Gönderen Konu: Ehliyet sınavları hakkında biraz yorum yapalım ve milli eğitimi çekiştirelim  (Okunma sayısı 4641 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
    Emrah o ne biçim sınavmış.Yazılı bir çeşit direksiyon bambaşka bir çeşit olmuş..Benim sınav tam bir ciddiyet içinde geçmişti..
Özcan abi o dönemde ilkokul mezunlarının son hakkı diye bişeyler çıkmıştı, o sebeple yoğun bi ilgi vardı ehliyet kurslarında. ben kurs bulamıyordum nerdeyse.ya bi de hocalar fazla ilgilenmiyorlar zaten bu da bi gerçek. ilk kalkışta bi bayan 3 defa stop etti aracı 15 dakikada turu tamamladı ama o bile geçti, gerisini sen düşün...
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
  İlkokul mezunları hala alabiliyorlar ki ! Değişen pek bir şey yok.Sadece şehir içinde biraz daha fazla sürebiliyorlar.O kadar..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
  İlkokul mezunları hala alabiliyorlar ki ! Değişen pek bir şey yok.Sadece şehir içinde biraz daha fazla sürebiliyorlar.O kadar..
evet hala alıyorlar Özcan abi. o dönemde bi haber çıktı maksat kurslar para kazansın diye. durum böyle olunca aşırı bi yığılma olmuştu.
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
     Ben o Coşkunun dediği arka koltukta oturan nasıl araç sürdüğünü tespit eden hocalardanım. :) 2001 yılında İl Milli eğitim Müdürlüğünün açtığı konu ile ilgili bi kursa katılıp kurs sonunda sınav ve araç sürme testinden geçip belgemizi aldık. Yazılı ve uygulamalı sınavlarda o günden beri görev almaktayım. Bu belgeye sahip olmayan öğretmenlere sınav görevi verilmez. Yani sınava her öğretmen giremiyor. Ehliyet kurslarının hepsi aynı diye düşünüyordum. Kursiyerler zaten kursa müracaat edip derse gitmeden kitaplara çalışmak, uygulamauy gitmeden ehliyet alma peşinde. Hiç sınava gireceği parkuru bile bilmeyenlere rastladım. Hiç gidip bi gün orda araç sürmemiş. bu güne kadar 3 kişinin dosyasınıda yaktım. Hak ediyosan alırsın. Etmiyosan güle güle.  Fatih arkadaşımızn bahsettiği meslektaşlarımdan iğreniyorum. Hadi Fatih daha bir sürü insan var. Adam sen not vereceğin diye değil bunu kendi emniyetive senin emniyetin  için yaptığını düşünemeyecek kadar acizsin. Bi çok kezde bu uygulamayı tamam onu geç diyen arkadaşlarla araç içinde dozajı arttırdığım olmuştur.  Kurslar iyi yetiştirmiyor. Kendi karlarını düşündükleri için uygulamadanda mümkün olduğunca kaçarlar. Yakıt masrafı minumum olsun diye. Nede olsa her sınava girme harcını kursiyer cebinden veriyor. Bi gün Rize/Pazar ilçesine görev çıktı. 4 arkadaş gittik. 40 sınava girecek kişi var. 20 -20 paylaşıldı. İnaırmısınız bırakacak adam aradık bu sınavda bi şike var demesinler diye. adam zorla kulaklarından tutmuş getirmiş, öğretmiş, denemiş sen hazırsın sınava girebilirsin demiş resmen. Bu kadar olur dedim. İşte bu. Hala takdir ederim kendisini. Ve bunların parkuru düz bi yolda değil. Şehir içine cumartesi kalabalığında trafiğe girdiler. Kimse şaşımadı heyyecanlanmadı. bilen insan neden heyecan yapsinki. Ama diğer kurslara bakınca geçirecek adam arıyoruz. Ben şahsen sürene veriyorum. süremiyorsa güle güle son hakkı bile olsa. Yarın bi gün çıkar gelir beni veya bir yakınımı ezerse...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  • Kan Grubu: 0+
geçtiğimiz pazar günü direksiyon sınavı vardı.haberiniz olsun aramıza birsürü trafik canavarı katıldı.biriside eşim oluyor. :D
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
geçtiğimiz pazar günü direksiyon sınavı vardı.haberiniz olsun aramıza birsürü trafik canavarı katıldı.biriside eşim oluyor. :D

Allah cümlemizi korusun :D

İsmail hocam, tebrik ederim. Keşke her kamu görevlisi ya da kamu adına görev yapan senin gibi vicdanlı olsa. Ama dikkat et, zülfü yare dokunuyorsun diye ayağını kaydırmasınlar senin. Bildiğim kadarıyla güzel de harcırahı var bu işin :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  İsmail, tebrik ediyorum. Bencede her zaman doğruları yaymaya çalışmalı herkesin iyiliği için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
     Ben o Coşkunun dediği arka koltukta oturan nasıl araç sürdüğünü tespit eden hocalardanım. :) 2001 yılında İl Milli eğitim Müdürlüğünün açtığı konu ile ilgili bi kursa katılıp kurs sonunda sınav ve araç sürme testinden geçip belgemizi aldık. Yazılı ve uygulamalı sınavlarda o günden beri görev almaktayım. Bu belgeye sahip olmayan öğretmenlere sınav görevi verilmez. Yani sınava her öğretmen giremiyor. Ehliyet kurslarının hepsi aynı diye düşünüyordum. Kursiyerler zaten kursa müracaat edip derse gitmeden kitaplara çalışmak, uygulamauy gitmeden ehliyet alma peşinde. Hiç sınava gireceği parkuru bile bilmeyenlere rastladım. Hiç gidip bi gün orda araç sürmemiş. bu güne kadar 3 kişinin dosyasınıda yaktım. Hak ediyosan alırsın. Etmiyosan güle güle.  Fatih arkadaşımızn bahsettiği meslektaşlarımdan iğreniyorum. Hadi Fatih daha bir sürü insan var. Adam sen not vereceğin diye değil bunu kendi emniyetive senin emniyetin  için yaptığını düşünemeyecek kadar acizsin. Bi çok kezde bu uygulamayı tamam onu geç diyen arkadaşlarla araç içinde dozajı arttırdığım olmuştur.  Kurslar iyi yetiştirmiyor. Kendi karlarını düşündükleri için uygulamadanda mümkün olduğunca kaçarlar. Yakıt masrafı minumum olsun diye. Nede olsa her sınava girme harcını kursiyer cebinden veriyor. Bi gün Rize/Pazar ilçesine görev çıktı. 4 arkadaş gittik. 40 sınava girecek kişi var. 20 -20 paylaşıldı. İnaırmısınız bırakacak adam aradık bu sınavda bi şike var demesinler diye. adam zorla kulaklarından tutmuş getirmiş, öğretmiş, denemiş sen hazırsın sınava girebilirsin demiş resmen. Bu kadar olur dedim. İşte bu. Hala takdir ederim kendisini. Ve bunların parkuru düz bi yolda değil. Şehir içine cumartesi kalabalığında trafiğe girdiler. Kimse şaşımadı heyyecanlanmadı. bilen insan neden heyecan yapsinki. Ama diğer kurslara bakınca geçirecek adam arıyoruz. Ben şahsen sürene veriyorum. süremiyorsa güle güle son hakkı bile olsa. Yarın bi gün çıkar gelir beni veya bir yakınımı ezerse...
ismail bey çok güzel açıklamışsınız konuyu keşke herkes öyle güzel öğretse kursiyerlere.
dediğim gibi eşim sınava girdi tabııkı bende yanındaydım kursiyerler tek tek sırayla bindiler arabaya tur atıp geliyorlar.eşimin bir kız arkadaşı vardı yanında sıra ona geldi ve arabaya bindi hava sıcak olduğu için arabanın camları açıktı ve bende tam olarak arabanın dibindeydim kız koltuğa oturunca kafasını aşağıya eğdi bişeyler arıyor önde oturan hocası bişeymi düştü diye sordu kız ne dese beğenırsınız HOCAM DEBRİYAJ HANGİSİYDİ !!! kulaklarıma inanmayıp istemdışı aldı benı bır gülme ama hocasının yüzü kıpkırmızı oldu.herneyse hoca debriyajı gösterdi ama arabanın olduğu yerden kalkması abartısız 5 dakıkayı aldı (5 dk bir düşünün az bir zaman değildir) 3 istop dan sonra kız kalkabildi tur attı geldi ama nedense direksiyonda 3 tane el vardı kız direksiyonu bile çeviremiyor hoca çeviriyor direksiyonu.neticede sınav bitti ve 4 saat sonra sonuçları öğrenmek için kursa gittik eşim geçmiş ama işin en garip ve düşündürücü yanı o şöförün (ş) si bile olamayacak debriyajın yerini bilmeyen kız bile 75 puan alıp geçmiş. Hakkı beyinde dediği gibi  allah cümlemizi korusun bunlardan ve bunun gibilerini sınavdan geçirip aramıza salan o arabanın arka koltuğunda oturan 2 hocadan ...
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi

Hayirli olsun Saban kardes. :)

Ben, acemi ehliyetini aldiktan bir sene sonra (5 gun sonra bile basvurulabilirken) gercek ehliyete basvurdum.Bu sure icinde de hem kitaplardan calstim, hem de pratik yaptim.Ilk denemede de aldim ehliyeti, sukur... :)  Insanda baskalarina karsi bir sorumluluk duygusu olur, belge olsun da ogrenmesem de olur demez...dememeli.Ama onun icin de oz denetimin olmadigi yerde ne yazik ki dis denetim devreye girmeli.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Bakalım 23 Mayısta benimde var direksiyon sınavım inşallah bir pürüz çıkmadan alırımda biter bu iş.İsmail abi anlattıklarında o kadar haklısın ki anlatamam kursun direksiyon dersine bir kere girdim girmez olayım 3 kursiyer vardı.Adamlar arabayı sürmekten bir haber hoca frene bas diyor adam herşeyi bırakıp fren arıyor.Görevini tam yapmıyanlarda böyle adamlara ehliyet veriyor işte.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
Geçenki direksiyon sınavına benim de eşim girdi. Hatası olmamasına rağmen kaldı. Sınava girilen yer: Kayseri Hacılar. Direksiyon hocası hiç hatan yoktu dedi. Hiç stop ettirmedi de anlamadım neden kaldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
   İsmail hocam vallahi helal olsun sana.En iyisini yapmışsın ve yapıyorsunda.Bu tür kişiler yarın öbürgün sana bana yada bir yakınımıza zarar verecek belkide canına mal olacaktır.Göz ardı etmemen çok güzel bir davranış..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR