0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Emrah o ne biçim sınavmış.Yazılı bir çeşit direksiyon bambaşka bir çeşit olmuş..Benim sınav tam bir ciddiyet içinde geçmişti..
İlkokul mezunları hala alabiliyorlar ki ! Değişen pek bir şey yok.Sadece şehir içinde biraz daha fazla sürebiliyorlar.O kadar..
geçtiğimiz pazar günü direksiyon sınavı vardı.haberiniz olsun aramıza birsürü trafik canavarı katıldı.biriside eşim oluyor.
Ben o Coşkunun dediği arka koltukta oturan nasıl araç sürdüğünü tespit eden hocalardanım. 2001 yılında İl Milli eğitim Müdürlüğünün açtığı konu ile ilgili bi kursa katılıp kurs sonunda sınav ve araç sürme testinden geçip belgemizi aldık. Yazılı ve uygulamalı sınavlarda o günden beri görev almaktayım. Bu belgeye sahip olmayan öğretmenlere sınav görevi verilmez. Yani sınava her öğretmen giremiyor. Ehliyet kurslarının hepsi aynı diye düşünüyordum. Kursiyerler zaten kursa müracaat edip derse gitmeden kitaplara çalışmak, uygulamauy gitmeden ehliyet alma peşinde. Hiç sınava gireceği parkuru bile bilmeyenlere rastladım. Hiç gidip bi gün orda araç sürmemiş. bu güne kadar 3 kişinin dosyasınıda yaktım. Hak ediyosan alırsın. Etmiyosan güle güle. Fatih arkadaşımızn bahsettiği meslektaşlarımdan iğreniyorum. Hadi Fatih daha bir sürü insan var. Adam sen not vereceğin diye değil bunu kendi emniyetive senin emniyetin için yaptığını düşünemeyecek kadar acizsin. Bi çok kezde bu uygulamayı tamam onu geç diyen arkadaşlarla araç içinde dozajı arttırdığım olmuştur. Kurslar iyi yetiştirmiyor. Kendi karlarını düşündükleri için uygulamadanda mümkün olduğunca kaçarlar. Yakıt masrafı minumum olsun diye. Nede olsa her sınava girme harcını kursiyer cebinden veriyor. Bi gün Rize/Pazar ilçesine görev çıktı. 4 arkadaş gittik. 40 sınava girecek kişi var. 20 -20 paylaşıldı. İnaırmısınız bırakacak adam aradık bu sınavda bi şike var demesinler diye. adam zorla kulaklarından tutmuş getirmiş, öğretmiş, denemiş sen hazırsın sınava girebilirsin demiş resmen. Bu kadar olur dedim. İşte bu. Hala takdir ederim kendisini. Ve bunların parkuru düz bi yolda değil. Şehir içine cumartesi kalabalığında trafiğe girdiler. Kimse şaşımadı heyyecanlanmadı. bilen insan neden heyecan yapsinki. Ama diğer kurslara bakınca geçirecek adam arıyoruz. Ben şahsen sürene veriyorum. süremiyorsa güle güle son hakkı bile olsa. Yarın bi gün çıkar gelir beni veya bir yakınımı ezerse...