetini. Test ve direksiyon sınavını geçmiş ancak kurstan eve telefon açmışlar ve şu şok sözleri söylemişler:

- Kızınız ehliyeti kazandı ama sakın ha araba kullanmasına izin vermeyin.

Buyrun buradan yakın.

Kayınvalidem de geçen yıl aldı ehliyetini. Onun da direkt yüzüne söylemişler aynı şeyi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Özcan hocam bu arada Allah sana kolaylık versin. İnşallah sorun çıkmaz işlerinde
  Burak bey teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.Babamda öyle yapardı.Götürürdü bizi bomboş bir araziye (askeriyenin tank eğitim sahası.Eğitim dışında halka açıktı) verirdi arabayı.Tepinir dururduk.YArarıda olmadı değil hani.Çokta iyi olmuştu bizim için.

Ahmet'im Özkök'üm sağolasın.
4 temmuzda benim birader de sınava girecek, belki aynı yerde girersiniz :P
  Kimbilir belkide beraber gireriz :)
SRC; psikoteknik gibi belgeler sizin de yazınızda bahsettiğiniz gibi trafiğin ve insanların iyiliği için.
  Pratikte asıl amacı böyle.Ama uygulamada her şey kağıt üstünde kalıyor.70'li yıllarda ehliyet muayenesi için Bingöl'den Elazığ'a gidilirmiş.Yine böyle bir muayene döneminde babamın bir arkadaşı sıra psikayatriste geldiğin de odaya giriyor.Dr. buna küfrederek otur O..Ç.. diyor.Bzim ki vay efendim sen bana nasıl küfredersin diyerek Dr'un üzerine yürüyor.Tabii Dr.hemen "Sürücü olamaz" raporu veriyor.Dr bu yöntemi kullanıyormuş.Her ne kadar çok ağır bir ithamda bulunsada kişinin psikolojisini değerlendirmek adına çok gerekçi bir yol.
  Biliyorum sağlık raporu almak için gittiğimde bana "her hangi bir psikolik sorunun varmı?" diye soracaklar.Bende "hayır" diyeceğim ve raporu alacağım..

Kayınvalidem de geçen yıl aldı ehliyetini. Onun da direkt yüzüne söylemişler aynı şeyi :D
   Peki kayınvaliden sana karşıda bu uyarının yapıldıgı şekilde davranıyormu.Elinden çekmiyorsun değil mi Hakkı ? :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
Peki kayınvaliden sana karşıda bu uyarının yapıldıgı şekilde davranıyormu.Elinden çekmiyorsun değil mi Hakkı ? :) :)

:) Allah bozmasın, aramız çok iyi Özcan kardeş :) Kızına öğrettim, inşallah kendisine de öğreteceğim araba kullanmayı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
:) Allah bozmasın, aramız çok iyi Özcan kardeş :) Kızına öğrettim, inşallah kendisine de öğreteceğim araba kullanmayı :)
   Aslan damat.Hadi göster kendini.Kim tutar seni.Ders için ben arabamı vermem ama senide bilemem..Küçük canavarı riske atmayacaksın değil mi?Kayınpederin arabası var değil mi?  :(  :o  :o  :o  :o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
   Aslan damat.Hadi göster kendini.Kim tutar seni.Ders için ben arabamı vermem ama senide bilemem..Küçük canavarı riske atmayacaksın değil mi?Kayınpederin arabası var değil mi?  :(  :o  :o  :o  :o

Eyvallah :) Arabası var (2006 model 1.6 motor benzin/lgp.li Megane 2), hemi de kayınvalide kendi emekli ikramiyesi ile almış, kendi üstüne kayıtlı ve kullanmayı çok istiyor. Lakin kayınbiraderler aracı kendileri kullandıkları için pek hevesli değiller öğretmeye ;) Kayınpederi soracak olursan, gençliğinde biraz traktör sürmüş hepsi o kadar. Hiç bir hevesi yok ve biraz panik atak olduğu için kullanması da imkansız bence :) Yaris'imi riske atmayı hiç düşünmüyorum, eşime bile özel eğitim aldırmadan vermedim. Her şeyi kaskoyla hallederim  ama baskı balataya bir şey yapamam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
  Hakkı süper bir cevap.

Peki arkadaşlar bu sınavların 3 ayda bir yapılması hakkında ne düşünüyorsunuz.Bence çok uzun bir aralık.Eskisi gibi yine 35 günde ehliyeti cebe atsak nasıl olur.3 ayda yada 1 ayda yapılsada sınavlar,verilen eğitim yine aynı eğitim.Hiç bir farkı yok eskisinden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  • Kan Grubu: 0+
Şaban hocam, ben eşime 2 hafta özel ders aldırdım da öyle verdim Yaris'in direksiyonunu. Yoksa benimki de seninkinden farklı değildi :D
hakkı bey vallahi ne yalan söyleyeyım ben köprü trafiğini sapa sağlam arabayı sürtmeden geçerse gözüm kapalı vericem arabamı ama bunun için sanırım 6 ay eğitim görmesi gerekecek :D
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • türkayınki..
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '06
  Hakkı süper bir cevap.

Peki arkadaşlar bu sınavların 3 ayda bir yapılması hakkında ne düşünüyorsunuz.Bence çok uzun bir aralık.Eskisi gibi yine 35 günde ehliyeti cebe atsak nasıl olur.3 ayda yada 1 ayda yapılsada sınavlar,verilen eğitim yine aynı eğitim.Hiç bir farkı yok eskisinden.
özcan abi eğitim aynı da maliyet düşüyor bu sistemle, sınav yapmak bayağı maliyetli bir iş, 3 ayda bir yapınca bu maliyet doğal olarak düşmüş oluyor, yani toptan giriliyor sınava

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
Ben de 12 yıl önce ehliyetimi alırken, trafikteki sınavdan sonra sınav yapan hoca "ehliyeti alıyorsun ama kardeşin sana trafikte biraz ders versin öyle çık trafiğe demişti. Benden hemen önce kardeşim girmişti sınava ve o çok iyi kullandığı için kolayca geçmişti sınavı. Ben yatılı okuduğum için ailemden uzaktaydım haliyle babamın arabasında öğrenmek gibi bir imkanım olmamıştı.

Eşim geçen ay ehliyetini aldı. Zaten o ehliyet aldıktan sonra hevesi var diye satın aldık yarisi. Ama acemi olduğu için henüz kullanamadı. Hafta sonları uygun boş yollarda tecrübe kazanıp ondan sonra trafiğe çıkacak.

Hakkı beyin tavsiyesi güzelmiş. Ben de eşime trafikte pratik yaptırmak için bizim yarisi değil kayınpederin arabasını ödünç alayım. :)
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
   Ben direksiyon eğitimine girmedim.Sadece son gün aracı ve sınav güzergahını tanımak için bir kere gittim.
  Madem yengeler bu durumda,bari evlenince iyi kullanan birini seçeyim de sizin gibi hanımdan dert yanmayayım.. :)
  Türkay sen Melek'e öğretiyormusun bari.Yada Melek Türkay sana öğretiyormu araba kullanmayı :)