Gönderen Konu: Cipli Pasaport  (Okunma sayısı 11990 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Cipli Pasaport
« : Mayıs 04, 2009, 18:53:40 »
Selamlar arkadaslar,  bildiginiz gibi yillar yili devamli pasaportlar yenileniyor diye  haberler duyduk.Ama bir turlu yeni pasaporta gecilemedi. Gecen sene, basildi, calismalar bitti, yenileniyor dendi, arkasi gelmedi. Bu konuda son gelisme ne acaba, bilgisi olan arkadaslarimiz var mi? Ne zaman geliyor bu yeni pasaportlar?
 :-\
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

Cipli Pasaport
« : Mayıs 04, 2009, 18:53:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Cipli Pasaport
« Yanıtla #1 : Mayıs 04, 2009, 23:26:43 »
Önce çipli kimlik kartlarını versinler, sıra ona da gelir herhalde :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 05, 2009, 00:25:58 »
Yakınca o RFID çipler heryerimizde olacak zaten, bence acele etmeyin geldiğinde çok hoşunuza gitmeye bilir.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • türkayınki..
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2009, 00:34:30 »
türkiyede geçildi mi çipliye bilmiyorum ama, yunanistanda geçildi çipliye, görüntü olarak anlaşılmıyor. o yüzden merak edip çipli mi bu diye sorulmadıkça anlaşılcak bişeyi yok benim gördüğüm. hatta şimdi netten araştırdım biraz, çipin içine bilgilerimiz yükleniyormuş, öyle ışınlarla dıt diye okuyup anında görüntüyolar bilgileri. faydası da taklit edilmesi zor diyeymiş. bende çiple nereye gittiğimize bakıyorlar sanıyordum ya  :lol: saf gördüm kendimi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 05, 2009, 00:42:37 »
Pasaport'da görüntü olarak fark var, kapak sayfasında ICAO'nun belirlediği bir yonga (chip) logosu vardır. Optik okuyucu ve RFID okuyucunun birlikte kullanılması ile yangaya erişilebilir. Optik okuyucalar MRZ bölgesini, RFID okuyucu ise Yonganın okunmasını sağlar. Yonga içinde ICAO'nun belirlediği standartlarda bilgiler bulunur, çoğunluğu kimlik bilgisidir. Ayrıca yonga içerisinde güvenilir bir otorite tarafından yüklenmiş elektronik sertifika vardır, bu sertifika yonganın sahteciliğe karşı korunmasını sağlar. Pasaport içindeki yongalar yazıldıktan sonra özel bir yöntemle tekrar yazılmaya karşı korunur, bu nedenle sahteciliğe karşı ciddi bir koruma sağlar. Detaylı bilgiyi ICAO'nın 9303 numaralı Machine Readable Document kitapçığı ve eklerinde bulabilirsiniz.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 05, 2009, 08:25:31 »
  Görüntü olarak fark var diye hatırlıyorum. AB pasaportları daha kare, dikdörtgen ve büyük değil. Tabi üzerinde işlemcide var.
Peki giriş yapılan kapılarda değişecek mi? :)

Bu arada Melek, Yunanistan derken özellikle bahsettiğin biryeri var mı, yoksa genel olarak mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 05, 2009, 08:48:32 »
  Görüntü olarak fark var diye hatırlıyorum. AB pasaportları daha kare, dikdörtgen ve büyük değil. Tabi üzerinde işlemcide var.

Bu arada Melek, Yunanistan derken özellikle bahsettiğin biryeri var mı, yoksa genel olarak mı?

Yazılım ve donanım konusunda bayağı bir yatırım gerektirecektir çipli kimlik kartları fakat bu yatırımı kısa sürede amorti edeceğini düşünüyorum.

Umarım bir an önce geçilir de sahtecilik ve bilimum sahtekarlık olaylarının önüne geçilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Mayıs 05, 2009, 08:55:55 »
  Tabi şunuda unutmamak lazım ki, pasaport harç ve ücretleride daha makul düzeylere çekilmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 05, 2009, 11:49:41 »
  Tabi şunuda unutmamak lazım ki, pasaport harç ve ücretleride daha makul düzeylere çekilmeli.

O yakın zamanda mümkün görünmüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • türkayınki..
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #9 : Mayıs 05, 2009, 19:07:00 »

ben hem çipli hem çipsiz gördüm, yunanistandakileri gördüm. ikiside aynı boyut olarak da, üstünde bişey yazıyordur fln orasını bilemem dikkat etmedim o kadar. ama ilk bakışta anlaşılcak bi fark yok ne boyutta ne görüntüde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 05, 2009, 19:14:02 »
Konuyu gördüm, "Ali abi gelirse cevaplar" diyecektim ki gelmiş zaten :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 05, 2009, 20:09:58 »
Bizim pasaportlar makinalarda okunmuyor, makinaya sokmak isterseniz de girmiyecek kadar buyuk, elle giriyoruz bilgileri.Cok buyuk ve cidden gecen yuzyildan kalma teknolojiyle hazirlaniyor.Sayfalar tek duze, tek renk, not defteri gibi. Kontrollerde sira bize gelince resimli kismi dikkatle inceliyorlar, acaba fotograf sonradan mi eklenmis diye.Son gecerlilik tarihi yenilemeler dolayisiyla uc bes sayfa cevirdikten sonra goruluyor, aciklamasi da bize dusuyor.
Somali bile artik elektronik pasaport veriyor vatandaslarina. Artik bizim de utanmadan gosterebilecegimiz bir pasaportumuzun olma zamani geldi de geciyor.

G20'deyiz falan da e pasaportu olan otuz ulkeden birisi degiliz henuz. Liste burada: http://en.wikipedia.org/wiki/Biometric_passport

Ukrayna'da 10 yillik elektronik pasaport ucreti 16 euro.

Karadag'in,ABD'nin,Iran'in,Ukrayna'nin,Makedonya'nin, Venezuela'nin elektronik pasaportlari:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:BiometricVenPassport.jpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 06, 2009, 20:46:23 »
Hocam bizim pasaportlar daha güvenli olacak inşallah. Az daha bekleyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 06, 2009, 20:58:20 »
Insallah :) Bekliyoruz bakalim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Mayıs 07, 2009, 07:43:25 »
  Parasını yine bizmi vereceğiz bu işlemcilerinde. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 07, 2009, 10:01:25 »
  Parasını yine bizmi vereceğiz bu işlemcilerinde. :)

Hakan, bu da soru mu şimdi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 07, 2009, 15:15:56 »
5 yillik pasaport, simdiki bakkal defteri haliyle zaten 500-600 Lira civarinda. Bu paraya ABD'de 5 tane 10 yillik elektronik pasaport alinir, Ukrayna'da 20 tane elektronik pasaport alinir. Bizimkilerin ekstra harc istemekten utanacaklarini umuyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 07, 2009, 18:43:38 »
Bildiğim kadarı ile defter bedeli ve harç bedellerinde bir dğişiklik olmayacak, ama ileride bunların tek bir bedel altında birleştirilerek rakamın aşağıya çekilmesi için çalışmalar var. Maliye Bakanlığı bu konuya çok sıcak bakmasada vatandaşın bu sıkıntısı devletin üst kademeleri tarafından bütün detayları ile biliniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 07, 2009, 22:25:40 »
Cidden yuregimize su serptin Ali kardes :) Sagol, varol. Maliye Bakanligi tabiatiyla konuya soguk bakacak, deprem vergileri 1999'dan beri yururlukte, yeni yeni konusuluyor kaldirilmasi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 25, 2009, 05:53:31 »

http://ankarahaber.com/news_detail.php?id=43514 sitesindeki haberde cipli pasaport ihalesini alan sirketler grubunun taahhudunu yerine getirmedigi icin ihalenin iptal edildigi ve yeni pasaportlarin yine/daha da gecikecegi yaziyor. Bu, 2010'da da yeni pasaportlara kavusamayacagimiz anlamina mi geliyor acaba?    :huh: